Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA DE CULTURA, PARTICIPACIÓ I ESPORTS

Núm. 6533
Resolució de la consellera de Cultura, Participació i Esports de 12 de juny de 2017 per la qual se sotmet al tràmit d’audiència i d’informació pública l’Avantprojecte de llei de consultes populars i processos participatius

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Fets

1. En data 14 de juny de 2016, el director general de Participació i Transparència va emetre un informe justificatiu que manifesta la necessitat d’iniciar el procediment per elaborar un avantprojecte de llei de consultes populars i processos participatius.

2. En data 15 de juny de 2016, la consellera de Transparència, Cultura i Esports va dictar la Resolució mitjançant la qual s’inicia el procediment d’elaboració de l’Avantprojecte de llei de consultes populars i processos participatius, i es designa la Direcció General de Participació i Transparència òrgan competent per tramitar el procediment.

3. Prèviament a la confecció de l’esborrany, es varen dur a terme sessions informatives dirigides als representants de l’Administració local de les diferents illes i es va publicar al lloc web de la Direcció General de Participació i Transparència la informació de la tramitació prevista amb l’objectiu de recollir el parer de la ciutadania respecte de l’inici de la tramitació de l’Avantprojecte.

4. El Decret 9/2017, de 7 d’abril, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual es modifica el Decret 24/2015, de 7 d’agost, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual s’estableixen les competències i l’estructura orgànica bàsica de les conselleries de l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, va modificar, entre d’altres, la denominació de l’anterior Conselleria de Transparència i Participació, que va passar a anomenar-se Conselleria de Cultura, Participació i Esports, i va crear, dins l’estructura orgànica d’aquesta, la Direcció General de Participació i Memòria Democràtica, competent en matèria de participació ciutadana, la qual, per tant, ha assumit la tramitació del procediment de l’Avantprojecte en qüestió.

Fonaments de dret

1. Els articles 43, 44 i 45 de la Llei 4/2001, de 14 de març, del Govern de les Illes Balears.

2. El títol VI de la Llei 39/2015, d’1 d’octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

Per tot això, dict la següent

Resolució

1. Sotmetre a l’audiència de la ciutadania l’esborrany de l’Avantprojecte de llei de consultes populars i processos participatius i posar-lo a disposició de les persones interessades a la Direcció General de Participació i Memòria Democràtica (c/ de l’Uruguai, s/n, 07010 Palma - Palma Arena) i al Portal de Participació Ciutadana del Govern de les Illes Balears (http://participaciociutadana.caib.es)

2. Fixar un termini d’informació pública de quinze dies hàbils des de l’endemà d’haver-se publicat aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

3. Disposar que les al·legacions s’han de presentar a la seu de la Direcció General de Participació i Memòria Democràtica (c/ de l’Uruguai, s/n, 07010 Palma - Palma Arena), o a qualsevol dels llocs que determina l’article 16.4 de la Llei 39/2015, d’1 d’octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i que han d’estar adreçades a la Direcció General de Participació i Memòria Democràtica.

4. Habilitar la possibilitat de presentar-hi al·legacions per mitjans telemàtics mitjançant l’apartat “Participació en l’elaboració de normativa” del lloc web del Portal de Participació Ciutadana del Govern de les Illes Balears (http://participaciociutadana.caib.es) –“Audiència i informació pública en elaboració de normativa”-, dins el termini que s’estableix en l’apartat 2 anterior, d’acord amb l’article 34.2 f de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears. Sempre que les al·legacions presentades mitjançant el web incloguin la identificació de la persona o l’entitat que les fa, s’inclouran en l’expedient d’elaboració normativa, tot i que no constin en el registre d’entrada electrònic de l’Administració de la Comunitat Autònoma. A aquest efecte, el funcionari o funcionària de l’òrgan competent per tramitar el procediment normatiu que les rebi ha d’emetre una diligència de les al·legacions presentades.

5. Ordenar la publicació d’aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

 

Palma, 12  de juny de 2017

La consellera de Cultura, Participació i Esports,

Francesca Tur Riera