Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL INSULAR DE FORMENTERA

Núm. 15469
Publicació del Conveni de col·laboració entre l’Escola Lliure El Sol i el Consell Insular de Formentera, per a la realització de les pràctiques d’activitats d’educació en el lleure infantil i juvenil, a l’escola d’estiu de Formentera 2015

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Formentera, 13 de juliol de 2015

Reunits

D’una banda, en Raimon Goberna Cabanyes, amb el NIF 46138936Q, secretari general i representant legal de l’Escola Lliure El Sol, amb CIF E59914994, ubicada al carrer Avinyó, 44, de Barcelona, amb el codi postal 08002.

I de l’altra, en Jaume Ferrer Ribas, president del Consell Insular de Formentera, amb CIF P-0702400-C i domicili social a la plaça de la Constitució, 1, de Sant Francesc, en virtut de l’acord del Ple d’13 de juny de 2015, i d’acord amb l’article 136 del Reglament orgànic del Consell Insular de Formentera (ROC), la Llei 7/1985, de 2 d’abril, reguladora de les bases del règim local, la Llei orgànica 5/1985, de 19 de juny, del règim electoral general, i la Llei 8/2000, de 27 d’octubre, de consells insulars.

Les parts es reconeixen la capacitat legal necessària per a aquest acte, i

Manifesten

I. L’Escola Lliure El Sol és una escola d’educadors en el lleure infantil i juvenil reconeguda per la Direcció de Joventut de la Generalitat de Catalunya que té entre els seus objectius fundacionals la formació d’educadors i educadores en el lleure infantil i juvenil així com acompanyar en el seu creixement a activistes, dirigents, treballadors i professorat de l'associacionisme, l'economia social i el tercer sector.

II. L’Escola d'Estiu de Formentera 2015, té entre els seus objectius generals: Crear un espai lúdic i educatiu on puguin assistir les nenes i nenes de durant l'estiu en horari matinal; potenciar el desenvolupament imaginatiu i creatiu dels participants; educar en valors; ensenyar formes alternatives d'emprar el temps lliure; mostrar l'àrea del col·legi com un espai lúdic aprofitable; conèixer la nostra cultura i els seus elements propis; acceptar, respectar i enriquir-se d'altres cultures.

III. L’Ordre BSF/196/2013, de 2 d’agost, per la qual s’estableixen els programes dels cursos de formació de monitor/a i de director/a d’activitats d’educació en el lleure infantil i juvenil, requereix la signatura prèvia d’un conveni de col·laboració entre el centre de pràctiques i l’escola d’educadors en el lleure per a la realització de les pràctiques d’activitats d’educació en el lleure infantil i juvenil.

D’acord amb els manifests esmentats, les parts subscriuen aquest conveni amb subjecció als següents

Pactes

Primer

Objecte

L’objecte d’aquest conveni és la col·laboració entre l’Escola Lliure El Sol i l'Escola d'Estiu 2015 del Consell Insular de Formentera, per a la realització de les pràctiques d’activitats d’educació en el lleure infantil i juvenil.

Segon

Activitats de pràctiques

Les activitats de pràctiques han de complir els requisits establerts a l’article 3.2 de l’Ordre BSF/196/2013, de 2 d’agost, per la qual s’estableixen els programes dels cursos de formació de monitor/a i de director/a d’activitats d’educació en el lleure infantil i juvenil.

L’article 3.2 de l’Ordre BSF/196/2013, de 2 d’agost diu:

Les activitats de pràctiques han de reunir els requisits següents:

a) Tenir un projecte educatiu i un equip de monitors/ores estable que treballi en equip.

b) Tenir un/a director/a de pràctiques que tingui el diploma de director d’activitats d’educació en el lleure infantil i juvenil expedit per l’òrgan competent en matèria de joventut de la Generalitat de Catalunya o de l’òrgan corresponent de les comunitats autònomes amb competència en la matèria i també aquelles persones que tinguin el Certificat de professionalitat de direcció i coordinació d’activitats de lleure infantil i juvenil.

c) Tenir un grup d’infants o de persones joves estable, d’una franja d’edat entre 3 i 20 anys, i que la durada de les activitats que s’hi facin sigui suficient per poder avaluar el procés educatiu, o bé ser una instal·lació juvenil inscrita en el Registre d’instal·lacions juvenils de l’òrgan competent en matèria de joventut i tenir una activitat anual estable. La diferència mínima d’edat entre el monitor/a i el grup d’infants ha de ser de 3 anys. En cas que les pràctiques es realitzin en grups on, com a mínim, el 90% de les persones tinguin una discapacitat intel·lectual, és indispensable que aquest grup disposi d’un projecte educatiu de lleure i no els serà aplicable els barems de franja i de diferència d’edat.

d) Han d’ajudar l’alumne/a en pràctiques a créixer humanament i tècnicament, exercitant de forma tutelada els aprenentatges teòrics rebuts.

 

Tercer

Responsable de l’àrea de pràctiques de l’Escola Lliure El Sol

L’Escola Lliure El Sol ha nomenat a la Sra. Jana Alentorn Lahoz com a responsable de l’àrea de pràctiques, que es responsabilitzarà de fer seguiment i/o avaluació de les pràctiques, i de totes aquelles responsabilitats que li atorga la normativa interna de l’Escola lliure al Sol.

Quart

Responsable de l’àrea de pràctiques de l'Escola d'Estiu 2015 del Consell Insular de Formentera

Per part del Consell Insular de Formentera s’ha nomenat al Sr. Francisco José Jurado Pérez com a responsable de l’àrea de pràctiques, que es responsabilitzarà de fer el seguiment i/o avaluació de les pràctiques.

Cinquè

Projecte formatiu

La col·laboració d’aquest conveni es concreta en un projecte formatiu per alumne (fitxa individual de pràctiques), que ha de constar com a document annex. Es poden dur a terme tants projectes formatius de pràctiques com s’acordin entre l'Escola d'Estiu 2015 del Consell Insular de Formentera i l’Escola Lliure El Sol.

El projecte formatiu (fitxa individual de pràctiques) ha de ser verificat i signat pels responsables de l’àrea de pràctiques de cada part signatària d’aquest conveni, i per l’estudiant.

Sisè

Assegurança i responsabilitat civil de l’alumnat

L’Escola Lliure El Sol ha de tenir contractada una pòlissa d’accidents i de responsabilitat civil per tal de

cobrir les contingències que es suscitin com a conseqüència de la realització de les pràctiques per part dels alumnes.

Setè

Extinció

Les causes de rescissió del conveni poden ser:

1. Per mutu acord de les parts, manifestat per escrit.

2. Per la impossibilitat sobrevinguda legal o material de donar compliment a l’objecte d’aquest conveni.

3. L’incompliment greu de qualsevol de les parts de les obligacions previstes al conveni.

4. La denúncia d’una de les parts, feta amb un mínim de 3 mesos d’anticipació

Els alumnes que estiguin duent a terme les pràctiques en el moment de l’extinció acabaran el període de pràctiques.

Vuitè

Resolució de conflictes

Les parts signatàries intentaran resoldre de mutu acord les divergències que puguin sorgir en relació al desenvolupament d’aquest conveni. En cas que això no sigui possible, les parts sotmetran les divergències per que fa a la interpretació o el compliment d’aquest conveni als tribunals d’Eivissa.

Novè

Vigència

La vigència d’aquest conveni és indefinida. Transcorregut un any des de la seva signatura, qualsevol de les parts podrà denunciar-lo.

I en prova de conformitat, les parts signen aquest document, per duplicat i a un sol efecte, a la data i lloc indicats a l’encapçalament.

Signatures i segells

Jaume Ferrer Ribas                       Raimon Goberna Cabanyes

Consell Insular de Formentera      Escola Lliure El Sol

 

Formentera, 5 d'octubre de 2015

El President del Consell de Formentera
Jaume Ferrer Ribas