Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

AJUNTAMENT DE CALVIÀ

Núm. 11285
Decret d'aprobació de les Bases que han de regir l'adjudicació de les autoritzacions per a l'exercici de la venda ambulant o no sedentària als mercats tradicionals periòdics de Calvià per a la temporada 2017

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

I- La Llei 7/1996, de 15 de gener, d'Ordenació del Comerç Minorista, dictada per l'Estat, bàsica en alguns dels seus articles, a l'empara del que disposa l'article 149.1 de la Constitució, regula l'exercici de la venda ambulant o no sedentària. Configura com a venda ambulant o no sedentària la realitzada per comerciants fora d'un establiment comercial permanent qualsevol que sigui la seva periodicitat i el lloc on se celebri. En tot cas, la venda no sedentària únicament podrà dur-se a terme en mercats fixos, periòdics o ocasionals, així com en altres llocs instal·lats en la via pública per a productes de naturalesa estacional.

II.- El Reial decret 199/2010 de 26 de de febrer, és la norma reglamentària que desenvolupa el Capítol IV del Títol III de la Llei 7/1996, de 15 de gener, d'Ordenació del Comerç Minorista. Aquest faculta als ajuntaments a determinar la zona d'emplaçament per a l'exercici de la venda ambulant o no sedentària, fora de la qual no podrà exercir-se l'activitat comercial. Les parades de venda ambulant o no sedentària no podran situar-se en els accessos als edificis d'ús públic, establiments comercials i industrials, ni en llocs que dificultin l'accés i la circulació. Per a cada emplaçament concret i per cadascuna de les modalitats de venda ambulant o no sedentària que el comerciant es proposi exercir, haurà de sol·licitar una autorització que s'atorgarà per l'ajuntament respectiu.

III.- En els mateixos termes que la Llei 7/1996 s'expressa la regulació autonòmica, representada per la Llei 11/2014, de 15 d'octubre, de comerç de les Illes Balears que al seu torn atribueix als ajuntaments la competència exclusiva per autoritzar l'activitat de venda ambulant en l'àmbit del seu territori.

Aquesta mateixa Llei autonòmica disposa que l'autorització municipal ha de tenir una durada limitada, a causa de la disponibilitat del sòl públic, establint que per a l'exercici de la venda ambulant o no sedentària als mercats periòdics la durada de l'autorització no pot ser superior a un any.

IV.- En l'exercici d'aquestes habilitacions legals, el Ple de l'Ajuntament de Calvià va aprovar en data 28.10.2004 el Reglament Regulador per a l'Organització, Instal·lació i Muntatge de Mercats Periòdics i Temporals en el Terme Municipal de Calvià (BOIB nº 158, de 09.11.2004 i BOIB nº 175, de 09.12.2004).

L'article 1 del Reglament de Mercats defineix els mercats periòdics com aquells en què la contractació es realitza de forma periòdica o circumstancial, per temporades, en vies o espais públics lliures, prefixats per l'Ajuntament, que no tinguin instal·lacions o llocs de construcció fixa.

Al seu torn, l'article 12.1º.a i b del citat Reglament estableix com a Mercats Tradicionals Temporals el Mercat Tradicional a Calvià Vila (freqüència setmanal; cada dilluns) sense perjudici de les facultats que es concedeixen a l'Alcaldia, referents al fet que pugui establir qualssevol uns altres, així com la possibilitat de modificar, suprimir o traslladar els existents (Article 13.2.a i b).

V.- En ús d'aquestes facultats, mitjançant Decret d'Alcaldia de data 07.01.2008 es va instaurar el Mercat Tradicional de Son Ferrer (freqüència setmanal; cada divendres) i, al seu torn, es van fixar els criteris mínims comuns sobre l'activitat a desenvolupar als tres mercats esmentats (horaris, condicions de les parades, etc.)

Així mateix i en ús d'aquestes atribucions mitjançant Decret d'Alcaldia de data 18/04/2013 es va instaurar el Mercat Tradicional de Peguera (freqüència setmanal cada dimarts) i Santa Ponça (freqüència setmanal cada dissabte) al seu torn, es van fixar els criteris mínims comuns sobre l'activitat a desenvolupar als mercats esmentats (horaris, condicions de les parades, etc)

VI.- Per la seva banda, l'article 5.1 d'aquest mateix Reglament estableix que les autoritzacions per a la concurrència, ocupació de la parada i venda als Mercats Periòdics Temporals i Fires s'atorgaran per la Batlia, prèvia fixació per aquesta, estudiades les circumstàncies específiques de cada Mercat o Fira, de les corresponents directrius i barems. Segons la redacció del Reial decret 199/2010, el procediment de concessió ha de ser públic i transparent de manera que, a pesar que les autoritzacions tinguin una durada limitada en el temps, es proporcioni un rescabalament just de les inversions escomeses pels seus titulars.

VII.- Els Mercats Tradicionals, que tenen caràcter mixt i dels quals és exponent principal el de Calviá Vila, amb més de 40 anys d'antiguitat, estan impulsats per l'Ajuntament de Calviá per dinamitzar l'activitat econòmica del municipi, fomentar la venda de productes autòctons i servir com un element d'atracció i promoció turística.

VIII.- La competència per a l'atorgament d'aquest tipus d'autoritzacions correspon al Batle. Com s'ha vist, tant la Llei estatal 7/1996 com la Llei autonòmica 11/2014 atorguen, genèricament, aquesta potestat a l'Ajuntament. Per la seva banda, l'Article 21.1.s) de la Llei 7/1985 atribueix al Batle les atribucions “que la legislació de l'Estat o de les comunitats autònomes assignin al municipi i no atribueixin a altres òrgans municipals”.

Mitjançant Decret d'Alcaldia de data 01.12.2015 es va delegar en el Tinent de Batle de Comerç el Servei de Comerç, per dur a terme la promoció i gestió del comerç. Aquesta facultat comprèn la potestat d'adopció d'actes administratius que afectin a tercers, fins i tot la resolució de recursos de reposició contra els actes dictats pel mateix.

Per tot l'anteriorment exposat, i en ús de les competències conferides per la Llei 7/1985, de 2 d'abril, Reguladora de les Bases de Règim Local, el Reglament de Mercats i altra legislació aplicable en matèria local i de regulació comercial, es dicta la següent resolució,

DECRET

PRIMER.- Aprovar les Bases que han de regir l'adjudicació de les autoritzacions per a l'exercici de la venda ambulant o no sedentària als mercats tradicionals periòdics de Calvià per a la temporada 2017 que s'acompanyen com a Annex I que forma part integrant del present Decret.

SEGON.- Ordenar la publicació del present Deccret i Bases Reguladores en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, en el Tauler d'anuncis de l'Ajuntament i a la pàgina web municipal.

 

Calvià, 5 d'octubre de 2016.

 

El Tinent de Batle delegat de Comerç, Turisme i Urbanisme.

(Decret de delegació 01/12/2015)

Antonio García Moles

 

ANNEX

BASES QUE HAN DE REGIR L'ADJUDICACIÓ DE LES AUTORITZACIONS PER A l'EXERCICI DE LA VENDA AMBULANT O NO SEDENTÀRIA ALS MERCATS TRADICIONALS PERIÒDICS DE CALVIÀ PER A LA TEMPORADA 2017

1.- OBJECTE

L'objecte de les presents Bases és procedir a l'adjudicació de les autoritzacions per a l'exercici de la venda ambulant o no sedentària per a la temporada 2017, entesa com el període comprès entre l'1 de gener i el 31 de desembre de 2017, als següents mercats periòdics:

a) Mercat tradicional a Calvià Vila (freqüència setmanal; cada dilluns).

b) Mercat tradicional en Peguera (freqüència setmanal; cada dimarts).

c) Mercat tradicional a Son Ferrer (freqüència setmanal; cada divendres).

d) Mercat tradicional en Santa Ponça (freqüència setmanal; cada dissabte).

2.- CONDICIONS DE LES PARADES

2.1. Els horaris de venda i els horaris per al muntatge i desmuntatge de les parades de venda per a tots els Mercats Periòdics Tradicionals es regiran pel següent detall:

Horari venda: des de les 08:30 hores fins a les 13:30 hores

Horari muntatge de les parades: des de les 06:30 hores fins a les 08:30 hores

Horari desmuntatge de les parades: des de les 13:30 hores fins a les 14:30 hores

Durant l'horari de muntatge de les parades s'hauran de prendre les mesures oportunes a fi de respectar el descans dels veïns.

2.2. Una vegada iniciat l'horari de venda, segons el que es disposa a l'apartat anterior, es prohibeix el muntatge de qualsevol parada de venda.

2.3. Es prohibeix l'entrada i circulació en el recinte del mercat dels vehicles dels titulars de parades de venda en l'horari comprès entre les 8:30 hores i les 13:00 hores, excepte que per qüestió de les condicions meteorològiques es requerís el desmuntatge de les parades de venda amb antelació a la citada hora.

2.4. Les condicions físiques de les parades de venda es regiran pel següent detall:

  • Parades de venda: accions desmuntables, metàl·liques o de fusta, de com màxim 2,80 x 2,00 metres (llargària x amplada). Descans de tendals sobre l'eix central de la parada de venda i amb vol màxim d'1,50 metres des d'aquest eix.
  • Textures tendals i faldones: lona, malla o plàstic, segons època de l'any i condicions meteorològiques.
  • Colors tendals i faldones: preferentment blanc o en defecte d'això tons clars.

2.5. Queda terminantment prohibit l'ocupació d'un altre espai que no sigui el delimitat per a la instal·lació de les parades de venda autoritzats.

2.6.- La persona titular de l'autorització haurà de tenir exposada per al públic i per a les autoritats que realitzin actuacions inspectores, en forma fàcilment visible:

a) L'autorització municipal.

b) Una adreça per a la recepció de les possibles reclamacions durant l'exercici de l'activitat.

2.7. El pagament de la taxa es liquidarà d'acord a l'establert en l'Ordenança reguladora de la Taxa per a parades, casetes de venda, espectacles o atraccions situades en terrenys d'ús públic i indústries del carrer i ambulants i rodatge cinematogràfic.

3.- PRODUCTES PERMESOS

3.1. Només es permet la venda dels següents productes:

a) Productes del camp, tenint prioritat els d'origen mallorquí i els produïts seguint mètodes d'agricultura ecològica.

b) Producte balear en la seva mes àmplia gamma d'articles.

c) Productes manufacturats de diversa índole.

d) Productes artesanals. Es considerarà producte artesanal quan la seva elaboració estigui certificada amb el corresponent carnet d'artesà.

i) Productes derivats del sector de la pell balear.

f) Plantes ornamentals.

g) Animals vius, ja siguin animals de companyia, animals domèstics, de granja o de proveïment, que disposin de la pertinent documentació sanitària, cartilla de vacunacions, elements de control (implants de microxips identificatius, etc.) i les autoritzacions per al seu trasllat.

h) Altres productes que pel seu interès i atractiu puguin ser autoritzats per la Batlia.

3.2. La Batlia podrà establir els «sectors» o «zones» que consideri més convenients per a la millor gestió del Mercat, així com declarar el mercat saturat de determinats productes.

A aquests efectes, per a la temporada 2017 s'estableixen les següents saturacions de productes a l'efecte d'autorització de noves sol·licituds per a l'exercici de la venda ambulant:

a) Mercat de Son Ferrer: Tèxtil (roba, roba interior), fruita, verdura i hortalisses.

b) Mercat de Calvià: complements i especialment complements de peletería (bosses de pell, carteres, cinturons).

c) Mercat de Peguera: Tèxtil (roba, roba interior) i xarcuteria

d) Mercat de Santa Ponça: Tèxtil (roba, roba interior) i xarcuteria.

4.- PERSONES SOL·LICITANTS

4.1. Les persones sol·licitants podran ser persones físiques o jurídiques però, en cap cas, cooperatives o agrupacions d'empresaris de venda ambulant, en compliment de l'establert en l'article 5.3º.2 del Reglament regulador per a l'organització, instal·lació i muntatge de mercats periòdics i temporals en el terme municipal de Calvià. Així mateix, hauran de reunir els següents requisits:

Per al cas de les persones físiques:

a) Tenir complerts divuit anys.

b) Disposar de passaport o certificat de ciutadà de la Unió Europea (NIE) en vigor.

c) Disposar de permís de residència i treball per compte propi en el cas d'estrangers.

Per al cas de les persones jurídiques:

a) Estar inscrites en els registres pertinents per a les entitats jurídiques.

b) Que l'objecte social o l'activitat mercantil registrada sigui la venda al detall.

4.2. Per poder obtenir autorització per a l'exercici de la venda ambulant o no sedentària als mercats objecte de la present convocatòria, es requereix, a més de reunir les condicions específiques exigides per les presents Bases, tenir capacitat jurídica per contractar, no trobar-se sotmès en les prohibicions, incapacitats i incompatibilitats previstes en la normativa en matèria de contractació administrativa i altres normes d'aplicació.

4.3. Tots els requisits hauran de posseir-se amb referència al dia en el qual finalitzi el termini per a la presentació de sol·licituds.

4.4. Es consideren sol·licitants especials:

a) Les associacions sense ànim de lucre que sol·licitin parades al mercat, que hauran de presentar la documentació acreditativa de la seva associació.

b) Les entitats que utilitzin amb caràcter temporal les parades previstes a l'apartat 9.11 de les Bases, que hauran de justificar els motius d'utilització d.

5.- PRESENTACIÓ DE SOL·LICITUDS

5.1. El període de presentació d'instàncies serà el comprès entre l'endemà de la publicació de les presents Bases en el Butlletí Oficial de les Illes Balears i el dia 28 d'octubre de 2016, tots dos inclosos.

5.2. Tota sol·licitud presentada fora del període anterior conformarà una borsa auxiliar de sol·licitants d'autorització per a cada mercat objecte de convocatòria, per al cas que hi hagués vacants susceptibles d'ocupació i s'haguessin esgotat les llistes de reserves a les quals es fa referència a l'Apartat 9. Aquestes borses auxiliars s'ordenaran seguint els mateixos criteris als quals es fa referència en la clàusula 9.2

5.3 La presentació de les sol·licituds d'autorització podrà dur-se a terme en el Registre de l'Ajuntament de Calvià així com en qualsevol dels llocs previstos en l'article 16.4 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques.

5.4. Totes les sol·licituds presentades per a la venda de productes no permesos seran denegades.

5.5. No es concediran renovacions d'autoritzacions ni noves autoritzacions per a l'exercici de la venda ambulant o no sedentària als mercats periòdics tradicionals objecte de la present convocatòria si la persona sol·licitant té pendent el pagament de taxes corresponents a temporades anteriors.

5.6. Cap adjudicatari o sol·licitant podrà utilitzar la via pública mentre no s'hagi emès la corresponent autorització municipal i, a més, estigui en possessió del corresponent títol d'autorització que s'acompanyi.

A aquests efectes, la liquidació de taxes tindrà la consideració d'autorització provisional en les parades i des de la data que en ella s'indiqui, sempre que no s'hagués emès el corresponent cartró acreditatiu municipal.

6.- SOL·LICITUDS

6.1. La sol·licitud d'autorització consistirà en la presentació d'una declaració responsable segons el model que figura com a Annex I a les presents Bases, signada per la persona interessada o el seu representant legalment acreditat, i amb indicació de la quantitat de parades interessades dins de cada mercat sol·licitat.

Així mateix, a la declaració responsable presentada haurà de figurar, almenys, un número de telèfon de contacte i, si pot ser, una adreça de correu electrònic; mitjans a través dels quals es durà a terme el contacte ordinari.

Cada sol·licitant podrà sol·licitar per a productes alimentaris un màxim de cinc parades. Per a la resta de productes es podrà sol·licitar un nombre màxim de tres parades per persona sol·licitant.

6.2. A la declaració responsable es farà constar si es tracta de la sol·licitud presentada per part d'alguna de les següents persones:

a) Persones titulars d'autorització durant la temporada 2016 que desitgin renovar la seva autorització per ocupar una parada de venda, ja sigui en la mateixa o diferent ubicació del mercat pel qual van comptar amb autorització.

b) Noves persones sol·licitants que desitgin optar a una parada al mercat.

6.3. A la declaració responsable es manifestarà:

a) El producte, servei o activitat que es pretén comercialitzar, que haurà de trobar-se contemplat a l'Apartat 3 de les presents Bases.

b) El compliment dels requisits establerts.

c) Estar en possessió de la documentació que així ho acrediti a partir de l'inici de l'activitat.

d) Mantenir el seu compliment durant el termini de vigència de l'autorització.

6.4. El contingut de la declaració responsable comprendrà, a més, els següents extrems:

a) Estar donat d'alta en l'epígraf corresponent de venda ambulant de l'impost d'activitats econòmiques i estar al corrent en el pagament de la tarifa o, en cas d'estar exempts, estar donat d'alta en el cens d'obligats tributaris.

b) Estar al corrent en el pagament de les cotitzacions de la Seguretat Social.

c) Els prestadors procedents de tercers països hauran d'acreditar el compliment de les obligacions establertes en la legislació vigent en matèria d'autoritzacions de residència i treball.

d) Reunir les condicions exigides per la normativa reguladora del producte o productes objecto de la venda ambulant o no sedentària.

6.5. Els sol·licitants nous hauran d'aportar, a més, una fotografia del producte i/o de la parada de venda.

6.6. Els sol·licitants hauran de tenir a la seva disposició la següent documentació en vigor:

a) Certificat d'alta de l'Impost d'Activitats Econòmiques en els epígrafs corresponents a l'activitat sol·licitada. Únicament podran estar donats d'alta en una activitat, havent de descriure-la exactament.

b) Justificant d'alta en el Règim General de la Seguretat Social o Règim Especial de Treballadors Autònoms, segons fos el cas, juntament amb justificant o certificat d'estar al corrent de pagament de les obligacions amb la Seguretat Social.

c) Declaració justificada de la naturalesa de les activitats comercials a realitzar, expressant l'origen de les mercaderies en el cas de ser productes manufacturats.

d) Acreditació d'estar en possessió d'una pòlissa d'assegurança de responsabilitat civil en vigor amb una cobertura mínima de 150.000 euros, així com el document que justifiqui l'estar al corrent de pagament.

i) Documentació explicativa del model de parada, tendals i materials a instal·lar en les parades de venda.

7. ADMISSIÓ D'ASPIRANTS

7.1. Finalitzat el termini de presentació de sol·licituds d'autoritzacions, la Batlia dictarà resolució declarant aprovada, per a cada mercat, la llista provisional de sol·licitants de renovació admesos i exclosos i, per a cada mercat, la llista provisional de sol·licitants de nova autorització admesos i exclosos.

7.2. En aquesta resolució, que s'exposarà el dia 8 de novembre de 2016 en el Tauler d'anuncis i a la pàgina web municipal, www.calvia.com, s'assenyalarà un termini de deu dies hàbils per esmenar els errors o reclamar la no inclusió en la llista provisional d'admesos i exclosos. Els errors de fet podran esmenar-se a qualsevol moment, d'ofici o a petició de la persona interessada.

8.- PROCEDIMENT DE RENOVACIÓ

8.1. Una vegada finalitzat el termini de deu dies indicat en la clàusula 7.2, mitjançant resolució de l'Alcaldia, es resoldran les possibles reclamacions, alhora que s'aprovarà, per a cada mercat, la llista definitiva de sol·licitants de renovació d'autorització que hagin resultat adjudicataris, amb indicació dels possibles recursos que procedeixin contra la mateixa.

8.2. En aquesta resolució, que s'exposarà el dia 29 de novembre de 2016 en el Tauler d'anuncis i a la pàgina web municipal, www.calvia.com, s'assenyalarà un termini de deu dies hàbils perquè les persones que figuren en la llista definitiva de sol·licitants de renovació d'autorització que han resultat adjudicataris procedeixin tant a la presentació de la documentació necessària per a la formalització de l'autorització, i que figura a l'Apartat 10 següent d'aquestes Bases, com al pagament de la taxa corresponent.

8.3 De no produir-se en el termini anteriorment assenyalat el lliurament de la documentació a la qual es fa referència a l'Apartat 10 i el pagament de la taxa corresponent, la persona interessada serà tinguda per desistida en la seva sol·licitud.

9.- PROCEDIMENT D'ADJUDICACIÓ DE NOVES AUTORITZACIONS

9.1. Una vegada finalitzat el termini de deu dies indicat en la clàusula 7.2, mitjançant resolució de l'Alcaldia, es resoldran les possibles reclamacions, alhora que s'aprovarà, per a cada mercat, la llista de sol·licituds per a l'obtenció de nova autorització admeses definitivament amb indicació dels possibles recursos que procedeixin contra la mateixa, i que passés a denominar-se Llista de Reserva per a cada mercat en qüestió.

Aquesta resolució s'exposarà el dia 29 de novembre de 2016 en el Tauler d'anuncis i a la pàgina web municipal, www.calvia.com.

9.2 Les persones que conformin la Llista de Reserva de cadascun dels mercats objecte de la present convocatòria vindran ordenades d'acord als següents criteris:

a) L'ordre d'entrada de la sol·licitud en el Registre General.

b) Tindran preferència les parades de venda d'articles i productes de les següents característiques:

  • Productes agrícoles autòctons.
  • Productes provinents de procediments agrícoles ecològics.
  • Productes artesanals.
  • Altres productes autoritzats per l'Ajuntament.

9.3. Les parades de venda de cadascun dels mercats objecte de la present convocatòria que hagin quedat vacants una vegada practicat el procés de renovació d'autoritzacions descrit a l'Apartat 8, seran adjudicats a les persones integrants de la Llista de Reserva pertanyent al mercat en qüestió, segons l'ordre establert en la mateixa. Això sense perjudici de l'establert en les clàusules 9.11 i 9.12 següents.

9.4. Quan una parada d'un determinat producte quedi vacant haurà de ser cobert, preferentment, pel mateix producte.

9.5. L'existència de parades de venda vacants disponibles per a la seva ocupació es posarà en coneixement de les persones que conformen les diferents Llistes de Reserva sempre telefònicament, així com mitjançant la resta de mitjans electrònics que les persones que integren les Llistes de Reserva haguessin assenyalat en la seva sol·licitud. S'utilitzaran altres mitjans en el cas que així ho sol·liciti expressament la persona interessada.

9.6. En el cas d'haver intentat la comunicació infructuosament per tres vegades en dos dies, la persona sol·licitant a qui s'hagués intentat adjudicar una parada de venda passarà a l'últim lloc de la Llista de Reserva, i es procedirà a contactar amb la persona que figuri a continuació en la Llista de Reserva del mercat en qüestió.

9.7. De totes les comunicacions efectuades s'haurà de deixar constància en l'expedient corresponent.

9.8. Les persones de la Llista de Reserva que acceptin l'adjudicació d'una parada de venda seran emplaçats perquè en el termini de 10 dies hàbils procedeixin, tant a la presentació de la documentació necessària per a la formalització de l'autorització, i que figura a l'Apartat 10 següent d'aquestes Bases, com al pagament de la taxa corresponent.

9.9. De no produir-se en el termini anteriorment assenyalat al lliurament de la documentació a la qual es fa referència a l'Apartat 10 i el pagament de la taxa corresponent, la persona interessada serà tinguda per desistida en la seva sol·licitud.

9.10. La vigència de la Llista de Reserva finalitza el 31 de desembre de 2017.

9.11. En tot cas, l'Ajuntament es reserva parades de venda del Mercat Periòdic de Calvià Vila, de Santa Ponça, de Son Ferrer i de Peguera per a l'explotació a la seva conveniència, així com per a la seva utilització temporal amb caràcter excepcional per part d'entitats benèfiques, associacions de pares i mares d'alumnes, associacions de veïns o anàlegs.

9.12. En cas de vacants i renúncies l'Ajuntament podrà triar entre cobrir-la amb la persona que correspongués per torn de la Llista de Reserva, o deixar-la sense adjudicar.

10.- DOCUMENTACIÓ

10.1. Aquells sol·licitants que després del procés de renovació d'autorització o després del procés de nova adjudicació hagin obtingut una parada al mercat hauran d'aportar la relació nominal del personal que atendrà a la comercialització o administració de la parada de venda, amb expressió de la relació laboral existent i la seva justificació.

10.2. Aquells sol·licitants que siguin membres d'una cooperativa, a més de la documentació anterior, hauran de presentar un certificat emès per la cooperativa en el qual es faci constar que el sol·licitant és membre de la mateixa.

10.3. L'Ajuntament de Calviá, per causa justificada, podrà sol·licitar qualsevol altre document que consideri necessari i adequat per a l'atorgament de la corresponent autorització.

11.- PROTECCIÓ DE DADES DE CARÀCTER PERSONAL

De conformitat amb el que es disposa en la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, s'informa als interessats que:

11.1. Les seves dades s'incorporaran un fitxer de dades personals, denominat Venedors ambulants, del que és responsable l'Ajuntament de Calvià, la finalitat del qual és la gestió i concessió de les autoritzacions per a la concurrència, ocupació de la parada i venda als Mercats Periòdics Temporals i Fires del municipi, així com la instrucció de procediment sancionador, tot això d'acord amb el Reglament municipal per a l'organització, instal·lació i muntatges de mercats periòdics i temporals.

11.2. Cessions de les dades previstes: publicacions en els supòsits previstos en el Reglament regulador per a l'organització, instal·lació i muntatge de mercats periòdics i temporals en el terme municipal de Calvià i la normativa d'aplicació; a altres AAPP amb competències en la matèria en els supòsits previstos en el Reglament; als denunciants en cas de procediments sancionadors iniciats a instàncies de denúncia de particular; llistats d'adjudicataris provisionals i definitius; notificacions a una pluralitat d'interessats.

11.3. L'òrgan administratiu davant el qual pot exercitar, si escau, els drets d'accés, rectificació, cancel·lació, oposició i aquells altres reconeguts en la Llei Orgànica 15/1999 és el Servei d'Atenció a la Ciutadania de l'Ajuntament de Calvià, carrer Julià Bujosa Sans, Batlle, 1 (Calvià).

12.- REGIM DE RECURSOS

La present convocatòria, que posa fi a la via administrativa, pot ser recorreguda, potestativament en reposició, en els termes i en el termini d'1 mes previstos en els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques, o directament, mitjançant la interposició de recurs contenciós administratiu, en els termes establerts per l'article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la Jurisdicció Contenciós-administrativa.

13.- NORMATIVA APLICABLE

a) Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques

b) Reial decret 199/2010 de 26 de febrer, pel qual es regula l'exercici de la venda ambulant o no sedentària.

c) Llei 11/2014, de 15 d'octubre, de comerç dels Illes Balears.

d) Reglament Regulador de l'organització, instal·lació i muntatge de Mercats periòdics i temporals en el Terme municipal de Calviá.

i) Decret d'Alcaldia de data 07.01.2008, pel qual es regulen determinats aspectes dels Mercats Permanents Tradicionals.

f) Qualsevol altra legislació que resulti directa o indirectament aplicable.

 

ANNEX 1

SOL·LICITUD DE LLICÈNCIA PER A l'OCUPACIÓ DE PARADES DE VENDA AMBULANT ALS MERCATS DEL TERME DE CALVIÀ

DADES DEL SOL·LICITANT

Nom y Cognoms

DNI-CIF

Adreça:

CP: Població:

Telèfon Fax: E-mail:

EN REPRESENTACIÓ DE

Nom y Cognoms

DNI-CIF

Telèfon Fax: E-mail:

Adreça CP: Població:

De conformitat amb el que es disposa en la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, s'informa als interessats que:

1.- Les seves dades s'incorporaran a un fitxer de dades personals, denominat Venedors ambulants, del que és responsable el Ajuntament de Calvià, la finalitat del qual és la gestió i concessió de les autoritzacions per a la concurrència, ocupació del lloc i venda als Mercats Periòdics Temporals i Fires del municipi, així com la instrucció de procediment sancionador, tot això d'acord amb el Reglament municipal per a l'organització, instal·lació i muntatges de mercats periòdics i temporals.

2.- Cessions de les dades previstes: publicacions en els supòsits previstos en el Reglament regulador per a l'organització, instal·lació i muntatge de mercats periòdics i temporals en el terme municipal de Calvià i la normativa d'aplicació; a altres AAPP amb competències en la matèria en els supòsits previstos en el Reglament; als denunciants de particular; llistats d'adjudicataris provisionals i definitius; notificacions a una pluralitat d'interessats.

3.- L'òrgan administratiu davant el qual pot exercitar, si escau, els drets d'accés, rectificació, cancel·lació, oposició i aquells altres reconeguts en la Llei Orgànica 15/1999 és el Servei d'Atenció al Ciutadà de Calvià, carrer Julià Bujosa Sans, Batlle, 1 (Calvià).

DADES DE LA PARADA DE VENDA:

Producte i Sector:

Nova solicitudRenovació de la parada/s de l'any anterior

Número de parades sol·licitades:

Mercat sol·licitat:

Documentació adjunta:

DECLAR

sota la meva exclusiva responsabilitat:

Que les dades contingudes en aquest document són certs

Que compleixo els requisits establerts en la normativa vigent, especialment els següents:

1. Estar donat d'alta en l'epígraf corresponent de venda ambulant de l'impost d'activitats econòmiques i estar al corrent en el pagament de la tarifa o, en cas d'estar exempt, estar donat d'alta en el cens d'obligats tributaris.

2. Estar al corrent en el pagament de les cotitzacions de la Seguretat Social.

3. Els prestadors procedents de tercers països, que compleixen les obligacions establertes en la legislació vigent en matèria d'autoritzacions de residència i treball.

4. Pòlissa de responsabilitat civil vigent, amb una cobertura mínima de 150.000 euros, així com el document que justifica que estic al corrent del pagament.

5. Reunir les condicions exigides per la normativa reguladora del producte o productes objecte de la venda ambulant o no sedentària, si escau.

6. Que disposo, d'acord a la normativa esmentada, de la documentació que acredita els requisits anteriors (o justifico per escrit la seva exempció)

Que els requisits i les condicions indicades les mantindré durant la vigència de l'activitalvià

Calvià,       de                de 20                        FIRMA:

SR BATLE DE L'AJUNTAMENT DE CALVIÀ