Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció I. Disposicions generals

AJUNTAMENT DE SANT ANTONI DE PORTMANY

Núm. 415
Aprovació definitiva de la modificació de l'Ordenança fiscal reguladora de l'impost sobre vehicles de tracció mecànica

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

En no haver-se presentat reclamacions durant el termini d'exposició al públic, queda automàticament elevat a definitiu l'Acord plenari provisional aprovatori de la Modificació de l'Ordenança fiscal reguladora de l'impost sobre vehicles de tracció mecànica, el text íntegre de la qual es fa públic per al seu general coneixement i en compliment del que disposa l'article 70.2 de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les bases del règim local.

«Article 5. Beneficis fiscals de concessió potestativa

1. S'estableix una bonificació del 100 per cent per als vehicles històrics a què es refereix l'article 1 del Reglament de vehicles històrics, RD. 1247/1995, de 14 de juliol. El caràcter històric del vehicle s'acreditarà aportant el certificat de la catalogació com a tal emès per l'òrgan competent de la comunitat autònoma.

2. S'estableix una bonificació del 100 per cent per als vehicles que tinguin una antiguitat superior a 25 anys. L'antiguitat del vehicle es comptarà des de la data de la seua fabricació; si aquesta no es coneix, es prendrà com a tal la de la seua matriculació, o, si manca, la data en què el corresponent tipus o variant es va deixar de fabricar.

3. Els contribuents que comuniquin a l'Ajuntament la seua voluntat de pagar aquest impost per mitjà de domiciliació bancària i no siguin deutors de l'Ajuntament, es beneficiaran d'una bonificació del 2 % respecte a la quota de l'impost.

4. S'estableix el següent règim de bonificacions per a vehicles el funcionament dels quals suposi un menor impacte sobre el medi ambient a causa de les emissions directes derivades del seu funcionament.

Tendran dret a la present bonificació aquells vehicles que utilitzin tecnologies de motorització alternatives als motors de combustió interna (segons el que estableix l'Institut per a la Diversificació i Estalvi de l'Energia -IDAE), d'acord amb els següents criteris:

- Bonificació del 70 %: vehicles elèctrics en la seua totalitat o vehicles que tenguin emissions directes de CO2 nul·les (motor de piles de combustibles, per exemple), que estiguin homologats de fàbrica.

- Bonificació del 50 %: vehicles híbrids o bimodals (motor elèctric-benzina, elèctric-dièsel, elèctric-gas), que estiguin homologats de fàbrica.

Les sol·licituds d'aquesta bonificació produiran efectes a partir de l'exercici següent al de la data en què es presenten, a excepció de les sol·licituds d'alta nova de vehicle, que tenen efectes en el mateix exercici».

Contra aquest acord, s'hi pot interposar el recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears amb seu a Palma, en el termini de dos mesos comptadors des de l'endemà de la publicació del present anunci, de conformitat amb l'article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, de la jurisdicció contenciosa administrativa.

Tot això sense perjudici que es pugui exercir qualsevol altre recurs que s'estimi pertinent.

 

Sant Antoni de Portmany, 11 de gener 2017

 

L'Alcalde

 José Tur Torres