Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció II. Autoritats i personal

Subsecció segona. Oposicions i concursos

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

SERVEI DE SALUT DE LES ILLES BALEARS

Núm. 9447
Resolució del director general del Servei de Salut per la qual es dispensa de l’exigibilitat de coneixements de català en els procediments de selecció, provisió i mobilitat corresponents a determinades categories de personal estatutari del Servei de Salut de les Illes Balears

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Antecedents

 1. La disposició transitòria primera de la Llei 4/2016, de 6 d’abril, de mesures de capacitació lingüística per a la recuperació de l’ús del català en l’àmbit de la funció pública, regula l’exigència de coneixements de català en els procediments selectius d’accés, de provisió i de mobilitat del personal estatutari del Servei de Salut de les Illes Balears.

2. D’altra banda, la disposició transitòria segona de la llei esmentada estableix els coneixements de llengua catalana exigibles per a l’ingrés i per a l’ocupació de places del Servei de Salut de les Illes Balears, a saber: per ingressar/ocupar places en les categories que requereixin un nivell de titulació acadèmica corresponent als subgrups A1, A2 i C1, el certificat de nivell B2 (nivell avançat), mentre que per ingressar/ocupar places en les categories que requereixin un nivell d’estudis acadèmics corresponents als subgrups C2 i a altres agrupacions professionals, el certificat de nivell B1 (nivell llindar).

3. La disposició transitòria quarta disposa que per al personal estatutari sanitari de l’Administració, l’exigència de capacitació només serà efectiva en tots els procediments en matèria de personal que s’iniciïn a partir de dia 1 de juny de 2017, llevat que, en la normativa de desenvolupament dels articles 30.d i 50.1.f de la Llei 3/2007, de 27 de març, es disposi una altra cosa. No hi ha encara normativa de desenvolupament.

4. Això no obstant, el punt 3 de la disposició transitòria segona permet que es pugui establir un règim d’exempció quan la prestació assistencial pugui resultar afectada per la falta o la insuficiència de professionals o quan sigui necessari contractar investigadors o científics d’àmbit estatal o internacional.

5.  El 22 d’agost de 2017, el director de Recursos Humans i Relacions Laborals del Servei de Salut de les Illes Balears ha emès un informe justificatiu en el qual es detallen les raons de la dispensa dels requisits de capacitació lingüística. 

En virtut de les consideracions anteriors i fent ús de les atribucions que em confereix el Decret 39/2006, de 21 d’abril, pel qual s’aproven els estatuts de l’ens públic Servei de Salut de les Illes Balears, dict la següent,

Resolució

 1. Dispensar de l’exigibilitat de coneixements de català en els procediments de selecció, provisió i mobilitat corresponents, de conformitat amb el que estableixin les convocatòries respectives, les categories següents: 

 a)   Totes les categories de personal estatutari del subgrup A1 el requisit d’ingrés de les quals sigui un títol universitari de grau o llicenciatura en medicina, farmàcia i odontologia.

b)  Totes les categories de personal estatutari del subgrup A1 el requisit d’ingrés de les quals sigui un títol universitari de grau o llicenciatura, acompanyat d’un títol d’especialista en ciències de la salut.

 c)  Totes les categories de personal estatutari el requisit d’ingrés de les quals sigui un títol universitari de grau o una diplomatura en infermeria o un títol universitari de grau o una diplomatura en infermeria acompanyats d’un títol d’especialista en ciències de la salut.

2. Establir que mentre no s’aprovi la normativa de desenvolupament a què fan referència les disposicions addicionals segona i quarta de la Llei 4/2016, de 6 d’abril, s’eximirà del requisit de coneixement de català a tot el personal pertanyent a les categories assenyalades en el punt anterior en totes les convocatòries de selecció, provisió i mobilitat de personal estatutari fix i temporal (interí, eventual i substitut) del Servei de Salut de les Illes Balears.

3. Publicar aquesta resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears i en els taulers d’anuncis de totes les gerències del Servei de Salut de les Illes Balears.

 4. Aquesta resolució tindrà efecte des de l’endemà d’haver-se publicat en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Interposició de recursos

 Contra aquesta resolució —que exhaureix la via administrativa— es pot interposar un recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears en el termini de dos mesos comptadors des de l’endemà de la publicació d’aquesta resolució, d’acord amb els articles 10 i 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa. També es pot interposar qualsevol altre recurs que es consideri procedent.

No obstant això, les persones interessades poden optar per interposar contra aquesta resolució un recurs de reposició davant el mateix òrgan que la dicta en el termini d’un mes comptador des de l’endemà de la publicació. En aquest cas no es podrà interposar el recurs contenciós administratiu fins que no s’hagi dictat una resolució expressa o presumpta sobre el recurs de reposició, d’acord amb els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d’1 d’octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

       

 Palma, 24 d’agost de 2017

El director general

Juli Fuster Culebras