Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'EDUCACIÓ I UNIVERSITAT

Núm. 5154
Resolució del conseller d’Educació i Universitat de 20 d’abril de 2017 per la qual s’autoritza l’obertura i el funcionament de l’ampliació de l’Escola Oficial d’Idiomes d’Eivissa al municipi de Sant Antoni de Portmany

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Fets

1. Mitjançant el Decret 30/1999, de 26 de març (BOCAIB núm. 44, de 8 d’abril), es va crear l’Escola Oficial d’Idiomes d’Eivissa.

2. Mitjançant l’Ordre del conseller d’Educació, Cultura i Esports de 17 de maig de 1999 (BOCAIB núm. 66, de 25 de maig), es va disposar la posada en funcionament de l’EOI d’Eivissa i es va establir que s’hi impartirien ensenyaments d’alemany, anglès, francès i anglès a distància.

3. Posteriorment, s’hi han autoritzat diferents idiomes i se n’ha ampliat l’oferta formativa. Com a conseqüència d’aquestes modificacions, al centre s’hi imparteixen ensenyaments d’alemany, anglès, anglès a distància, català, espanyol per a estrangers, italià, francès i rus.

4. Mitjançant una resolució del conseller d’Educació, Cultura i Esports de 31 de maig de 1999 (BOCAIB núm. 75, de 10 de juny), es va autoritzar l’obertura d’una ampliació de l’Escola Oficial d’Idiomes d’Eivissa al municipi de Formentera, amb el codi 07500439.

5. Durant el curs escolar 2015-2016, des de la Direcció General de Planificació, Ordenació i Centres es va detectar que el curs 2013-2014 es varen oferir per primera vegada, de manera experimental i en horari de matí, tots els nivells d’anglès, des de bàsic 1 fins a avançat 2, i el nivell bàsic 1 d’alemany de les escoles oficials d’idiomes a l’IES Sa Serra, al municipi de Sant Antoni de Portmany, impartits per professors de l’EOI d’Eivissa. La demanda d’aquests ensenyaments ha augmentat en horari de matí, amb una bona resposta.

Des de la Direcció General es va considerar pertinent donar prioritat a aquesta demanda i, per això, durant el curs 2015-2016 es varen continuar oferint tots els nivells d’anglès (bàsic 1, bàsic 2, intermedi 1, intermedi 2, avançat 1 i avançat 2) i es va ampliar l’oferta d’alemany amb els nivells bàsic 1, bàsic 2 i intermedi 1, tots en horari de matí, de 9.00 a 14.00 hores.

6. El Servei dels Ensenyaments de Règim Especial va estudiar la possibilitat i la viabilitat de crear una ampliació de l’EOI d’Eivissa al municipi de Sant Antoni de Portmany, en la qual s’impartirien ensenyaments d’anglès i alemany. Per això, es varen sol·licitar els informes pertinents al director de l’IES Sa Serra i a la directora de l’EOI d’Eivissa.

7. El 15 de gener de 2016 va tenir entrada a la Conselleria d’Educació i Universitat un informe favorable de la directora de l’EOI d’Eivissa en relació amb una possible extensió d’aquesta EOI a la localitat de Sant Antoni de Portmany. En el seu informe, valora com a molt positiva l’experiència d’aquests darrers tres cursos a l’IES Sa Serra, atès, especialment, que s’ha pogut donar resposta a la important demanda que hi havia des de feia temps a l’EOI d’un horari de matí per als idiomes anglès i alemany, que no s’havia pogut oferir per falta d’espai.

D’altra banda, i amb relació al nombre de grups a l’IES Sa Serra, la directora de l’EOI d’Eivissa indica, en aquest mateix informe, que des del 2013 la demanda ha augmentat. El nombre total d’alumnes ha estat de 178: 26 d’alemany i 152 d’anglès. Aquestes xifres representen respectivament un 15 % del total d’alumnes d’alemany de l’EOI d’Eivissa, que és actualment de 168, i un 18 % del total d’alumnes d’anglès, que és de 845.

8. El 21 de juliol de 2016 va tenir entrada a la Conselleria d’Educació i Universitat un altre informe de la directora de l’EOI d’Eivissa que amplia la justificació de la sol·licitud de creació d’aquesta extensió de l’EOI al municipi de Sant Antoni.

9. El 22 de juliol de 2016 va tenir entrada a la Conselleria d’Educació i Universitat un informe favorable de l’equip directiu de l’IES Sa Serra, signat pel secretari, sobre la disponibilitat de les instal·lacions d’aquest IES per a la creació d’una extensió de l’EOI d’Eivissa. En l’informe es destaca la col·laboració entre l’IES Sa Serra i l’EOI d’Eivissa per poder oferir ensenyaments d’idiomes en horari de matí, la qual cosa ha beneficiat tant la població que demanava aquesta oferta formativa d’idiomes com l’IES Sa Serra, per la dinamització que suposa el fet de tenir més alumnes.

10. El 26 de juliol de 2016 la cap del Servei dels Ensenyaments de Règim Especial va emetre un informe favorable, amb el vistiplau del cap del Departament de Planificació i Centres, sobre la creació de l’ampliació de l’EOI d’Eivissa al municipi de Sant Antoni de Portmany, en el qual exposava les consideracions següents:

-  La seu de l’ampliació de l’EOI d’Eivissa al municipi de Sant Antoni de Portmany estarà ubicada a l’IES Sa Serra, al camí de la Finca Can Nicolau des Molí, s/n, del municipi de Sant Antoni de Portmany, i compartirà els espais amb aquest IES.

-   La disponibilitat horària de l’IES és de 7.30 a 15.30 hores, de dilluns a divendres.

11. El 18 d’abril de 2017, el cap del Departament de Planificació i Centres va emetre un informe favorable a la creació de l’ampliació de l’EOI d’Eivissa a Sant Antoni de Portmany, en el qual especificava que, pel fet de ser una ampliació de l’EOI d’Eivissa, no suposa cap despesa afegida, més que la pròpia del professorat que impartirà les classes, ja que el centre no tindrà autonomia de gestió i, per tant, dependrà econòmicament de l’EOI de referència; en aquest cas, l’EOI d’Eivissa.

12. Amb la finalitat de garantir l’obertura i el funcionament de l’extensió de l’EOI d’Eivissa a Sant Antoni de Portmany, se n’ha de nomenar un cap d’estudis, que farà de coordinador amb efectes des de dia 1 de juliol de 2017.

13. És competència de la Direcció General de Planificació, Ordenació i Centres autoritzar els ensenyaments que s’han d’implantar als centres educatius. En aquest cas, s’ha tingut en compte l’Ordre de 8 de gener de 2008 per la qual es regulen els aspectes generals de l’organització dels ensenyaments d’idiomes de règim especial a les Illes Balears (BOIB núm. 12, de 24 de gener).

Fonaments de dret

1.  La Llei orgànica 8/1985, de 3 de juliol, reguladora del dret a l’educació (BOE núm. 159, de 4 de juliol, i suplement en català núm. 7 de 1985).

2.  La Llei orgànica 2/2006, de 3 de maig, d’educació (BOE núm. 106, de 4 de maig, i suplement en català núm. 11, de 16 de maig), segons la redacció fixada per la Llei orgànica 8/2013, de 9 de desembre, per a la millora de la qualitat educativa (BOE núm. 295, de 10 de desembre, i suplement en català de la mateixa data).

3.  El Reial decret 1629/2006, de 29 de desembre, pel qual es fixen els aspectes bàsics del currículum dels ensenyaments d’idiomes de règim especial que regula la Llei orgànica 2/2006, de 3 de maig, d’educació (BOE núm. 4, de 4 de gener de 2007, i suplement en català núm. 2, d’11 de gener de 2007).

4.  L’Ordre de 8 de gener de 2008 per la qual es regulen els aspectes generals de l’organització dels ensenyaments d’idiomes de règim especial a les Illes Balears (BOIB núm. 12, de 24 de gener).

5.  L’Estatut d’autonomia de les Illes Balears, aprovat per la Llei orgànica 1/2007, de 28 de febrer (BOE núm. 52, de 16 de març, i suplement en català núm. 9, de 16 de març), el qual estableix en l’article 36.2 que, en matèria d’ensenyament, correspon a la Comunitat Autònoma de les Illes Balears la competència de desenvolupament legislatiu i d’execució de l’ensenyament en tota la seva extensió, nivells i graus, modalitats i especialitats.

6.  El Decret 24/2015, de 7 d’agost, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual s’estableixen les competències i l’estructura orgànica bàsica de les conselleries de l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (BOIB núm. 120, de 8 d’agost), modificat pel Decret 1/2016, de 16 de febrer (BOIB núm. 23, de 18 de febrer), i pel Decret 11/2016, d’11 de maig (BOIB núm. 60, de 12 de maig).

Per tot això, i d’acord amb la proposta formulada per la Direcció General de Planificació, Ordenació i Centres amb data 19 d’abril de 2017, dict la següent

Resolució

1.    Autoritzar, des de l’inici del curs 2017-2018, l’obertura i el funcionament de l’ampliació de l’Escola Oficial d’Idiomes d’Eivissa al municipi de Sant Antoni de Portmany i la implantació en aquest centre dels idiomes anglès i alemany.

2.    Disposar que l’ampliació de l’EOI d’Eivissa a Sant Antoni de Portmany estigui ubicada a l’IES Sa Serra, al camí de la Finca Can Nicolau des Molí, s/n, i que, per tant, comparteixi els espais amb aquest IES.

3.    Determinar que, com a conseqüència d’aquesta autorització, el centre quedi configurat de la manera següent:

Codi de centre: 07500521

Denominació genèrica: escola oficial d’idiomes

Denominació específica: ampliació de l’EOI d’Eivissa a Sant Antoni de Portmany

Domicili: camí de la Finca Can Nicolau des Molí, s/n

Localitat: Sant Antoni de Portmany

Municipi: Sant Antoni de Portmany

CP: 07820

Ensenyaments autoritzats:

Idiomes: alemany i anglès dels nivells bàsic, intermedi i avançat i dels nivells C1 i C2 del Consell d’Europa.

4.  Autoritzar la Direcció General de Planificació, Ordenació i Centres perquè adopti les mesures oportunes per a la implantació dels ensenyaments que es disposen en aquesta Resolució.

5.  Publicar aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució, que exhaureix la via administrativa, es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant el conseller d’Educació i Universitat en el termini d’un mes comptador des de l’endemà del dia en què es publiqui en el BOIB, d’acord amb els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d’1 d’octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i l’article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

També s’hi pot interposar directament un recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears en el termini de dos mesos comptadors des de l’endemà de la publicació en el BOIB, d’acord amb els articles 10 i 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

 

Palma, 20 d’abril de 2017

El conseller d’Educació i Universitat,

Martí X. March Cerdà