Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL DE GOVERN

Núm. 9208
Acord del Consell de Govern de 22 de maig de 2015 pel qual es ratifica l’acord de dissolució del Consorci per a la Rehabilitació Integral de Barris de Palma (RIBA) i d’integració dels seus actius i passius en el Patronat Municipal de l’Habitatge (PMH)

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

El 10 de febrer de 2004, en el BOIB núm. 20, es varen publicar els Estatuts del Consorci per a la Rehabilitació Integral de Barris (RIBA), Consorci de naturalesa local, els membres nats del qual són la Comunitat Autònoma de les Illes Balears i l’Ajuntament de Palma.

L’article 5 dels Estatuts del Consorci estableix que aquest s’ha de dissoldre per acord dels seus membres.

El dia 5 de desembre de 2014 el Consell de Govern de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, en el procés de reestructuració del seu sector públic instrumental, va acordar incloure la separació del Govern de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears del Consorci RIBA.

La Junta Rectora del Consorci Riba, en la sessió de 6 de març de 2015, va aprovar, amb la majoria absoluta legal requerida estatutàriament, l’acord que es transcriu a continuació i que ha estat aprovat pel Ple de l’Ajuntament de Palma en la sessió de 26 de març de 2015 i publicat en el BOIB núm. 53, de 14 d’abril de 2015. L’acord és el següent:

1. Dissoldre el Consorci per a la Rehabilitació Integral de Barris de Palma (RIBA), atesos els motius explicats a l’expositiu de l’acord i integrar el seus actius, passius i personal a l’organisme autònom municipal Patronat Municipal de l’Habitatge.

2. Modificar els Estatuts del Patronat Municipal de l’Habitatge que, a partir d’ara, es denominarà Patronat Municipal de l’Habitatge i de la Rehabilitació Integral de Barris (PMH i RIBA), afegint a l’objecte definit a l’article 4, primer paràgraf: “Promoure i gestionar, en col·laboració amb totes les administracions competents, la recuperació integral del centre històric de Palma i de totes aquelles zones de la ciutat necessitades de recuperació integral.

3. Encomanar el desenvolupament i l’execució dels acords de dissolució del Consorci RIBA i d’integració del seu actiu, passiu i personal en el Patronat Municipal de l’Habitatge i RIBA, mitjançant els acords que corresponguin i que seran adoptats pels òrgans competents i amb les formalitats que pertoquin, a instància de les àrees municipals competents per raó de la matèria.

4. Assenyalar com a data d’integració el 30 d’abril de 2015.

5. Comunicar aquest Acord al Govern de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears als efectes pertinents.

6. Publicar aquest acord en el BOIB per a general coneixement, així com els Estatuts del Patronat modificats, una vegada s’hagin complert tots els tràmits per a l’efectiva dissolució i integració dels actius i passius del Consorci en els termes mencionats en el Patronat, tant pel Govern de la CAIB com per l’Ajuntament de Palma de Mallorca.

Per tot això, el Consell de Govern, a proposta del conseller d’Agricultura, Medi Ambient i Territori, en la sessió de 22 de maig de 2015, adoptà, entre d’altres, l’Acord següent:

Primer. Ratificar l’acord adoptat el 6 de març de 2015 per la Junta Rectora del Consorci per a la Rehabilitació Integral de Barris de Palma (RIBA), de dissolució del Consorci RIBA i d’integració dels seus actius i passius en el Patronat Municipal de l’Habitatge (PMH).

Segon. Publicar aquest Acord en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.”

 

Palma, 22 de maig de 2015

  

El secretari del Consell de Govern

Antonio Gómez Pérez