Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

AJUNTAMENT D'ALCÚDIA

Núm. 11685
Bases reguladores per a la concessió de subvencions per a la implantació del SICTED per empreses del Municipi d'Alcúdia

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

En sessió ordinària celebrada en data 10 d’octubre de 2016, l’Ajuntament Ple ha  aprovat les bases reguladores per a la concessió de subvencions per a la implantació o manteniment del Sistema Integrat de Qualitat Turística en Destinació per les empreses del municipi d’Alcúdia. El termini atorgat per a la seva sol·licitud es comptarà des de la publicació de la corresponent convocatòria -que no de les presents bases-.

Cosa que fem pública.

Alcúdia, 17 d’octubre de 2016.

El batle,
Antoni Mir Llabrés

BASES REGULADORES PER A LA CONCESSIÓ DE SUBVENCIONS PER A LA IMPLANTACIÓ O MANTENIMENT DEL SICTED PER EMPRESES DEL MUNICIPI D’ALCÚDIA

PRIMERA.- OBJECTE

L’objecte d’aquestes bases és regular la concessió de subvencions per implantar o mantenir la implantació del Sistema Integral de Qualitat Turística per empreses del municipi d’Alcúdia.

Què és el Sistema Integral de Qualitat Turística?

És un projecte de millora de la qualitat de les destinacions turístiques promogudes per TURESPAÑA i per la FEMP, que treballen amb empreses i serveis turístics de fins a 32 oficis diferents, amb l’objectiu de millorar l’experiència i satisfacció del i de la turista.

Els principals objectius de la convocatòria són:

- Millorar la competitivitat de les empreses d'Alcúdia a la vegada que es millora la destinació.

- Millorar la gestió interna, especialment als processos relacionats amb la satisfacció de la clientela.

- Participar en el major projecte de qualitat turística desenvolupat a Espanya, juntament amb més de 5.000 empreses distingides.

- Rebre assistència tècnica que ofereix suport per a la millora.

- Optar a un distintiu de qualitat turística.

SEGONA.- CONSIGNACIÓ PRESSUPOSTÀRIA

Per atendre les obligacions de contingut econòmic que es deriven de la concessió de subvencions objecte d’aquesta convocatòria hi ha crèdit adequat i suficient a la partida de l’any 2016: TU 432 479 000.

La quantitat total màxima de les subvencions convocades és de 3.000 €, amb càrrec a les esmentades aplicacions pressupostàries del pressupost de despeses.

TERCERA.- DESTINATARIS DE LA CONVOCATÒRIA

Poden optar a aquesta convocatòria de subvencions aquelles empreses que durant l’any 2016 hagin sol·licitat l’adhesió o renovació al Sistema Integral de Qualitat Turística al municipi d'Alcúdia.

QUARTA.- ACCIONS SUBVENCIONABLES

Es poden acollir a aquesta convocatòria de subvencions les empreses del terme municipal d'Alcúdia que s’hagin adherit o renovat el Sistema Integral de Qualitat Turística durant l’any 2016 a la destinació Alcúdia amb els serveis de consultoria acreditats per la consecució d’aquest distinció de qualitat.

CINQUENA.- DESPESES SUBVENCIONABLES

Són objecte de subvenció les despeses de consultoria, amb un màxim d'un 50% del cost total (IVA exclòs), per dur a terme la implantació o manteniment del SISTEMA INTEGRAL DE QUALITAT TURÍSTICA durant l’any 2016.

CICLES

PREU CONSULTORIA (IVA EXCLÒS)

1er i 3er Cicle

200 € / empresa (150 € si té més d’un establiment)

2on i 4rt Cicle

150 € / empresa (100 € si té més d’un establiment)

Cicle seguiment (5è any)

150 € / empresa (100 € si té més d’un establiment)

Cicle renovació (6è any)

150 € / empresa (100 € si té més d’un establiment)

Empreses que convaliden

0 € /empresa (plans de qualitat homologats o reconeguts)

NO SÓN OBJECTE DE SUBVENCIÓ:

- L’IVA.

- Altres despeses que han de ser abonades a l’Agència de Turisme de  les Illes Balears, com ara la inscripció o altres quotes.

- Altres despeses que siguin necessàries per aconseguir el distintiu com a conseqüència de mancances, irregularitats o millores necessàries als establiments.

SISENA.-TERMINI I LLOC DE PRESENTACIÓ DE SOL·LICITUDS I DOCUMENTACIÓ

El termini de presentació de sol·licituds serà de 15 dies hàbils, comptadors a partir de l'endemà d'haver-se publicat la corresponent convocatòria al Butlletí Oficial de les Illes Balears (que tindrà lloc amb posterioritat a la publicació de les presents bases).

Les instàncies han d'anar adreçades al batle de l’Ajuntament d'Alcúdia i s'han de presentar al registre general de l’Ajuntament d'Alcúdia fins abans de les 14h del darrer dia d’admissió o per qualsevol dels mitjans prevists a l’article 16.4 de la Llei 39/2015, d’1 d’octubre, del procediment administratiu comú de les Administracions Públiques.

SETENA.- PRESENTACIÓ DE DOCUMENTACIÓ I TRAMITACIÓ DE SOL·LICITUDS:

- Les sol·licituds de subvenció s'han de formalitzar segons el model de l’annex I de les presents bases i han d'anar acompanyades de la documentació següent:

1- Una Còpia acarada del DNI del/de la representant de l’empresa.

2- Una Còpia acarada del NIF de l’empresa sol·licitant.

3- Una Còpia acarada del document acreditatiu de l’alta de l’IAE en el supòsit d’empresari individual i còpia compulsada de l’escriptura de constitució i alta d’IAE (en el supòsit de S.A., S.L. i similars o fotocòpia de la declaració censal d’alta en els casos d’obligats tributaris (036).

4- Un certificat d’estar al corrent de les obligacions tributàries amb les administracions i amb la Seguretat Social. Respecte de les obligacions tributàries amb l’Ajuntament convocant, l’entitat interessada podrà autoritzar-lo per consultar aquest extrem.

5- Una Còpia acarada de la factura de prestació de serveis de consultoria.

6- Un Certificat bancari de les dades del compte corrent on es sol·licita que s’efectuï l’ingrés de la subvenció que, si escau, es concedeixi.

7- Una declaració responsable davant l’autoritat administrativa de no incórrer en cap de les prohibicions establertes als apartats 2 i 3 de l’article 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions (Annex II).

VUITENA.- ESMENA DE DEFICIÈNCIES

Si la sol·licitud o la documentació presentades fossin incorrectes o incompletes, l’Ajuntament d'Alcúdia requerirà la rectificació o compliment necessaris, els quals hauran de ser aportats en un termini de 10 dies hàbils, a partir del corresponent requeriment. Si en el termini esmentat la persona interessada no esmena la documentació incorrecta o no presenta la documentació requerida, l’Ajuntament d'Alcúdia considerarà que desisteix de la seva petició, després d’haver pres la resolució pertinent, d’acord amb l’article 16.4 de la Llei 39/2015, d’1 d’octubre, del procediment administratiu comú de les Administracions Públiques.

NOVENA.- OBLIGACIONS DE LES PERSONES BENEFICIÀRIES

Les persones perceptores de les subvencions han de complir les obligacions establertes a les disposicions normatives que li són d’aplicació: les de l’article 14 de la Llei 38/2003, General de Subvencions; les de l’article 11 del Decret Legislatiu 2/2005, de 28 de desembre, que aprova el Text refós de la Llei de subvencions; i la normativa corresponent de l’Ajuntament d’Alcúdia.

Són obligacions:

1- Complir amb l’objectiu de la convocatòria de subvencions.

2- Acceptar i complir la normativa aprovada per l’Ajuntament d'Alcúdia.

3- Acreditar davant l’Ajuntament d'Alcúdia la realització de l’activitat subvencionada amb la corresponent factura – amb definició clara d’assessoria en la implantació del Sistema Integral de Qualitat Turística a Alcúdia-.

4- Comunicar a l’Ajuntament d’Alcúdia (Annex III) l’obtenció d’altres ajuts o subvencions per a la mateixa finalitat, així com qualsevol eventualitat que alteri o dificulti el desenvolupament de l’acció subvencionada, a l'efecte de, si es troba de suficient importància, modificar el contingut i la quantia del programa subvencionat, així com la forma i els terminis d’execució i justificació de les corresponents despeses.

L’import de les subvencions obtingudes per diferents organismes no podrà superar el total de la despesa pels serveis de la consultoria.

5- Facilitar a l’Ajuntament d'Alcúdia tota aquella informació complementària necessària referent al programa subvencionat.

6- Sotmetre's a les actuacions posteriors de comprovació i control de l’Ajuntament d'Alcúdia

7- L'Ajuntament d'Alcúdia comprovarà l’obtenció del distintiu o continuïtat per part de l’ATB de les empreses a les que es subvencioni.

DESENA.- COMISSIÓ AVALUADORA

Es constitueix una comissió avaluadora, que deliberarà i proposarà la resolució d’aquesta convocatòria pública a l’òrgan competent de l’Ajuntament d'Alcúdia, la qual estarà integrada pels següents membres:

President

Titular: Joan Gaspar Vallori Guayta

Suplent: Joana Maria Bennasar Serra

Vocal-Secretari

Titular: Miguel Alejandro Dot Ramis

Suplent: Joan Seguí Serra

Vocal

Titular: Marina Benet Puigros

Suplent: Maria Isabel Amengual Bibiloni

ONZENA.- RÈGIM DE CONCURRÈNCIA

La concessió de subvencions regulada per la present convocatòria pública es durà a terme per concurrència competitiva, fins al límit de pressupost indicat a base novena i, per a cada entitat interessada, fins al 50% de les despeses subvencionables, tenint en compte els principis de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions. En el cas de què el nombre de despeses subvencionables superés el límit pressupostària, l’import de la subvenció a atorgar a cada entitat interessada es reduirà proporcionalment.

DOTZENA.- RESOLUCIONS I RECURSOS

El termini màxim de resolució de la present convocatòria serà de 3 mesos, comptadors a partir de la finalització del període de presentació de sol·licituds de subvenció.

Una vegada transcorregut aquest termini sense que recaigui resolució expressa, s’entendran desestimades les sol·licituds cursades.

Cosa que es comunica perquè se'n prengui coneixement i tengui els efectes pertinents i a reserva dels termes que resultin de l'aprovació de l'acta de la sessió. Això significa que contra el present acord que posa fi a la via administrativa, conforme disposen l'article 114 de la Llei 39/2015, d’1 d’octubre, del procediment administratiu comú de les Administracions Públiques, i l'article 52.2 de la Llei 7/85, de 2 d'abril, de bases de règim local i altra normativa complementària, es poden interposar els recursos següents :

a) Directament, el recurs contenciós-administratiu, regulat en els articles 45 i següents de la Llei de la jurisdicció contenciosa-administrativa, de 13 de juliol de 1998, davant el el Jutjat de lo Contenciós-Administratiu de Palma, en el termini de dos mesos comptadors a partir de l'endemà d'haver rebut el present acord de notificació.

b) Potestativament, el recurs de reposició, regulat en els articles 123 i següents de la Llei 39/2015, d’1 d’octubre, del procediment administratiu comú de les Administracions Públiques, davant el Ple de l'Ajuntament en el termini d'un mes comptador a partir de l'endemà d'haver rebut el present acord de notificació.

Contra la desestimació per silenci del recurs de reposició, que es produirà per haver transcorregut un mes des de la presentació sense que s'hagi resolt expressament ni s'hagi notificat, es podrà interposar el recurs contenciós-administratiu, en el termini de sis mesos, comptadors a partir de l'endemà de la desestimació presumpta.

No obstant l'anterior, si fos el cas, es pot exercitar qualsevol altre recurs que s'estimi pertinent.

Les resolucions de concessió d’aquesta convocatòria es notificaran oficialment a les entitats interessades mitjançant la seva publicació al BOIB. S’exposaran també al tauler d’anuncis de l’Ajuntament d'Alcúdia i es penjaran també a la pàgina web de l’Ajuntament d'Alcúdia (www.alcudia.net).

ANNEX I
SOL·LICITUD DE SUBVENCIÓ

CONVOCATÒRIA PÚBLICA PER A LA CONCESSIÓ DE SUBVENCIONS PER A LA IMPLANTACIÓ O MANTENIMENT DEL SISTEMA INTEGRAL DE QUALITAT TURÍSTICA EN DESTINACIÓ (SICTED) PER EMPRESES DEL MUNICIPI D’ALCÚDIA

1. Persona física/jurídica sol·licitant:

2. NIF/CIF sol·licitant:

3. Domicili:

4. Telèfon:                            Correu electrònic:                     Fax:

5. Nom i cognoms del representant de la persona jurídica (en el seu cas):

6. NIF:                                                   Telèfon:

SOL·LICITA:

Participar a la convocatòria pública per a la concessió de subvencions per la implantació o manteniment del Sistema Integral de Qualitat Turística en Destinació (SICTED) per empreses del municipi d’Alcúdia en el present exercici 2016. A dit afecte, s’adjunta la documentació exigida a la convocatòria.

Prendre en consideració la factura de despeses adjunta, per import de _____________.

La concessió d’una subvenció per import màxim de ______(50% base imposable factura).

A ___________, ___ d ____________ de 2016.

Signatura

SR. BATLE DE L’EXCEL·LENTISSIM  AJUNTAMENT D’ALCÚDIA

 

ANNEX II
DECLARACIÓ RESPONSABLE DE NO INCÓRRER EN CAP DE LES PROHIBICIONS ESTABLERTES A L’ARTICLE 13 DE LA LLEI 38/2003, DE 17 DE NOVEMBRE; GENERAL DE SUBVENCIONS

El Sr./a ......................................................................................, titular del NIF ..........................., representant de l’entitat .............................................................., amb el CIF .................................... i domicili, als efectes de notificacions, a.................................. ........................................................................................................................, compareix a la Secretaria de l’Ajuntament d’Alcúdia i

DECLARO

Que ................................................................................................................. no incorre en cap de les prohibicions establertes a l’article 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions, per obtenir la condició de beneficiari/a d’una subvenció.

I, perquè consti, ho signo.

Alcúdia, ...........................

Davant meu,

El secretari

SR. BATLE DE L’EXCEL·LENTISSIM  AJUNTAMENT D’ALCÚDIA

 

ANNEX III
DECLARACIÓ RESPONSABLE RELATIVA A SUBVENCIONS O AJUDES OBTINGUDES I/O SOL·LICITADES D’ALTRES INSTITUCIONS PÚBLIQUES O PRIVADES, PER REALITZAR LA MATEIXA ACTIVITAT

El Sr./a ......................................................................................, titular del NIF ..........................., representant de l’entitat ..........................................................., amb el CIF ............................................... i domicili, als efectes de notificacions, a.................................. ........................................................................................................................, compareix a la Secretaria de l’Ajuntament d’Alcúdia i

DECLARO

Que en relació a la documentació presentada en la convocatòria pública per a la concessió de subvencions per la implantació o manteniment del Sistema Integral de Qualitat Turística en Destinació (SICTED) per empreses del municipi d’Alcúdia en el present exercici 2016 (marcar i emplenar, en el seu cas):

□ No haver sol·licitat/rebut altres ajudes econòmiques amb aquest objecte.

□  Haver sol·licitat les següents ajudes econòmiques per aquesta activitat:

Entitat subvencionadora_______________________________________

Quantia________  Rebuda  (  )  Concedida y no rebuda (  ) 

                              Denegada (  )      No resolta (  )

I, perquè consti, ho signo.

A  Alcúdia, ...........................

SR. BATLE DE L’EXCEL·LENTISSIM  AJUNTAMENT D’ALCÚDIA