Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'EDUCACIÓ, CULTURA I UNIVERSITATS

Núm. 9118
Resolució de la consellera d’Educació, Cultura i Universitats de 5 de maig de 2015, per la qual s’actualitza i modifica l’adscripció dels centres privats i centres privats concertats de batxillerat, formació professional específica i centres privats de règim especial a instituts d’ensenyament secundari o centres públics de referència de les Illes Balears

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Antecedents

1. El Reial Decret 1467/2007 de 2 de novembre (BOE núm. 266 de 6 de novembre), pel qual s’estableix l’estructura del batxillerat i se’n fixen els ensenyaments mínims, a la disposició addicional primera punt 4 estableix, referent als centres que imparteixen batxillerat que: ” Les actes d’avaluació s’estenen per a cada un dels cursos i es tanquen en finalitzar el període lectiu ordinari i en la convocatòria de la prova extraordinària. Comprenen la relació nominal de l’alumnat que compon el grup juntament amb els resultats de l’avaluació de les matèries. Al segon curs ha de figurar l’alumnat amb matèries no superades del curs anterior i s’hi ha de recollir la proposta d’expedició del títol de batxiller. Les ha de signar tot el professorat del grup i han de portar el vist i plau del director del centre. Els centres privats han de remetre un exemplar de les actes a l’Institut d’Educació Secundària al qual estiguin adscrits”.

2. L’Ordre de la consellera d’Educació i Cultura de 2 de febrer de 2009 (BOIB núm. 20 de 7 de febrer) sobre l’avaluació de l’aprenentatge de l’alumnat de batxillerat a les Illes Balears disposa a l’article 13.6 “Els centres privats han de remetre un exemplar de les actes a l’Institut d’Educació Secundària al que estan adscrits en el termini de deu dies següents a la finalització del procés d’avaluació ordinària i extraordinària”.

3. L’Ordre ECD/2764/2002, de 30 d’octubre (BOE núm.268, de 8 de novembre), per la qual es regulen els aspectes bàsics del procés d’avaluació, acreditació acadèmica i mobilitat de l’alumnat que cursi la formació professional específica a la Llei Orgànica 1/1990, de 3 d’octubre, d’Ordenació General del Sistema Educatiu, al punt 5 de la tercera disposició, estableix que en el cas dels centres privats de formació professional específica “ la diligència relativa a l’expedició del títol serà complimentada pel Institut d’Educació Secundària”.

4. El Reial decret 1147/2011, de 29 de juliol (BOE núm. 182, de 30 de juliol), pel qual s’estableix l’ordenació general de la formació professional del sistema educatiu, al Capítol I, article 51.10, i el Decret 91/2012 de 23 de novembre (BOIB núm. 177 de 29 de novembre) pel qual s’estableix l’ordenació general de la formació professional del sistema educatiu en el sistema integrat de formació professional a les Illes Balears, a l’article 34.1 estableixen: “Els documents del procés d’avaluació dels ensenyaments de formació professional són l’expedient acadèmic de l’alumne, les actes d’avaluació i els informes d’avaluació individualitzats. Els informes d’avaluació i els certificats acadèmics són els documents bàsics que garanteixen la mobilitat de l’alumnat”

5. El Decret 96/2010, de 20 de juliol (BOIB núm.116, de 7 d’agost) pel qual es regulen els centres integrats de formació professional dins l’àmbit de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears,  estableix, a l’article 3.1 : “Els centres integrats de formació professional poden ser públics o privats. En el cas que siguin privats i per garantir els processos administratius i de guarda quant a l’expedició de titulacions, la seva adscripció s’ha de fer a un centre públic”.

6. El Reial decret 321/1994 de 25 de febrer (BOE núm. 82 de 6 d’abril), sobre autoritzacions a centres docents privats per impartir ensenyaments artístics, modificat pel Reial decret 131/2010, de 12 de febrer, a la disposició addicional quarta estableix : “que els centres privats al que es refereix el present Reial Decret seran adscrits a efectes administratius a un centre públic en la corresponent Ordre d’autorització”.

7. La Resolució del director general de Formació Professional i Inspecció Educativa de 8 de novembre de 2000 (BOIB núm.151 de 12 de desembre i correcció d’errades d’aquesta Resolució BOIB núm.13 de 30 de gener de 2001) va modificar l’adscripció de determinats centres privats i centres privats concertats a instituts d’ensenyament secundari de les Illes Balears.

8. Els centres privats i privats concertats que fins a la publicació d’aquesta Resolució estaven adscrits a més d’un centre públic, unificaran la seva inscripció a un sol centre excepte en els casos:

  • CC Sant Josep Obrer I, el qual quedarà adscrit a un IES per als estudis de Batxillerat (IES Josep Sureda i Blanes) i a un altre IES per als estudis de Formació Professional (IES Politècnic).
  • Els centres privats i privats concertats, integrats de Música i ensenyaments de Règim General que per als estudis autoritzats de Música i Dansa queden adscrits a un Conservatori.

9. El 4 de maig de 2015, la cap de servei d’Escolarització, Serveis Complementaris a l’Ensenyament, Títols i Convalidacions amb el vist i plau del cap del departament de Planificació i Centres, va emetre informe favorable de l’actualització  i modificació, si n’és el cas, de l’adscripció actual dels centres privats i centres privats concertats als IES o centres públics de referència, segons els ensenyaments que imparteixin.

Fonaments de dret

1. La Llei orgànica 8/1985, de 3 de juliol, reguladora del dret a l’educació (BOE de 4 de juliol).

2. La Llei orgànica 2/2006, de 3 de maig, d’educació (BOE de 4 de maig).

3. El Reial decret 1467/2007, de 2 de novembre, pel qual s’estableix l’estructura del batxillerat i es fixen els seus ensenyaments mínims (BOE de 6 de novembre).

4. L’Ordre ESD/1729/2008, d’11 de juny, per la qual es regula l’ordenació i s’estableix el currículum de batxillerat (BOE de 18 de juny).

5. L’Ordre EDU/554/2008, de 19 de desembre, per la qual es determinen el procediment i els documents i requisits formals del procés d’avaluació i diversos aspectes organitzatius de batxillerat i l’adaptació d’aquest a les particularitats del batxillerat a distància i del batxillerat nocturn.

6. El Decret 82/2008, de 25 de juliol, pel qual s’estableixen l’estructura i el currículum de batxillerat a les Illes Balears (BOIB d’1 d’agost).

7. L’Ordre de la consellera d’Educació i Cultura de 2 de febrer de 2009 sobre l’avaluació de l’aprenentatge de l’alumnat del batxillerat a les Illes Balears (BOIB de 7 de febrer).

8. L’Ordre de la consellera d’Educació i Cultura de 27 d’abril de 2009 sobre el desenvolupament de batxillerat a les Illes Balears (BOIB de 12 de maig).

9. Ordre de la consellera d’Educació i Cultura de 23 de juny de 2009 per la qual es regulen els ensenyaments de batxillerat en règim a distància a les Illes Balears.

10. El Reial decret 1147/2011, de 29 de juliol (BOE núm. 182, de 30 de juliol), pel qual s’estableix l’ordenació general de la formació professional del sistema educatiu.

11. El Decret 96/2010, de 20 de juliol (BOIB núm.116, de 7 d’agost) pel qual es regulen els centres integrats de formació professional dins l’àmbit de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

12. El Reial decret 303/2010 de 15 de març, (BOE núm. 86, del 9 d’abril) pel qual s’estableixen els requisits mínims dels centres que imparteixen ensenyaments artístics regulats per la Llei orgànica 2/2006, de 3 de maig, d’ Educació.

13. La Resolució de la directora general d’Administració, Ordenació i Inspecció educativa mitjançant la qual s’estableixen els models de documents oficials d’avaluació de les etapes d’educació infantil, educació primària, educació secundària obligatòria i batxillerat a les Illes Balears.

14. L’Estatut d’autonomia de les Illes Balears, aprovat per la Llei orgànica 2/1983, de 25 de febrer (BOE d’1 de març), reformat per la Llei orgànica 1/2007, de 28 de febrer (BOE de 16 de març) que, a l’article 36.2, estableix que, en matèria d’ensenyament, correspon a la Comunitat Autònoma de les Illes Balears la competència de desenvolupament legislatiu i d’execució de l’ensenyament en tota la seva extensió, nivells i graus, modalitats i especialitats, d’acord amb el que disposen els articles 27 i 149.1.30a de la Constitució espanyola.

Per tot això, i amb la finalitat d’actualitzar i modificar, si n’és el cas, l’adscripció actual dels centres privats i centres privats concertats als IES o centres públics de referència, segons els ensenyaments que imparteixin, i a proposta de la Direcció General de Planificació i Infraestructures Educatives, dict la següent

Resolució

1. Actualitzar l’adscripció dels centres privats i centres privats concertats que imparteixen Batxillerat als IES o centres públics de referència que apareixen en l’annex 1.

2. Actualitzar l’adscripció dels centres privats i centres privats concertats que imparteixen Formació Professional Bàsica i els cicles formatius de grau mitja i grau superior de Formació Professional als IES o centres públics de referència que apareixen a l’annex 2.

3. Adscriure els centres privats que imparteixen cicles formatius d’Arts Plàstiques i Disseny i Ensenyaments Esportius de Règim Especial als IES o centres públics de referència que apareixen a l’annex 3.

4. Adscriure els centres integrats de música i dansa i centres autoritzats d’Ensenyaments Elementals i Professionals de Música i Dansa als conservatoris de referència que apareixen a l’annex 4.

5. Actualitzar la relació dels IES o centres públics de referència amb els centres privats i privats concertats que tenen adscrits (annex 5)

6. L’adscripció té implicacions per tots dos centres, l’IES o el centre públic de referència i el centre educatiu que hi queda adscrit.

  • Cada centre privat i privat concertat adscrit ha de complir les prescripcions que estableix la normativa reguladora del procés d’admissió i matrícula de l’alumnat i del procés d’avaluació referent a la tramesa d’actes d’avaluació i d’altra documentació cap a l’IES o centre de referència al qual està adscrit, perquè es puguin complir els requisits formals derivats de l’expedició de títols.
  • Cada IES o centre públic de referència ha de complir amb el que estableix la normativa reguladora del procés d’avaluació referent a la custòdia de documents i expedicions de títols, respecte al centre o centres privats que tengui adscrits.

7.Les prescripcions i obligacions del centre privat i centre privat concertat adscrit i del IES o centre públic de referència, pel que fa a l’àmbit d’aplicació d’aquesta adscripció són les següents:

Documents

IES o Centre públic de referència

Centre privat adscrit

Expedient

Acadèmic

Arxivar i custodiar l’expedient acadèmic de cada alumne

Actes d’Avaluació

Arxivar i custodiar les actes d’avaluació

Remetre un exemplar de l’acta d’avaluació en el termini de deu dies següents a la finalització del procés d’avaluació ordinària i extraordinària

Títols

Emplenar les diligències relatives a l’expedició de títols:

 - Fer la proposta d’expedició del títol, previ pagament de les taxes i la sol·licitud dels interessats

-  Rebre, arxivar i entregar els títols

- Arxivar i custodiar les taxes dels títols

Certificats Acadèmics

Emetre i registrar els certificats acadèmics que sol·licitin els alumnes

Informe Personal per Trasllat

Emetre els informes referents al trasllat dels alumnes

Historial Acadèmic

Custodiar l’historial acadèmic dels alumnes

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució —que exhaureix la via administrativa— es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant la consellera d’Educació, Cultura i Universitats en el termini d’un mes comptador des de l’endemà d’haver-ne rebut la notificació, d’acord amb l’article 117 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, i l’article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

També s’hi pot interposar directament un recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears en el termini de dos mesos comptadors des de l’endemà de la publicació en el BOIB, d’acord amb els articles 10 i 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

 

Palma, 5 de maig  de 2015

La consellera d’Educació, Cultura i Universitats
Maria Núria Riera Martos

 

ANNEX 1
CENTRES PRIVATS I CENTRES PRIVATS CONCERTATS QUE IMPARTEIXEN BATXILLERAT

Illa: Eivissa

CODI

NOM CENTRE

CENTRE ADSCRIPCIÓ

07008776

MESTRAL

IES SA BLANCA DONA

07001319

CC NUESTRA SEÑOLA DE LA CONSOLACIÓN

IES SANTA MARIA D’EIVISSA

07001344

CC SA REAL

IES SANTA MARIA D’EIVISSA

Illa: Mallorca

CODI

NOM CENTRE

CENTRE ADSCRIPCIÓ

07013656

ÀGORA PORTALS

IES BENDINAT

07013528

AIXA

IES SON PACS

07013085

COOPERATIVA SON VERÍ NOU

IES  S’ARENAL

07007735

FRANCESC DE BORJA MOLL

IES ANTONI MAURA

07003638

LUIS VIVES

IES RAMON LLULL

0701356

LLAÜT

IES SON PACS

07002828

SAN CAYETANO

IES SES ESTACIONS

07006767

CC AULA BALEAR

IES ARXIDUC LLUÍS SALVADOR

07001526

CC BEATO RAMON LLULL

IES BERENGUER D’ANOIA

07004230

CC CENTRO INTERNACIONAL DE EDUCACIÓN (CIDE)

IES SON PACS

07004333

CC LA SALLE (SA VILETA)

IES GUILLEM SAGRERA

07004278

CC MADRE ALBERTA

IES JOAN ALCOVER

07003857

CC NUESTRA SEÑORA DE MONTESIÓN (PALMA)

IES RAMON LLULL

07003511

CC PIUS XII

IES MADINA MAYURQA

07002701

CC SANT ANTONI ABAT

IES SON RULLAN

07003298

CC SANT FRANCESC

IES RAMON LLULL

07006500

CC SANT JOSEP OBRER I

IES JOSEP SUREDA I BLANES

07003717

CC SANT PERE

IES SON RULLAN

07003021

CC SANTA MAGDALENA SOFIA

IES GUILLEM SAGRERA

07002920

CC SANTA MARIA

IES JOAN ALCOVER

07003262

CC SANTA MÓNICA

IES JOAN MARIA THOMÀS

07002816

CC VIRGEN DEL CARMEN

IES JOSEP MARIA LLOMPART

Illa: Menorca

CODI

NOM CENTRE

CENTRE ADSCRIPCIÓ

07001915

CC LA SALLE

IES JOAN RAMIS I RAMIS


ANNEX 2
CENTRES PRIVATS I CENTRES PRIVATS CONCERTATS QUE IMPARTEIXEN FORMACIÓ PROFESSIONAL

Illa: Mallorca

CODI

NOM CENTRE

CENTRE ADSCRIPCIÓ

07013310

ACADÈMIA FLEMING

IES POLITÈCNIC

07005647

ADEMA, ESCUELA DENTAL MALLORCA

IES FRANCESC DE BORJA MOLL

07015148

CA’N PALERM CENTRE DE FORMACIÓ

IES ANTONI MAURA

07015033

CENTRE D’ESTUDIS MANACORINS

IES MANACOR

07008651

CENTRE DE FORMACIÓ PROFESSIONAL CREU ROJA

IES JOSEP MARIA LLOMPART

07015124

EDIB, FORMACIÓ PROFESSIONAL

IES JOAN ALCOVER

07015094

ESCOLA D’IMATGE I SO

IES JUNÍPER SERRA

07015288

ESERP BUSINESS SCHOOL

IES JOAN MARIA THOMÀS

07015409

ESMENT

IES SON RULLAN

07015082

GLOBAL CENTRE D’ESTUDIS

IES MOSSÈN ALCOVER

07003638

LUIS VIVES

IES RAMON LLULL

07015151

TOTH EDUCATIU

CIFP SON LLEBRE

07006767

CC AULA BALEAR

IES ARXIDUC LLUÍS SALVADOR

07004230

CC CENTRO INTERNACIONAL DE EDUCACIÓN (CIDE)

IES SON PACS

07006664

CC ES LICEU

IES JUNÍPER SERRA

07003471

CC JESÚS MARÍA

IES JUNÍPER SERRA

07004308

CC LA PURÍSIMA

IES GUILLEM SAGRERA

07004333

CC LA SALLE (SA VILETA)

IES GUILLEM SAGRERA

07003857

CC NUESTRA SEÑORA DE MONTESIÓN (PALMA)

IES RAMON LLULL

07000212

CC RAMON LLULL (ANDRATX)

IES BALTASAR PORCEL

07003331

CC SAN FELIPE NERI

IES ARXIDUC LLUÍS SALVADOR

07001058

CC SANT ALFONS

IES FELANITX

07002701

CC SANT ANTONI ABAT

IES SON RULLAN

07003298

CC SANT FRANCESC

IES RAMON LLULL

07006500

CC SANT JOSEP OBRER I

IES POLITÈCNIC

07003067

CC SANT JOSEP OBRER II

ES POLITÈCNIC

ANNEX 3
CENTRES PRIVATS QUE IMPARTEIXEN CICLES FORMATIUS D’ARTS PLÀSTIQUES I DISSENY I ENSENYAMENTS ESPORTIUS DE RÈGIM ESPECIAL

CODI

NOM CENTRE

CENTRE ADSCRIPCIÓ

07014983

ESCOLA BALEAR DE L’ESPORT (EBE)

IES CENTRE DE TECNIFICACIÓ ESPORTIVA (CETE)

07015197

ESCOLA D’IMATGE I SO

ESCOLA D’ART I SUPERIOR DE DISSENY DE PALMA

ANNEX 4
CENTRES INTEGRATS DE MÚSICA I DANSA I CENTRES AUTORITZATS D’ENSENYAMENTS ELEMENTALS I PROFESSIONALS DE MÚSICA I DANSA

CODI

NOM CENTRE

CENTRE ADSCRIPCIÓ

07013656

ÀGORA PORTALS (CIEEPM)

CONSERVATORI PROFESSIONAL DE MÚSICA I DANSA DE MALLORCA

07014715

CIDE (CAEEM)

CONSERVATORI PROFESSIONAL DE MÚSICA I DANSA DE MALLORCA

07015112

ESCOLA DE DANSA FRANCISCA TOMÁS (CAEEPD)

CONSERVATORI PROFESSIONAL DE MÚSICA I DANSA DE MALLORCA

07008144

ESCOLA DE DANSA SANT JAUME (CAEED)

CONSERVATORI PROFESSIONAL DE MÚSICA I DANSA DE MALLORCA

07000959

ESCOLANIA DE LLUC (CIEEM)

CONSERVATORI PROFESSIONAL DE MÚSICA I DANSA DE MALLORCA

07015100

OBRADORS MÚSICS MARRATXÍ (CAEEM)

CONSERVATORI PROFESSIONAL DE MÚSICA I DANSA DE MALLORCA

07008703

SANT JOSEP OBRER (CAEEM)

CONSERVATORI PROFESSIONAL DE MÚSICA I DANSA DE MALLORCA

07008132

SANTA MÒNICA (CAEEM)

CONSERVATORI PROFESSIONAL DE MÚSICA I DANSA DE MALLORCA

  • CAEEM- Centre autoritzat d’ensenyaments elementals de música
  • CAEED- Centre autoritzat d’ensenyaments elementals de dansa
  • CAEEPD- Centre autoritzat d’ensenyaments elementals i professionals de dansa
  • CIEEM- Centre integrat d’ensenyaments elementals de música
  • CIEEPM- Centre integrat d’ensenyaments elementals i professionals de música

ANNEX 5
RELACIÓ D’IES O CENTRES PÚBLICS DE REFERÈNCIA QUE TENEN ADSCRITS CENTRES PRIVATS I PRIVATS CONCERTATS

Centre d’adscripció

Centre adscrit

CIFP SON LLEBRE

TOTH EDUCATIU

CONSERVATORI PROFESSIONAL DE MÚSICA I DANSA DE MALLORCA

ESCOLA DE DANSA SANT JAUME (CAEED)

ESCOLA DE DANSA FRANCISCA TOMÁS (CAEEPD)

SANTA MÒNICA (CAEEM)

CIDE (CAEEM)

OBRADORS MÚSICS MARRATXÍ (CAEEM)

SANT JOSEP OBRER (CAEEM)

ÀGORA PORTALS (CIEEPM)

ESCOLANIA DE LLUC (CIEEM)

CAEEM- Centre autoritzat d’ensenyaments elementals de música

CAEED- Centre autoritzat d’ensenyaments elementals de dansa

CAEEPD- Centre autoritzat d’ensenyaments elementals i professionals de dansa

CIEEM- Centre integrat d’ensenyaments elementals de música

CIEEPM- Centre integrat d’ensenyaments elementals i professionals de música

ESCOLAD'ART I SUPERIOR DE DISSENY

ESCOLA D'IMATGE I SO (Centre privat d’Ensenyaments Artístics)

IES ANTONI MAURA

FRANCESC DE BORJA MOLL

CA'N PALERM CENTRE DE FORMACIÓ

IES ARXIDUC LLUÍS SALVADOR

CC AULA BALEAR

CC SAN FELIPE NERI

IES BALTASAR PORCEL

CC RAMON LLULL (ANDRATX)

IES BENDINAT

ÀGORA PORTALS

IES BERENGUER D'ANOIA

CC BEATO RAMÓN LLULL

IES CENTRE DE TECNIFICACIÓ ESPORTIVA ILLES BALEARS

ESCOLA BALEAR DE L'ESPORT

IES FELANITX

CC SANT ALFONS

IES FRANCESC DE BORJA MOLL

ADEMA, ESCUELA DENTAL MALLORCA

IES GUILLEM SAGRERA

CC LA PURÍSIMA

CC LA SALLE  (SA VILETA)

CC SANTA MAGDALENA SOFIA

IES JOAN ALCOVER

CC MADRE ALBERTA

CC SANTA MARIA

EDIB,  FORMACIÓ PROFESSIONAL

IES JOAN MARIA THOMÀS

ESERP BUSINESS SCHOOL

CC SANTA MÓNICA

IES JOAN RAMIS I RAMIS

CC LA SALLE  (MAÓ)

IES JOSEP MARIA LLOMPART

CC VIRGEN DEL CARMEN

CENTRE DE FORMACIÓ PROFESSIONAL CREU ROJA

IES JOSEP SUREDA I BLANES

CC SANT JOSEP OBRER I

IES JUNÍPER SERRA

CC ES LICEU

CC JESÚS MARÍA

ESCOLA D'IMATGE I SO (Centre de Formació Professional)

IES MADINA MAYURQA

CC PIUS XII

IES MANACOR

CENTRE D'ESTUDIS MANACORINS

IES MOSSÈN ALCOVER

GLOBAL CENTRE D'ESTUDIS

IES POLITÈCNIC

ACADÈMIA FLEMING

CC SANT JOSEP OBRER I

CC SANT JOSEP OBRER II

IES RAMON LLULL

LUIS VIVES

CC NUESTRA SEÑORA DE MONTESIÓN (PALMA)

CC SANT FRANCESC

IES SA BLANCA DONA

MESTRAL

IES SANTA MARIA D'EIVISSA

CC NUESTRA SEÑORA DE LA CONSOLACIÓN  (EIVISSA)

CC SA REAL

IES S'ARENAL

COOPERATIVA SON VERÍ NOU

IES SES ESTACIONS

SAN CAYETANO

IES SON PACS

CC AIXA

CC CENTRO INTERNACIONAL DE EDUCACIÓN (CIDE)

CC LLAÜT

IES SON RULLAN

CC SANT ANTONI ABAT

CC SANT PERE

ESCOLA ESMENT