Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

AJUNTAMENT D'ALAIOR

Núm. 8710
Conveni entre el Consell Insular de Menorca i els Ajuntaments de l'illa per a la distribució d'ajudes per a l'educació infantil (0-3 anys) pel curs 2016-2017

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Exp.1214/2016

D'acord amb l'article 8 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, feim públic el conveni que literalment diu:

CONVENI ENTRE EL CONSELL INSULAR DE MENORCA I ELS AJUNTAMENTS DE L'ILLA PER A LA DISTRIBUCIÓ D'AJUDES PER A L'EDUCACIÓ INFANTIL (0-3 ANYS) PEL CURS 2016-2017

Reunits

D'una part la senyora Maite Salord Ripoll, presidenta del Consell Insular de Menorca;

I d'altra part la senyora Conxa Juanola Pons, alcaldessa de Maó; la senyora Joana Gomila Lluch, alcaldessa de Ciutadella; la senyora Misericòrdia Sugrañes Barenys, alcaldessa d'Alaior; el senyor Lluís Camps Pons, alcalde des Castell; la senyora M. Montserrat Morlà Subirats, alcaldessa de Sant Lluís; el senyor Josep Carreres Coll, alcalde de Ferreries; el senyor Francesc Xavier Ametller Pons, alcalde des Mercadal; i el senyor Pere Moll Triay, alcalde des Migjorn Gran.

Totes les parts ens reconeixem mútuament la capacitat necessària per formalitzar aquest conveni.

Antecedents

1. L'11 de novembre de 2014 es va signar un conveni entre el CIM i els ajuntaments de l'illa, que finalitza el 31 d'agost de 2016, pel qual el Consell feia una aportació econòmica als ajuntaments de l'illa que s'havia de destinar a beques i bonificacions de quota a les famílies amb dificultats econòmiques, a fi que poguessin portar els seus fills a les escoletes infantils municipals. Així mateix, es preveia expressament la possibilitat de què els ajuntaments poguessin destinar els possibles romanents a accions relacionades amb el món de l'educació.

2. Durant els dos darrers cursos escolars els ajuntaments han distribuït aquestes ajudes entres les famílies que complien amb els requisits establerts. Tant pel CIM com pels ajuntaments es valora satisfactòriament el resultat obtingut, per la qual cosa es considera que s'ha de continuar en aquesta mateixa línia durant el proper curs escolar.

3. Els ajuntaments de Menorca tradicionalment han vingut assumit funcions en matèria de planificació, ordenació i gestió de l'educació infantil i juguen un paper molt rellevant en l'ordenació i prestació de serveis bàsics a la comunitat, incloent-hi els serveis socials.

Per tot l'anterior les parts signants volen signar el present conveni de col·laboració interadministrativa amb subjecció a les següents

Clàusules

Primera. Objecte

L'objecte del present conveni de col·laboració entre el Consell Insular de Menorca i els diferents ajuntaments de Menorca és facilitar l'accés dels fillets que pertanyen a famílies amb dificultats econòmiques a les escoletes infantils municipals.

Els ajuntaments seran els que atorgaran les beques i bonificacions de quota per accedir a les escoletes infantils a les famílies que ho sol·licitin.

Segona. Obligacions de les parts

a) Obligacions del CIM

1. El Consell Insular de Menorca es compromet, sempre segons les disponibilitats pressupostàries, a aportar als diferents ajuntaments de l'illa, durant els anys 2016 i 2017, els imports següents que es destinaran a actuacions en l'àmbit educatiu durant el curs 2016/17:

                                                  Any 2016                               Any 2017                           Total curs 2016-17

Maó                                         15.163,30 €                          15.163,29 €                                  30.326,59 €

Ciutadella                                15.754,54 €                          15.754,53 €                                 31.509,07 €

Alaior                                        4.871,25 €                             4.871,25 €                                   9.742,50 €

Es Castell                                  4.133,82 €                             4.133,82 €                                    8.267,64 €

Sant Lluís                                 4.072,09 €                             4.072,10 €                                    8.144,19 €

Es Mercadal                              2.756,42 €                            2.756,42 €                                       5.512,84 €

Ferreries                                   2.474,88 €                           2.474,88 €                                         4.949,76 €

Es Migjorn Gran                         773,70 €                               773,71 €                                       1.547,41 €

TOTAL                                   50.000,00 €                          50.000,00 €                                     100.000,00 €

La distribució s'ha realitzat proporcionalment, d'acord amb les dades del padró d'habitants de 2015.

El pagament dels imports esmentats es farà efectiu íntegrament a la bestreta, sempre segons disponibilitats de tresoreria, en els termes que s'assenyalen a continuació:

a) Els corresponents a l'any 2016 es pagaran una vegada signat aquest conveni.

b) Els corresponents a l'any 2017, es pagaran dins el primer trimestre de 2017.

Tot l'anterior, sens perjudici de l'obligació de justificar les activitats realitzades d'acord amb el que estableix la clàusula tercera.

2. El Consell Insular de Menorca proporcionarà a totes les escoletes una aplicació informàtica per a la matriculació i el càlcul del preu que ha de pagar cada família, d'acord amb els criteris i barems de bonificació establerts per cada ajuntament.

b) Obligacions dels ajuntaments

Amb l'objectiu d'igualar l'atenció a les famílies amb dificultats socioeconòmiques arreu de l'illa de Menorca, els ajuntaments es comprometen a unificar progressivament els barems i criteris amb els quals estableixen els preus públics i bonificacions de les quotes que paguen les famílies a les escoletes infantils municipals.

Per aconseguir aquest objectiu, els ajuntaments aplicaran de manera progressiva, en la mesura de la seva disponibilitat pressupostària, els criteris i barems proposats per l'Informe 1/2016 de l'Observatori de la Infància i la Família, que fou aprovat pel Ple del Consell Insular de Menorca el passat 16 de maig de 2016.

Així mateix, i per tal de facilitar l'aplicació d'aquest sistema i determinar de manera ràpida la quantia de l'ajut que pot percebre cada família, els ajuntaments es comprometen a fer servir l'eina telemàtica proporcionada pel Consell Insular de Menorca a totes les escoletes.

La concessió dels ajuts s'ha d'ajustar a la normativa de règim local, a la normativa reguladora de subvencions i a qualsevol altra normativa que s'hi pugui aplicar.

Es podran destinar els possibles romanents a ajuts socials a les famílies en l'àmbit educatiu.

Els ajuntaments es comprometen a facilitar la informació que en qualsevol moment els hi sol·liciti el CIM i sotmetre´s a les actuacions de comprovació que efectuïn el CIM i la resta d'organismes competents per a la fiscalització dels comptes públics.

Així mateix, els ajuntaments comunicaran al CIM la sol·licitud i l'obtenció de subvencions, aportacions i ajudes amb la mateixa finalitat i faran constar, de manera expressa, el suport del CIM en la realització de les activitats emparades en aquest conveni.

Tercera. Justificació de les activitats realitzades per part dels ajuntaments

Els ajuntaments beneficiaris de l'aportació esmentada a la clàusula segona d'aquest conveni es comprometen a justificar la distribució i les despeses efectuades amb càrrec a l'aportació econòmica concedida pel CIM abans del 15 de desembre de 2017, llevat que hi hagi causes excepcionals que ho impedeixin i que s'han d'al·legar per escrit abans de finalitzar aquest termini. A la vista de les causes al·legades el CIM podrà ampliar aquest termini de justificació.

La documentació acreditativa per justificar les despeses és la següent:

- Certificat de la persona que ocupi la Intervenció que acrediti la despesa total efectuada per desenvolupar totes les actuacions previstes en aquest conveni, amb inclusió d'una relació numerada de les despeses on es distingeixi entre les despeses dedicades a les beques destinades a facilitar l'accés dels filletes de famílies amb dificultats econòmiques a les escoletes infantils municipals i les dedicades a actuacions relacionades amb l'educació al municipi que es facin a càrrec del romanent existent, si s'escau, un cop acabat el curs escolar.

- Certificat de la persona que ocupi la Secretaria, en el qual faci constar que les beques que s'hagin concedit d'acord amb aquest conveni s'han atorgat seguint els tràmits administratius i els principis que preveuen la legislació aplicable en matèria de règim local i la resta de normativa aplicable.

Si la documentació presentada és incompleta o incorrecta, el CIM demanarà a l'ajuntament corresponent que en faci la rectificació oportuna en el termini improrrogable de deu dies hàbils.

Si la despesa justificada excedeix de l'import concedit la possible desviació pressupostària anirà a càrrec de l'ajuntament. Si, al contrari, la despesa justificada és inferior a l'import de l'aportació aprovada es reduirà proporcionalment l'aportació concedida.

El Consell Insular de Menorca podrà inspeccionar les activitats que facin els ajuntaments d'acord amb aquest conveni, sens perjudici de les competències que puguin correspondre, per normativa legal o reglamentària, a altres organismes o institucions.

Quarta. Revocació i reintegrament de les aportacions

S'aplicarà la normativa vigent en matèria de subvencions pel que fa a la revocació i el reintegrament de les aportacions fixades en aquest conveni en cas d'incompliment total o parcial dels objectius o de l'activitat que fonamenta l'aportació del CIM, la manca de justificació total o parcial de l'aportació concedida i resta d'incompliments previstos en la normativa esmentada.

Cinquena. Vigència

Aquest conveni entrarà en vigor a partir de dia 1 de setembre de 2016 i podrà ser modificat per mutu acord de les parts. Tindrà vigència fins dia 31 d'agost de 2017.

Sisena. Causes de rescissió

Aquest conveni es rescindirà, amb audiència prèvia de les parts, per les causes següents:

- Denúncia d'alguna de les parts.

- El mutu acord entre les parts, que s'ha de documentar per escrit.

- L'incompliment greu o manifest de les obligacions d'una de les parts signants del conveni.

- La impossibilitat sobrevinguda, legal o material, de poder dur a terme l'objecte del conveni.

Setena. Naturalesa del conveni i jurisdicció competent per conèixer de les controvèrsies que es puguin suscitar

El present conveni té la naturalesa administrativa que preveu l'art 4.1.c) de l'RDL 3/2011, de 14 de novembre. En conseqüència, les qüestions litigioses que se'n puguin derivar, s'han de sotmetre a la jurisdicció contenciosa administrativa, d'acord amb el que preveu la Llei 29/98, de 13 de juliol, que regula la jurisdicció contenciosa administrativa.

I, com a prova de conformitat, signen aquest conveni en el lloc i en la data esmentats més avall.

  

 Maó, 2 de juny de 2016.”

 

La Batlessa

Misericórdia Sugrañes