Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'EDUCACIÓ I UNIVERSITAT

Núm. 6465
Resolució del conseller d’Educació i Universitat per la qual es dona compliment a la Sentència núm. 202, de 29 de maig de 2017 (PO 197/16), del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears, Sala Con/Ad. de Palma, en relació amb el recurs presentat per l’Associació Autonòmica d’Educació i Gestió Escola Catòlica de les IB contra l’Ordre del conseller d’Educació i Universitat de 7 d’abril de 2016 que regula el procés d’adscripció, admissió i matriculació d’alumnes als centres sostinguts totalment o parcialment amb fons públics als nivells de segon cicle d’educació infantil, primària, secundària obligatòria, batxillerat i educació especial de les IB

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Antecedents

1. El dia 9 d’abril de 2016 es va publicar en el Butlletí Oficial de les Illes Balears núm. 45 l’Ordre del conseller d’Educació i Universitat de 7 d’abril de 2016 que regula el procés d’adscripció, admissió i matriculació d’alumnes als centres sostinguts totalment o parcialment amb fons públics als nivells de segon cicle d’educació infantil, educació primària, educació secundària obligatòria, batxillerat i educació especial de les Illes Balears.

2. El dia 8 de juny de 2016 l’Associació Autonòmica d’Educació i Gestió Escola Catòlica de les Illes Balears va interposar un recurs contra la norma esmentada en el punt anterior.

3. El dia 29 de maig de 2017 el Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears, Sala Con/Ad., va emetre la Sentència núm. 202, derivada del PO 197/2016, en la qual es deia literalment el següent:

I.    Estimamos parcialmente el recurso.

II.  Declaramos no ser conforme a derecho y nulo el inciso “hasta el inicio de las clases” del primer párrafo del artículo 3.3 de la Orden Dictada por el Conseller d’Educació i Universitat el 7 de abril de 2016.

III. Se declara no conforme a derecho y nula la expresión “hasta septiembre”, contenida en el primer párrafo del apartado cuarto de las instrucciones contenidas en el anexo I de la Resolución del director general de Planificación, Ordenación y Centros de 9 de abril, por la cual se desarrollan determinados aspectos para el curso escolar 2016-2017 respecto a los procesos de adscripción, de admisión y matriculación de alumnos en los centros sostenidos totalmente o parcialmente con fondos públicos en el nivel de segundo ciclo de educación infantil, educación primaria, educación secundaria obligatoria y bachillerato en las Islas Baleares.

Fonaments de dret

La Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

Per tot això, i en virtut de les facultats que tenc conferides, dict la següent

RESOLUCIÓ

1. Executar la Sentència núm. 202, de 29 de maig de 2017 (PO 197/2016), del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears, Sala Con/Ad. de Palma, i aplicar-la des de la data en què va ser dictada en els nous processos d’escolarització que es duguin a terme.

En conseqüència, la reserva de places per als alumnes amb necessitat específica de suport educatiu només es mantindrà fins al període de preinscripció i matrícula; és a dir, fins al mes de juliol i no fins al mes de setembre.

2. Publicar la present Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

3. Fer pública la present Resolució a la pàgina web de la Direcció General de Planificació, Ordenació i Centres (http://escolaritzacio.caib.es).

Palma, 5 de juny de 2017

El conseller d’Educació i Universitat

Martí Xavier March Cerdà