Secció III. Altres disposicions i actes administratius
ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA
CONSELLERIA DE MEDI AMBIENT, AGRICULTURA I PESCA
Núm. 4170
Resolució del president de la Comissió de Medi Ambient de les Illes Balears, per la que es formula l’informe d’impacte ambiental del projecte d’urbanització UA 17 PRI Platja de Palma Ca Na Gabriela 27-29 promogut per s’Arenal Blau SL (Exp. 116a/2016)
Vist l’informe tècnic amb proposta de resolució de dia 22 de març de 2017, i d’acord amb l’article 6 del Decret 29/2009, de 8 de maig d’organització, funcions i règim jurídic de la Comissió de Medi Ambient de les Illes Balears (endavant CMAIB) i l’Acord del Ple de la CMAIB sobre la delegació de competències del Ple en el seu President (BOIB núm. 168 de 14/11/2015), RESOLC FORMULAR:
L’informe d’impacte ambiental, del projecte d’urbanització UA 17 PRI Platja de Palma Ca Na Gabriela 27-29 promogut per s’Arenal Blau sl en els termes següents:
1. Determinació de subjecció a avaluació ambiental i tramitació
Aquest projecte es troba inclòs dins l’Annex II, Grup 4 Projectes d'infraestructures apartat b) Projectes d'urbanització, inclosa la construcció de centres comercials i aparcaments de vehicles de la Llei 11/2006, de 14 de setembre, d’avaluacions d’impacte ambiental i avaluacions ambientals estratègiques a les Illes Balears.
Per tant, com a projecte inclòs a l’Annex II de la Llei 11/2006, d’acord al que s'indica a la Circular del Conseller de Medi Ambient, Agricultura i Pesca sobre tramitació de les avaluacions ambientals de 4 de novembre de 2015, s'ha de seguir la tramitació ambiental com a Avaluació d’Impacte Ambiental Simplificada establerta al capítol II secció 2ª de la Llei 21/2013.
2. Descripció i ubicació del projecte
El Projecte d'Urbanització es duu a terme a la UA-17 Platja de Palma, en sòl urbà. La zona que comprèn aquesta UA es situa sobre el solar on s’ubica l’Hotel Platja de Palma, de propietat privada i el solar vorejant, propietat de l’Ajuntament de Palma.
L’actuació proposada de dotació de serveis afecta a una superfície de 1.900 m2. Es tracta de la creació d’un vial públic sobre l’actual vial privat. Es contempla l’ampliació del vial.
La secció del vial a realitzar comptarà amb una vorera d’1,80 m. al costat de l’hotel, un carril d’aparcaments en semibateria de 2,40 m d’ample, un carril d’un únic sentit de circulació de 3 m d’ample, un carril d’aparcaments en cordó de 2 m d’ample i una acera amb reixetes pels arbres de 2,80m que limitarà amb el solar municipal. El ferm del carrer serà de paviment asfàltic i les voravies de rajola hidràulica.
El Projecte contempla la dotació de xarxa de sanejament, xarxa de drenatge, aigua potable, xarxa de reg, enllumenat, xarxa de baixa tensió, telecomunicacions, paviments, senyalització, jardineria (plantació de tamarells) i mobiliari urbà.
3. Avaluació dels efectes previsibles
Els impactes ambientals que pot generar el Projecte d'Urbanització bàsicament es donen a la fase de construcció (renou, pols, etc.), si bé són de caràcter temporal i reversibles a una zona classificada com a sòl urbà.
4. Consultes a les administracions publiques afectades i persones interessades
D’acord amb l’article 46 de la Llei 21/2013, revisat el document ambiental del projecte s’ha considerat que no hi ha cap administració pública afectada ni cap persona interessada, per la qual cosa no s’han realitzat consultes.
5. Anàlisi dels criteris de l’annex III de la Llei 21/2013
S’han analitzat el criteris de l’annex III de la Llei 21/2013 d'AA i no es preveu que el projecte pugui tenir efectes significatius sobre el medi ambient, en concret:
a) Característiques del projecte: El Projecte d'Urbanització preveu la transformació d’un vial privat en públic i l’ampliació del mateix, ocupa una superfície de 1.900 m2.
b) Ubicació del projecte: El projecte es duu a terme en sòl urbà, en una zona turística madura, la Platja de Palma. L'àmbit d'actuació no està afectat per cap zona protegida ni especial de rellevància ambiental. Tampoc no està inclosa en cap APR.
c) Característiques del potencial impacte: Es tracta d'un projecte de reduït àmbit, sense impactes transfronterers. L'impacte que es produirà per l'execució del projecte és, bàsicament, a la fase de construcció i serà de caràcter temporal i reversible. No es preveu que impliqui impactes significatius
Conclusions de l’Informe d’impacte ambiental
Primer. No subjectar a avaluació d’impacte ambiental ordinària el "Projecte d'urbanització UA 17 PRI Platja de Palma Ca Na Gabriela 27-29 promogut per s’Arenal Blau sl”, atès que no es preveu que pugui tenir efectes significatius sobre el medi ambient d’acord amb els criteris de l’annex III de la Llei 21/2013, amb les mesures correctores contingudes en el document ambiental presentat, i amb el següent condicionant:
1. Les lluminàries del nou vial seran de baix consum energètic.
Segon. Es publicarà el present informe ambiental a la seu electrònica de la CMAIB i al Butlletí Oficial de les Illes Balears, d’acord amb el que disposa l’article 47.3 de la Llei 21/2013, de 9 de desembre, d’AA. A més, es donarà compte al Ple de la CMAIB i al Subcomtiè d’AIA.
Tercer. L’informe d’impacte ambiental perdrà la seva vigència i cessarà en la producció dels efectes que li són propis si, una vegada publicat en el BOIB, no s’hagués procedit a l’autorització del projecte en el termini màxim de quatre anys des de la publicació, d’acord amb el que disposa l’article 47.4 de la Llei 21/2013.
Quart. L’informe d’impacte ambiental no serà objecte de cap recurs, sense perjudici del que, si és el cas, escaigui en via administrativa o judicial davant de l’acte, si és el cas, d’autorització de projecte, d’acord amb el que disposa l’article 47.6 de la Llei 21/2013.
Cinquè. Aquesta resolució s'emet sense perjudici de les competències urbanístiques, de gestió o territorials de les administracions competents i de les autoritzacions o informes necessaris per a l'obtenció de l'autorització.
Palma, 10 d’abril de 2017
El president de la CMAIB
Antoni Alorda Vilarrubias