Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'EDUCACIÓ I UNIVERSITAT

Núm. 15499
Acord de dia 10 de setembre de 2015, entre la conselleria d'Educació i Universitat i la Sectorial d'Ensenyament de la Unió de Cooperatives de Treball Associat de les Illes Balears pel qual es prorroga l'acord signat el dia 31 d'agost de 2009 pel qual s'estableixen els termes per al pagament directe als centres concertats els titulars dels quals són cooperatives de treball associat

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Parts

Per la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, el Sr. Martí March i Cerdà, conseller d'Educació i Universitat nomenat pel Decret 9/2015 de 2 de juliol de la presidenta de les Illes Balears, en l'exercici de les facultats atribuïdes pels articles 11 i 80.4 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

Per la Sectorial d'Ensenyament de la Unió de Cooperatives de Treball Associat de les Illes Balears (UCTAIB), el Sr. Enric Pozo Mas, que ostenta la condició de president des de l'1 de setembre de 2008, a l'empara de les facultats que li atribueix l'article 48 de la Llei 1/2003 de 20 de març de cooperatives de les Illes Balears i l'article 21 dels deus estatuts socials.

Antecedents

El règim jurídic del pagament directe als centres concertats els titulars dels quals siguin cooperatives de treball associat es regeix, per una banda, per l'Acord, de 31 d'agost de 2009, pel qual s'estableixen els termes per al pagament directe als centres concertats els titulars dels quals siguin cooperatives de treball associat, la vigència originària del qual era de quatre cursos escolars, comptats a partir de la data de la seva entrada en vigor (1 de setembre de 2009). Per altra banda, també es regeix per la Resolució del conseller d'Educació i Cultura de 20 de maig de 2003, que dicta instruccions relatives a la justificació de les quantitats abonades per la conselleria d'Educació i Cultura a les societats cooperatives d'ensenyament acollides al pagament directe.

Mitjançant l'Acord de 1 de setembre de 2013 es va prorrogar l'acord de 1 de setembre de 2009. L'esmentada prorroga finalitzà el 31 d'agost de 2015.

D'altra banda, l'article 23.3 de la Llei 13/2014, de 29 de desembre, de pressuposts generals de la comunitat autònoma de les Illes Balears per a l’any 2015 va suspendre, fins el 31 de desembre de 2015, l’Acord de la Mesa de l’Ensenyament Privat Concertat de les Illes Balears de 8 de juliol de 2008, publicat en el BOIB núm. 105, de 29 de juliol, quant a la paga extraordinària d’antiguitat de 25 anys de servei, a la paga extraordinària de 25 anys al professorat en règim especial de treballadors autònoms, al complement lligat a l’antiguitat i formació del professorat, i a l’equiparació gradual de la remuneració amb el personal docent públic a què es refereixen, respectivament, els apartats segon i tercer i el punt 1 de l’apartat quart de l’acord esmentat.

Tot i que l'acord original no contempla la possibilitat de la pròrroga, ambdues parts estan d'acord en la necessitat i conveniència de prorrogar-ho per dos anys més atès que l'Acord dona solució a la problemàtica del sector de cooperatives de l'Ensenyament derivada de l'aplicació del pagament delegat previst en el règim de concert i atès que les cooperatives d'Ensenyament acollides al pagament directe han complert sempre amb totes les obligacions contemplades a l'Acord signat l'1 de setembre de 2009.

Clàusules

Primer

Prorrogar fins al 31 d'agost de 2017 l'Acord signat el 31 d'agost de 2009 prorrogat mitjançant l'Acord de 1 de setembre de 2013 entre les dues parts intervinents, pel qual s'estableixen els termes pel pagament directe als centres concertats els titulars dels quals són cooperatives de treball associat, en el contingut íntegre dels acords subscrits amb les salvetats esmentades en els antecedents del present Acord.

Segon

La Conselleria d'Educació i Universitat trametrà una còpia del present Acord al Butlletí Oficial de les Illes Balears, per la seva publicació i general difusió.

Tercer

El present Acord tindrà efectes des de l'1 de setembre de 2015 i tindrà una durada de dos anys.

Palma, 10 de setembre de 2015

El conseller d'Educació i Universitat
Martí March i Cerdà

Per la Sectorial d'Ensenyament de la Unió de Cooperatives de
Treball Associat  de les Illes Balears
Enric Pozo Mas