Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

AJUNTAMENT DE SA POBLA

Núm. 3815
Convocatòria Subvencions individuals

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Per fer constar que l'Ajuntament Ple en sessió de dia 10 de març de 2016, acordà la seguent convocatòria, que a la lletra diu:

CONVOCATÒRIA DE SUBVENCIONS A ESPORTISTES INDIVIDUALS DEL MUNICIPI DE SA POBLA PER A L’ANY 2015

L’Ajuntament de Sa Pobla, en execució de les competències que li són pròpies, convoca la concessió de subvencions a esportistes individuals, independentment de si practiquen un esport col·lectiu o individual, per a l'any 2015-

L’atorgament de les subvencions es regula per les següents condicions:

1. Objecte i finalitat de la convocatòria

L’objecte d’aquestes bases és promoure i facilitar l’accés a l’esport i a la seva pràctica col·lectiva pels esportistes del municipi de sa Pobla.

2. Beneficiaris de la convocatòria

Els esportistes individuals que acreditin residència a sa Pobla, amb projecció de futur certificada per la Federació esportiva corresponent o que tinguin un currículum esportiu destacat a nivell autonòmic, nacional o internacional.

3. Despeses subvencionables

1. Són despeses subvencionables les realitzades entre l’1 de gener de 2015 i la data en que es publiqui la present convocatòria en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

2. Són subvencionables les despeses derivades de l’adquisició de béns no inventariables, que responguin de manera indubtable a la naturalesa de l’activitat esportiva de l’entitat o que sigui necessàries per desenvolupar-les.

3. L’import de la despeses subvencionades no pot ser superior al valor de mercat.

4. Els conceptes de les despeses subvencionades poden ser els següents:

a. Roba esportiva específica necessària per al desenvolupament de l’esport.

b. Material esportiu fungible específic necessari per al desenvolupament de l’activitat esportiva.

c. Despeses federatives, derivades de la contractació d’assegurances o de gestories en temes fiscals o laborals.

d. Preus públics per l’utilització d’instal·lacions esportives públiques.

e. Serveis sanitaris i de recuperació o rehabilitació.

f. Despeses derivades de desplaçaments o viatges de l’esportista

g. Altres despeses de serveis o de material fungible lligades o necessàries per al desenvolupament de a seva activitat ordinària.

4. Crèdit pressupostari

Les subvencions es finançaran a càrrec de la partida pressupostària 341/48905 del Pressupost General 2015, amb un import total màxim de deu mil dos-cents € (10.200 euros) per fer front al pagament de les ajudes.

5. Naturalesa de la subvenció

Les subvencions d’aquesta convocatòria són de caràcter, voluntari i eventual i anul·lables, revocables i reintegrables en tot moment per les causes previstes en la llei o en aquestes bases. A més no generen cap dret a obtenir altres subvencions en anys posteriors i no es poden al·legar com a precedent. Així mateix, són compatibles amb altres ajudes, subvencions que pugui rebre el beneficiari per al mateix projecte subvencionat sempre que el còmput total de les ajudes o subvencions rebudes no superi el pressupost del projecte.

 

6. Règim de la concessió

El procediment de concessió de la subvenció previst en aquestes bases es fa mitjançant concurrència competitiva de totes les sol·licituds que compleixin els requisits exigits.

7. Tramitació:

a. Sol·licituds

L’ajuntament de sa Pobla facilitarà un model únic de sol·licitud per a aquesta convocatòria. Per a qualsevol informació o suport en la tramitació i seguiment de les sol·licituds cal adreçar-se a les dependències de l’Ajuntament de sa Pobla.

b. Presentació

Les sol·licituds han d'anar adreçades al batle-president de l’Ajuntament de Sa Pobla i s’han de presentar en el Registre General de l’Ajuntament de sa Pobla.

Així mateix es poden presentar en els llocs establerts en l’apartat 4 de l’article 38 de la Llei 30/92, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú.

c. Termini

El termini per presentar les sol·licituds és de trenta (30) dies naturals comptadors a partir del dia següent al de la publicació d’aquesta convocatòria en el BOIB. Si el darrer dia d’aquest termini és dissabte, diumenge o festiu, s’entendrà prorrogat fins al primer dia hàbil següent. No es pot presentar cap model de sol·licitud de subvenció fora del termini establert.

Si la sol·licitud no reuneix les dades d’identificació, tant de la subvenció sol·licitada com de la persona sol·licitant, o alguns dels requisits prevists en l’article 70 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, s’ha de requerir a la persona sol·licitant d’acord amb el que estableix l’article 71.1 de la llei esmentada perquè, en un termini de deu dies hàbils, esmeni la falta o acompanyi els documents preceptius amb indicació que, si no ho fa així, es tindrà per desistida la petició, amb una resolució expressa prèvia.

d. Comunicació

Les bases que regeixen aquesta convocatòria de subvencions han estat publicades en el BOIB. Per tant, l’Ajuntament de sa Pobla no té l’obligació d’informar-ne als esportistes, als clubs, entitats o associacions.

8. Documentació

La documentació que s’ha de presentar és la següent:

a. Model de sol·licitud facilitat en el present annex. Si la persona es menor d’edat, aquesta petició haurà d’anar signada pel pare, mare o tutor legal del sol·licitant.

b. Fotocòpia del Document Nacional d’Identitat DNI o passaport del titular que sol·licita la subvenció

c. Fotocòpia de la fitxa federativa de la temporada en qüestió.

e. Currículum esportiu i els objectius esportius de la present temporada.

f. Projecte de despeses que es presenten per a ser subvencionades.

g. Memòria de l’activitat.

h. Pressupost de l’activitat.

9. Òrgan instructor, comissió avaluadora i procediment de concessió de la subvenció

1. El secretari de l’ajuntament és l’òrgan competent per instruir el procediment i formular les propostes de resolució de la concessió de les subvencions.

2. El procediment de concessió de la subvenció previst en aquestes bases s’ha de fer mitjançant concurrència competitiva de totes les sol·licituds que compleixen els requisits exigits.

4. La comissió avaluadora estudiarà les sol·licituds presentades; així mateix, les puntuarà d’acord amb el que disposen les presents bases. l

La comissió avaluadora s’ha de reunir per determinar les sol·licituds que compleixen els requisits per accedir a aquesta convocatòria de subvencions, ha de puntuar-les i ha d’establir l’equivalència econòmica de la subvenció. D’aquesta reunió se n’ha d’aixecar acta, el contingut de la qual ha de servir a l’òrgan instructor per a elaborar la proposta de resolució.

La Comissió avaluadora que estarà integrada pels membres següents:

  • El Regidor d’Esports
  • El Regidor d’Hisenda
  • Secretari o persona en qui delegui
  • Un tècnic esportiu comarcal del consell de Mallorca

5. L’òrgan instructor formularà a proposta de la comissió avaluadora, la proposta d’acord. Aquesta proposta d’acord ha de contenir les sol·licituds admeses, denegades i desestimades, així com els desistiments i les renúncies dels sol·licitants, amb indicació del nom, DNI i import proposat.

6. La comissió avaluadora elevarà a la Junta de Govern Local la proposta d’atorgament de les subvencions per a la seva aprovació definitiva.

7. La resolució de la sol·licitud es notificarà als interessats seguint allò que s’ha establert en els articles 58 i 59 de la Llei30/1992, de 26 de novembre, de Règim Jurídic de les administracions publiques i del procediment administratiu comú.

10. Criteris objectius que regeixen l’atorgament i quantia de les subvencions

1. El procediment per concedir la subvenció previst en aquestes bases s’ha de fer mitjançant concurrència competitiva de totes les sol·licituds que compleixin els requisits exigits.

La subvenció concedida serà un import cert, en funció dels punts obtingut d’acord amb el que estableix aquesta base desena.

La concessió de les subvencions d’aquesta convocatòria es regeix pels principis de publicitat, concurrència competitiva, objectivitat, igualtat i no discriminació, i s’ha de resoldre segons aquests criteris.

2. Un cop puntuades totes les sol·licituds, la suma destinada a aquest tipus de subvenció s'ha de concedir a prorrata de la puntuació obtinguda per cadascuna d'elles, amb un límit mínim de 150 € i un límit màxim de 1.000 €.

3.Només seran considerades les sol·licituds de subvenció que facin referència a competicions esportives oficials, reconegudes per la Federació Esportiva Territorial, Nacional o Internacional, el Comitè Olímpic o Paralímpic Nacional o Internacional o reconegudes pel Consell Superior d’Esports. Es podran presentar resultats i participacions en proves de la present temporada i l’anterior.

4. Amb la finalitat d’establir la puntuació de les sol·licituds presentades, els criteris de valoració per resoldre la convocatòria seran els següents:

a) Participació en campionats oficials regulats per la Federació esportiva corresponent independentment de la categoria (màxim pot acreditar haver participat en tres campionats). S’ha de justificar mitjançant document oficial de la Federació. (màxim de 50 punts)

Campionat del món

20 pt

Campionat d’Europa

15 pt

 Campionat d’Espanya

10 pt

b)  Participació com a membre de la selecció. S’ha de justificar mitjançant document oficial de la Federació (màxim de 20 punts)

Selecció espanyola

20 pt

Selecció autonòmica

10 pt

c) Classificació en campionats internacionals oficials o proves internacionals d’especial rellevància o ressò mediàtic (màxim 3 proves) S’ha de justificar mitjançant document oficial de l’organitzador on faci referència de la classificació obtinguda per part de l’esportista en qüestió o be adjuntant l’enllaç dels resultats de la prova. (màxim de 100 punts)

1r Classificat

40 pt

2n Classificat

35 pt

3r Classificat

30 pt

4t Classificat

25 pt

5è Classificat

20 pt

6è Classificat

15 pt

7è Classificat

10 pt

8è Classificat

8 pt

9è Classificat

5 pt

10è Classificat

3 pt

d)  Classificació en campionats nacionals oficials o proves nacionals d’especial rellevància o ressò mediàtic (màxim 3 proves) S’ha de justificar mitjançant document oficial de l’organitzador on faci referència de la classificació obtinguda per part de l’esportista en qüestió o be adjuntant l’enllaç dels resultats de la prova (màxim de 50 punts)

1r Classificat

25 pt

2n Classificat

20 pt

3r Classificat

15 pt

4t Classificat

10 pt

5è Classificat

5 pt

e) Classificació en campionats autonòmics oficials o proves autonòmiques d’especial rellevància o ressò mediàtic (màxim 3 proves) S’ha de justificar mitjançant document oficial de l’organitzador on faci referència de la classificació obtinguda per part de l’esportista en qüestió o be adjuntant l’enllaç dels resultats de la prova

1r Classificat

10 pt

2n Classificat

5 pt

3r Classificat

3 pt

f) Repercussió mediàtica. Numero de noticies en la que es cita a l’esportista. S’ha de justificar mitjançant fotocopia de retall de premsa o be adjuntant l’enllaç de la noticia (màxim de 20 punts)

  • Per a cada noticia a un diari o revista especialitzada d’àmbit internacional o nacional 1 punt i fins a un màxim de 10 punts
  • Per a cada noticia a un diari o revista especialitzada d’àmbit autonòmic insular 0,5 punts i fins a un màxim de 10 punts

5. En cap cas, el total de la puntuació obtinguda per projecte pot ser superior a 260 punts

6. Es denegaran les sol·licituds en el supòsits següents:

6.1 La concessió d’aquestes ajudes o subvencions es farà fins al límit del crèdit pressupostari establert en aquestes bases.

6.2 Quan l’objecte pel qual se sol·licita la subvenció no s’adeqüi a l’objecte de la convocatòria o no compleixi els requisits prevists per ser beneficiari.

7. Per determinar l’import de la subvenció, s’ha d’aplicar el procediment següent:

1er.- Se sumarà el nombre de punts obtinguts per totes les sol·licituds que compleixen els requisits prevists a la convocatòria per accedir-hi.

2n.- Es dividirà l’import total del crèdit assignat en aquesta convocatòria entre el nombre total de punts, per obtenir el valor en euros de cada punt.

3er.- Es multiplicarà el valor en euros de cada punt per la puntuació obtinguda per cada sol·licitant.

4t.- La subvenció màxima concedida no podrà ser superior a 1.000,00 €. Així mateix, cada esportista que sumi més de 25 punts obtindrà un import mínim de 150 €.

5è.- Es limitarà l’import de la subvenció a concedir si l’import de subvenció que demana el sol·licitant és inferior a la quantia resultant de les operacions anteriors.

6è.- El crèdit sobrant derivat de les limitacions esmentades als punts 4t i 5è es repartirà proporcionalment segons la puntuació obtinguda entre els altres beneficiaris les sol·licituds dels quals no estiguin limitades, pels supòsits anteriorment assenyalats.

11. Justificació de la subvenció

1. Les persones beneficiàries han de presentar la documentació justificativa en el termini de trenta dies hàbils dies des de l’endemà d’haver-se publicat l’acord de concessió en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

2. L’abonament de la subvenció es farà amb la justificació prèvia de la persona beneficiària del compliment de la finalitat i de les despeses subvencionades.

3.Per procedir al pagament de la subvenció, el beneficiari haurà de justificar l’import de la subvenció, en cas contrari, se li reduirà la subvenció en la part no justificada adientment d’acord amb els requisits establerts en aquestes bases.

4. Per acreditar haver fet el projecte subvencionat, s’ha de presentar la documentació següent:

4.1 En primer lloc, els impresos de subvenció o ajuda econòmica que l’Ajuntament de sa Pobla facilita mitjançant els models normalitzats.

4.2 En segon lloc, les factures originals, que han de complir els requisits formals que senyala la legislació vigent. Les factures han de ser expedides a nom de la persona beneficiària de la subvenció i contenir les especificacions següents:

  • Nom complet de l’entitat o persona expedidora, CIF, número de factura i data.
  • Nom complet de la persona beneficiària de la subvenció i NIF.
  • Conceptes, detalls i preus unitaris, import total, IVA, etc. Els conceptes de les factures els detallats en l’apartat 3 de la present convocatòria.

4. 3. Les factures han de ser expedides a nom del beneficiari de la subvenció entre l’1 de gener de 2015 i la data de publicació de la present convocatòria. A més a més, també han de complir els requisits formals que determina la legislació vigent (RD 1619/2012, de 30 de novembre).

4.4 Justificants del pagament de la despesa. Els pagaments s’han d’haver realitzat entre l’1 de gener de 2015 i la data en que es presenta la documentació justificativa.

5. No obstant això, l’Ajuntament pot demanar la documentació que consideri adient, ateses les característiques de cada cas.

6. Si la documentació presentada és incompleta o incorrecta, l’ajuntament de sa Pobla ha de requerir l’entitat beneficiària perquè en faci la rectificació oportuna, en un termini de 10 dies que és improrrogable.

7. En cas que la documentació justificativa aportada no acrediti de forma indubtable que la despesa es correspon directament amb la naturalesa de les accions subvencionades, la persona beneficiària ha d’informar expressament sobre el contingut de l’objecte d’aquesta despesa.

12. Obligacions de les persones beneficiaries

Les persones beneficiàries han de complir les obligacions mínimes detallades a continuació:

1. Haver dut a terme l’objecte de la subvenció d’acord amb les condicions establertes.

2. Acreditar davant l’ajuntament de sa Pobla que han realitzat les despeses subvencionades amb les factures corresponents girades per terceres persones al beneficiari de la subvenció, en les quals s’ha de fer constar el concepte de la despesa, així com el seu pagament.

3. Comunicar a l’Ajuntament de sa Pobla l’obtenció de subvencions o ajudes per a la mateixa finalitat no previstes a la sol·licitud, així com qualsevol eventualitat que alteri o dificulti el desenvolupament de l’activitat subvencionada.

4. Facilitar a l’Ajuntament de sa Pobla tota la informació complementària referent a qualsevol punt de l’activitat subvencionada i que es consideri oportuna.

5. Sotmetre’s a les actuacions posteriors de comprovació i control de la Intervenció de l’Ajuntament de sa Pobla, de la Sindicatura de Comptes i del Tribunal de Comptes, si n’és el cas.

6. La responsabilitat civil, administrativa o penal de les actuacions concretes de cada programa esportiu recau exclusivament sobre la persona que la promou.

7. Justificar l’activitat subvencionada d’acord amb les indicacions previstes al punt 11 d’aquesta convocatòria.

8. Fer constar que l’activitat està subvencionada per l’Ajuntament de sa Pobla

9. Fer publicitat de les activitats o esdeveniments que organitza l’ajuntament de sa Pobla en els mitjans en els quals comunica habitualment la persona física en qüestió (pàgina web, xarxes socials...).

13. Disposició final

Les subvencions objecte d’aquesta convocatòria es regeixen pel que disposa la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú; per la Llei 38/2003, general de subvencions; per la normativa de règim local que hi sigui d’aplicació i tenint en compte la Llei 6/1994, de 13 de desembre, d’atribució de competències als consells insulars; per les bases d’execució del Pressupost de l’Ajuntament de sa Pobla corresponents a l’exercici 2016; i per la resta de normativa que legalment hi pugui ser d’aplicació.

         

Sa Pobla, 4 d'abril de 2016.

       

EL BATLE

Biel Ferragut Mir