Torna

Butlletí Oficial de les Illes Balears

Secció II. Autoritats i personal

Subsecció segona. Oposicions i concursos

AJUNTAMENT DE POLLENÇA

Núm. 5951
Bases específiques per crear una borsa d'ajudant de cuina personal laboral interí de la Residència Sant Domingo de Pollença

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Aprovades per acord del Consell Rector del Patronat de la Residència Social de Santo Domingo, en sessió de 12 de maig de 2016, es fan públiques  als efectes corresponents les següents:

“BASES ESPECÍFIQUES PER CREAR UNA BORSA D’AJUDANT DE CUINA PERSONAL LABORAL INTERÍ. RESIDÈNCIA SANT DOMINGO DE POLLENÇA

PRIMERA.- Naturalesa dels llocs de treball

Vinculació: personal laboral interí.

Disponibilitat de dilluns a diumenge.

Horari: jornada completa, de dilluns a diumenge, en horari partit o intensiu en funció del calendari.

Torn: lliure.

Es regirà per l’Estatut dels Treballadors i l’Acord Provisional de la Residència, i la resta de normativa laboral.

SEGONA.- Requisits

  •  Estar en possessió del títol de certificat d’escolaritat o equivalent.
  • Estar en possessió del Certificat A2 de català. Si no es posseeix el corresponent certificat oficial, s’haurà de superar una prova prèvia de català.
  • Tenir el carnet de manipulador d’aliments.
  • Ser espanyol o ciutadà d'un dels restants estats membres de la Unió Europea o d'aquells estats als quals sigui d'aplicació la lliure circulació de treballadors, en els termes prevists a la llei estatal que regula aquesta matèria, amb excepció de les places per a les quals a les bases específiques es limiti l'accés als aspirants de nacionalitat espanyola.

En virtut de la Llei Orgànica 8/2000, de 22 de desembre, de reforma de la LO 4/2000 sobre drets i llibertats dels estrangers a Espanya i la seva integració social, i del RD 864/2001 del reglament d’execució, tenen dret d’accés a l’administració pública com a personal laboral els estrangers residents legalment a Espanya.

TERCERA.- Procediment de selecció

Concurs- oposició.

QUARTA.- Presentació d’instàncies

Les instàncies es presentaran al Registre General d’Entrades de l’Ajuntament en el termini de 15 dies hàbils des de la publicació de l’anunci al BOIB i al web de l’Ajuntament.

QUINTA.- Composició del tribunal qualificador

El tribunal qualificador estarà constituït per:

President: designat pel batle.

Vocals: quatre vocals designats entre el personal laboral fix i funcionaris de carrera i un tècnic especialista.

Secretari: el de la Corporació o funcionari en qui delegui.

Hi assistirà un representant sindical de la Residència, amb veu però sense vot, als efectes de vetllar per la correcció del procés.

El tribunal podrà disposar la incorporació d’assessors especialistes per a totes o alguna de les proves.

SISENA.- Desenvolupament del concurs- oposició

Fase d’oposició, amb un màxim de 30 punts:

Primer exercici.- De caràcter obligatori i eliminatori, es valorarà de 0 a 10 punts i serà necessari obtenir el 50% per superar l’exercici i continuar el procés selectiu.

Consistirà en respondre una sèrie de preguntes sobre cultura general, coneixement del municipi i el següent temari:

1.- La Constitució Espanyola de 1978. Principis generals. Els drets i els deures fonamentals.

2.- La Corona. Funcions constitucionals del rei.

3.- L’administració pública: administració de l’Estat, administració autonòmica i administració local.

4.- El personal al servei de l’administració local: personal funcionari i personal laboral. Drets i deures, incompatibilitats i règim disciplinari.

5.- El municipi: concepte i elements; territori i població.

6.- Residència Social de Sant Domingo. Funcionament i normes.

7.- Nocions bàsiques de seguretat i higiene en el treball. Obligacions dels treballadors.

8.- Propietats dietètiques i nutricionals bàsiques dels aliments.

9.- Necessitats nutricionals de les persones grans.

10.- Dietes tipus: caracterització de dietes per a persones amb necessitats alimentàries específiques.

11.- Preelaboració de matèries primeres a la cuina: neteja i preparacions prèvies al tall i/o racionat de gèneres de cuina. Rendiment de les matèries primeres.

12.- Conservació de gèneres crus, semielaborats i elaborats: descripció i anàlisi de sistemes i mètodes d'envasament i conservació.

13.- L'emmagatzematge: productes peribles, semiperibles i no peribles, normes d'higiene, temperatura requerida, neteja i rotació de mercaderies.

14.- Higiene a la cuina: neteja i desinfecció. Àrees i freqüència.

Temps màxim: 40 minuts

Segon exercici.- De caràcter obligatori i eliminatori, es valorarà de 0 a 20 punts i serà necessari obtenir el 50% per superar l’exercici i continuar el procés selectiu.

Consistirà en resoldre un exercici pràctic plantejat pel tribunal relacionat amb les tasques a desenvolupar en el lloc de feina, que són:

- Suport en l'elaboració del menjar i en fer plat segons menús establerts.

- Elaboració dels menús.

- Muntatge i distribució dels carros amb els menús elaborats.

- Control de l'ordre i la neteja de les dependències de la cuina.

- Vetllar pel compliment de la normativa vigent de sanitat en relació al funcionament del servei de cuina.

Temps màxim: 40 minuts.

Fase de concurs, amb un màxim de 10 punts.

Es valorarà:

 1.- Experiència professional.................amb un màxim de 6 punts.

 L’experiència a administracions públiques en treballs de la mateixa categoria es valorarà amb 0’25 punts per  any o fracció superior a un semestre de feina, i en cap cas es podran acumular períodes inferiors als sis mesos d’anys diversos, o a empreses diferents, per sumar el mínim del semestre per ser valorat.

Les tasques a empreses privades es valoraran amb 0’15 punts per any o fracció superior a un semestre de feina, i en cap cas es podran acumular períodes inferiors als sis mesos d’anys diversos, o a empreses diferents, per sumar el mínim del semestre per ser valorat.

L’experiència s’haurà d’acreditar amb certificacions de l’empresa, contractes o altres elements justificatius. El tribunal podrà requerir la presentació de documents per aclarir dubtes interpretatius.

 2.- Formació.........................................amb un màxim 3 punts.

 2.1.- Formació superior a l’exigida, en hostaleria, amb un màxim de 2 punts:

  • Per un cicle formatiu de grau mitjà: 1 punt
  • Batxiller: 0’5 punts
  • Cicle formatiu de grau superior: 1 punt

 2.2.- Formació no reglada, amb un màxim d’1 punt.

Es valorarà la participació a cursos, jornades i seminaris que tenguin relació directa amb les funcions corresponents a la plaça, i només si es justifiquen amb la presentació dels corresponents certificats d’assistència, d’acord amb la següent puntuació:

Hores del curs            Puntuació

10                               0.0250

15                               0.0375

20                               0.0500

25                               0.0625

30                               0.0750

35                               0.0875

40                               0.1000

45                               0.1125

50                               0.1250

Els cursos que no especifiquin les hores o que siguin inferiors a deu hores no es valoraran. Els cursos amb un durada superior a cinquanta hores es puntuaran seguint la mateixa proporció, sempre en múltiple de cinc hores.

 2.3.- Coneixements de català. L’acreditació d’aquest mèrit només es podrà realitzar mitjançant la presentació d’algun certificat, títol o diploma de coneixements de llengua catalana declarats oficials per la Conselleria de Transparència, Cultura  i Esports del Govern de les Illes Balears.

La puntuació es farà de conformitat amb el següent barem:

  • Certificat B2: 0’5 punts

Tots els mèrits s’hauran d’acreditar mitjançant documentació a presentar conjuntament amb la instància.

SETENA.- Funcionament de la borsa d’interins

S’aplicarà el Decret 30/2009, de 22 de maig, que aprova el procediment de selecció de personal funcionari interí a la CAIB i que regula el procediment extraordinari de creació de borses de funcionaris interins, en virtut del caràcter supletori de la normativa autonòmica a l’administració local.

Aquesta borsa d’interins és per cobrir les vacants no cobertes i les baixes sobrevingudes.

Aquesta borsa quedarà sense efecte quan se substitueixi per la borsa sorgida de la propera convocatòria de les places vacants. En altre cas, aquesta borsa tendrà una vigència màxima de tres anys des de la publicació del llistat definitiu.

El personal que sigui contractat com a personal laboral interí cessarà en les seves funcions una vegada es cobreixi la plaça definitivament en una propera convocatòria.”

 

Pollença, 23 de maig de 2016

  

La presidenta delegada del Patronat de la Residència Social de Sant Domingo

Magdalena Seguí Cerdà