Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'INNOVACIÓ, RECERCA I TURISME

Núm. 11607
Resolució del vicepresident i conseller d’Innovació, Recerca i Turisme de 4 d’octubre de 2016, per la qual s’ofereixen ajuts per cofinançar contractes «Ramón y Cajal» 2016, corresponents a les convocatòries nacionals dels anys 2013 i 2014

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Fets

1. L’Ordre ECC/1402/2013, de 22 de juliol, aprova les bases reguladores per a la concessió d’ajudes en el marc del Programa Estatal de Promoció del Talent i la Empleabilitat del Pla Estatal de Recerca Científica i Tècnica i d’Innovació 2013-2016.

El Pla Estatal de Recerca Científica i Tècnica i Innovació 2013-2016, (Pla Estatal R+D+I), aprovat per Acord del Consell de Ministres en la reunió de l’1 de febrer de 2013, es el instrument de programació amb el que conta el Sistema Espanyol de Ciència, Tecnologia i Innovació per a l’execució de les polítiques públiques de l’Administració General de l’Estat de foment i coordinació de les activitats de R+D+i, desenvolupant i finançant les actuacions contingudes a l’Estratègia Espanyola de Ciència i Tecnologia i d’Innovació, aprovada per Acord de Consell de Ministres a la mateixa reunió.

Mitjançant la Resolució de 27 de desembre de 2013, de la Secretaria d’Estat de Recerca, Desenvolupament i Innovació, es va aprovar la convocatòria, corresponent a l’any 2013, de diverses actuacions contemplades en el Subprograma Estatal de Formació i en el Subprograma Estatal de Incorporació, del Programa Estatal de Promoció del Talent i l’Empleabilitat, en el marc del Pla Estatal de Recerca Científica i Tècnica i de Innovació 2013-2016. El capítol II de la Resolució de 27 de desembre de 2013 estableix les disposicions específiques del subprograma «Ramón y Cajal» (subprograma «RYC-MICINN»).

D’altra banda, mitjançant la Resolució d’1 de desembre de 2014, de la Secretaria d’Estat de Recerca, Desenvolupament i Innovació, es va aprovar la convocatòria, corresponent a l’any 2014, de diverses actuacions contemplades en el Subprograma Estatal de Formació i en el Subprograma Estatal de Incorporació, del Programa Estatal de Promoció del Talent i l’Empleabilitat, en el marc del Pla Estatal de Recerca Científica i Tècnica i de Innovació 2013-2016. El capítol II de la Resolució de 1 de desembre de 2014 estableix les disposicions específiques del subprograma «Ramón y Cajal» (subprograma «RYC-MICINN»).

2. La Llei 7/1997, de 20 de novembre, de recerca i desenvolupament tecnològic (Butlletí Oficial de les Illes Balears núm. 148, de 29 de novembre), té per objecte el foment de la recerca científica, la innovació tecnològica, la normalització i l’homologació necessàries per augmentar el coneixement científic a les Illes Balears i per accelerar-ne la integració en el mercat europeu i la presència efectiva en els mercats internacionals, i preveu, en l’article 2, la creació del Pla de Recerca i Desenvolupament Tecnològic de les Illes Balears.

3. El Pla de Ciència, Tecnologia, Innovació i Emprenedoria 2013-2017 permet impulsar de manera coordinada i conjunta l’R+D+I. Aquest Pla és l’eina i el referent essencial dissenyat pel Govern de les Illes Balears per invertir en ciència i tecnologia i construir i articular un sistema de ciència i innovació àgil i competitiu. Entre els objectius del Pla es troben el de continuar la tasca de consolidació de la base cientificotecnològica per augmentar el nombre de persones dedicades a activitats d’R+D+I i el de promoure la generació de coneixement en les àrees estratègiques d’interès per a les Illes Balears.

4. Els recursos humans són el factor limitant més important per a la creació, l’absorció i la transformació del coneixement. Per aquest motiu, un dels eixos programàtics que articula el Pla de Ciència, Tecnologia, Innovació i Emprenedoria de les Illes Balears és el de gestió del talent amb mesures com són les beques predoctorals, les borses de viatge, els contractes postdoctorals i la incorporació de personal investigador doctor entre d’altres. Tan important és promoure la formació de nou personal investigador, un procés llarg i complex, com facilitar la incorporació als diversos elements del sistema de ciència i tecnologia de personal ja format en diferents àmbits.

5. El cofinançament de contractes de personal investigador qualificat, objecte d’aquesta convocatòria, és una mesura de foment de la recerca científica i tecnològica per enfortir la capacitat de recerca dels grups d’R+D i permetre assolir la condició de grups d’investigació competitius.

6. El dia 12 de febrer de 2016 el Consell de Govern va aprovar els plans estratègics de subvencions de la consellera d’Innovació, Recerca i Turisme per a l’any 2016. Entre aquestes subvencions, hi ha el cofinançament de contractes per a investigadors, objecte d’aquesta Resolució.

7. Aquesta convocatòria s’ajusta al que disposen el Text refós de la Llei de subvencions, aprovat pel Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre (BOIB núm. 196, de 31 de desembre), i l’Ordre de la consellera d’Innovació, Interior i Justícia de 26 de gener de 2010 per la qual s’estableixen les bases reguladores per concedir subvencions en matèria de recerca, desenvolupament tecnològic i innovació (BOIB núm. 25, de 13 de febrer).

8. A més, s’han de tenir en compte la disponibilitat pressupostària per a l’exercici de 2016 i els informes previs dels serveis jurídics de la Vicepresidència i Conselleria d’Innovació, Recerca i Turisme i de la Direcció General de Pressuposts i Finançament, amb la fiscalització prèvia limitada de la Intervenció General de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, així com les facultats per dictar resolucions establertes en la Llei 4/2001, de 14 de març, del Govern de les Illes Balears, i en la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

Per tot això, dict la següent

Resolució

1. Aprovar la convocatòria d’un màxim de 4 ajuts per cofinançar contractes “Ramón y Cajal”, en règim de concurrència competitiva, a entitats ubicades a les Illes Balears.

2. Aprovar els termes d’aquesta convocatòria que consten en l’annex 1, d’acord amb l’Ordre de la consellera d’Innovació, Interior i Justícia de 26 de gener de 2010, per la qual s’estableixen les bases reguladores per a la concessió de subvencions en matèria de recerca, desenvolupament tecnològic i innovació.

3. Publicar aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució que exhaureix la via administrativa es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant el vicepresident i conseller d’Innovació, Recerca i Turisme en el termini d’un mes comptador des de l’endemà d’haver-se publicat, d’acord amb l’article 117 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, i l’article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

També s’hi pot interposar directament un recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears en el termini de dos mesos comptadors des de l’endemà d’haver-se publicat, d’acord amb l’article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, sens perjudici d’interposar-ne qualsevol altre que es consideri oportú.

 

Palma, 4 d’octubre de 2016

 

El vicepresident i conseller d’Innovació, Recerca i Turisme

Gabriel Barceló i Milta

       

ANNEX 1

Convocatòria

1. Objecte

1. S’ofereixen un màxim de 4 ajuts per cofinançar contractes “Ramón y Cajal” que hagin obtingut finançament en les convocatòries dels anys 2013 o 2014, mitjançant la “Resolución de 27 de diciembre de 2013, de la Secretaría de Estado de Investigación, Desarrollo e Innovación, por la que se aprueba la convocatoria, correspondiente al año 2013, de diversas actuaciones contempladas en el Subprograma Estatal de Formación y en el Subprograma Estatal de Incorporación, del Programa Estatal de Promoción del Talento y su Empleabilidad, en el marco del Plan Estatal de Investigación Científica y Técnica y de Innovación 2013-2016” o mitjançant la “Resolución de 1 de diciembre de 2014, de la Secretaría de Estado de Investigación, Desarrollo e Innovación, por la que se aprueba la convocatoria, correspondiente al año 2014, de diversas actuaciones contempladas en el Subprograma Estatal de Formación y en el Subprograma Estatal de Incorporación, del Programa Estatal de Promoción del Talento y su Empleabilidad, en el marco del Plan Estatal de Investigación Científica y Técnica y de Innovación 2013-2016”.

2. Mitjançant aquesta convocatòria es podrà cofinançar com a màxim el 20% del cost de la contractació de l’investigador (incloent el salari, la quota patronal de la seguretat social i el complement de residència).

2. Entitat sol·licitant, persona investigadora responsable i persona investigadora candidata

1. Poden ser sol·licitants i beneficiàries dels ajuts prevists en aquesta Resolució les persones jurídiques privades o públiques, incloent-hi les universitats, els centres d’investigació, els centres tecnològics i altres centres públics que duguin a terme l’activitat o l’objecte que fonamenti aquesta subvenció i que estiguin ubicats a les Illes Balears.

2. Les persones vinculades estatutàriament o contractualment a les entitats esmentades en el punt anterior poden presentar propostes davant el seu organisme, com a persones investigadores responsables de l’execució cientificotècnica.

3. Tindran la consideració de persones investigadores candidates totes aquelles que hagin obtingut un ajut de la convocatòria “Ramón y Cajal”  segons el requisit establert en el punt 3 d’aquesta convocatòria.

4. L’entitat sol·licitant ha de presentar una sol·licitud per a cada una de les persones investigadores candidates al cofinançament del contracte “Ramón y Cajal”.

3. Requisits

1. Per tenir la consideració de persona investigadora candidata per aquesta convocatòria s’ha de complir el requisit següent:

a) Han de tenir el grau de doctor en la data de tancament del termini de presentació de sol·licituds.

2. Per ser entitats beneficiàries per aquesta convocatòria s’han de complir els requisits següents:

a) Han de ser entitats beneficiàries d’una beca Ramon y Cajal a la convocatòria de l’any 2013 (Resolución de 27 de diciembre de 2013, de la Secretaría de Estado de Investigación, Desarrollo e Innovación, por la que se aprueba la convocatoria, correspondiente al año 2013, de diversas actuaciones contempladas en el Subprograma Estatal de Formación y en el Subprograma Estatal de Incorporación, del Programa Estatal de Promoción del Talento y su Empleabilidad, en el marco del Plan Estatal de Investigación Científica y Técnica y de Innovación 2013-2016); o

Han de ser entitats beneficiàries d’una beca Ramon y Cajal a la convocatòria de l’any 2014 (Resolución de 1 de diciembre de 2014, de la Secretaría de Estado de Investigación, Desarrollo e Innovación, por la que se aprueba la convocatoria, correspondiente al año 2014, de diversas actuaciones contempladas en el Subprograma Estatal de Formación y en el Subprograma Estatal de Incorporación, del Programa Estatal de Promoción del Talento y su Empleabilidad, en el marco del Plan Estatal de Investigación Científica y Técnica y de Innovación 2013-2016).

b) L’entitat ha d’haver formalitzat el contracte amb l’investigador candidat durant els anys 2014, 2015 o 2016.

4. Import màxim

L’import global màxim dels ajuts és de 166.160,00 € (cent seixanta sis mil cent seixanta euros) i té caràcter pluriennal. Atès que aquesta subvenció s’imputa a més d’una partida pressupostària, l’assignació és vinculant per l’import total i no per cada partida.

La distribució màxima de les anualitats és la següent:

— Any 2016. 33.232,00 € a càrrec a les partides pressupostàries que s’indiquen a continuació:

— 16.616,00 € a càrrec de la partida 12501 541A01 44113 00

— 4.154,00 € a càrrec de la partida 12501 541A01 40100 00

— 4.154,00 € a càrrec de la partida 12501 541A01 48000 00

— 4.154,00 € a càrrec de la partida 12501 541A01 47000 00

— 4.154,00 € a càrrec de la partida 12501 541A01 44365 00

— Any 2017. 33.232,00 € a càrrec de les partides pressupostàries que s’indiquen a continuació, o partides equivalents de l’exercici 2017, sempre que hi hagi crèdit adequat i suficient:

— 16.616,00 € a càrrec de la partida 12501 541A01 44113 00

— 4.154,00 € a càrrec de la partida 12501 541A01 40100 00

— 4.154,00 € a càrrec de la partida 12501 541A01 48000 00

— 4.154,00 € a càrrec de la partida 12501 541A01 47000 00

— 4.154,00 € a càrrec de la partida 12501 541A01 44365 00

— Any 2018. 33.232,00 € a càrrec de les partides pressupostàries que s’indiquen a continuació, o partides equivalents de l’exercici 2018, sempre que hi hagi crèdit adequat i suficient:

— 16.616,00 € a càrrec de la partida 12501 541A01 44113 00

— 4.154,00 € a càrrec de la partida 12501 541A01 40100 00

— 4.154,00 € a càrrec de la partida 12501 541A01 48000 00

— 4.154,00 € a càrrec de la partida 12501 541A01 47000 00

— 4.154,00 € a càrrec de la partida 12501 541A01 44365 00

— Any 2019. 33.232,00 € a càrrec de les partides pressupostàries que s’indiquen a continuació, o partides equivalents de l’exercici 2019, sempre que hi hagi crèdit adequat i suficient:

— 16.616,00 € a càrrec de la partida 12501 541A01 44113 00

— 4.154,00 € a càrrec de la partida 12501 541A01 40100 00

— 4.154,00 € a càrrec de la partida 12501 541A01 48000 00

— 4.154,00 € a càrrec de la partida 12501 541A01 47000 00

— 4.154,00 € a càrrec de la partida 12501 541A01 44365 00

— Any 2020. 33.232,00 € a càrrec de les partides pressupostàries que s’indiquen a continuació, o partides equivalents de l’exercici 2020, sempre que hi hagi crèdit adequat i suficient:

— 16.616,00 € a càrrec de la partida 12501 541A01 44113 00

— 4.154,00 € a càrrec de la partida 12501 541A01 40100 00

— 4.154,00 € a càrrec de la partida 12501 541A01 48000 00

— 4.154,00 € a càrrec de la partida 12501 541A01 47000 00

— 4.154,00 € a càrrec de la partida 12501 541A01 44365 00

5. Naturalesa, durada i quantia dels ajuts

1. La durada de l’ajut és, com a màxim, de cinc anys i començarà a contar des del moment de formalització del contracte entre la persona investigadora candidata i l’entitat beneficiària.

2. La dotació per cadascuna de les anualitats, i per cadascun dels ajuts, que es formalitzin a l’empara d’aquest subprograma és de 8.308,00 €. Això suposa que la subvenció màxima per a cada contracte serà de 41.540,00 euros.

3. L’ajut atorgat es destina a cofinançar el salari, la quota empresarial de la Seguretat Social i el complement de residència de les persones investigadores contractades. Els centres d’R+D hauran d’assumir qualsevol increment retributiu de les persones investigadores contractades que tingui lloc durant anys posteriors, com també les repercussions dels increments de la quota empresarial de la Seguretat Social o qualsevol altra incidència.

6. Compatibilitat

1. Les persones investigadores que es contractin a l’empara d’aquest programa poden, a petició pròpia, prestar col·laboracions complementàries en tasques docents relacionades amb l’activitat d’investigació proposada, fins a un màxim de 80 hores anuals, amb l’acord previ, si escau, amb el departament implicat, amb l’aprovació per part del centre d’R+D i respectant la normativa vigent d’incompatibilitats del personal al servei de les administracions públiques.

2. Els ajuts concedits són compatibles amb altres ajuts i subvencions, independentment de la seva naturalesa i de l’entitat que els concedeixi, sempre que conjuntament no superin el cost total de l’acció i que no provinguin de la mateixa Conselleria d’Innovació, Recerca i Turisme. Les persones sol·licitants han de declarar els ajuts que hagin obtingut o sol·licitat en relació amb els contractes per als quals se sol·licita finançament, tant en el moment de presentació de la sol·licitud com en qualsevol altre moment posterior en què aquesta circumstància tingui lloc.

7. Documentació, formalització de la sol·licitud i termini

1. El termini de presentació de sol·licituds és de quinze dies naturals comptadors des de l’endemà de la publicació de l’extracte d’aquesta resolució en el Butlletí oficial de les Illes Balears.

2. Les sol·licituds s’han de fer mitjançant l’imprès que figura com a annex 2 d’aquesta Resolució, que també estarà disponible a través d'Internet a l'adreça <http://dgrdi.caib.es>.

3. Les sol·licituds d’ajuts, adreçades al conseller competent en matèria de recerca, han de ser presentades pel representant legal de l’entitat sol·licitant a la qual s’ha d’incorporar la persona investigadora candidata. Poden presentar-se al Registre de la Direcció General d’Innovació i Recerca (ctra. de Valldemossa, km 7,4. ParcBit. Edifici Naorte A, 2a planta. 07021 Palma, tel. 971 17 63 09) o bé mitjançant qualsevol de les altres possibilitats que preveu l’article 38.4 de la Llei 30/1992, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú.

4. Juntament amb la sol·licitud, s’ha d’incloure obligatòriament la documentació que s’enumera a continuació:

a) Amb relació a l’entitat:

a.1. Document d’identitat (DNI, NIF o NIE) de la persona sol·licitant o, segons els casos, dels seus representants legals o voluntaris i, si escau, un certificat d’empadronament.

a.2. En el cas d’administracions territorials, un certificat emès per l’òrgan competent que acrediti la representació en què actua la persona que signa la sol·licitud.

a.3. En el cas d’universitats, d’entitats públiques no territorials i de centres docents públics no universitaris, una còpia del butlletí oficial en què es va publicar la creació o el reconeixement de l’entitat o el centre, com també l’acreditació de la representació en què actua la persona sol·licitant. Si aquesta documentació ja consta en la Direcció General d’Innovació i Recerca, n’hi ha prou amb indicar-ho.

a.4. En el cas de persones jurídiques no incloses en els apartats a.2. i a.3., el document constitutiu de l’entitat i els estatuts socials degudament inscrits en el registre corresponent, o un certificat d’inscripció registral dels documents esmentats, com també l’acreditació de la representació en què actua la persona que signa la sol·licitud.

a.5. Una declaració de no incórrer en cap causa d’incompatibilitat per rebre la subvenció segons la legislació vigent (annex 4).

a.6. El fet de presentar la sol·licitud d’ajuts a la contractació de personal investigador implica autoritzar l’òrgan instructor a consultar les dades de l’entitat sol·licitant a la Tresoreria General de la Seguretat Social i a la hisenda pública estatal i a l’autonòmica. En el supòsit que no ho autoritzi, l’entitat sol·licitant ha de presentar una declaració de no autorització i els certificats corresponents de l’Administració tributària estatal i de la Tresoreria General de la Seguretat Social que acreditin el compliment de les obligacions en matèria tributària i de la Seguretat Social, respectivament .

a.7. Una declaració responsable del compliment de les obligacions que estableix l’article 15 de l’Ordre de bases de la consellera d’Innovació, Interior i Justícia de 26 de gener de 2010, com també de les que estableix la convocatòria (annex 5).

a.8. Un certificat o l’acreditació de l’existència d’un compte bancari del qual és titular la entitat beneficiària de la subvenció (formulari TG002, annex 6). Si aquesta informació ja consta en la Direcció General d’Innovació i Recerca, n’hi ha prou amb indicar-ho. Podeu trobar el formulari TG002 a la pàgina web <http://dgrdi.caib.es>.

b) Amb relació al projecte i al grup de recerca:

b.1. L’imprès de sol·licitud amb la signatura de la persona investigadora responsable i de la persona investigadora candidata i el vistiplau de la persona responsable de l’entitat (annex 2).

b.2. El document d’identitat (DNI, NIF o NIE) de la persona investigadora responsable.

b.3. Un document acreditatiu de la vinculació amb l’entitat sol·licitant.

b.4. L’historial cientificotècnic dels darrers cinc anys de l’equip de recerca en el qual s’ha d’integrar el candidat, en paper i en format digital.

b.5. El currículum de la persona investigadora principal del grup de recerca, en paper i en format digital.

b.6. El currículum de la persona investigadora responsable.

b.7. Una declaració expressa en la qual es facin constar totes les subvencions i els ajuts sol·licitats o concedits per qualsevol institució pública o privada relacionats amb la sol·licitud presentada (annex 7).

c) Amb relació a la persona investigadora candidata:

c.1.  El currículum de la persona investigadora candidata, en paper i en format digital.

c.2. Una fotocòpia del document acreditatiu d’identitat en vigor, únicament en el cas de ciutadans espanyols o estrangers residents al territori espanyol.

c.3. Una fotocòpia del passaport en vigor, únicament en el cas de ciutadans estrangers no residents al territori espanyol.

c.4. Un certificat acadèmic del grau de doctor de la persona investigadora candidata, amb indicació expressa i clara de la data en la qual es va obtenir aquest grau, en paper i en format digital.

c.5. L’acord d’incorporació entre la persona investigadora candidata i l’entitat beneficiària de la beca Ramón y Cajal.

5. Les persones investigadores candidates han de complir tots els requisits el dia d’acabament del termini de presentació d’instàncies.

6. En cas que les sol·licituds no tenguin els requisits legals, o els que exigeix l’Ordre de la consellera d’Innovació, Interior i Justícia de 26 de gener de 2010, o no compleixin els requisits que exigeix aquesta convocatòria, es requerirà la persona o l’entitat interessada perquè esmeni el defecte o aporti la documentació preceptiva en el termini de 10 dies, amb l’advertència que, transcorregut aquest termini sense que hagi esmenat el defecte o hagi presentat la documentació requerida, es considerarà que desisteix de la seva sol·licitud i s’arxivarà l’expedient sense més tràmits, després de la resolució corresponent, d’acord amb l’article 42.1 de la Llei 30/1992.

8. Selecció de les propostes

1. Les subvencions regulades en aquesta Resolució es concedeixen amb subjecció als principi d’objectivitat, de transparència, de publicitat i de concurrència.

2. D’acord amb la naturalesa de la sol·licitud, se sotmetran a una avaluació interna, a càrrec de la Comissió d’Avaluació.

3. L’avaluació interna per seleccionar propostes s’ha de basar en els criteris següents, que s’han de valorar de la manera que s’indica:

a) Historial cientificotècnic de l’equip de recerca al qual s’ha d’integrar la persona candidata (màxim 2,5 punts). Aquesta puntuació s’atorgarà d’acord amb la següent baremació:

- Qualitat cientifico-tècnica i metodològica: fins a 1,25 punts.

- Aportacions científiques de l’equip de recerca: publicacions a revistes científiques, capítols de llibres i participació en congressos científics: fins a 1,25 punts.

b) Curriculum vitae de la persona investigadora candidata (màxim 2,5 punts).

- Aportacions científiques del candidat, publicacions a revistes científiques, capítols de llibres, participació en congressos científics: fins a 2 punts.

- Altres mèrits (estades internacionals, participació en projectes d’R+D): fins a 0,5 punts.

c) Oportunitat i adequació de les propostes als objectius del Pla de Ciència (màxim 3 punts).

d) Capacitat tècnica i financera i experiència de l’entitat sol·licitant per dur a terme l’activitat objecte de la convocatòria (màxim 2 punts).

4. La Comissió d’Avaluació emetrà l’informe que ha de servir de base per elaborar la proposta de resolució d’acord amb la puntuació obtinguda. La integraran els membres següents:

a) El director general d’Innovació i Recerca, que actuarà com a president.

b) Tres persones expertes designades pel Vicepresident i Conseller d’Innovació, Recerca i Turisme.

c) El cap de servei de Transferència del Coneixement.

d) La cap de servei de Recerca, que actuarà com a secretària.

9. Concessió

1. La persona titular de la conselleria d’Innovació, Recerca i Turisme és l’òrgan competent per dictar la resolució de concessió o denegació de la subvenció o, si escau, d’inadmissió de la sol·licitud , com també, si n’és el cas, les resolucions de modificacions a què es refereixen els articles 23 i 24 de l’Ordre de la consellera d’Innovació, Interior i Justícia de 26 de gener de 2010.

2. El termini màxim per resoldre els procediments i fer-ne la notificació és de sis mesos, comptadors des de l’endemà de la data de finalització del termini de presentació de sol·licituds. Si no es dicta la resolució en aquest termini, les sol·licituds es consideraran desestimades.

3. La concessió dels ajuts s’ha de notificar a l’entitat sol·licitant en paper o per mitjans electrònics.

10. Forma de pagament

1. Entitats sense finalitat de lucre.

D’acord amb l’article 37 b del Text refós de la Llei de subvencions, mitjançant la Resolució de la consellera d’Hisenda i Administracions Públiques de 22 de juny de 2016, s’autoritza el pagament anticipat de l’import corresponent a 2016 a les entitats sense finalitat de lucre dels ajuts, per raons d’interès públic i a instància motivada de la Vicepresidència i Conselleria d’Innovació, Recerca i Turisme. Així mateix, s’eximeix el beneficiari de presentar aval bancari, d’acord amb l’article 25.3 del Decret 75/2004, de 27 d’agost, de desplegament de determinats aspectes de la Llei de finances i de les lleis de pressuposts generals de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

El pagament anticipat dels imports de les anualitats 2017, 2018, 2019 i 2020 resta condicionat a l’autorització de la consellera d’Hisenda i Administracions Públiques, i s’ha de sol·licitar al començament de cadascuna de les anualitats. En el cas que no es concedeixi l’autorització de pagament anticipat, el pagament es realitzarà després de la corresponent justificació de la despesa realitzada i pagada, segons el calendari de justificació que s’establirà en la resolució de concessió definitiva.

El pagament de la primera anualitat s’ha de tramitar amb motiu de la resolució de la concessió i de la posterior acceptació de l’entitat sol·licitant de la subvenció, aquest pagament anticipat es farà per un import igual al 100% de l’import de la primera anualitat.

2. Entitats amb finalitat de lucre

El pagament a les entitats amb finalitat de lucre està condicionat a la presentació del corresponent informe de seguiment i dels justificants econòmics de l’aplicació correcta dels fons atorgats segons el calendari que s’establirà en la resolució de concessió definitiva.

3. En tots els casos en què sigui legalment exigible, els centres beneficiaris han d’acreditar que estan al corrent de les seves obligacions tributàries i de la Seguretat Social mitjançant els certificats corresponents.

11. Obligacions, seguiment i justificacions de les entitats beneficiàries

1. Les entitats beneficiàries dels ajuts resten obligades a comunicar al vicepresident i conseller d’Innovació, Recerca i Turisme qualsevol eventualitat en l’activitat subvencionada quan n’afecti el compliment segons els termes de la concessió de l’ajut.

2. A més de les obligacions que s’inclouen en l’article 11 del Text refós de la Llei de subvencions, aprovat pel Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre, les entitats beneficiàries resten obligades a complir les obligacions següents:

— Comunicar a la Conselleria d’Innovació, Recerca i Turisme l’acceptació de la proposta de resolució.

— Dur a terme l’activitat que fonamenta la concessió de la subvenció.

— Justificar la realització de l’activitat, com també el compliment dels requisits i les condicions que determinen la concessió de la subvenció.

— Sotmetre’s a les actuacions de comprovació i de control financer que duguin a terme els òrgans competents, i aportar tota la informació que li sigui requerida en l’exercici d’aquestes actuacions.

— Comunicar a la Conselleria d’Innovació, Recerca i Turisme la sol·licitud o l’obtenció d’altres subvencions per a la mateixa finalitat, en els termes establerts en la normativa aplicable

— Acreditar, abans de dictar la proposta de concessió de la subvenció, que està al corrent de les obligacions tributàries i de la Seguretat Social davant l’Administració de l’Estat i de les obligacions tributàries davant la Hisenda autonòmica.

— Conservar els documents justificatius de l’aplicació dels fons percebuts, inclosos els documents electrònics, mentre puguin ser objecte d’actuacions de comprovació i control.

— Reintegrar els fons percebuts en els supòsits prevists en l’article 44 del Decret legislatiu 2/2005.

— Fer constar en totes les publicacions, els informes o les memòries que es puguin derivar del treball fet que aquest ha estat possible gràcies a la concessió de l’ajut de la Conselleria d’Innovació, Recerca i Turisme del Govern de les Illes Balears mitjançant els logotips corresponents (annex 8), que estaran disponibles a la pàgina web de la Direcció General d’Innovació i Recerca <http://dgrdi.caib.es>.

3.  La concessió de l’ajut implica, per part de la entitat sol·licitant, el compliment de les normes que fixa aquesta convocatòria, com també de qualsevol altra que s’estableixi per al seguiment científic i per justificar els fons públics rebuts. S’han de sotmetre, concretament, al règim d’obligacions i sancionador que preveuen els articles 11, 50 i següents del Text refós de la Llei de subvencions, aprovat pel Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre.

4. El seguiment del treball fet per les persones investigadores contractades correspon a la Direcció General d’Innovació i Recerca, que ha d’establir els procediments adequats i que pot designar els òrgans, les comissions o els experts que consideri necessaris per fer les actuacions de seguiment i comprovació de l’aplicació de l’ajut. Per fer aquest seguiment, les persones investigadores contractades:

  1. Han de lliurar al departament de personal/nòmines del centre, un extracte bancari mensual/semestral/anual que indiqui la recepció de la nomina i hi ha de figurar el DNI/NIE i la signatura de la persona investigadora contractada.
  2. Han de presentar la memòria d’actuació cientificotècnica del compliment de les condicions imposades en la concessió de l’ajut, amb indicació de les activitats dutes a terme i dels resultats obtinguts.
  3. Aquest informe ha de tenir la conformitat de la persona investigadora responsable del grup de recerca, de la persona investigadora contractada i de la persona representant legal de l’organisme o l’entitat beneficiària i s’ha de presentar conjuntament amb cadascuna de les memòries econòmiques.
  4. A l’efecte de fer un seguiment millor de la feina feta, la Direcció General d’Innovació i Recerca pot demanar que es presenti la informació complementària que consideri adient.

5. L’incompliment de les obligacions esmentades implicarà la revocació dels ajuts concedits, d’acord amb els articles 43 i 44 del Text refós de la Llei de subvencions, aprovat pel Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre.

6. El manteniment dels ajuts està condicionat al compliment de tots els requisits que exigeix aquesta convocatòria.

7. Atendre el personal de la Direcció General d’Innovació i Recerca en les visites de control periòdiques.

8. El termini per dur a terme l’activitat és de cinc anys i començarà a contar a partir del dia de incorporació de l’investigador a l’entitat sol·licitant. Aquest període es pot interrompre en els següents casos:

a)  Períodes de descans derivats de maternitat o paternitat gaudits d’acord amb les situacions protegides que es recullen en el Règim General de la Seguretat Social.

b) Malaltia greu o accident de la persona candidata, amb una baixa mèdica igual o superior a tres mesos.

En qualsevol cas la interrupció de l’activitat ha de ser aprovada tant per la Secretaria d’Estat de Recerca com per la Direcció General d’Innovació i Recerca.

12. Justificació econòmica.

1. El calendari de justificacions (parcials i final) es fixarà en la resolució de concessió definitiva i dependrà de la data d’incorporació de l’investigador contractat.

2. L’entitat sol·licitant ha de certificar davant la Direcció General d’Innovació i Recerca la totalitat de les despeses fetes en l’execució de cadascun dels ajuts que li han estat concedits. S’ha de presentar la següent documentació:

a) Justificacions parcials

a.1. Certificat del responsable de l’entitat beneficiària on s’acrediti la despesa realitzada. Aquest certificat haurà de contenir una relació de les despeses realitzades durant el període a justificar.

a.2. Memòria de les activitats fetes.

a.3. Còpies compulsades dels justificants originals de les despeses, tal com s’indica a continuació:

  1. Nòmina.
  2. Document compulsat que justifiqui el pagament de les nòmines mensuals que ha de coincidir amb l’import total de l’ingrés dels certificats bancaris presentats.
  3. Justificant de pagament de nòmina compulsat per l’entitat bancària o bé un certificat  o extracte mensual bancari que acrediti l’ingrés de la nòmina al compte corrent de l’investigador contractat (punt 4.a de l’apartat 11).
  4. Model TC1 de la Tresoreria General de la Seguretat Social i el justificant de pagament bancari.
  5. Model TC2 de la Tresoreria General de la Seguretat Social.
  6. Models 111(retencions i ingressos a compte de l’IRPF) amb la justificació del pagament bancari compulsat del període de justificació.
  7. Model 190 (resum anual de retencions i ingressos a compte de l’IRPF) compulsat del període de justificació. S’ha de presentar el primer full de dades generals i les corresponents a les persones declarades.
  8. Els logotips (GOVERN/Conselleria (annex8)) han de constar en tots els documents presentats a l’expedient

b) Justificació final: inclourà la darrera justificació parcial i el resum (compte justificatiu) de tota la despesa realitzada:

b.1. Certificat del responsable de l’entitat beneficiària on s’acrediti la despesa realitzada. Aquest certificat haurà de contenir una relació de les despeses realitzades durant el període a justificar.

b.2. Memòria de les activitats fetes.

b.3. Còpies compulsades dels justificants originals de les despeses, tal com s’indica a continuació:

  1. Nòmina.
  2. Document compulsat que justifiqui el pagament de les nòmines mensuals que ha de coincidir amb l’import total de l’ingrés dels certificats bancaris presentats.
  3. Justificant de pagament de nòmina compulsat per l’entitat bancària o bé un certificat  o extracte mensual bancari que acrediti l’ingrés de la nòmina al compte corrent de l’investigador contractat (punt 4.a de l’apartat 11).
  4. Model TC1 de la Tresoreria General de la Seguretat Social i el justificant de pagament bancari.
  5. Model TC2 de la Tresoreria General de la Seguretat Social.
  6. Models 111(retencions i ingressos a compte de l’IRPF) amb la justificació del pagament bancari compulsat del període de justificació.
  7. Model 190 (resum anual de retencions i ingressos a compte de l’IRPF) compulsat del període de justificació. S’ha de presentar el primer full de dades generals i les corresponents a les persones declarades.
  8. Els logotips (GOVERN/Conselleria (annex 8)) han de constar en tots els documents presentats a l’expedient

b.4. Compte justificatiu (annex 3) amb la relació completa de totes les despeses realitzades durant el període de contractació de l’investigador.

3. En el cas que l’òrgan gestor consideri que la justificació presentada és insuficient o inadequada s’obrirà un termini de 10 dies per esmenar-la segons el que preveu l’article 14.1.h de l’Ordre de bases de la consellera d’Innovació, Interior i Justícia.

4. En el cas d’entitats no subjectes a la jurisdicció del Tribunal de Comptes o a l’òrgan corresponent de control extern de la Comunitat Autònoma, s’ha de presentar la memòria de les activitats i una relació dels justificants de les despeses, juntament amb els justificants originals.

5. Si escau, relació detallada d’altres ingressos o ajuts percebuts que hagin finançat la contractació, amb indicació de l’import i la procedència

6. Si escau, acreditació del reintegrament dels romanents no aplicats.

7. En tots els actes públics de difusió dels resultats obtinguts, també hi ha d’aparèixer la imatge corporativa de la Direcció General d’Innovació i Recerca de la Vicepresidència i Conselleria d’Innovació, Recerca i Turisme.

13. Revocació i reintegrament dels ajuts

El fet de no complir les normes d’aquesta convocatòria, ocultar dades o que aquestes siguin falses o inexactes, de no formalitzar el contracte en els termes establerts en aquesta convocatòria o no justificar-la pot donar lloc a revocar la concessió de l’ajut i a haver de reintegrar les quantitats rebudes, d’acord amb els articles 43 i 44 del Text refós de la Llei de subvencions de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears aprovat pel Decret legislatiu 2/2005, sense perjudici de l’aplicació del règim sancionador previst en el títol cinquè d’aquest Decret legislatiu.

14. Fiscalització i control

Les entitats beneficiàries queden sotmeses a les mesures de comprovació i fiscalització establertes en la legislació de finances i pressuposts de la comunitat autònoma de les Illes Balears quant a la concessió i el control dels ajuts públics. A més, han de facilitar tota la informació que els hi requereixin l’òrgan instructor, la Intervenció General de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, la Sindicatura de Comptes o altres òrgans de control extern i de l’Administració General de l’Estat o de la Unió Europea.

15. Contractació i incorporació de les persones investigadores

La incorporació efectiva de les persones investigadores contractades a l’empara d’aquesta convocatòria al centre d’adscripció, i sempre d’acord amb aquest, s’ha de produir durant els anys 2014, 2015 o 2016. En el moment de presentació de la sol·licitud s’ha de presentar còpia acarada del contracte d’incorporació.

16. Renúncies

1. En cas que es produeixi la renúncia de l’ajut atorgat, aquesta s’ha de presentar per escrit a la Direcció General d’Innovació i Recerca.

2. La renúncia suposarà la pèrdua de tots els drets adquirits per les entitats beneficiàries, i la vacant no serà adjudicada a cap persona investigadora candidata.

3. Si la renúncia és posterior al pagament de l’ajut, l’entitat beneficiària l’ha de reintegrar a la Tresoreria de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears en el termini de quinze dies i ha d’aportar una còpia del document acreditatiu del reintegrament a la Direcció General d’Innovació i Recerca.

17. Normativa aplicable

Tot el que no s’especifica en aquesta Resolució s’ha d’ajustar al Text refós de la Llei de subvencions de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, aprovat pel Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre, l’Ordre de la consellera d’Innovació, Interior i Justícia, de 26 de gener de 2010, per la qual s’estableixen les bases reguladores per a la concessió de subvencions en matèria de recerca, desenvolupament tecnològic i innovació i a les normes de caràcter economicoadministratiu que la complementen.

Documents adjunts