Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'EDUCACIÓ I UNIVERSITAT

Núm. 8066
Resolució del conseller d’Educació i Universitat de 14 de juliol de 2017 per la qual s’autoritza la modificació de la configuració del CEE Son Ferriol, de Palma, amb la transformació de dues unitats d’FP bàsica d’Agrojardineria i Composicions Florals (AGA 11) i Cuina i Restauració (HOT 11) en dues unitats TVA

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Fets

1. Mitjançant el Decret 83/2000, de 19 de maig (BOCAIB núm. 67, de 30 de maig), es va crear el Centre d’Educació Especial Son Ferriol (sa Creu Vermella), de Palma. Per l’Ordre del conseller d’Educació i Cultura de 31 de maig de 2000 (BOCAIB núm. 73, de 13 de juny), aquest centre es va posar en funcionament amb la configuració següent: 2 unitats de bàsica especial i 5 unitats d’FP especial (1 de TVA, 2 unitats d’hoteleria i 2 unitats de jardineria).

2. Mitjançant una resolució del conseller d’Educació i Universitat de 5 de juliol de 2016 es va autoritzar la modificació de la configuració del CEE Son Ferriol amb la implantació d’una unitat més d’educació especial (BOIB núm. 93, de 23 de juliol). D’acord amb aquesta modificació, la configuració del centre va quedar de la manera següent:

Codi de centre: 07004023

Denominació genèrica: centre d’educació especial

Denominació específica: Son Ferriol

Domicili: av. del Cid, 581

Localitat: Palma

Municipi: Palma

CP: 07198

Ensenyaments autoritzats:

Educació especial bàsica: 7 unitats

Educació especial TVA: 3 unitats

Formació professional específica:

Família professional Agrària (AGA)

FP bàsica: Agrojardineria i Composicions Florals (AGA 11): 1 unitat

Família professional d’Hoteleria i Turisme (HOT)

FP bàsica: Cuina i Restauració (HOT 11): 1 unitat

3. El 27 de març de 2017 va tenir entrada al registre de la Direcció General de Planificació, Ordenació i Centres un informe de la cap del Servei d’Atenció a la Diversitat de 21 de març de 2017, amb el vistiplau del director general d’Innovació i Comunitat Educativa, favorable al canvi de la configuració del CEE Son Ferriol a fi de donar una resposta educativa de qualitat als alumnes amb necessitats educatives especials associades a discapacitat i permetre que aquests alumnes estiguin escolaritzats fins als 21 anys amb un projecte curricular ajustat a les seves característiques personals. Així, s’hi inclou una proposta consistent en la reconversió de les unitats autoritzades de formació professional bàsica en unitats d’educació especial per impartir el programa TVA.

4. El 12 de juliol de 2017 la cap del Servei de Planificació Educativa va emetre un informe favorable a l’autorització de la transformació de dues unitats d’FP bàsica en dues unitats TVA al CEE Son Ferriol, de Palma

5. La Direcció General de Planificació, Ordenació i Centres té la competència d’autoritzar els ensenyaments que s’han d’implantar als centres educatius i, ateses les necessitats i la situació dels alumnes exposades en els informes esmentats, considera pertinent la transformació d’aquestes unitats.

Fonaments de dret

1.  La Llei orgànica 8/1985, de 3 de juliol, reguladora del dret a l’educació (BOE núm. 159, de 4 de juliol, i suplement en català núm. 7 de 1985).

2.  La Llei orgànica 2/2006, de 3 de maig, d’educació (BOE núm. 106, de 4 de maig, i suplement en català núm. 11, de 16 de maig), segons la redacció fixada per la Llei orgànica 8/2013, de 9 de desembre, per a la millora de la qualitat educativa (BOE núm. 295, de 10 de desembre, i suplement en català de la mateixa data). Aquesta Llei estableix que, per assegurar la qualitat educativa per a tothom, la cohesió social i la igualtat d’oportunitats, les administracions han de garantir una adequada i equilibrada escolarització dels alumnes amb necessitats específiques de suport educatiu a centres públics i centres privats concertats i, a la vegada, els recursos personals i econòmics necessaris per oferir aquest suport. Sota els principis de normalització, inclusió, no-discriminació i igualtat efectiva en l’accés i la permanència al sistema educatiu, preveu l’escolarització d’alumnes amb necessitats educatives especials en unitats o centres d’educació especial quan les seves necessitats no puguin ser ateses en el marc de les mesures d’atenció a la diversitat dels centres ordinaris.

3. L’Estatut d’autonomia de les Illes Balears, aprovat per la Llei orgànica 1/2007, de 28 de febrer (BOE núm. 52, de 16 de març, i suplement en català núm. 9, de 16 de març), el qual estableix en l’article 36.2 que, en matèria d’ensenyament, correspon a la Comunitat Autònoma de les Illes Balears la competència de desenvolupament legislatiu i d’execució de l’ensenyament en tota la seva extensió, nivells i graus, modalitats i especialitats.

4. La Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (BOIB núm. 44, de 3 d’abril).

5. El Decret 39/2011, de 29 d’abril, pel qual es regula l’atenció a la diversitat i l’orientació educativa als centres educatius no universitaris sostinguts amb fons públics (BOIB núm. 78, de 28 maig)

6. El Decret 12/2015, de 2 de juliol, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual s’estableixen les competències i l’estructura orgànica bàsica de les conselleries de l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (BOIB núm. 97, de 2 de juliol), segons la redacció fixada pel Decret 1/2016, de 16 de febrer, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual es modifica el Decret 24/2015, de 7 d’agost, pel qual s’estableixen les competències i l’estructura orgànica bàsica de les conselleries de l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (BOIB núm. 23, de 18 de febrer).

7.  La Resolució de la consellera d’Educació, Cultura i Universitats de 25 de març de 2015 per la qual es regulen les ràtios als centres específics d’educació especial (BOIB núm. 56, de 18 d’abril).

8.  La Resolució de la consellera d’Educació, Cultura i Universitats de 13 de maig de 2015 per la qual s’estableixen, amb caràcter provisional, els requisits mínims d’espai als centres específics d’educació especial (CEE) i de les aules substitutòries de centre específic (ASCE) ubicades a centres ordinaris (BOIB núm. 77, de 23 de maig).

Per tot això, i d’acord amb la proposta formulada per la Direcció General de Planificació, Ordenació i Centres el 13 de juliol de 2017, dict la següent 

Resolució

1.  Autoritzar la modificació de la configuració del CEE Son Ferriol, de Palma, amb la transformació de dues unitats d’FP bàsica en dues unitats TVA.

2.  Determinar que, com a conseqüència d’aquesta modificació, el centre queda configurat de la manera següent:

Codi de centre: 07004023

Denominació genèrica: centre d’educació especial

Denominació específica: Son Ferriol

Domicili: av. del Cid, 581

Localitat: Palma

Municipi: Palma

CP: 07198

Ensenyaments autoritzats:

Educació especial bàsica: 7 unitats

Educació especial TVA: 5 unitats

3. Comunicar aquesta Resolució a la Direcció General d’Innovació i Comunitat Educativa i a la direcció del CEE Son Ferriol.

4. Assabentar d’aquesta Resolució el Departament de Gestió Econòmica de la Secretaria General de la Conselleria d’Educació i Universitat als efectes oportuns.

5. Publicar aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució, que exhaureix la via administrativa, es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant el conseller d’Educació i Universitat en el termini d’un mes comptador des de l’endemà del dia en què es publiqui en el BOIB, d’acord amb els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d’1 d’octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i l’article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

També s’hi pot interposar directament un recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears en el termini de dos mesos comptadors des de l’endemà de la publicació en el BOIB, d’acord amb els articles 10 i 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

  

Palma, 14 de juliol de 2017

El conseller d’Educació i Universitat

Martí X. March Cerdà