Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA DE MEDI AMBIENT, AGRICULTURA I PESCA

Núm. 12810
Acord del Ple de la Comissió de Medi Ambient de les Illes Balears sobre modificació no substancial de l’autorització ambiental integrada del Cotir de Son Reus consistent en l’ús d’aigua regenerada d’EMAYA (IPPC M10/2016)

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

En relació amb l’assumpte de referència, i d’acord amb l’establert a l’article 23 de la Llei 16/2002, d’1 de juliol, de prevenció i control integrats de la contaminació, es publica l’Acord del Ple de la CMAIB, en sessió de 26 d’octubre de 2017,

ATÈS

1.Que TIRME SA ha sol•licitat una modificació de l’AAI consistent en l’ús d’aigua regenerada d’EMAYA.

2.Que la documentació aportada justifica que es tracta d’una modificació no substancial, en compliment de l’art. 10.2 del Reial Decret Legislatiu 1/2016, de 16 de desembre i de l’art. 14 del RD 815/2013.

3.Que els informes emesos pels diferents departaments són favorables, consideren la modificació com a no substancial i proposen una sèrie de condicionants. 

ACORDA

Informar favorablement la següent proposta:

Atorgar la modificació no substancial de l’Autorització Ambiental Integrada de COTIR de Son Reus, a sol•licitud de TIRME SA, consistent en l’ús d’aigua regenerada d’EMAYA, amb les condicions d’explotació, capacitat i processos indicats al projecte tècnic que acompanya la sol•licitud i amb subjecció a les següents condicions:

1.Es modifiquen els apartats 1 i 2 del condicionant 7.1.1 relatiu al balanç d’aigües de la PIRE per tal d’afegir l’ús de les aigües regenerades dins dels processos secundaris:

“1. Sistema d’aigua de xarxa: Hi ha un tanc de 480 m3 de capacitat que reb aigua del pou d’EMAYA situat a prop del complex (30 m3/h) i que alimenta la torre de refrigeració, la Planta de Tractament d’Aigua (PTA), l’estació de beurada de calç i per a reg i baldeig.

2. Sistema d’aigües usades: Hi ha un tanc d’emmagatzematge de 480 m3 de capacitat que s’alimenta de aigua del pou, tanc de pluvials, rebuig de la PTA, purgues i fuites de les calderes, purgues de torres de refrigeració, bassa de pluvials del DS, tanc flash, tanc de GESA- ENDESA, del sistema de tràfec de pluvials i d’aigua regenerada d’EMAYA.”

2.Es modifiquen els apartats 3 i 4 del condicionant 7.1.2 relatiu al balanç d’aigües de la APIRE per tal d’afegir l’ús de les aigües regenerades dins dels processos secundaris:

“3. Aigua de xarxa: L’aigua de xarxa es rep al tanc existent de 480 m3 i al nou tanc de 1.145 m3.

4. Sistema d’aigua usada: La xarxa d’aigua usada donarà servei als processos de cementació de cendres, refredament de gasos, desescoriadors, neteja de pas vertical i calderes. S’utilitzaran unes 140.300 tones anuals d’aigües usades.

L’aigua del tanc existent (480 m3) prové del rebuig de la PTA, les purgues de calderes i torres de refrigeració de les línies existents (1 i 2), les basses de pluvials del DS i de Can Canut, del nou dipòsit de pluvials netes, del rebuig de la PTA de Gesa, de la connexió d’aigua regenerada d’EMAYA i de la xarxa municipal d’aigua fins a 80.240 tn/any:

Amb el nou tanc d’aigua usada (1.150 m3) s’alimentaran  els processos de refredament de gasos, els desescoriadors, la cimentació de cendres, la neteja del pas vertical i la neteja de zones de caldera de les noves línies (3 i 4). L’aigua provindrà  dels processos  de purga de calderes i torres de refrigeració de les noves línies, les basses de pluvials del DS i de Can Canut, de la connexió d’aigua regenerada d’EMAYA i de la connexió d’aigua de xarxa fins arribar a 59.400 tones anuals.”

 

La modificació no substancial de l’autorització ambiental integrada s’atorga sense perjudici de les autoritzacions o concessions que s’hagin d’exigir per a la reutilització de les aigües regenerades, d’acord amb el RD 1620/2007, de 7 de desembre, pel qual s’estableix el règim jurídic de la reutilització de les aigües depurades, i el RD 1/2001, de 20 de juliol, pel qual s’aprova el text refós de la llei d’aigües.

Es recorda que en compliment de l’article 82 de la Llei 7/2013, de 26 de novembre, de règim jurídic d’instal•lació, accés i exercici d’activitats a les Illes Balears, per a l’inici i exercici de l’activitat, el titular haurà de presentar una declaració responsable d’inici i exercici de l’activitat davant la conselleria competent en matèria de medi ambient, acreditativa de les obres realment executades i, si cal, les variacions entre el projecte presentat en la sol•licitud i allò realment executat.

La declaració responsable s’haurà d’acompanyar del certificat final d’obra del tècnic director.

Palma, a 2 de novembre de 2017

El presidente de la CMAIB

  Antoni Alorda Vilarrubias