Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció II. Autoritats i personal

Subsecció segona. Oposicions i concursos

AJUNTAMENT D'ANDRATX

Núm. 6871
Bases extraordiaries de la convocatoria pel sistema de concurs-oposicio per a la selecció d'un enginyer industrial interi a l'Ajuntament d'Andratx i constitució de borsi

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

En virtut del Decret núm 1484/2017, s’ha disposat el següent,

 <<Atesa la necessitat de selecció d’un enginyer industrial, tècnic municipal interí i constitució d’un borsí, als efectes de mantenir el correcte funcionament del serveis tècnics d’aquest Ajuntament.

Atès que aquest Ajuntament té aprovades mitjançant Decret de l’Alcaldia nº 1426 de data 13 de juny de 2017, bases generals del procediment per a la selecció del personal funcionari interi i laboral no fix.

En ús a les atribucions que em confereix la vigent legislació,

RESOLC:

PRIMER.- Aprovar les següents bases extraordinàries d ela convocatòria pel sistema de concurs-oposició per a la selecció d’un enginyer industrial interí i constitució d’un borsí.

BASES EXTRAORDINÀRIES DE LA CONVOCATÒRIA PEL SISTEMA DE CONCURS-OPOSICIÓ PER A LA SELECCIÓ D’UN ENGINYER INDUSTRIAL INTERÍ A L’AJUNTAMENT D’ANDRATX. I CONSTITUCIÓ DE UN BORSÍ.

Primera. OBJECTE DE LA CONVOCATÒRIA:

L’objecte d’aquesta convocatòria és la selecció d’un Enginyer Industrial, per ocupar el següent lloc de feina:

  • Denominació del lloc: Enginyer Industrial

  • Característiques del lloc de treball: escala d’Administració Especial, subescala tècnica superior, grup A, subgrup A1, 100 % de jornada, nivell de destinació 20, complement específic 19,839,70€ anuals.

  • Procediment de selecció: concurs-oposició.

Aquesta selecció es regirà per les prescripcions contingudes en aquesta convocatòria específica i, en allò que no s’hi prevegi, per les bases generals per funcionaris interins i personal laboral d’aquest Ajuntament (BOIB 75, de 20 de juny de 2017), pel Reial decret legislatiu 5/2015, de 30 d’octubre, pel qual s’aprova el text refós de l’Estatut bàsic de l’empleat públic, la Llei 3/2007, de la Funció pública de les Illes i per la demés normativa que li sigui d’aplicació.

Segona: FUNCIONS

Les funcions del lloc de treball són:

- Informar i assessorar sobre aquelles matèries pròpies de la seva especialitat.

- Supervisar i controlar en matèria d'enginyeria o enginyeria tècnica les llicències d'obra i les llicències d'activitats, projectes i instal·lacions.

- Col·laborar amb el responsable de la secció de planificació urbanística i obres.

- Informar sobre la tramitació dels projectes i activitats, i realitzar les corresponents visites d'inspecció.

- Resoldre les qüestions tècniques que en matèria de seguretat i la resta de la normativa legal puguin afectar les instal·lacions dels establiments, indústries, i activitats que caiguin en el terme municipal.

- Emetre els informes preceptius que en la seva matèria formin part dels expedients de llicència d'obres.

- La resta de funcions que puguin ser atribuïdes en relació al lloc de treball, entre d'altres:

ACTIVITATS PERMANENTS

Informar expedients de nova tramitació.

Informar expedients de transmissió de títol habilitant.

Informar expedients d'esmena de deficiències.

ACTIVITATS NO PERMANENTS

Informar les sol·licituds realitzades per tercers.

Realitzar els tràmits requerits en la Llei 7/2013 en les activitats organitzades per la pròpia administració. Incloent informe integrat, manual d'autoprotecció, protocols d'emergències, redacció de documentació per a altres administracions competents, etc ...

INSPECCIONS

Donar compliment al pla d'inspecció municipal.

Inspeccions arran de denúncia.

Realitzar sonometries (incloses les nocturnes, en funció de l'activitat).

URBANISME

Informar les comunicacions prèvies vinculades a una activitat.

Informar les activitats vinculades a obres.

Realitzar les sonometries requerides per l'Àrea derivades de sorolls en obres.

SERVEIS COMUNITARIS

Informes sobre la idoneïtat i condicions de l'ocupació de la via pública

SERVEIS GENERALS, MEDI AMBIENT, VIES I OBRES, ESPORTS I TURISME

Assessorament en matèria d'atribucions de l'àmbit de l'Enginyeria Industrial, així com la redacció de projectes de l'Àrea.

Redacció de Plecs de prescripcions tècniques requerits per les diferent àrees dins de l'àmbit de l'enginyeria industrial

Gestió i tramitació d'expedients amb l'empresa comercialitzadora dels contractes municipals d'energia.

Tercera. REQUISITS DE LES PERSONES ASPIRANTS:

Els aspirants hauran de reunir, en la data d’expiració del termini assenyalat per a la presentació de sol·licituds, les determinades a les bases generals i les següents especifiques:

a) Estar en possessió del títol d’enginyer/a industrial (llicenciat o màster segons l’Ordre CIN/311/2009, de 9 de febrer).

En cas de titulacions obtingudes a l’estranger, l’aspirant haurà d’estar en possessió de la credencial que n’acrediti l’homologació o de la credencial per a l’exercici de la professió corresponent.

b) Estar en possessió de carnet de conduir B.

c) Acreditar el requisit de coneixement de la llengua catalana del nivell B2, mitjançant un certificat expedit per l'EBAP a partir de 1994 o per la Direcció General de Política lingüística de la Conselleria d'Educació i Cultura, que segons el Decret 80/2004, de 10 de setembre, sobre avaluació i certificació de coneixements de català (BOIB número 132, de 21/09/2004), garanteixi els coneixements de català exigits.

d) Abonar 25,00 euros pels drets d'examen, dins el termini per presentar les sol·licituds, sense que es puguin abonar en un altre moment.. No estan subjectes a la taxa les persones amb una minusvalidesa igual o superior al 33%

Quarta. SOL·LICITUDS:

Les sol·licituds compliran l’article 6 de les bases generals , dirigides a la Batlessa, i es presentaran al Registre General de l’Ajuntament o en la forma establerta per l’article 16 de la Llei 39/2015, de 1 d'octubre, del Procediment Administratiu Comú dins el termini de vint dies hàbils, comptats a partir del dia següent al de la publicació de la convocatòria al BOIB.

Per ser admesos i prendre part a la convocatòria bastarà que els aspirants manifestin a la sol·licitud que reuneixen totes i cadascuna de les condicions exigides en la base tercera.

Serà necessari acreditar juntament amb la sol·licitud:

- Fotocòpia del DNI o document que acrediti la nacionalitat.

- Fotocòpia del títol exigit per prendre part a aquesta convocatòria.

- Fotocòpia del títol exigit del nivell de català.

- Fotocòpia del carnet de conduir

-Declaració jurada de la autenticitat dels documents presentats com a requisits.

-El justificant d'haver ingressat la taxa per optar a proves de selecció de personal amb la quantia de 25,00 €

Cinquena. ADMISSIÓ DE LES PERSONES ASPIRANTS:

Un cop finalitzat el termini de presentació de sol·licituds, es dictarà resolució , amb la qual declararà aprovada la llista provisional de persones admeses i excloses. Aquesta resolució s’exposarà al tauler d’anuncis de l’Ajuntament d’Andratx i a la web municipal. Es concedirà un termini de tres dies hàbils a comptar del dia següent a aquesta publicació per a rectificacions, esmenar errades i possibles reclamacions.

La llista provisional de persones admeses i excloses es considerarà automàticament elevada a definitiva si no s’hi presenten reclamacions.

Si n’hi hagués, seran estimades o desestimades, si s’escau, en una nova resolució amb la qual s’aprovi la llista definitiva, que es farà pública al tauler d’anuncis de l’Ajuntament i a la web.

A la mateixa resolució es fixarà el lloc, la data i l’hora de realització de la primera prova de la fase d’oposició, quedant convocades les persones aspirants per a la realització dels exercicis amb l’exposició d’aquesta resolució, i el nomenament del Tribunal Qualificador complint l’article 9 de les bases generals.

L'abstenció i la recusació dels membres del tribunal s'ha d'ajustar al que preveuen els articles 23 i 24 de la Llei 40/2015, de 1 d'octubre, de Règim Jurídic del Sector Públic.

Entre la publicació de l’anunci d’aprovació definitiva i l’inici de les proves no hi podrà haver menys de dos dies hàbils.

Sisena. TRIBUNAL QUALIFICADOR:

Els membres del tribunal han de ser funcionaris de carrera i posseir una titulació acadèmica d'igual o de superior nivell que l'exigit als aspirants per a l'ingrés. El tribunal qualificador estarà format per:

- Un president

- Quatre vocals, un dels quals serà designat com a secretari amb veu i vot.

Podrà assistir un observador designat per la Junta de Personal, les funcions seran observar el bon desenvolupament del procés selectiu.

Cada un dels membres de tribunal tindrà la suplent corresponent, per tal de cobrir les possibles absències que es puguin donar.

El tribunal no podrà constituir-se ni actuar sense l'assistència de la meitat dels seus membres, ja siguin titulars o suplents, i les decisions s'adoptaran per majoria. Sempre serà necessària la presència del president i del secretari.

El tribunal podrà disposar la incorporació d'assessors especialistes perquè assessorin, amb veu i sense vot.

L'abstenció i la recusació dels membres del tribunal s'ha d'ajustar al que preveuen els articles 23 i 24 de la Llei 40/2015, de 1 d'octubre, de Règim Jurídic del Sector Públic.

Setena. INICI I DESENVOLUPAMENT DEL PROCÉS SELECTIU

El procés selectiu s’iniciarà amb la fase d’oposició i continuarà amb la fase de concurs per als aspirants que hagin superat la fase d’oposició.

Entre la finalització d’una prova i el començament de la següent haurà de transcórrer un termini mínim de tres dies hàbils i un termini màxim de dos mesos, excepte si els candidats hi renuncien expressament. No obstant això, mitjançant resolució motivada de la Presidència del Tribunal, aquest termini es pot modificar.

La selecció constarà de les següents fases:

PRIMERA FASE: FASE D’OPOSICIÓ

Aquesta fase constarà d'un tipus test i un exercici pràctic. Ambdós exercicis són obligatoris i eliminatoris i es qualificaran, el tipus test 10 punts i l'exercici pràctic 20 punts

Tipus test.

Es qualificarà de zero a deu punts, sent eliminats aquells aspirants que no arribin a la puntuació mínima de cinc punts. En la qualificació d'aquest exercici cada pregunta contestada correctament es valorarà en positiu amb 0,2 punts; la pregunta no contestada, o amb més d'una opció de resposta, no tindrà valoració, i la pregunta amb contestació errònia es penalitzarà amb 0,05 punts.

Es realitzaran 50 preguntes a contestar en 60 minuts.

Exercici pràctic:

Els aspirants que hagin superat el tipus test passaran a realitzar l'exercici pràctic. Consistirà en desenvolupar i resoldre per escrit, durant un període màxim de cent vuitanta minuts, un o varis supòsits pràctics relacionats amb les funcions pròpies de la plaça i amb el temari que s’adjunta com a annex a aquestes bases, proposats pel Tribunal.

Durant la realització d'aquesta prova els aspirants podran en tot moment fer ús dels textos legals, col·leccions de jurisprudència i llibres de consulta dels quals venguin proveïts.

En aquest exercici es valorarà fonamentalment la capacitat de raonament, la sistemàtica en el plantejament, la formulació de conclusions i el coneixement i l'adequada interpretació de la normativa aplicable.

Es valorarà de 0 a 20 punts, essent necessari per superar l'exercici obtenir almenys 10 punts.

Tots els aspirants disposaran d’un termini de tres dies hàbils, des del dia següent a la publicació de l’anunci amb els resultats provisionals al tauler d’anuncis de l’Ajuntament, per efectuar les reclamacions o observacions oportunes o sol·licitar la revisió del seu examen davant el tribunal.

Una vegada finalitzat aquest termini si no hi ha reclamacions, o una vegada resoltes les reclamacions si n’hi hagués, començarà el termini de 5 dies hàbils comptats a partir de l’endemà de la publicació en el tauler d’anuncis de l’Ajuntament de la llista definitiva d’aspirants que han superat la fase d’oposició, perquè les persones que hi figurin puguin presentar els mèrits que s’hagin de valorar a la fase de concurs, i que vindran referits a la data de termini de presentació d’instàncies, mitjançant la presentació d’originals o fotocòpies compulsades juntament amb una instància i la relacció indicada a la base quarta. El Tribunal Qualificador no valorarà els mèrits al·legats però no justificats en la forma que indiquen aquestes bases.

SEGONA FASE: FASE DE CONCURS

El tribunal qualificador avaluarà els mèrits al·legats i justificats per les persones aspirants que hagin superat la fase d’oposició .

No es determinen mèrits específics per aquesta convocatòria. Aquest procés avaluarà els mèrits definits a les bases generals per funcionaris interins i personal laboral d’aquest Ajuntament (BOIB 75, de 20 de juny de 2017) , amb un valor màxim de la formació no reglada de 3.5 punts

Vuitena. RELACIÓ D'APROVATS, PRESENTACIÓ DE DOCUMENTACIÓ, NOMENAMENT I CREACIÓ DE BORSA DE FEINA.

Aquest apartat queda determinat per l’article 12 i 13 de les bases generals

Període de prova: complint amb l’article 13 de les bases general , el període de prova serà d’un mes.

ANNEX

Temari general.

Tema 1. La Constitució espanyola de 1978. Principis generals. Els drets i deures fonamentals dels espanyols.

Tema 2. L'organització territorial de l'Estat en la Constitució. Comunitats Autònomes. Estatuts d'autonomia.

Tema 3. La Comunitat Autònoma de les Illes Balears: organització i competències. L'Estatut d'autonomia de les Illes Balears.

Tema 4. L'acte administratiu: concepte, classes i elements. Motivació i notificació. Eficàcia i validesa dels actes administratius. Capacitat d'obrar davant les administracions públiques. Concepte de "persona interessada". Representació. Pluralitat d'interessats. Identificació. Declaració responsable i comunicació prèvia. Els drets dels ciutadans en les seves relacions amb les administracions públiques. Drets d'accés a arxius i registres públics.

Tema 5. El procediment administratiu comú. Principis generals. Fases. L'expedient administratiu. Còmput de terminis. Motivació i notificació. Recursos administratius.

Tema 6. La potestat sancionadora de les administracions públiques. Principis de la potestat sancionadora i del procediment sancionador. Responsabilitat patrimonial de les administracions públiques.

Tema 7. Les formes d'acció administrativa. El foment i els seus mitjans. La policia administrativa. Servei públic. Concessió de llicències. Els béns de les entitats locals.

Tema 8. El municipi. Conceptes i elements. Organització municipal. Competències. Autonomia municipal. El terme municipal, la població i l'empadronament.

Tema 9. La potestat reglamentària en l'esfera local: ordenances, reglaments i bans. Procediment d'elaboració i aprovació.

Tema 10. El personal al servei de les administracions públiques, situacions administratives i règim disciplinari. Reial Decret Legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, pel qual s'aprova el Text refós de l'Estatut bàsic de l'empleat públic.

Tema 11. Normes subsidiàries del municipi d'Andratx. Títol I i títol II.

Tema 12. La Llei 2/2014, de 25 de març, d'ordenació del sòl. La conservació d'obres i construccions. Intervenció preventiva en l'edificació i ús del sòl: llicència urbanística i comunicació prèvia.

Tema 13. La Llei 2/2014, de 25 de març, d'ordenació del sòl. La inspecció urbanística. Protecció de la legalitat urbanística i restabliment de l'ordre jurídic pertorbat. Les infraccions urbanístiques.

Tema 14. La Llei 7/2013, de 26 de novembre, de règim jurídic d'instal·lació, accés i exercici d'activitats a les Illes Balears. Àmbit d'aplicació, classificació de les activitats i competències d'intervenció. Condicions generals de funcionament, documentació tècnica i segurs. Transmissió i canvi de titular. Modificacions de l'activitat. Vinculació obres-activitats en activitats permanents. Disposicions relatives a les activitats d'espectacles públics.

Tema 15. La Llei 7/2013, de 26 de novembre, de règim jurídic d'instal·lació, accés i exercici d'activitats a les Illes Balears. Procediment de les activitats permanents i les seves modificacions. Procediment de les activitats itinerants. Procediment de les activitats no permanents. Disposicions relatives a les a les activitats subjectes a autorització ambiental integrada.

Tema 16. La Llei 7/2013, de 26 de novembre, de règim jurídic d'instal·lació, accés i exercici d'activitats a les Illes Balears. Inspeccions. Infraccions i sancions.

Tema 17. Llei 37/2003, de 17 de novembre, del soroll.

Tema 18. Ordenança Municipal de Protecció del Medi Ambient contra la contaminació per sorolls i vibracions del municipi d'Andratx

Tema 19. Ordenança d'ocupació de la via pública amb taules, cadires i altres béns del municipi d'Andratx

Tema 20. Ordenança de Residus Municipals del municipi d'Andratx

Tema 21. Ordenança reguladora de la Gestió dels Residus de Construcció i Demolició d'Andratx

Tema 22. Ordenança reguladora horaris d'establiment i espectacles públics i activitats recreatives a Andratx

Tema 23. Reglament Regulador dels Mercats Temporals d'Andratx

Tema 24. La Llei 8/2012, de 19 de juliol, del turisme de les Illes Balears.

Tema 25. Llei 38/1999, de 5 de novembre, d'ordenació de l'edificació. El Reial decret 1000/2010, de 5 d'agost, sobre el visat col·legial obligatori.

Tema 26. El Reial decret 314/2003, de 17 de març, pel qual s'aprova el codi tècnic de l'edificació. DB-SI, DB -SUA, DB-HS y DB-HR.

Tema 27. El Decret 110/2010, de 15 d'octubre, pel qual s'aprova el Reglament per a la millora de l'accessibilitat i la supressió de barreres arquitectòniques.

Tema 28. El Decret 145/1997, de 21 de novembre, pel qual es regulen les condicions d'amidament, d'higiene i d'instal·lacions per al disseny i l'habitabilitat d'habitatges, així com l'expedició de cèdules d'habitabilitat.

Tema 29. Llei 12/2016, de 17 d'agost, d'avaluació ambiental de les Illes Balears .. La Llei 21/2013, de 9 de desembre, d'avaluació ambiental.

Tema 30. La Llei 16/2002, d'1 de juliol, de prevenció i control integrats de la contaminació. Decret de desenvolupament de la Llei, aprovat pel RD 815/2013, de 18 d'octubre. Autorització ambiental integrada.

Tema 31. El Reial decret 842/2002, de 2 d'agost, pel qual s'aprova el Reglament electrotècnic per a baixa tensió.

Tema 32. El Reial decret 486/1997, de 14 d'abril, pel qual s'estableixen les disposicions mínimes de seguretat i salut en els llocs de treball. Continguts i aplicacions en les activitats.

Tema 33. La Llei 3/1995, de 8 de novembre, de prevenció de riscos laborals. Principis generals i conceptes bàsics.

Tema 34. El Reial decret 2267/2004, de 3 de desembre, pel qual s'aprova el Reglament de seguretat contra incendis en els establiments industrials. Manual d'autoprotecció.

Tema 35. La Llei 11/2014, de 15 d'octubre, de comerç de les Illes Balears.

Tema 36. El Pla territorial de Mallorca

Tema 37. El Pla Hidrològic nacional i el Pla Hidrològic de les Illes Balears.

Tema 38. Reial Decret Legislatiu 3/2011 pel qual s'aprova el Text refós de la llei de contractes.

Tema 39. Avaluació de l'impacte ambiental: Conceptes teòrics; aplicació de l'escala a l'Avaluació de l'impacte; marc legal comunitari, estatal i autonòmic.

Tema 40. Metodologia d'identificació i Valoració d'impactes ambientals i soci-econòmics.

Tema 41. Abastament d'aigües. Conduccions en Càrrega. Cavitació. Tipus de canonades. Tipus de juntes. Xarxes de distribució d'aigua potable: elements i models.

SEGON.- Publicar la present Resolució al Butlleti Oficial de les Illes Balears, al tauler d’edictes i a la pàgina Web de l’Ajuntament d’Andratx.>>

 

Andratx, a 22 de juny de 2017

La Batlessa-President,

Katia Rouarch.