Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció II. Autoritats i personal

Subsecció primera. Nomenaments, situacions i incidències

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA DE PRESIDÈNCIA

Núm. 6572
Resolució de la consellera de Presidència de 14 de juny de 2017 per la qual es nomenen el registrador del Registre Mercantil i de Béns Mobles de Palma de Mallorca III i la registradora del Registre de la Propietat d’Alcúdia, en l’àmbit de les Illes Balears

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

 Fets

1.   Mitjançant la Resolució de 18 d’abril de 2017 (BOE núm. 104, de 2 de maig), la Direcció General dels Registres i del Notariat del Ministeri de Justícia va convocar el concurs ordinari núm. 296 per a la provisió de registres vacants. Entre les places ofertes hi havia les vacants dels registres corresponents a l’àmbit de les Illes Balears, segons la relació annexa a la documentació tramesa.

2.   La Direcció General dels Registres i del Notariat va resoldre el concurs mitjançant la Resolució de 30 de maig de 2017 (BOE núm. 134, de 6 de juny) i, en l’àmbit de les Illes Balears, va proveir les vacants següents:

· Registre Mercantil i de Béns Mobles de Palma de Mallorca III, que s’adjudicà al senyor Jesús Víctor Muro Villalón (Mallorca).

· Registre de la Propietat d’Alcúdia, que s’adjudicà a la senyora Carmen Sáenz de Santamaría García-Avello (Mallorca).

Fonaments de dret

1.   Atès el que estableix l’apartat 2 de l’article 99 de l’Estatut d’autonomia de les Illes Balears, en la redacció de la Llei orgànica 1/2007, de 28 de febrer, de reforma de l’Estatut d’autonomia de les Illes Balears, correspon a la Comunitat Autònoma la facultat de nomenar els registradors que han de prestar els seus serveis a les Illes Balears. Amb la finalitat de complir aquest precepte legal, la Direcció General dels Registres i del Notariat ha tramès a la Comunitat Autònoma de les Illes Balears l’expedient del concurs esmentat.

2.   L’article 8.3 de la Llei 40/2015, d’1 d’octubre, de règim jurídic del sector públic, estableix que si alguna disposició atribueix competència a una administració pública, sense especificar l’òrgan que l’ha d’exercir, s’entén que la facultat d’instruir i resoldre els expedients correspon als òrgans inferiors competents per raó de la matèria. En virtut del Decret 24/2015, de 7 d’agost, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual s’estableixen les competències i l’estructura orgànica bàsica de les conselleries de l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, la Conselleria de Presidència, per mitjà de la Direcció General de Relacions Institucionals i Acció Exterior, és competent quant a les relacions amb els operadors jurídics.

3.   En data 14 de juny de 2017, el director general de Relacions Institucionals i Acció Exterior ha formulat la proposta de resolució d’aquests nomenaments.

Per tot això, dict la següent

RESOLUCIÓ

1.   Nomenar registrador del Registre Mercantil i de Béns Mobles de Palma de Mallorca III (Mallorca) el senyor Jesús Víctor Muro Villalón.

2.   Nomenar registradora del Registre de la Propietat d’Alcúdia (Mallorca) la senyora Carmen Sáenz de Santamaría García-Avello.

3.   Notificar aquests nomenaments a les persones interessades, al president del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears i a la Direcció General dels Registres i del Notariat del Ministeri de Justícia.

4.   Disposar la publicació d’aquests nomenaments en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució, que exhaureix la via administrativa, es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant la consellera de Presidència en el termini d’un mes comptador des de l’endemà de la publicació en el BOIB, d’acord amb l’article 124 de la Llei 39/2015, d’1 d’octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i l’article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

També es pot interposar directament un recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears en el termini de dos mesos comptadors des de l’endemà de la publicació en el BOIB, d’acord amb l’article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

Palma, 14 de juny de 2017

La consellera

Pilar Costa i Serra