Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció primera. Contractació Pública

AJUNTAMENT DE MAÓ

Núm. 394
Anunci de la licitació de la contractació de les obres, segons projecte, de rehabilitació del pati interior i façanes nord-est i nord-oest del conjunt edificat del Claustre del Carme, fase I – pati interior; està previst el cofinançament d’aquest projecte en un 50%, amb càrrec al programa operatiu FEDER 2014-2020 de les Illes Balears

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

La Junta de Govern Local, en sessió realitzada el dia 16.01.2017, ha aprovat els plecs de clàusules que regiran la contractació de les obres, segons projecte, de rehabilitació del pati interior i façanes nord-est i nord-oest del conjunt edificat del Claustre del Carme, fase I – pati interior; està previst el cofinançament d’aquest projecte en un 50%, amb càrrec al programa operatiu FEDER 2014-2020 de les Illes Balears.

Per tot això, de conformitat amb el que disposa l’art. 142 del Text refós de la Llei de contractes del sector públic, s’anuncia aquesta convocatòria de licitació, d’acord amb les condicions que a continuació, i de forma resumida, es detallen; i, alhora, s’anuncia l’exposició pública del plec de clàusules administratives particulars durant 10 dies naturals, a efectes de possibles reclamacions, donant compliment al que disposa l’art. 188.3 de la Llei 20/2006, municipal i de règim local de les Illes Balears.

1. Entitat adjudicadora

a) Organisme: Ajuntament de Maó.

b) Dependència que tramita l’expedient: Unitat de Contractació.

c) Obtenció de documentació i informació.

1. Dependència: Unitat de Contractació - Ajuntament de Maó.

2. Adreça: Pl. Constitució, 1.

3. Localitat i codi postal: Maó (Menorca) – 07701.

4. Telèfon: 971-369800 - Ext. 209 o 262.

5. Fax: 971-350648.

6. Adreça electrònica: mcarreras@ajmao.org; corfila@ajmao.org.

7. Perfil de contractant: pàgina web de l’Ajuntament, www.ajmao.org.

8. Data límit d’obtenció de documents i informació: 13 dies naturals, a comptar a partir del següent dia al de la publicació de l’anunci de licitació en el BOIB.

d) Número d’expedient: CM2716CS0017 Ref.: C-28/16.

2. Objecte del contracte

a) Tipus: obres.

b) Descripció i lloc d’execució: execució de la 1a fase de les obres del projecte, consistents en la rehabilitació del pati interior del conjunt edificat del Claustre del Carme, ateses les seves severes patologies, motivades per una fallada en la seva impermeabilització, amb la consegüent entrada d’aigua de pluja cap al local situat davall el pati, que té com a conseqüència la humectació de sistemes i acabats, amb l’aparició de majors patologies.

c) Termini d’execució: 3 mesos.

d) Admissió de pròrroga: sí.

e) CPV - 2008: 45232453-2 treballs de construcció de desguassos

            45233222-1 treballs de pavimentació i asfaltat

            45261420-4 treballs d'impermeabilització

3. Tramitació i procediment

a) Tramitació: urgent.

b) Procediment: obert.

c) Criteris d’adjudicació: els establerts a la clàusula núm. 12 del plec de clàusules administratives particulars.

4. Valor estimat del contracte

297.343,37 euros.

5.   Pressupost base de licitació

a) Import net: 297.343,37 euros. Import total: 359.785,48 euros.

6.   Garanties

a) Provisional: no.

b) Garantia definitiva: 5% de l’import d’adjudicació, sense incloure l’IVA.

7.   Requisits específics del contractista

a) Classificació: no s’exigeix classificació, però es permet substituir l’acreditació de la solvència per l’acreditació d’estar classificat com a empresa contractista d’obres en el següent grup, subgrup i categoria:

Grup   K         Subgrup    7          Categoria   2 (C, segons RD 1098/2001)

b) Solvència econòmica i financera i solvència tècnica o professional:

- Acreditació de la solvència econòmica i financera: de conformitat amb el que disposa l’art. 75.1 del TRLCSP, s’acreditarà amb el volum anual de negocis del candidat que, referit a l’any de major volum de negoci dels tres darrers conclosos, haurà de ser, almenys, d’una vegada i mitja el valor estimat del contracte (446.015,06 euros). El volum anual de negocis del candidat s’acreditarà mitjançant els seus comptes anuals, aprovats i dipositats en el Registre Mercantil, si el candidat estigués inscrit en l’esmentat Registre; en cas contrari, mitjançant els comptes anuals, dipositats en el registre oficial en el qual hagin d’estar inscrits; els candidats que siguin empresaris individuals no inscrits en el Registre Mercantil acreditaran el seu volum anual de negocis mitjançant els seus llibres d’inventaris i comptes anuals, legalitzats pel Registre Mercantil.

- Acreditació de la solvència tècnica o professional: de conformitat amb l’establert a l’art. 76.1.a) del TRLCSP, en relació amb l’art. 67.3.b) del RGLCAP, s’acreditarà mitjançant la presentació d’una relació de les obres executades en el curs dels darrers 10 anys, corresponents al mateix grup i subgrup de classificació al que correspon aquest contracte (Grup K - Subgrup 7), amb indicació de l’import executat per obra i el total anual, sense incloure els imposts; la relació estarà avalada per certificats de bona execució per a les obres més importants, que indicaran l’import, les dates i el lloc d’execució de les obres, i es precisarà si es van realitzar segons les regles per les quals es regeix la professió i es van dur normalment a bon terme; els certificats estaran signats pels tècnics directors de l’obra.

L’import anual, sense incloure els imposts, que l’empresari haurà d’acreditar com executat, per a feines de mateix grup i subgrup de classificació al que correspon aquest contracte, durant l’any de major execució del període dels 10 anys, serà el que se detalla a continuació:

Grup K, Subgrup 7: mínim 295.041,32 euros

A aquests efectes, les obres executades per una societat estrangera filial del contractista d’obres tindran la mateixa consideració que les directament executades pel mateix contractista, sempre que aquest ostenti directament o indirectament el control d’aquella en els termes establerts a l’art. 42 del Codi de Comerç. Quan es tracti d’obres executades per una societat estrangera participada pel contractista, sense que es compleixi aquesta condició, només es reconeixerà com experiència atribuïble al contractista l’obra executada per la societat participada, en la proporció de la participació del contractista en el capital social de l’empresa estrangera.

8.   Presentació de les ofertes

a) Data límit de presentació: 13 dies naturals, a comptar a partir del següent dia al de la publicació de l’anunci de licitació en el BOIB.

b) Modalitat de presentació: l’assenyalada a les clàusules núm. 14 i 15 del plec de clàusules administratives particulars.

c) Lloc de presentació:

* A la Unitat de Contractació (vegi’s punt 1): de 8.00 a 14.00 hores i de dilluns a divendres.

* A qualsevol oficina de Correus: en els seus horaris d’atenció al públic i de conformitat amb l’establert a la clàusula núm. 14 del plec de clàusules administratives particulars.

9.   Obertura de les ofertes

a) Descripció: la Mesa de Contractació procedirà a l’obertura dels sobres núm. 2 i 3  en acte públic.

b) Adreça: Ajuntament de Maó; pl. Constitució, 1.

c) Localitat i codi postal: Maó (Menorca) - 07701

d) Data i hora: a determinar per la Mesa de Contractació; es convocarà els licitadors per fax o correu electrònic.

 

10. Despeses de publicitat

Les despeses de publicitat de licitació del contracte que haurà d’abonar l’adjudicatari seran per un import màxim de 600 euros.

 

Maó, 16 de gener de 2017

L’ALCALDESSA;

Conxa Juanola Pons