Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció I. Disposicions generals

AJUNTAMENT DE BUNYOLA

Núm. 8738
Modificació article 2 Ordenança reguladora de l'estacionament regulat de vehicles de tracció mecànica a la via pública

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

ORDENANÇA REGULADORA DE L'ESTACIONAMENT REGULAT DE VEHICLES DE TRACCIÓ MECÀNICA A LA VIA PÚBLICA.

CAPÍTOL I.
DISPOSICIONS GENERALS.

Article 1. Definició, objecte i àmbit d'aplicació

1. L'objecte d'aquesta ordenança és la regulació de l'estacionament de vehicles de tota classe i categoria, tant d'ús particular com de servei públic, al terme municipal de Bunyola, a les zones de la via pública on es detecta una elevada demanda d'estacionament. Aquestes zones són les establertes a l'article 4 d'aquesta ordenança. Tot comptant que, atenent el funcionament del servei, la Junta de Govern Local podrà acordar, si s'escau, la seva modificació. Aquest acord es farà públic mitjançant la seva publicació al BOIB i als taulers d’anuncis de l’Ajuntament de Bunyola.

2. El servei de regulació té per finalitat la consecució d'un millor equilibri entre l'oferta i la demanda d'estacionament entre les distintes zones del nucli urbà. Per això es duran a terme actuacions de limitació i control d'estacionament que seran exercides per la Policia Local, o si s'escau, pel servei controlador de l'Ordenança Reguladora d’Estacionament.

Article 2. Normes de gestió.

1. L'ajuntament fixarà i senyalitzarà degudament els vials i zones on seran d'aplicació les normes d'aquesta ordenança, a fi i efecte què els usuaris en tenguin el degut coneixement. Els carrers afectats són: Carrer Pare Bartomeu Caputxí, Passeig d'Antoni Estarelles del número 2 al número 20 i del número 1 al al número 21 i Carrer Santa Bàrbara.

Per a la col·locació de la senyalització, s'haurà de respectar el Decret 96/1994, de 27 de juliol, sobre reglament per a la millora de l'accessibilitat i la supressió de les barreres arquitectòniques.

2. L’horari serà tot l’any, de dilluns a dissabte els matins de 9.00 hores a 14.00 hores, i els horabaixes de les 16.00 a les 20.00 hores.

3. La Junta de Govern Local podrà modificar les zones regulades i l'horari quan  les circumstàncies així ho aconsellin, havent de publicar l'acord al BOIB i als taulers d’anuncis de l’Ajuntament de Bunyola.

4. El control dels temps d’estacionament s’efectuarà mitjançant comprovació horària que es durà a terme de la següent manera, sense perjudici que la Batlia n’acordi un de diferent per a casos concrets:

  • S’haurà de col·locar el corresponent comprovant, amb indicació de l’hora d’arribada i complint el temps màxim d’estacionament de 45 minuts.
  • El conductor el vehicle estarà obligat a col·locar el comprovant a la part interna del parabrisa, quedant totalment visible des de l’exterior.

     CAPÍTOL II.
INFRACCIONS I SANCIONS

Article 3. Infraccions

Les infraccions d'aquesta ordenança seran denunciades per la policia local.

Es consideraran infraccions:

1. Estacionar a les zones regulades sense col·locar de forma visible el corresponent  comprovant indicant l'hora d'arribada, 80,00€.

2. Excedir-se del temps màxim d'estacionament autoritzat, 80,00€

3. Excedir-se, menys de 30 minuts, del temps d’estacionament màxim autoritzat, 10,00€.

4. Manipular o falsificar el comprovant amb l'hora d'arribada o utilitzar-los de forma fraudulenta, 80,00€

5. Estacionar de manera incorrecta en la zona regulada, de forma que afecti a la fluïdesa o seguretat de la circulació, 80,00€.

6. Col·locar un nou tiquet o distintiu amb una altra hora d'arribada, sense desplaçar el vehicle una vegada transcorregut el temps d’estacionament màxim autoritzat a les zones establertes a l'article 2.1, 20,00€.

Els infractors amb residència al territori espanyol podran abonar les denúncies mitjançant ingrés directe a les oficines bancàries que figuren al dors de la denúncia o als agents de policia o, si s'escau, al servei controlador de l'Ordenança Reguladora d’Estacionament.

 

CAPÍTOL III
Del règim disciplinari i del procediment sancionador

Article 4.

Correspon a la Batlia exercir les activitats de control i adoptar les mesures complementàries, cautelars o correctores que siguin necessàries, així com incoar i resoldre els expedients sancionadors que provinguin d'infraccions a la present Ordenança.

Article 5.

Els expedients sancionadors es tramitaran d'acord amb la normativa legal vigent.

DISPOSICIÓ DEROGATÒRIA

Queda derogada l’Ordenança fiscal reguladora de la taxa per a l’estacionament regulat de vehicles de tracció mecànica a la via pública, aprovada pel Ple de l’Ajuntament de Bunyola de data 12 de juliol de 2012 i publicada al BOIB núm. 176 de data 27 de novembre de 2012.

DISPOSICIÓ FINAL

Aquesta Ordenança entrarà en vigor l'endemà de la seva publicació íntegra al BOIB, i hi romandrà fins a la seva modificació o derogació expressa.

 

Bunyola, 15 de juny de 2016.

El Batle,
Andreu Bujosa Bestard