Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL DE GOVERN

Núm. 13938
Acord del Consell de Govern de 9 de desembre de 2016 pel qual es crea el Conservatori Municipal de Manacor, de titularitat de l’Ajuntament de Manacor

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

El 4 de juliol de 2002, l’Ajuntament de Manacor i la Conselleria d’Educació i Cultura del Govern de les Illes Balears varen signar un conveni pel qual s’atorgava la categoria d’escola de música reconeguda a l’Escola Municipal de Música de Manacor, de conformitat amb el que disposa el Decret 37/1999, de 9 d’abril, pel qual es regulen les escoles de música i dansa de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears. L’Escola Municipal de Música ofereix els ensenyaments elementals de música i el Programa d’Ensenyaments Professionals de la Conselleria d’Educació i Universitat.

El 25 de maig de 2016 (NRE 4353/2016), l’Ajuntament de Manacor va sol·licitar la creació d’un conservatori municipal de música d’acord amb l’article 17 i la disposició addicional segona de la Llei orgànica 8/1985, de 3 de juliol, reguladora del dret a l’educació, i l’article 2.2 del Decret 120/2002, de 27 de setembre, pel qual s’aprova el Reglament orgànic dels instituts d’educació secundària.

Per donar resposta a les necessitats socials de la zona i poder millorar així l’oferta de places dels ensenyaments elementals i professionals de música, és pertinent que l’escola de música reconeguda de Manacor pugui assolir el rang de conservatori, de conformitat amb el que disposa l’article 6 del capítol I del Reial decret 303/2010, de 15 de març, pel qual s’estableixen els requisits mínims dels centres que imparteixen ensenyaments artístics regulats en la Llei orgànica 2/2006, de 3 de maig, d’educació (BOE núm. 68, de 9 d’abril), i d’acord amb els requisits de l’article 12 del Reial decret 389/1992, de 15 d’abril, pel qual s’estableixen els requisits mínims dels centres que imparteixen ensenyaments artístics (BOE núm. 102, de 28 d’abril), vigent per als ensenyaments elementals d’acord amb la disposició transitòria quarta del Reial decret 303/2010 fins que les administracions educatives no regulin els ensenyaments elementals de música i de dansa en el seu àmbit de competències.

El Conservatori Municipal de Manacor impartirà els ensenyaments elementals de música de les especialitats de piano, clavecí, violí, viola, violoncel, contrabaix, guitarra, arpa, flauta travessera, oboè, clarinet, fagot, saxòfon, trompa, trompeta, trombó, tuba i percussió, i els ensenyaments professionals de música de les especialitats de piano, clavecí, orgue, cant, violí, viola, violoncel, contrabaix, guitarra, arpa, flauta travessera, oboè, clarinet, fagot, saxòfon, trompa, trompeta, trombó, tuba i percussió.

S’ha comprovat la idoneïtat de la titulació i l’acreditació dels professionals docents. També s’ha verificat que el Conservatori compleix la resta de requisits exigits pel Reial decret 389/1992 i el Reial decret 303/2010.

Per tot això, i de conformitat amb el que disposen els articles 17 i 18 de la Llei orgànica 8/1985, el Consell de Govern, a proposta del conseller d’Educació i Universitat, en la sessió de dia 9 de desembre de 2016, adoptà, entre d’altres, l’Acord següent:

 

Primer. Autoritzar, amb efectes des de l’inici del curs escolar 2016-2017, la creació del conservatori elemental i professional de música Conservatori Municipal de Manacor, el titular del qual és l’Ajuntament de Manacor. Aquest centre queda configurat de la manera següent:

Codi de centre: 07015598

Denominació genèrica: conservatori elemental i professional de música

Denominació específica: Conservatori Municipal de Manacor

Titular: Ajuntament de Manacor

Domicili: c. de la Fàbrica, núm. 2

Localitat: Manacor

Municipi: Manacor

CP: 07500

Ensenyaments autoritzats:

Especialitats d’ensenyaments elementals de música: piano, clavecí, violí, viola, violoncel, contrabaix, guitarra, arpa, flauta travessera, oboè, clarinet, fagot, saxòfon, trompa, trompeta, trombó, tuba i percussió.

Especialitats d’ensenyaments professionals de música: piano, clavecí, orgue, cant, violí, viola, violoncel, contrabaix, guitarra, arpa, flauta travessera, oboè, clarinet, fagot, saxòfon, trompa, trompeta, trombó, tuba i percussió.

Nombre de places escolars: 210

  • 120 places escolars d’ensenyaments elementals
  • 90 places escolars d’ensenyaments professionals

Segon. Actualitzar, atesa la creació d’aquest nou conservatori municipal, l’adscripció de les escoles de música reconegudes al Conservatori Municipal de Felanitx, que ja en tenia d’adscrites, i al Conservatori Municipal de Manacor. La relació d’escoles adscrites a cada un dels dos conservatoris figura en l’annex 1 d’aquest Acord del Consell de Govern.

Tercer. Fer avinent al Conservatori Municipal de Manacor que queda inclòs dins l’àmbit d’actuació del Departament d’Inspecció Educativa (DIE), que ha de vetlar perquè el centre compleixi el que disposen el Reial decret 303/2010, de 15 de març, pel qual s’estableixen els requisits mínims dels centres que imparteixen ensenyaments artístics regulats en la Llei orgànica 2/2006, de 3 de maig, d’educació (BOE núm. 68, de 9 d’abril), i el Reial decret 389/1992, de 15 d’abril, pel qual s’estableixen els requisits mínims dels centres que imparteixen ensenyaments artístics (BOE núm. 102, de 28 d’abril), i l’ha d’assessorar perquè pugui assolir els seus objectius.

A principi de cada curs, el centre esmentat ha d’elaborar el projecte educatiu de l’any acadèmic. Aquest projecte ha d’incloure els objectius, el programa que ha d’impartir i les dades referents als alumnes i a l’horari del centre, que s’ha de formalitzar mitjançant el document d’organització de l’escola (DOE). En acabar cada curs, el centre ha d’elaborar una memòria d’activitats en la qual ha de fer referència al projecte educatiu desenvolupat i als programes impartits. El projecte educatiu i la memòria s’han de trametre al Departament d’Inspecció Educativa.

Quart. Fer avinent, també, al Conservatori Municipal de Manacor que està obligat a complir la normativa vigent referent a la titulació dels professors destinats als ensenyaments autoritzats mitjançant aquest Acord. En cas contrari, es revocarà l’autorització atorgada. Aquest requisit també s’exigeix en el cas que hi hagi un canvi de professors, del qual s’ha d’informar la Direcció General de Planificació, Ordenació i Centres.

Cinquè. Recordar al Conservatori Municipal de Manacor, la creació del qual s’autoritza mitjançant aquest Acord, que ha de complir el Codi tècnic de l’edificació (CTE), la normativa d’higiene i d’habitabilitat (Decret 145/1997, de 21 de novembre, modificat pel Decret 20/2007) i les condicions arquitectòniques que possibiliten l’accés i la circulació de les persones amb problemes físics (Decret 110/2010, de 15 d’octubre, pel qual s’aprova el Reglament per a la supressió de barreres arquitectòniques). La responsabilitat per l’incompliment de les condicions esmentades correspon al titular del centre.

Sisè. Facultar el conseller d’Educació i Universitat, a través de la Direcció General de Planificació, Ordenació i Centres, perquè adopti les mesures necessàries per executar aquest Acord.

Setè. Notificar aquest Acord a l’Ajuntament de Manacor.

Vuitè. Publicar aquest Acord en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Palma, 9 de desembre de 2016

    

La secretària del Consell de Govern

Pilar Costa i Serra

 

ANNEX 1

Conservatori Municipal de  Manacor (codi de centre: 07015598)

Escoles reconegudes

Municipi

Codi

ESCOLA MUNICIPAL DE MÚSICA D’ARTÀ

Artà

EMDR070028

ESCOLA MUNICIPAL DE MÚSICA DE CAPDEPERA

Capdepera

EMDR070017

ESCOLA MUNICIPAL DE MÚSICA I DANSA DE SANT LLORENÇ DES CARDASSAR

Sant Llorenç des Cardassar

EMDR070009

ESCOLA MUNICIPAL DE MÚSICA I DANSA DE SON SERVERA

Son Servera

EMDR070024

ESCOLA MUNICIPAL DE MÚSICA DE VILAFRANCA

Villafranca

EMDR070026

Conservatori Municipal de  Felanitx (codi de centre: 07015215)

Escoles reconegudes

Municipi

Codi

ESCOLA MUNICIPAL DE MÚSICA DE CAMPOS

Campos

EMDR070022

ESCOLA MUNICIPAL DE MÚSICA DE PORRERES

Porreres

EMDR070036

ESCOLA MUNICIPAL DE MÚSICA DE SANTANYÍ

Santanyí

EMDR070020