Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

AJUNTAMENT DE CALVIÀ

Núm. 6571
Decret de l'Ajuntament de Calvià pel qual es creen i modifiquen fitxers de dades de caràcter personal de l'Ajuntament

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

L'article 20 de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, estableix que la creació, modificació o supressió dels fitxers de les administracions públiques només pot fer-se mitjançant disposició general publicada en el Butlletí Oficial de l'Estat o diari oficial corresponent.

L'entrada en vigor del reglament de desenvolupament de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, aprovat mitjançant el Reial Decret 1720/2007, de 21 de desembre, ha introduït, a través dels articles 53 i 54, algunes novetats referides a la forma i contingut de la disposició, entre les quals destaca la necessitat d'especificar el sistema de tractament del fitxer, que pot ser automatitzat, no automatitzat o parcialment automatitzat.

En l'exercici de les competències que tenc atribuïdes, i en compliment de l'article 20 de l'esmentada llei, així com de l'article 52 del reglament que la desenvolupa,

DISPÒS:

Primer. Els fitxers de l'Ajuntament de Calvià són els continguts en els annexos d'aquest decret.

Segon. Es creen els fitxers inclosos en l'Annex I d'aquest decret, en compliment de l'article 20 de la Llei Orgànica 15/1999 i de l'article 54.1 del reglament de desenvolupament d'aquesta.

Tercer. Els fitxers inclosos en l'Annex II d'aquest decret, creats per disposicions generals anteriors, s’han d’adaptar a les descripcions contingudes en els apartats corresponents del citat annex, d'acord al que especifica l'art. 54.1 del reglament de desenvolupament de la Llei 15/1999.

Quart. Els fitxers que es recullen en els annexos d'aquest decret s'han de regir per les disposicions generals i instruccions que es detallin per a cadascun, i han d'estar sotmesos, en tot cas, a les normes legals i reglamentàries de superior rang que els siguin aplicables.

Cinquè. En compliment de l'article 55 del reglament de desenvolupament de la Llei 15/1999, els fitxers han de ser notificats perquè siguin inscrits en el Registre General de Protecció de Dades en el termini de trenta dies des de la publicació d'aquest decret en el Butlletí Oficial de la Comunitat Autònoma.

Sisè. Aquest decret ha d'entrar en vigor l'endemà de ser publicat en el Butlletí Oficial de la Comunitat Autònoma.

 

 (Data de signatura: 14/06/2017)

El batle

Alfonso Rodríguez Badal

ANNEX I: Fitxers de nova creació

Fitxer Activitats mediambientals

a) Identificació del fitxer o tractament: Activitats mediambientals

Finalitat i usos previstos: registre de dades referides a persones interessades a participar en activitats que s'organitzin des del servei, com ara cursos, jornades, tallers, presentacions, activitats de voluntariat, etc.

Usos previstos: inscripcions en cursos, tallers, visites, activitats de voluntariat, altres activitats. Comunicats per a la difusió d'activitats (cartes, correus electrònics, xarxes socials com ara Facebook, etc.)

b) Origen de les dades:

Col·lectiu: persones ciutadanes i residents, persones de contacte, persones sol·licitants, turistes, persones veïnes d'altres municipis, associacions.

Procedència: la persona interessada o el seu representant legal, altres persones físiques diferents de l'afectat o representant, fonts accessibles al públic, administracions públiques.

c) Estructura bàsica del fitxer i sistema de tractament:

Estructura:

Dades identificatives: NIF/DNI/un altre document identificatiu oficial, núm. de la seguretat social o mutualitat, nom i cognoms, adreça, telèfon, correu electrònic, imatge/veu, signatura, targeta sanitària.

Dades de característiques personals: data de naixement, lloc de naixement, sexe, nacionalitat, llengua materna.

Dades de circumstàncies socials: aficions i estil de vida; llicències, permisos, autoritzacions.

Dades acadèmiques i professionals: formació, titulacions.

Dades econòmiques, financeres, assegurances: assegurances.

Altres: tallers/cursos/activitat d'inscripció.

Sistema de tractament: mixt.

d) Cessió de dades: a asseguradores. Es podran utilitzar fotografies i vídeos fets en el desenvolupament de les activitats mediambientals per a la seva difusió pública no comercial per part de l'Ajuntament en el web municipal, revistes municipals i xarxes socials (amb consentiment de les persones afectades).

e) Transferències internacionals de dades: no es fa cap transferència internacional de dades.

f) Òrgan responsable dels fitxers: Servei de Medi Natural i Urbà.

g) Accés, rectificació i cancel·lació: l'òrgan administratiu davant el qual es poden exercitar, si n’és el cas, els drets d'accés, rectificació, cancel·lació, oposició, i la resta de drets reconeguts en la Llei Orgànica 15/1999, és el Servei d'Atenció a la Ciutadania de l'Ajuntament de Calvià, situat en la C/Julià Bujosa Sans, batle, 1 (Calvià).

h) Mesures de seguretat: bàsic.

 

ANNEX II: Fitxers que es modifiquen

Fitxer Medi Ambient

a) Identificació del fitxer o tractament: Medi Ambient

b) Òrgan responsable dels fitxers: Servei de Medi Natural i Urbà

Fitxer Llicencia animals perillosos

a) Identificació del fitxer o tractament: Llicencia animals perillosos

b) Òrgan responsable dels fitxers: Servei de Medi Natural i Urbà