Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció II. Autoritats i personal

Subsecció primera. Nomenaments, situacions i incidències

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA DE TRANSPARÈNCIA, CULTURA I ESPORTS

Núm. 11202
Acord del Patronat de la Fundació Orquestra Simfònica de les Illes Balears de ratificació i publicació del nomenament de la gerent de la Fundació Orquestra Simfònica de les Illes Balears

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Fets

1. Mitjançant Acord de Consell de Govern de 19 de desembre de 2014, es va autoritzar l'extinció del Consorci per a la Música de les Illes Balears Orquestra Simfònica de les Illes Balears Ciutat de Palma i la creació de la Fundació i es van regular els seus estatuts. Aquest acord de Consell de Govern va facultar la consellera d’Educació, Cultura i Universitats perquè, en representació de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, faci tots els tràmits que siguin necessaris per a la creació de la nova Fundació, a la qual cedeix la globalitat dels actius i passius del Consorci per a la Música de les Illes Balears Orquestra Simfònica de les Illes Balears Ciutat de Palma, amb la finalitat de mantenir la continuïtat de l’activitat i els objectius del Consorci a extingir.

2. La Junta Directiva del Consorci per a la Música de les Illes Balears, en la reunió de 10 d’agost de 2015, va acordar per unanimitat no prorrogar el contracte del gerent senyor Marcelino Minaya Thorell, per la qual cosa a partir del 13 de setembre de 2015 es va entendre per extingit el seu contracte.

3. La Junta Directiva del Consorci per a la Música de les Illes Balears, en la reunió de 2 de desembre de 2015, a proposta de la Presidència i amb l’acord previ amb les vicepresidències, va acordar nomenar gerent del Consorci per a la Música de les Illes Balears Orquestra Simfònica de les Illes Balears Ciutat de Palma la senyora Mar Rescalvo Pons.

4. El 18 de març de 2016 el Consell de Govern es va donar per assabentat de l’extinció del contracte de l’anterior gerent, el senyor Marcelino Minaya Thorell, i del nomenament de la senyora Mar Rescalvo Pons com a nova gerent del Consorci per a la Música de les Illes Balears Orquestra Simfònica de les Illes Balears Ciutat de Palma, d'acord amb el que disposa l'article 21.1 de la Llei 7/2010.

5. La Junta Directiva del Consorci per a la Música de les Illes Balears va celebrar el 3 de març de 2016 la darrera sessió i va acordar proposar a la Junta de Fundadors la liquidació del Consorci i nomenar-ne els liquidadors.

6.Mitjançant el Decret 3/2016, de 4 d’abril, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual es disposa el cessament d’un membre del Govern de les Illes Balears, es va disposar el cessament de la senyora Esperança Camps i Barber com a consellera de Participació, Transparència i Cultura. El Decret 6/2016, de 6 d'abril, de la presidenta de les Illes Balears, va nomenar Ruth Mateu Vinent consellera de Transparència, Cultura i Esports. En conseqüència, la gerent de la Orquestra Simfònica Illes Balears va quedar formalment cessada.

Fonaments de dret

1. L’article 11 dels Estatuts del Consorci per a la Música de les Illes Balears (BOIB núm. 170, de 23 de novembre de 2010) determina el càrrec que regeix el Consorci, entre d’altres la gerència.

2. Quant al nomenament d’aquest càrrec, l’article 20 dels Estatuts del Consorci disposa que la Junta Directiva ha de nomenar la persona que ha d’ocupar el càrrec de la gerència, a proposta de la presidència, amb l’acord previ amb les vicepresidències.

3. L'article 21.1 de la Llei 7/2010, de 21 de juliol, del sector públic instrumental de les Illes Balears, disposa que, quan no corresponguin al Consell de Govern, el nomenament i el cessament de les persones titulars de la gerència i dels altres òrgans unipersonals de direcció de les entitats del sector públic instrumental autonòmic s'han de comunicar al Consell de Govern.

4. L’article 18 dels Estatuts de la Fundació aprovats mitjançant Acord de Consell de Govern de 19 de desembre de 2014, pel qual s’autoritza l’extinció del Consorci per a la Música de les Illes Balears Ciutat de Palma i la creació de la Fundació Orquestra Simfònica de les Illes Balears, disposa que la sessió del Patronat queda vàlidament constituïda quan hi són presents, com a mínim, la meitat més un dels seus membres. El Patronat pot prendre acords quan hi sigui present o representada la majoria absoluta dels patrons. Els acords són executius immediatament i es prenen per majoria dels patrons presents o representats a la reunió. El president té el vot de qualitat en els casos d’empat.

5. L’article 24.1 dels Estatuts de la Fundació disposen que el Patronat, a proposta del president, seguint el procediment i amb els informes previs preceptius, ha de nomenar un gerent com a òrgan de direcció de la Fundació amb funcions de gestió. El nomenament del gerent de la Fundació s’ha de comunicar al Consell de Govern.

Acord del Patronat

1.Ratificar, a proposta del vicepresident —que actuava per suplència de l'actual presidenta de la Fundació—, el nomenament de la senyora Mar Rescalvo Pons, gerent del Consorci per a la Música de les Illes Balears Orquestra Simfònica de les Illes Balears Ciutat de Palma, com a gerent de la Fundació Orquestra Simfònica de les Illes Balears.

2.Publicar el nomenament de la senyora Mar Rescalvo Pons com a gerent de la Fundació Orquestra Simfònica de les Illes Balears.

 

Palma, 7 de juny de 2016

El vicepresident de la Fundació Orquestra Simfònica de les Illes Balears

(Per absència de la presidenta de la Fundació d’acord amb l’article 22 a) dels Estatuts aprovats per Acord del Consell de Govern de 19 de desembre de 2014)

Jaume Gomila Saura