Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL DE GOVERN

Núm. 6599
Acord del Consell de Govern de 16 de juny de 2017 relatiu a la decisió de l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears de no continuïtat del Consorci Urbanístic per a la Millora i l'Embelliment de la Platja de Palma i d’adscripció d’aquest a l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears a l’efecte d’iniciar el procediment de dissolució i liquidació

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Antecedents

La recent separació de l’Administració General de l’Estat del Consorci Urbanístic Platja de Palma, acordada en la Resolució de la Secretaria d’Estat de Turisme de 28 de març de 2017, ha provocat, de facto, la inoperància material del Consorci, amb la necessària, i inevitable, iniciació del procediment de dissolució i desaparició d’aquest, atès que és l’Estat qui hi aporta el gruix del finançament.

D’acord amb l’article 126.1 de la Llei 40/2015, d’1 d’octubre, de règim jurídic del sector públic:

1. L’exercici del dret de separació produeix la dissolució del consorci, llevat que la resta dels seus membres, de conformitat amb el que preveuen els seus estatuts, acordin la seva continuïtat i romanguin en el consorci, almenys, dues administracions, o entitats o organismes públics que estan vinculats amb més d’una administració o en depenen.

De conformitat amb aquest article, i per les raons exposades, l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears vol manifestar la seva posició de no continuïtat del Consorci, per poder, així, iniciar, al més aviat possible, les actuacions tendents a la seva dissolució i liquidació.

D’altra banda, l’article 120 de la Llei esmentada preveu el següent:

Article 120. Règim d’adscripció.

1. Els estatuts de cada consorci han de determinar l’Administració pública a què està adscrit de conformitat amb el que preveu aquest article.

Així mateix, l’article 127 estableix el següent:

1. La dissolució del consorci produeix la seva liquidació i extinció. En tot cas és causa de dissolució que els fins per als quals va ser creat el consorci s’hagin complert.

2. El màxim òrgan de govern del consorci, en adoptar l’acord de dissolució, ha de nomenar un liquidador, que ha de ser un òrgan o entitat, vinculada o dependent, de l’Administració pública a la qual el consorci estigui adscrit.

La responsabilitat que correspongui a l’empleat públic com a membre de l’entitat o òrgan liquidador és directament assumida per l’entitat o l’Administració pública que el va designar, qui pot exigir d’ofici a l’empleat públic la responsabilitat que, si s’escau, correspongui quan hagi concorregut dol, culpa o negligència greus de conformitat amb el que preveuen les lleis administratives en matèria de responsabilitat patrimonial.

Atès que actualment el Consorci no es troba adscrit a cap administració, i a l’efecte de possibilitar la iniciació del procediment de dissolució i liquidació, l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears vol assumir aquesta posició d’Administració d’adscripció.

Per tot això, el Consell de Govern, a proposta del conseller d’Innovació, Recerca i Turisme, en la sessió de dia 16 de juny de 2017 adoptà, entre d’altres, l’Acord següent:

   

Primer. Assumir la posició d’Administració d’adscripció a l’efecte de poder iniciar el procediment de dissolució i liquidació del Consorci.

Segon. No continuar com a Administració integrant del Consorci Urbanístic per a la Millora i l’Embelliment de la Platja de Palma arran de la separació de l’Administració General de l’Estat, atesa la inoperància material de l’ens que esdevé.

Tercer. Ordenar la publicació d’aquest Acord en el Butlletí Oficial de les Illes Balears. L’Acord desplegarà els seus efectes l’endemà d’haver-s’hi publicat.

         

Palma, 16 de juny de 2017

La secretària del Consell de Govern

Pilar Costa i Serra