Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'HISENDA I PRESSUPOSTS

Núm. 8986
Resolució del conseller d’Hisenda i Pressuposts de 18 de maig de 2015 per la qual s’autoritza la cessió gratuïta de vehicles que estan cedits en ús gratuït i temporal a les policies locals de diferents ajuntaments de les Illes Balears

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Antecedents

1. La Conselleria d’Administracions Públiques és l’òrgan superior de l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears que té atribuïdes les competències en matèria de coordinació i altres facultats en relació amb les policies locals, exercides mitjançant la Direcció General d’Interior, Emergències i Justícia.

2. D’altra banda, l’article 25.2 lletra f)de la Llei 7/1985, de dos d’abril, de Bases de Règim Local, atorga als municipis, en els termes de la legislació de l’Estat i de les comunitats autònomes, competències en matèria de policia local.

3. D’acord amb el que preveuen els articles 9 i 10 de la Llei 4/2013, de 1 de juliol, de Coordinació de les policies locals de les Illes Balears, la Conselleria d’Administracions Públiques determina i arbitra els mitjans necessaris per garantir les funcions establertes en aquesta llei i en les seves disposicions reglamentaries.

4. Hi ha constància expressa de l’interés, per part de la Conselleria d’Administracions Públiques en la cessió gratuïta d’un vehicle a motor i tretze ciclomotors propietat del Govern a les corporacions locals interessades, quedant acreditada la finalitat pública i interès social de la destinació d’aquest bens mobles.

5. Mitjançant un ofici del director general d’Interior, Emergències i Justícia de 30 d’abril de 2015 (amb registre d’entrada 5072/2015), es va trametre tota la documentació necessària per tramitar l’expedient de cessió definitiva corresponent, la qual és la següent:

-Resolució del conseller d’Administracions Públiques per la qual insta al conseller d’Hisenda i Pressuposts per iniciar l’expedient de cessió dels vehicles.

-Memòria justificativa de la Secretaria General de la Conselleria d’Administracions Públiques sobre la cessió.

-Informe actualitzat sobre la taxació del vehicle a motor i ciclomotors, emès per la cap de departament d’Interior.

-Comunicació dels Ajuntaments de: Ferreries, Algaida, Ariany, Bunyola, Llubí, Montuiri, Petra, Porreres, Sant Joan de la Labritja, Santa Eugènia, Sencelles, Sineu, Valldemossa i Vilafranca de Bonany, on hi manifesten el seu interès en la cessió del vehicle a motor i ciclomotors objectes de la cessió definitiva.

6. En data 08 de maig de 2015, s’ha rebut en aquesta Conselleria ofici del director general d’Interior, Emergències i Justícia on s’informa al director general del Tresor, Política Financera i Patrimoni que els Ajuntaments de Consell i Fornalutx han canviat de parer i ara sol·liciten la cessió definitiva dels ciclomotors que tenien cedits en ús gratuït i temporal per a les seves policies locals, deixant sense efecte les comunicacions anteriors en sentit contrari. Així, al referit ofici s’adjunten oficis del dia 28 d’abril, de l’Ajuntament de Consell i de l’Ajuntament de Fornalutx, ambdós amb registre d’entrada a la Conselleria d’Administracions Públiques de data 30 d’abril (5462/15 i 5641/15, respectivament).

Fonaments de Dret

1. Els articles 61, 62 i 72 de la Llei 6/2001, d’11 d’abril, del patrimoni de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

2. Els articles 124, 125 i 142 del Reglament de desplegament de la Llei 6/2001, d’11 d’abril, del patrimoni de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, aprovat pel Decret 127/2005, de 16 de desembre (BOIB núm. 192, de 24 de desembre).

3. El Decret 5/2013, de 2 de maig, del president de les Illes Balears, pel qual es determina la composició del Govern i s’estableix l’estructura de l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (BOIB núm. 60, de 2 de maig).

4. El Decret 15/2013, de 7 de juny (BOIB núm. 82, de 8 de juny), pel qual es modifica el Decret 6/2013, de 2 de maig, del president de les Illes Balears, pel qual s’estableixen les competències i l’estructura orgànica bàsica de les conselleries de l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (BOIB núm. 60, de 2 de maig).

5. El Decret 7/2013, de 2 de maig, del president de les Illes Balears, pel qual es disposa el nomenament dels membres del Govern de les Illes Balears (BOIB núm. 60, de 2 de maig).

6. El Decret 35/2013, de 21 de juny, pel qual es disposa el nomenament del director general del Tresor, Política Financera i Patrimoni de la Conselleria d’Hisenda i Pressuposts del Govern de les Illes Balears (BOIB núm. 88, de 22 de juny).

Proposta de Resolució

Propòs al conseller d’Hisenda i Pressuposts que dicti una Resolució en els termes següents:

1. AUTORITZAR la cessió gratuïta del vehicles que es detallen a continuació a les corporacions locals interessades perquè els facin servir les policies locals dels referits municipis:

MUNICIPI

MATRÍCULA

MARCA

TIPUS

ACTIU FIXE

Consell

C-4509-BMG

Daelim

Ciclomotor

100000002396

Fornalutx

C-4533-BMG

Daelim

Ciclomotor

100000002394

 2. ESTABLIR, per a la cessió, les característiques següents:

  1. La cessió gratuïta dels vehicles queda condicionada al fet que el facin servir exclusivament els membres de la seva policia local, amb la finalitat de dur a terme les funcions com a cossos de seguretat dependents de les corporacions locals dins l’àmbit del seu terme municipal i, quan siguin requerits, col·laborar en les situacions d’emergències produïdes en el territori de les altres administracions locals de les Illes Balears amb l’autorització prèvia dels batlles o les batllesses respectius.
  2. L’Ajuntament es compromet a tractar el vehicle de la manera adequada per complir les finalitats per les quals és cedit i a tenir-ne cura.
  3. L’Ajuntament s’ha d’encarregar de fer el traspàs del vehicle. Així mateix, s’ha d’encarregar de totes les despeses de conservació i manteniment, i són a càrrec seu les obligacions tant legals com tributàries que resultin de la titularitat del bé.
  4. Per tal que la cessió gratuïta sigui efectiva, s’ha de signar una acta de lliurament i acceptació en el termini màxim de tres mesos comptador des de la data d’aquesta Resolució. Si transcorr aquest termini sense que es produeixi l’acceptació de la cessió, quedarà sense efecte.

3. NOTIFICAR la Resolució a les parts interessades.

4. ANOTAR la cessió gratuïta en l’Inventari General de Béns i Drets de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

5. PUBLICAR la Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució —que exhaureix la via administrativa— es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant el conseller d’Hisenda i Pressuposts en el termini d’un mes comptador des de l’endemà d’haver-se publicat en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, d’acord amb l’article 117 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, i l’article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

També es pot interposar directament un recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears en el termini de dos mesos comptadors des de l’endemà d’haver-se publicat la Resolució, d’acord amb l’article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

 

Palma de Mallorca, 18 de maig de 2015

 

El director general del Tresor, Política Financera i Patrimoni

Miguel Miralles Sastre

 

  Conforme amb la proposta. En dict resolució.

El conseller d’Hisenda i Pressuposts   

 José Vicente Marí Bosó