Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL DE GOVERN

Núm. 6598
Acord del Consell de Govern de 16 de juny de 2017 pel qual s’autoritza la Universitat de les Illes Balears a implantar i impartir els ensenyaments oficials del Grau d’Odontologia

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

L’article 36.4 de la Llei orgànica 1/2007, de 28 de febrer, de reforma de l’Estatut d’autonomia de les Illes Balears, estableix que, en matèria d’ensenyament universitari, la Comunitat Autònoma de les Illes Balears té competència exclusiva, sens perjudici de l’autonomia universitària, en la programació i la coordinació del sistema universitari, en el finançament propi de les universitats i en la regulació i la gestió del sistema propi de beques i ajuts.

L’article 87 de la Llei orgànica 6/2001, de 21 de desembre, d’universitats (LOU), modificada per la Llei orgànica 4/2007, de 12 d’abril, estableix que, en l’àmbit de les competències respectives, el Govern de l’Estat, les comunitats autònomes i les universitats han d’adoptar les mesures necessàries per completar la plena integració del sistema universitari espanyol a l’espai europeu d’educació superior. L’article 37 de la mateixa Llei defineix l’estructura dels ensenyaments universitaris oficials en tres cicles: grau, màster i doctorat.

D’acord amb l’article 8.2 d’aquesta Llei, correspon a la comunitat autònoma acordar la implantació i la supressió dels ensenyaments que condueixen a l’obtenció de títols universitaris de caràcter oficial i amb validesa a tot el territori nacional, ja sigui per iniciativa pròpia de la mateixa comunitat, amb l’acord del consell de govern de la universitat, o bé per iniciativa de la universitat mitjançant una proposta del consell de govern, en ambdós casos amb l’informe previ favorable del consell social de la universitat. D’altra banda, l’article 35.2 de la mateixa Llei estableix que, per impartir ensenyaments oficials amb validesa a tot el territori nacional, les universitats han d’obtenir del Consell d’Universitats la verificació que el pla d’estudis s’ajusta a les directrius i condicions establertes pel Govern de l’Estat.

Finalment, el Reial decret 1393/2007, de 29 d’octubre, pel qual s’estableix l’ordenació dels ensenyaments universitaris oficials, en l’article 3 indica que els ensenyaments universitaris oficials s’han de concretar en plans d’estudis elaborats per les universitats, plans que ha de verificar el Consell d’Universitats i autoritzar la comunitat autònoma corresponent perquè es puguin implantar.

Per això, la Universitat de les Illes Balears va sotmetre el pla d’estudis del Grau d’Odontologia a la consideració del Consell d’Universitats, el qual, a través de la Comissió de Verificació de Plans d’Estudis, reunida el dia 21 de març de 2017, el va verificar positivament.

El Grau d’Odontologia és una titulació de la Universitat de les Illes Balears proposada per l’Escola Universitària d’Odontologia ADEMA.

Es tracta d’una titulació de 300 crèdits ECTS dividits en cinc cursos de 60 crèdits ECTS. L’Escola Universitària d’Odontologia ADEMA, adscrita a la Universitat de les Illes Balears, és la responsable d’impartir tots els crèdits.

El Consell de Govern de la Universitat de les Illes Balears, reunit en sessió ordinària el 20 de maig de 2015, va aprovar el Conveni que regula l’adscripció a la Universitat de les Illes Balears de l’Escola Universitària d’Odontologia ADEMA, de la qual és titular l’Acadèmia Dental de Mallorca, SL (ADEMA), a fi d’impartir el títol universitari del Grau d’Odontologia, de caràcter oficial i amb validesa a tot el territori nacional, en compliment del que estableix l’article 11 de la LOU.

La Comissió Permanent del Consell Social de la Universitat de les Illes Balears, reunida en sessió ordinària el 27 de maig de 2015, va acordar emetre un informe favorable a l’adscripció de l’Escola Universitària d’Odontologia ADEMA a la Universitat de les Illes Balears.

En data 2 de juny de 2015, la Universitat de les Illes Balears i l’Acadèmia Dental de Mallorca, SL, varen signar el Conveni de col·laboració esmentat.

El dia 23 d’octubre de 2015, el Consell de Govern va autoritzar l’adscripció de l’Escola Universitària d’Odontologia ADEMA a la Universitat de les Illes Balears a fi d’impartir els estudis oficials del Grau d’Odontologia.

El 21 de març de 2017, el Consell d’Universitats, a través de la Comissió de Verificació de Plans d’Estudis, reunida el dia 21 de març de 2017, va verificar positivament el pla d’estudis del Grau d’Odontologia.

El 28 de març de 2017, l’Institut Balear d’Infraestructures i Serveis Educatius (IBISEC) va emetre un informe favorable sobre el compliment dels requisits mínims establerts en l’annex I del Reial decret 420/2015, de 29 de maig, de creació, reconeixement, autorització i acreditació d’universitats i centres universitaris, segons el qual es verificava el compliment de les exigències especials per als ensenyaments de l’àmbit de les ciències de la salut establertes en l’annex II d’aquest Reial decret.

El 6 d’abril de 2017, el Consell Social de la Universitat de les Illes Balears, reunit en sessió ordinària, va aprovar emetre un informe favorable sobre la proposta d’implantació dels estudis del Grau d’Odontologia.

A l’empara de les competències que té atribuïdes la Comunitat Autònoma de les Illes Balears en virtut de la Llei 2/2003, de 20 de març, d’organització institucional del sistema universitari de les Illes Balears, i d’acord amb el Reial decret 1393/2007, el dia 10 de maig de 2017 la Universitat de les Illes Balears va presentar una sol·licitud d’autorització, amb el número de registre L13E30547/2017, per implantar i impartir el Grau d’Odontologia.

Per tot això, el Consell de Govern, a proposta del conseller d’Educació i Universitat, en la sessió del dia 16 de juny de 2017 adoptà, entre d’altres, l’Acord següent:

Primer. Autoritzar la Universitat de les Illes Balears a implantar, a partir del curs acadèmic 2017-2018, els ensenyaments oficials del Grau d’Odontologia, que impartirà l’Escola Universitària d’Odontologia ADEMA, centre adscrit a aquesta Universitat.

Segon. Comunicar aquest Acord a la Conferència General de Política Universitària.

Tercer. Notificar aquest Acord a la Universitat de les Illes Balears.

Quart. Notificar aquest Acord a l’Acadèmia Dental de Mallorca, SL (ADEMA).

Cinquè. Publicar aquest Acord en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Palma, 16 de juny de 2017

La secretària del Consell de Govern
Pilar Costa i Serra