Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció I. Disposicions generals

MANCOMUNITAT MIGJORN MALLORCA

Núm. 411
Aprovació definitiva modificació ordenança reguladora de la taxa pel subministrament d'aigua potable

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

La Junta de Govern de la Mancomunitat Migjorn de Mallorca, en sessió mantinguda el dia 11 d’octubre de 2016, acordà l’aprovació de la modificació de l’ordenança reguladora de la taxa pel subministrament intermunicipal d’aigua potable.

Havent transcorregut el termini d’exposició al públic de la modificació de l'Ordenança reguladora de la taxa pel subministrament d'aigua potable sense que s’hagi presentat cap al·legació ni reclamació, aquesta ha esdevingut definitivament aprovada, fent públic tot seguit el text íntegre del mateix, per a la seva entrada en vigor i aplicació, en compliment del previst a l’article 103, de la Llei 20/2006, de 15 de desembre, municipal i de règim local, que és el següent:

ORDENANÇA FISCAL NUM.1 QUE REGULA LA TAXA PER PRESTACIÓ DEL SERVEI DE SUBMINISTRAMENT INTERMUNICIPAL D’AIGUA POTABLE

Article 1. Naturalesa, objecte i funcionament.

1. fent ús de les facultats conferides per l’article 106 de la Llei 7/1985 de 2 d’abril Reguladora de les Bases de Règim Local, aquesta Mancomunitat, estableix la taxa per prestació del servei de subministrament intermunicipal d’aigua potable a domicili, que regula per la present ordenança.

2. serà objecte d’aquesta exacció el subministrament d’aigua en la modalitat de comptador que la Mancomunitat es compromet a prestar per gestió directa, sense òrgan especial d’administració, assumint el seu propi risc, o per qualsevol altra forma de gestió de les previstes a les lleis.

Article 2. Obligació de contribuir

1. fet imposable. Està determinat pel subministrament d’aigua efectuat i l’obligació de contribuir naixerà des de que el peticionari hagi subscrit la corresponent pòlissa d’abonament i estigui instal·lada l’escomesa i el comptador.

2. subjecte passiu. Està obligat al pagament el peticionari del subministrament i subscriptor de la pòlissa d’abonament de la finca o arrendatari. En aquest darrer cas haurà de disposar del permís per escrit del propietari de la finca, que es considerarà concedit si aquest subscriu la sol·licitud adreçada a la Mancomunitat, juntament amb l’arrendatari.

Article 3. Preus aplicables.

3.1 Es prendrà com a base la següent exacció:

La modalitat de subministrament serà per comptador, la quantitat d’aigua mesurada, en metres cúbics per mes. Quan el consum efectuat sigui inferior al cabdal mínim de m3/mes contractat, es facturarà i cobrarà el mínim establert independentment de què el comptador marqui menys.

Els tipus d’aplicació de la taxa seran els indicats en la següent

TARIFA:

a) ús agrícola:

de 0, fins a 20 m3 ,     0,41 euros.

De 21, fins a 40 m3,    0,82 euros

De 41, fins a 60 m3,   1,23 euros

De 61, fins a 80 m3,    1,64 euros

de 81, fins a 100 m3,  2,05 euros

més de 100 m3,          5,00 euros

b) Ús no agrícola (subministrament als nuclis urbans, a través dels ajuntaments), per cada m3 d'aigua consumida, 0,49 euros.

3.2 Bonificacions

a) Als habitatges on s’acrediti documentalment que hi conviuen cinc o més membres de la mateixa família se’ls aplicarà el preu del primer escaló, fins un màxim de 3 m3 per persona i mes; si se supera aquest consum serà d’aplicació la tarifa progressiva.

b) A les explotacions agrícoles, tant si reben el subministrament directe des de la mancomunitat com des dels ajuntaments mancomunats, que comptin amb més de quinze vaques, bous, porcs, ovelles o cabres i, a més, acreditin que són explotacions agrícoles declarades de caràcter preferent o prioritari, se’ls aplicarà el preu del primer escaló, fins un màxim de 6 m3 per animal i mes; si se supera aquest consum serà d’aplicació la tarifa progressiva.

c) Als establiments dedicats a agroturisme o turisme rural se’ls aplicarà aquesta mateixa tarifa, per cada 4 places o fracció.

3.3. En qualsevol cas, s’estableix una quota de servei, per abonat i mes, de 2,50 €.

Article 4. Les quotes exigibles per a aquesta exacció tendran en tot cas caràcter bimensual i es recaptaran per rebut.

Normes de gestió

Article 5. L’exacció es considerarà devengada des de que neixi l’obligació de contribuir tal com estableix l’article 2n, paràgraf 1, d’aquesta ordenança.

Article 6. La persona interessada en que se li presti el servei de subministrament d’aigua ho sol·licitarà a la Mancomunitat subscrivint un model d’instància oficial i haurà de justificar, si el sol·licita per a ús agrícola o per a ús no agrícola.

Article 7. 1. en els supòsits en que el subministrament s’hagués pactat a nom del titular de la propietat i aquest alienàs o transmetés els seus drets a favor de tercers, per a que el subministrament pugui seguir donant-se en la forma contractada, serà necessari que el canvi de titular sigui comunicat a la Mancomunitat, dins del termini màxim d’un mes des de la data de la transmissió de la propietat de la finca i que a més el nou propietari subscrigui la pòlissa corresponent.

2. en cas contrari, la Mancomunitat podrà donar per finalitzat el contracte deixant d’efectuar el subministrament.

Infraccions i sancions tributàries

Article 8. En tot el que fa referència a infraccions i sancions tributàries, les seves distintes qualificacions, Aixa com en les sancions que a les mateixes corresponguin en el seu cas i a la seva acció investigadora, s’aplicaran les normes de Règim Local vigents.

Disposició final.

D’acord amb el que disposa l’article 103 de la Llei 20/2006, de 15 de desembre, municipal i de règim local de les Illes Balears, aquesta Ordenança entrarà en vigor, un cop aprovada definitivament per la Corporació, a partir de la data en què es publiqui el seu text íntegre en el Butlletí Oficial de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears i sempre que hagi transcorregut el termini previst a l’article 113 de l’esmentada Llei.

Campos, 5 de gener de 2017.

El president,

Jaume Obrador Ballester