Secció V. Anuncis
Subsecció segona. Altres anuncis oficials
AJUNTAMENT DE SANT JOSEP DE SA TALAIA
Núm. 2417
Aprovació inicial de la modificació de l'ordenança reguladora dels horaris d'establiments i espectacles públics i activitats recreatives
El Ple de l’Ajuntament, en sessió ordinària celebrada el 23 de febrer de 2017, adoptà entre d’altres el següent ACORD:
“3r.- Aprovació inicial de la modificació de l’Ordenança reguladora dels horaris d’establiments i espectacles públics i activitats recreatives.
................... és a dir per majoria de vots favorables dels assistents, s’ACORDA:
1r.- Aprovar inicialment les modificacions que a continuació es detallen, de l’Ordenança reguladora dels horaris d’establiments i espectacles públics i activitats recreatives:
1. MODIFICACIÓ PRIMERA
Supressió del segon paràgraf de l’article 2.
2. MODIFICACIÓ SEGONA
Afegir un segon paràgraf a l’article 8.1.a de l’ordenança, el qual quedarà redactat de la següent manera:
“A més, es considerarà incompliment de l’indicat al paràgraf anterior, disposar d’emissors acústics en funcionament, instal·lat a l’interior dels establiments, quan aquest siguin utilitzats per a l’amenització de l’exterior (emissors acústics pròxims a l’exterior amb portes i/o finestres obertes, volum molt elevat que amenitza l’exterior, etc). La valoració de l’indicat anteriorment es realitzarà d’acord al criteri dels serveis d’inspecció municipals.”
3. MODIFICACIÓ TERCERA
Substituir el contingut de l’article 10 pel redactat a continuació.
“Serà responsable de les infraccions indicades a la present ordenança, la persona física o jurídica titular de l’activitat que infringeixi l’ordenança, en els termes de l’article 98 de la Llei 7/2013, de 26 de novembre, de règim jurídic d’instal·lació, accés i exercici d’activitats a les Illes Balears i article 28 de la Llei 40/2015, d’1 d’octubre, de Règim Jurídic del Sector Públic.”
4. MODIFICACIÓ QUARTA
Substituir el contingut de l’article 11 pel redactat a continuació:
“Qualsevol incompliment de l’horari d’obertura i tancament establert a aquesta ordenança serà considerat com infracció administrativa i donarà lloc a la incoació de l’expedient sancionador corresponent i a l’adopció de les mesures cautelars que es considerin oportunes.
Les infraccions es classifiquen en lleus, greus i molt greus.
1. Es consideren infraccions lleus, les següents:
a) L’ incompliment de l’horari d’obertura, en un temps inferior o igual a 1 hora
b) L’ incompliment d ela limitació d’amenització musical establerta a l’article 8.1.a de la present ordenança, en un temps inferior o igual a 1 hora.
c) Qualsevol infracció a les normes de la present Ordenança no qualificada com infracció greu o molt greu.
2. Es consideren infraccions greus, les següents:
a) L’ incompliment de l’horari d’obertura, en un temps superior a 1 hora
b) L’ incompliment d ela limitació d’amenització musical establerta a l’article 8.1.a de la present ordenança, en un temps superior a 1 hora.
3. Es consideren infraccions molt greus, les següents:
Impedir, obstaculitzar o negar la col·laboració a agents de l’autoritat o al personal d’ inspecció.”
5. MODIFICACIÓ CINQUENA
Substituir l’article 12 pel redactat a continuació:
“Article 12. Prescripció de les infraccions i les sancions
El règim de prescripció de les infraccions i sancions d’aquesta ordenança atendrà a lo establert als articles 105 i següents de la llei 7/2013, de 26 de novembre, de règim jurídic d’instal·lació, accés i exercici d’activitats a les Illes Balears.”
6. MODIFICACIÓ SISENA
Substituir el contingut de l’article 13 pel redactat a continuació:
1. “Las infraccions anteriors podran ser sancionades por via administrativa d’acord amb les següents quanties:
a) Infraccions lleus, amb multa de 300 a 1.000 euros, no obstant això, quan no hi hagi reincidència i quan no es tracti d’infraccions contra la seguretat, la salubritat o el medi ambient, podrà ser substituïda per una admonició o advertència.
b) Infraccions greus, amb multa de 1.001 a 10.000 euros, i es pot imposar la sanció de suspensió de les activitats o, si s’escau, d’inhabilitació per a l'exercici de la professió en l’àmbit de la llei 7/2013 per un període màxim de sis mesos.
c) Infraccions molt greus, amb multa de 10.001 a 100.000 euros, i es pot imposar la sanció de suspensió de les activitats o, si s’escau, d’inhabilitació per a l'exercici de la professió en l’àmbit de la llei 7/2013, de 26 de novembre, per un període màxim de tres anys.
2. Per a la imposició de les sancions previstes a l’apartat anterior, es tindrà en conta:
a) El risc que comporti la infracció per a les persones o els bens
b) L’existència d’intencionalitat o reiteració
c) La naturalesa dels perjudicis causats.
3. Quan el benefici que resulti de cometre una infracció sigui superior a la sanció que correspongui, aquesta s'incrementarà amb el 50% de la quantia equivalent al benefici obtingut.
4. L’import de la multa corresponent es podrà imposar en la quantia màxima quan hi hagi reincidència en la comissió en el termini d’un any de més d’una infracció de la mateixa naturalesa declarada en la resolució adient.
Les sancions econòmiques poden fer-se efectives en el termini màxim de quinze dies, a partir de la notificació de l'inici del procediment sancionador, amb una reducció del 50% sobre la quantia corresponent que s'hagi consignat en l'acte en què se’n decideixi l’inici; en conseqüència, la persona interessada ha d’expressar la conformitat amb la infracció constatada.”
7. MODIFICACIÓ SETENA
Substituir l’article 14 pel redactat a continuació:
“Article 14. Mesures provisionals.
Es podran adoptar en aquesta matèria les mesures provisionals previstes als articles 89 i següents de la llei 7/2013, de 26 de novembre, de règim jurídic d’instal·lació, accés i exercici d’activitats a les Illes Balears i 56 de la Llei 39/2015, d’1 d’octubre, del Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques.”
2on.- Sotmetre l’expedient a informació pública mitjançant la publicació d’un anunci en el BOIB i en el tauler d’anuncis de l’Ajuntament, per termini mínim de trenta dies, dins els quals els interessats podran examinar l’expedient i presentar les reclamacions que considerin oportunes.
3er.- Donar audiència prèvia a les associacions veïnals i de defensa de les persones consumidores i usuàries establertes en el seu àmbit territorial que estiguin inscrites en el registre municipal d’associacions veïnals i les finalitats de les quals guardin relació directa amb l’objecte de la disposició.
4t.- Sol·licitar informe a l’Institut Balear de la Dona conforme a l’article 7 i següents de la Llei 12/2006, de 20 de setembre
5è.- Resolució de les reclamacions, objeccions o observacions i aprovació definitiva pel Ple. Si no s’ha presentat cap reclamació o suggeriment, l’acord inicialment adoptat s’ha d’entendre definitivament aprovat sense necessitat d’un nou acord exprés.”
La qual cosa es publica per a general coneixement.
Sant Josep de sa Talaia, 08 de març de 2017
L’ALCALDE
Josep Marí Ribas.