Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA DE MEDI AMBIENT, AGRICULTURA I PESCA

Núm. 6567
Resolució del President de la Comissió de Medi Ambient de les Illes Balears per la qual s'arxiva l'expedient núm. 56A/2015, relatiu al projecte de legalització d’un camp de polo a la parc. 417, i de construcció d’una explotació equina i un camp de polo a la parc. 232 del polígon 21 de Campos

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Fets

1.En data 13 de maig de 2015 (RE CAMAiT 17528) té entrada sol·licitud de l’Ajuntament de Campos d’informe relatiu a la necessitat d’avaluació d’impacte ambiental del projecte de legalització d’un camp de polo, dins zona no urbanitzable (sòl rústic) de Campos, del qual es promotor Es Figueral Gran, SLU.

2.En data 21 de juliol de 2015 (RE CMAAiP 25649) té entrada sol·licitud de l’Ajuntament de Campos d’informe relatiu a la necessitat d’avaluació d’impacte ambiental del projecte de construcció d’una explotació equina i camp de polo, dins zona no urbanitzable (sòl rústic) de Campos, del qual es promotor Es Figueral Gran, SLU.

3.En data 6 de juliol de 2016 (RE CMAIB 798) té entrada sol·licitud de l’Ajuntament de Campos d’inici de la tramitació de l’avaluació d’impacte ambiental dels projectes de legalització d’un camp de polo a la parcel·la 417 del polígon núm. 21 de Campos i de construcció d’una explotació equina i un camp de polo a la parcel·la núm. 232 del polígon 21 promogut per Es Figueral Gran SL.

4.En data 6 de juliol de 2016 (RE CMAIB 800) té entrada sol·licitud de l’Ajuntament de Campos d’inici de la tramitació de l’avaluació d’impacte ambiental del projecte per a la implantació d’un agroturisme a les parcel·les número 232 i 229 del polígon 21 de Campos promogut per Sa Barralina SL.

5.El president de la CMAIB, en data 19 de juliol de 2016, resol acumular els procediments d’avaluació d’impacte ambiental relatius al projecte de legalització d’un camp de polo a la parcel·la 417 del polígon núm. 21 de Campos i de construcció d’una explotació equina i un camp de polo a la parcel·la núm. 232 del polígon 21, promogut per Es Figueral Gran SL exp. (56A/2015), i el projecte per a la implantació d’un agroturisme a les parcel·les número 232 i 229 del polígon 21 de Campos, promogut per Sa Barralina SL, per tenir una connexió íntima.

6.En data 11 de novembre de 2016 (RE CMAAiP 25653) té entrada escrit de la Sra. Catalina Socias Remolá, afirmant actuar en representació de l’entitat Es Figueral Gran, SLU, al qual informa de la renúncia, presentada per l’entitat Sa Barralina, SL a l’Ajuntament de Campos, a la implantació d’un agroturisme a les parcel·les número 232 i 229 del polígon 21 de Campos.  A aquest escrit s’adjunta còpia de la renúncia presentada.

7.En data 24 de novembre de 2016 (RS CMAAiP 19138) la CMAIB sol·licita a l’Ajuntament de Campos informació en relació a la renúncia presentada per part de Sa Barralina, SL a la implantació d’un agroturisme a les parcel·les número 232 i 229 del polígon 21 de Campos.

8.En data 14 de desembre de 2016 (RE CMAAiP 28615) té entrada a la CMAIB escrit de l’Ajuntament de Campos, al qual s’adjunta còpia del certificat del secretari de l’Ajuntament de l’acord de la Junta de Govern Local de 18 d’octubre de 2016 pel qual s’accepta el desistiment o renúncia presentada per la Sra. Catalina Socías Remolá, en representació de Sa Barralina, SL, a la sol·licitud de la llicència municipal d’obra per a la reforma de les edificacions existents a les parcel·les núm. 229 i 232 del polígon núm. 21 de Campos per a l’ús d’agorturisme.

9.En data 15 de desembre de 2016 s’emet informe tècnic per part de la CMAIB al qual s’enumera la informació addicional relativa a l’EIA, imprescindible per a la formulació de la declaració d’impacte ambiental, que s’ha de requerir al promotor del projecte.  A més s’informa que s’ha de requerir còpia de la sol·licitud del promotor d’inici de l’avaluació d’impacte ambiental i còpies completes de l’al·legació i dels informes de les Administracions públiques que varen ser remesos incomplets a la CMAIB el 6 de juliol de 2016.

10.En data 20 de desembre de 2016 es tramet requeriment, recollint l’informe tècnic de 15 de desembre de 2016, a promotor i òrgan substantiu, advertint d’acord amb l’article 40.3 de la llei 21/2013, que si transcorreguts tres mesos no s’ha remès la informació requerida o, un cop presentada, aquesta és insuficient, l'òrgan ambiental donarà per finalitzada l'avaluació d'impacte ambiental ordinària, notificant al promotor i a l'òrgan substantiu la resolució de terminació.  Consta recepció del requeriment notificat, tant al promotor com a l’Ajuntament de Campos, en data 30 de desembre de 2016.

11.En data 20 de desembre de 2016 el President de la CMAIB resol acceptar el desistiment de la petició de l’entitat Sa Barralina, SL al projecte per a la implantació d’un agroturisme a les parcel·les número 232 i 229 del polígon 21 de Campos, arxivar la part corresponent de l’expedient núm. 56A/2015 i continuar amb l’avaluació d’impacte ambiental de la resta de l’expedient.

12.En data 2 de gener de 2017 té entrada ofici de l’Ajuntament de Campos al qual adjunta document de resposta del promotor a les al·legacions i informes del projecte.

Fonaments de dret

1.L'article 42 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, estableix l'obligació que té l'Administració de dictar resolució expressa en tots els procediments i a notificar-la.

2.L'article 87 de la Llei 30/1992 preveu que posaran fi al procediment la resolució, el desistiment, la renúncia al dret en què es fonamenta la sol·licitud, quan aquesta renúncia no estigui prohibida per l'ordenament jurídic , i la declaració de caducitat.

3.L’article 40.3 de la llei 21/2013, de 9 de desembre, d’avaluació ambientals, indica que si durant  l’anàlisi  tècnica  de  l’expedient,  l’òrgan  ambiental  conclou que és necessària informació addicional relativa a l’estudi d’impacte ambiental o que el promotor no ha tingut en compte les al·legacions rebudes durant el tràmit d’informació pública l’ha de requerir, i informar-ne l’òrgan substantiu, perquè completi la informació imprescindible per  a  la  formulació  de  la  declaració  d’impacte  ambiental.  Aquesta  sol·licitud  suspèn  el  termini per a la formulació de la declaració d’impacte ambiental.

Si transcorreguts tres mesos el promotor no ha remès la informació requerida o, una vegada presentada, aquesta és insuficient, l’òrgan ambiental ha de donar per finalitzada l’avaluació de l’impacte ambiental ordinària, i notificar al promotor i a l’òrgan substantiu la resolució  de  terminació.  Contra  aquesta  resolució  es  poden  interposar  els  recursos  legalment procedents en la via administrativa i judicial, si s’escau.

D’acord amb la documentació obrant a l’expedient, en data 20 de desembre de 2016 la CMAIB tramet al promotor, Es Figueral Gran, SLU, i a l’Ajuntament de Campos, en atenció al contingut de l’informe tècnic emès en data 15 de desembre de 2016, requeriment on s’enumera la informació addicional relativa a l’EIA que es considera imprescindible per a la formulació de la declaració d’impacte ambiental.

Consta recepció del requeriment en data 30 de desembre de 2016, tant per part del promotor com de l’òrgan substantiu.

Transcorreguts més dels tres mesos que l’article 40.3 de la llei 21/2013 estableix per remetre la informació requerida sense que aquesta s’hagi presentat, la CMAIB ha de donar per finalitzada l’avaluació d’impacte ambiental ordinària relativa al projecte.

4.L'Acord del Ple de la Comissió de Medi Ambient de les Illes Balears de data 30/10/2015 de delegació de competències del Ple en el seu President (1.a. Tenir per desistit al promotor d’un projecte, pla o programa per petició expressa o per manca d’esmena de deficiències o aportació de documentació en el termini concedit a l’efecte, previ informe jurídic; 1.b. Declarar, previ informe jurídic, la caducitat del procediment d’avaluació d’impacte ambiental i del procediment d’avaluació ambiental estratègica; 1.c. Declarar, previ informe jurídic, la terminació del procediment d’avaluació d’impacte ambiental i del procediment d’avaluació ambiental estratègica per impossibilitat material de continuar-lo). BOIB núm.168 de 14/11/2015.

Per tot això, i vist l’informe jurídic amb proposta de resolució de 31 de maig de 2017, dict la següent:

Resolució

1.Donar per finalitzada l’avaluació de l’impacte ambiental ordinària relativa al projecte de legalització d’un camp de polo a la parc. 417, i de construcció d’una explotació equina i un camp de polo a la parc. 232 del polígon 21 de Campos, ja que no s’ha presentat en el termini previst a l’article 40.3 de la llei 21/2013 la informació addicional relativa a l’estudi d’impacte ambiental que es considera imprescindible per a la formulació de la declaració d’impacte ambiental.

2.Arxivar l'expedient núm. 56A/2015 relatiu al projecte de legalització d’un camp de polo a la parc. 417, i de construcció d’una explotació equina i un camp de polo a la parc. 232 del polígon 21 de Campos.

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució - que exhaureix la via administrativa – es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant el Ple de la Comissió de Medi Ambient de les Illes Balears en el termini d'un mes comptador des de l'endemà d'haver-ne rebut la notificació, d'acord amb l'article 124 de la Llei 39/2015, d’1 d’octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i l'article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

També es pot interposar directament un recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears en el termini de dos mesos comptadors des de l'endemà d'haver-ne rebut la notificació, d'acord amb l'article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

  

Palma, 7 de juny de 2017 

El President de la CMAIB
Per delegació del Ple (BOIB núm. 168, 14/11/2015)
Antoni Alorda Vilarrubias