Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció I. Disposicions generals

AJUNTAMENT DE LLORET DE VISTALEGRE

Núm. 15431
Aprovació definitiva Ordenança Fiscal Reguladora de la Taxa per Ocupació de Terrenys d'Ús Públic

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Aprovada definitivament la modificació modificació de l’Article 4 de la quota tributària de l’Ordenança reguladora de la Taxa per ocupació de terrenys d’ús públic amb taules i cadires amb finalitat lucrativa de Lloret de Vistalegre, una vegada finalitzat el termini d’exposició pública sense que s’hagin presentat al·legacions. Es publica el text íntegre de la mateixa per a la seva entrada en vigor i aplicació, en compliment del previst a l’article 17.4 del Reial Decret Legislatiu 2/2004 de 5 de març, pel qual s’aprova el Text Refós de la Llei Reguladora de les Hisendes Locals.

Contra aquest acord, que és definitiu en via administrativa, sols es pot interposar el recurs contenciós administratiu davant el Jutjat del Contenciós Administratiu de Palma, en el termini de dos mesos, comptador a partir del dia següent al de la publicació d’aquest anunci en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

No obstant l’anterior, es pot formular qualsevol altre recurs que es consideri adient.

ORDENANÇA FISCAL REGULADORA DE LA TAXA PER OCUPACIÓ DE TERRENYS D’ÚS PÚBLIC AMB TAULES I CADIRES AMB FINALITAT LUCRATIVA.

Article 1
Concepte.

De conformitat amb el previst als articles 20 i següents R.D.L. 2\2004 Reguladora de les Hisendes Locals, aquest Ajuntament estableix la taxa per utilització privativa del domini públic local, consistent en l’ocupació de terrenys d’ús públic local amb taules i cadires amb finalitat lucrativa, que es regirà per la present Ordenança.

Article 2
Subjecte passiu

Són subjectes passius de la taxa reguladora en aquesta Ordenança les persones o entitats a favor de les quals s’atorguin les llicències, o les que es beneficiïn de l’aprofitament, si es procedeix sense l’oportuna autorització.

Article 3

Responsables

1. Respondran solidàriament de les obligacions tributàries del subjecte passiu les persones físiques a que es refereixen els articles 38.1 i 39 de la Llei General Tributària..

2. Seran responsables subsidiaris els administradors de les societats i els síndics, interventors o liquidadors de fallides, concursos, societats i entitats en general en el supòsits i amb l’abast que assenyala l’article 40 de la Llei General Tributària.

Article 4

Quota tributària

1. la quantia de la taxa regulada en aquesta Ordenança serà la fixada a les Tarifes contingudes a l’apartat següent, atenent a la superfície ocupada pels aprofitaments expressada en metres quadrats.

2. La tarifa de la taxa per cada m2 de superfície ocupada serà la següent: 25 € m2 per any.

3. La tarifa de la taxa per cada m2 de superfície ocupada a festes i fires serà la següent: 3,00 euros/m2

4. La tarifa de la taxa per cada m2 de superfície ocupada al mercat serà la següent: 2,00 euros/m2

5.Als efectes prevists per a l’aplicació de  l’apartat anterior, es tendrà en compte el següent:

1. Si el nombre de metres quadrats de l’aprofitament no fos enter s’arrodonirà per excés per obtenir la superfície ocupada.

2. Els aprofitaments seran anuals, autoritzant-se per a tot l’any natural.

 

Article 5

Exempcions i bonificacions

No es concedirà cap exempció o bonificació.

Article 6

Meritació

1. La meritació de la taxa reguladora en aquesta Ordenança es produeix:

a. Tractant-se de noves ocupacions, en el moment de sol.licitar la corresponent llicència.

b. Tractant-se d’ocupacions ja autoritzades i prorrogades, l’1 de gener de cada any.

2 El pagament de la taxa es realitzarà:

a) Tractant-se de concessions de noves ocupacions, per ingrés directe a la Tresoreria  Municipal però sempre abans de retirar la corresponent llicència. Aquest ingrés tendra caràcter de dipòsit previ, de conformitat amb el disposat a l’article  47.1 de la Llei 39/1988, de 28 de desembre, quedant elevat a definitiu en concedir-se la llicència corresponent.

b) Tractant-se de concessions d’aprofitament ja autoritzades i prorrogades, una vegada incloses als padrons o matricules d’aquesta taxa, per anys naturals, a les oficines de la Recaptació Municipal, des del dia 16 del mes de gener fins al dia 15 del mes de febrer.

  

Article 7

Declaració i ingrés

1. Les quantitats exigibles d’acord a les Tarifes es liquidaran per cada aprofitament sol.licitat o realitzat i seran irreduibles pel període anual autoritzat, excepte en el supòsits d’inici o cessament en la utilització privativa. En aquest cas, el període impositiu s’ajustarà a aqueixa circumstància amb el conseqüent prorrateig de la quota, per trimestre naturals.

2. Les persones o entitats interessades en la concessió d’aprofitaments regulats en aquesta Ordenança hauran de sol.licitar prèviament la corresponent llicència, realitzar el dipòsit previ a què es refereix l’article 5.2.1 següent i formular declaració en la que consti la superfície de l’ocupació, acompanyada d’un pla detallat de la mateixa i de la seva situació, que haurà de ser sempre confrontant amb l’establiment que ho sol.licita.

3. Els serveis tècnics d’aquest Ajuntament comprovaran i investigaran les declaracions formulades pels interessats, concedint-se les autoritzacions de no trobar diferéncies amb les peticions de llicències; si es donessin diferències, es notificaran les mateixes als interessats i es giraran, en el seu cas, realitzats els ingressos complementaris que procedeixin.

4. En cas de denegar-se les autoritzacions, els interessats podran sol.licitar d’aquest Ajuntament la devolució del import ingressat.

5. No es consentirà l’ocupació de la via pública fins que s’hagi abonat el dipòsit previ a què es refereix l’article 5.2 següent i s’hagi obtingut la corresponent  llicència pels interessats. L’incompliment d’aquest manament podrà donar lloc a la no concessió de la llicència sense perjudici de pagament de la taxa i de les sancions i recàrrecs que procedeixin.

6. Una vegada autoritzada l’ocupació s’entendrà prorrogada mentre no s’acordi la seva caducitat per la batllia o es presenti baixa justificada per l’interessat o pels seus legítims representants, en cas de mort.

7. La presentació de la baixa serà efectiva a partir del primer dia del període natural de temps següent assenyalat a l’epígraf de la Tarifa que correspongui. Sigui quina sigui la causa que s’al·legui en contrari, la no presentació de la baixa determinarà l’obligació de continuar abonant la taxa.

8. Les autoritzacions tendran caràcter personal i no podran ser cedides o subarrendades a tercers. L’incompliment d’aquest manament  donarà lloc a l’anul·lació de la llicència.

Disposició addicional única

Les autoritzacions per ocupació de via pública no comprendran  en cap cas els dies de festes patronals, fires i altres esdeveniments organitzats per l’Ajuntament. Per aquests dies s’haurà de sol.licitar, expressament, a l’Ajuntament l’ocupació de la via pública, i quedarà a criteri de l’Ajuntament la seva concessió. Així mateix la quota  fixada anualment no es reduirà per l’exclusió dels esmentats dies.

Disposició final

La present Ordenança entrarà en vigor el mateix dia de la seva publicació íntegra en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, romanent en vigor fins a la seva modificació o derogació expresses.

 

Lloret de Vistalegre, 19 d’octubre de 2015.

El Batle,
Antoni Bennasar Pol