Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL DE GOVERN

Núm. 8878
Acord del Consell de Govern de 29 de juliol de 2016 pel qual s’aproven els models tipus de plecs de clàusules administratives particulars que han de fer servir els òrgans de contractació del sector públic autonòmic que tenguin la consideració d’administració pública als efectes de la legislació aplicable en matèria de contractes del sector públic per a la contractació d’obres, serveis i subministraments mitjançant els procediments obert i negociat sense publicitat

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

L’article 115.4 del Text refós de la Llei de contractes del sector públic, aprovat pel Reial decret legislatiu 3/2011, de 14 de novembre, de caràcter no bàsic, estableix que l’aprovació dels plecs de clàusules administratives particulars correspon a l’òrgan de contractació, que també pot aprovar models de plecs particulars per a determinades categories de contractes de naturalesa anàloga. L’article 115.6 del mateix Text refós estableix que, en l’àmbit de l’Administració General de l’Estat, l’aprovació dels models de plecs requereix l’informe previ del servei jurídic.

Amb la finalitat d’homogeneïtzar la documentació administrativa en matèria de contractació en l’àmbit de l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, la disposició addicional tercera del text consolidat del Decret sobre contractació de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, aprovat pel Decret 14/2016, d’11 de març, disposa que el Consell de Govern és l’òrgan competent per aprovar els models tipus de plecs de clàusules administratives particulars que han de regir en l’àmbit de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears pel que fa a la contractació dels ens que, als efectes de la legislació aplicable en matèria de contractes del sector públic, tenen la consideració d’administració pública.

L’article 2 a del text consolidat del Decret pel qual es creen la Junta Consultiva de Contractació Administrativa de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, el Registre de Contractes i el Registre de Contractistes, aprovat pel Decret 3/2016, de 29 de gener, estableix que correspon a la Junta Consultiva de Contractació Administrativa de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears emetre un informe preceptiu, entre d’altres, sobre els models tipus de plecs de clàusules administratives particulars.

Dels models de plecs de clàusules administratives particulars dels contractes d’obres, de subministrament i de serveis, mitjançant els procediments obert i negociat sense publicitat, que s’annexen a aquest Acord, n’han informat favorablement la Direcció de l’Advocacia de la Comunitat Autònoma, el 20 de juliol de 2016, i el Ple de la Junta Consultiva de Contractació Administrativa, el 25 de juliol de 2016.

Per tot això, el Consell de Govern, a proposta de la consellera d’Hisenda i Administracions Públiques, en la sessió de dia 29 de juliol, adoptà, entre d’altres, l’Acord següent:

Primer. Aprovar els models de plecs de clàusules administratives particulars que han de fer servir els òrgans de contractació del sector públic autonòmic que tenguin la consideració d’administració pública als efectes de la legislació aplicable en matèria de contractes del sector públic per a la contractació d’obres, subministraments i serveis mitjançant els procediments obert i negociat sense publicitat. Els models que s’aproven són els següents:

a) Contracte d’obres mitjançant procediment obert (annex 1).

b) Contracte d’obres mitjançant procediment negociat sense publicitat (annex 2).

c) Contracte de serveis mitjançant procediment obert (annex 3).

d) Contracte de serveis mitjançant procediment negociat sense publicitat (annex 4).

e) Contracte de subministrament mitjançant procediment obert (annex 5).

f) Contracte de subministrament mitjançant procediment negociat sense publicitat (annex 6).

Segon. Deixar sense efecte els següents models de plecs de clàusules administratives particulars que va aprovar el Consell de Govern el 10 d’octubre de 2014 per a la contractació d’obres, subministraments i serveis mitjançant el procediment negociat amb publicitat:

a) Contracte d’obres mitjançant procediment negociat amb publicitat.

b) Contracte de serveis mitjançant procediment negociat amb publicitat.

c) Contracte de subministrament mitjançant procediment negociat amb publicitat.

Tercer. Autoritzar els òrgans de contractació perquè modifiquin el model d’oferta econòmica de l’annex II dels models de plecs de clàusules administratives particulars per adaptar-lo al sistema de determinació del preu de cada contracte.

Quart. Publicar aquest Acord, sense els annexos, en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Cinquè. Publicar aquest Acord i els annexos a la seu electrònica de l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (<http://www.caib.es/>), concretament a la pàgina web de la Junta Consultiva de Contractació Administrativa (<http://jcca.caib.es/>).”

   

Palma, 29 de juliol de 2016

        

La secretària del Consell de Govern

Pilar Costa i Serra

Documents adjunts