Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció I. Disposicions generals

AJUNTAMENT DE BANYALBUFAR

Núm. 7849
Aprovació definitiva Ordenança Ajuts econòmics per entitats sense ànim de lucre

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Es va publicar en el BOIB núm. 52 de 26/04/2016, l’acord d’aprovació provisional, adoptat per el Ple de la Corporació en data 21 de març de 2016, de . l’Ordenança per l’atorgament d’Ajuts Econòmics per entitats sense ànim de lucre.

Havent transcorregut el termini de trenta dies d’exposició pública, que estableix la Llei 20/2006 de 15 de desembre, sense que s’hagin presentat reclamacions, d’acord amb l’article 49 de la Llei 7/85, de 2 d’abril, reguladora de les bases del règim Local, s’entén definitivament adoptat l’acord aleshores provisional i es procedeix a la publicació de l’Ordenança a efectes de la seva entrada en vigor segons el previst a l’art 103 de la Llei 20/2006 de 15 de desembre.

La transcrita resolució és definitiva en via administrativa i contra ella es pot interposar recurs contenciós administratiu davant el Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears, en el termini de dos mesos, a comptar des del dia següent al de la publicació del present edicte. No obstant això, es pot interposar qualsevol altre recurs que s'estimi procedent, d'acord amb allò que disposa l'art. 58.2 de la Llei 30/1992.

Ordenança Ajuts Econòmics per entitats sense ànim de lucre

1.- Objecte

L’objectiu d’aquest ajut és fomentar i impulsar les diferents activitats culturals, lúdiques, educatives i socials, de les diverses associacions, fomentar la participació ciutadana al municipi de Banyalbufar, fomentar el teixit associatiu al municipi de Banyalbufar.

2.- Dotació econòmica

La dotació de les ajudes quedarà establerta anualment al pressupost amb aplicació a la partida pressupostària 334.48902 denominada Ajuts econòmics a la Promoció i foment de la cultura, per aquelles entitats o associacions de caire cultural, social, lúdic,educatiu i juvenil.

3.- Beneficiaris

Poden sol·licitar les subvencions objecte de les convocatòries anuals, les entitats socio-culturals, juvenils i associacions del Municipi de Banyalbufar legalment constituïdes, sense finalitat de lucre, inscrites al registre d’associacions de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears , o en tràmit d’inscripció, i que projectin realitzar les activitats o programes objecte de l’ajut.

4.- Requisits dels beneficiaris

No estar afectats per cap de les prohibicions de l’art.13 de la Llei (28/2003 de 17 de novembre) general de subvencions.

Estar al corrent pel que fa a les obligacions tributàries i econòmiques, amb la Seguretat Social, l’Agència Tributària i amb l’Ajuntament de Banyalbufar.

No tenir pendent de justificació cap subvenció, llevat de que s’hagués concedit una pròrroga a aquest efecte, ni ser deutors per resolució en què es declari que és procedent reintegrar una subvenció anterior.

5.- Activitats objecte d’ajut

Els programes i actuacions objecte d’ajut s’atendran als següents aspectes:

Despeses derivades de la realització d’activitats culturals, educatives, socials dins el terme de Banyalbufar, o fora de Banyalbufar en cas de representació del municipi, necessaris per a l’execució de les activitats descrites, degudament justificades.

No seran subvencionables aquells programes que promoguin qualsevol forma de discriminació.

6.- Import de l’ajut econòmic

La quantitat màxima a atorgar, serà de 800,00 euros anuals per projecte i associació. Si una associació, presenta més d’un projecte, es podrà atorgar una ajut per cada projecte, sense que la suma de totes els ajuts per l’associació pugui superar els 800,00 euros.

En casos especials en que l’activitat es consideri d’especial interès l’ajut podrà superar aquesta quantitat sempre que no suposi més del 50% de les despeses del projecte i hi hagi disponibilitat pressupostària.

En cas, que l’associació disposés d’un local públic en ús exclusiu, cedit per l’Ajuntament, les quanties màximes del paràgraf primer es reduirien a la meitat.

La suma de tots els ajuts concedits no podrà superar la dotació econòmica pressupostària habilitada en el pressupost. En cas que les propostes de concessió, excedissin la partida pressupostaria, es prorratejarà una disminució proporcional a cadascun dels ajuts, de manera que la proposta quedés ajustada a l’import màxim del crèdit de la partida pressupostària, podent-se procedir, per acord plenari, a la corresponent modificació de la partida pressupostaria per incrementar la seva dotació en cas que així s’estimi convenient.

7.- Sol·licitud

La sol·licitud de l’ajut es formalitzarà mitjançant instància adreçada al Batlle de Banyalbufar i serà presentada al registre de l’Ajuntament, situat a la Plaça de la Vila, 2 de Banyalbufar en horari d’atenció al públic. El model de sol·licitud es troba a l’Annex 1 de les presents bases.

La sol·licitud es podrà presentar al llarg de tot l’any natural.

Les sol·licituds aniran acompanyades de la següent documentació:

  • Declaració jurada de les subvencions o ajudes procedents d’altres administracions o entitats per a l’activitat o projecte presentat, o bé que no s’ha sol·licitat ni obtingut cap altre subvenció de l’administració per al programa o projecte presentat. El model de sol·licitud es troba a l’Annex 2 de les presents bases.
  •  Numero de compte i el seu titular.
  • Projecte detallat de l’activitat o programa per a la qual es sol·licita l’ajut.
  • Model de sol·licitud ( Annex 1).

8.- Criteris i Avaluació de les sol·licituds

Per a l’aprovació dels projectes i activitats que es presentin a les convocatòries, el regidor responsable de l’àrea de cultura presentarà una proposta i que es traslladarà a Junta de Govern Local.

L’òrgan competent per dictar resolució de concessió és la Junta de Govern Local, que resol a partir de la proposta definitiva que li efectuarà l’instructor de l’expedient. Un cop dictada, publicada (tauler d’anuncis) i notificada la resolució de concessió no es pot modificar com a conseqüència de l’alteració de les condicions tingudes en compte per a concedir l’ajut.

9.- Aprovació, justificació i pagament

La Junta de Govern Local de Banyalbufar aprovarà les propostes de subvencions.

La concessió d’aquestes subvencions suposa la justificació del 100% de l’import concedit, d’acord amb el següent procés:

  • S’haurà de presentar justificació de l’activitat o del projecte abans del dia 30 de desembre de cada any.
  • La no justificació de l’ajut en les condicions i temps establerts en aquestes bases, donarà lloc al reintegrament del total de l’ajut.
  • En el cas de no realitzar la justificació del 100% de l’import concedit, donarà lloc al reintegrament de la quantia de l’ajut concedida en el percentatge no justificat.

La justificació constarà de:

  • Memòria econòmica de l’activitat realitzada: desglossament d’ingressos i despeses generades pel projecte. Factures originals i nòmines corresponents a l’activitat o projecte subvencionat en aquesta convocatòria.

L’Ajuntament de Banyalbufar podrà anular totalment o parcialment l’ajut concedit quan el programa no es correspongui amb el projecte objecte de l’ajut.

En cas de les activitats considerades d’especial interès s’hauran de justificar despeses per valor del doble de la subvenció atorgada.

10.- Obligacions dels beneficiaris

Els beneficiaris esta obligats a:

  • Respondre de la veracitat de les dades donades i del desenvolupament del projecte o activitat finançada.
  • Comunicar qualsevol eventualitat que es produeixi en el projecte activitat desenvolupada.
  • Fer constar en la difusió que es faci, la col·laboració de l’Ajuntament de Banyalbufar.
  • Justificar la concessió de l’ajut en els terminis establerts en les clàusules corresponents.
  • Retornar l'import de l’ajut quan no es realitzi l’activitat per la qual fou atorgada o no es justifiqui en termini i forma. El procediment de la devolució es determina segons l’art. 42 de la Llei (28/2003 de 17 de novembre) general de subvencions.

ANNEX I
MODEL DE SOL.LICITUD

A l’atenció del Sr Batle de l’Ajuntament de Banyalbufar.

El Sr./Sra. ____________________amb DNI número ________ i resident al C/__________________________nº___del municipi _________________ i CP___________en representació de l’Entitat denominada _________________________________________________ amb CIF__________________i domicili social C/_______________nº______del municipi _________________i CP__________ telèfon, fax i e-mail de contacte.__________________________________________

EXPÓS

Que vull ser beneficiari/ària de les subvencions econòmiques que atorga l’ajuntament de Banyalbufar, d’acord amb la convocatòria per l’exercici 2.012

Que d’acord amb les bases i la convocatòria adjuntem la següent documentació

- Declaració jurada de les subvencions o ajudes procedents d’altres administracions o entitats per a l’activitat o projecte presentat, o bé que no s’ha sol·licitat ni obtingut cap altre subvenció de l’administració per al programa o projecte presentat. El model de sol·licitud es troba a l’Annex 2 de les presents bases.

- Número de compte i el seu titular.

- Projecte detallat de l’activitat o programa per a la qual es sol·licita l’ajut.

I perquè així consti i als efectes oportuns

Data i segell de l’entitat.

Signatura del responsable

 ANNEX II
MODEL DE DECLARACIÓ JURADA DE PERCEPCIONS DE SUBVENCIONS

El Sr/Sra_____________________amb DNI número________ i resident al C/________________________________nº______ del municipi _________________i CP___________ en representació de l’Entitat denominada__________________ amb CIF__________________ i domicili social C/_______________nº______ del municipi _________________i CP__________

DECLAR QUE :

No he percebut cap altre subvenció de l’administració per al projecte que es presenta a aquesta convocatòria de subvenció

En al cas de preveure rebre ingressos de ajudes o subvencions per al mateix projecte:

Nom de l’entitat __________________

Import sol.licitat______________€

Altres ingressos generats per l’activitat

Import previst________________€

I perquè així consti i als efectes oportuns

Data i segell de l’entitat.

Signatura del responsable

 

   Banyalbufar, 4 de juliol de 2016

El Batle
Mateu Ferrà Bestard