Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA DE PARTICIPACIÓ, TRANSPARÈNCIA I CULTURA

Núm. 15480
Resolució per la qual s’estableix la convocatòria de concessió de la distinció Cornelius Atticus 2015 a una vida dedicada a l’esport de les Illes Balears

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Fonaments de dret

1. El Decret 22/1996, de 15 de febrer, pel qual es crea la distinció Cornelius Atticus a una vida dedicada a l’esport de les Illes Balears (BOCAIB núm. 27, de 29 de febrer de 1996).

RESOLUCIÓ

1. Establir la convocatòria de concessió de la distinció Cornelius Atticus 2015 per a les persones que han dedicat la seva vida a la pràctica o la promoció de l’esport en l’àmbit de les Illes Balears. 

2. Establir un termini de presentació de candidatures de trenta dies comptadors des de la data de publicació d’aquesta Resolució —que té efectes des del mateix dia d’haver-se publicat en el Butlletí Oficial de les Illes Balears—, a fi que la Conselleria de Participació, Transparència y Cultura  pugui preparar la proposta de concessió de la distinció, que ha d’aprovar el Consell de Govern. 

3. Establir que poden presentar candidatures els consells insulars o els organismes autònoms que en depenen que tenguin atribuïda la competència en matèria esportiva, les federacions esportives, els ajuntaments, els clubs i les entitats esportives reconeguts i registrats degudament.  

4. Establir que la distinció es pot atorgar a títol pòstum. 

5. Determinar que per decidir quina proposta pot trametre la Conselleria de Participació, Transparència i Cultura al Consell de Govern s’ha de constituir el jurat corresponent, integrat per representants de les institucions i dels mitjans de comunicació de l’àmbit de les Illes Balears. El jurat s’ha de reunir per estudiar les candidatures i elaborar l’acta de l’acord adoptat de presentació de propostes a la Conselleria de Participació, Transparència i Cultura, la qual l’ha de trametre, amb l’informe corresponent, al Consell de Govern.

6. Determinar que la concessió de la distinció i la composició del jurat s’han d’ajustar a les instruccions de la distinció, que figura com a annex 1 d’aquesta Resolució. 

7.  Publicar aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

   

Palma

   

La consellera de Participació, Transparència i Cultura

Esperança Camps i Barber

 

 

ANNEX 1

Instruccions de la distinció Cornelius Atticus

1. La distinció Cornelius Atticus es destina a reconèixer i premiar els mèrits de les persones físiques que, en l’àmbit de les Illes Balears, han dedicat la seva vida a l’esport, d’acord amb els requisits següents:

a) Haver participat en el desenvolupament esportiu de les Illes Balears com a esportista, dirigent, tècnic o en alguna altra funció directament implicada en la promoció de l’esport.

b) Haver dedicat un temps superior als vint-i-cinc anys al desenvolupament esportiu de les Illes Balears, llevat de les excepcions que hi pugui haver per causes extraordinàries.

c) No haver estat sancionat amb inhabilitació per a la pràctica esportiva.

d) Haver desenvolupat la seva activitat per a l’esport de les Illes Balears i en l’àmbit balear o des de l’esport balear per a l’evolució esportiva de les Illes Balears.

2. La distinció consisteix en un diploma acreditatiu i una reproducció de la troballa arqueològica de la lauda sepulcral de Cornelius Atticus, que es troba a la Secció Monogràfica de Pol·lèntia (Alcúdia) del Museu de Mallorca. 

3. El Govern de les Illes Balears concedeix la distinció a proposta de la Conselleria de Participació, Transparència i Cultura, amb l’acord del Consell de Govern. La iniciativa de la proposta pot sorgir de la Conselleria de Participació, Transparència i Cultura mateixa o d’aquesta Conselleria a proposta dels consells insulars o dels organismes autònoms creats per aquests ens que tenguin atribuïda la competència en matèria esportiva; de les federacions esportives; dels ajuntaments, i dels clubs o de les entitats esportives degudament registrats. 

4. Com a òrgan que ha d’informar de les propostes i valorar-les, s’estableix un jurat que ha d’estar compost de la manera que s’exposa a continuació:

President: la consellera de Participació, Transparència i Cultura

Vicepresident: el director general d’Esports.

Vocals:

—  El cap del Servei de Planificació i Formació.

—  Tres representants de la Direcció General d’Esports.

—  Un representant de cada consell insular o, si escau, dels organismes autònoms creats per aquests ens que tenguin atribuïda la competència en matèria esportiva.

—  Un representant de les federacions esportives de les Illes Balears.

— Un representant del Col·legi Oficial de Llicenciats en Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport.

— Un representant de l’àrea d’esports de cadascun dels mitjans de comunicació d’àmbit autonòmic de les Illes Balears.

Secretari: El funcionari que nomeni la Direcció General d’Esports.

5. Una vegada constituït el jurat, la consellera pot proposar els criteris que han de regir la distribució dels vots emesos pels membres. Aquests criteris s’han de fixar amb el vot favorable de la majoria dels assistents. 

6. En totes les actuacions, el jurat s’ha d’ajustar a les normes de funcionament dels òrgans col·legiats que estableixen la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l’Administració de la Comunitat Autònoma, i la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú.

7. Les propostes o candidatures a la distinció s’han d’adreçar a la Direcció General d’Esports, carrer de l’Urugüai, s/n (Palma Arena), 07010 Palma, i s’han de presentar en qualsevol de les formes que fixa la Llei 30/1992.

Les propostes han de contenir:

a)l’ Imprès de proposta de candidatura formalitzat (annex II), que poden trobar a la pàgina web, http://esports.caib.es i que inclou:

  • Les dades de l’entitat que fa la proposta.
  • Les circumstàncies i les dades personals de la persona proposada
  • Els currículums general i laboral de la persona proposada.
  • El currículum esportiu de la persona proposada.
  • Una fotografia recent de la persona proposada.

Per tal de facilitar la tasca d’avaluació del jurat, aquest imprès no es pot emplenar a mà.

b) Un dossier informatiu o fotogràfic documental dels mèrits que s’al·leguen i que expressi  la dedicació a l’esport (màxim de 10 pàgines).

(Qualsevol dubta o qüestió en relació a la presentació de les candidatures es podrà consultar al correu: cornelius@esports.caib.es)

8. Només es pot atorgar una distinció ordinària anualment. El jurat està facultat per declarar deserta aquesta distinció. D’altra banda, el jurat, una vegada presentats els corresponents currículums esportius, pot proposar directament l’atorgament de la distinció, amb caràcter extraordinari, a una o més persones en les quals concorrin causes excepcionals en virtut de la seva trajectòria professional i de la transcendència i els especials mèrits esportius que faci que siguin mereixedores d’aquesta distinció. Aquesta distinció, per a la qual no regeix el que disposa el punt setè anterior, s’ha de lliurar en un acte públic que ha d’organitzar el Govern de les Illes Balears. 

9. La distinció atorgada a títol pòstum s’ha de lliurar als familiars més pròxims. 

10. La distinció s’ha de lliurar en un acte públic que ha d’organitzar el Govern de les Illes Balears en el primer trimestre de l’any 2016. 

11. L’acord de la concessió s’ha de publicar en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.