Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL INSULAR D'EIVISSA

Núm. 8971
Bases d’ajudes econòmiques dirigides a associacions i federacions d’associacions de persones majors sense ànim de lucre a l’illa d’Eivissa per a l’any 2015

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

El Consell Executiu del Consell Insular d’Eivissa, en sessió ordinària de data 18 de maig de 2015, va aprovar:

Primer.- Aprovar la convocatòria d’ajudes econòmiques dirigides a associacions i federacions de persones majors sense ànim de lucre a l’illa d’Eivissa  per a l’any 2015, per un import de dos-cents quatre mil euros (204.000,- €), amb càrrec a l’aplicació pressupostària núm. 2310.48900 dels vigents pressupostos de la Corporació.

Segon.- Aprovar les bases que han de regir la dita convocatòria.

Tercer.-  La publicació de les esmentades bases en el BOIB.

    

Eivissa, 19 de maig de 2015

  

La Secretaria Tècnica de l’Àrea d’Economia, Benestar Social i Agricultura

Gema Marí Planells

Bases d’ajudes econòmiques dirigides a associacions i federacions d’associacions de persones majors sense ànim de lucre a l’illa d’Eivissa per a l’any 2015

1. Objecte i finalitat

L’objecte d’aquesta convocatòria és fixar els criteris i el procediment de concessió de les ajudes econòmiques adreçades a donar suport a les associacions i les federacions de persones majors sense ànim de lucre de l’illa d’Eivissa per al seu manteniment i per a activitats socioculturals i altres que incrementin la qualitat de vida de les persones majors, per a l’any 2015, d’acord amb les característiques i els requisits que s’hi estableixen.

2. Consignació pressupostària i modalitats

El pressupost per a aquesta convocatòria és de dos-cents quatre mil euros (204.000 €) amb càrrec a l’aplicació pressupostària 2310.48900 del vigent pressupost de la Corporació de l’exercici 2015.

Aquesta consignació pressupostària es distribueix segons les següents modalitats:

2.1. Ajudes per a associacions sense ànim de lucre de persones majors. Consignació pressupostària: 174.000 €. L’ajuda màxima que es pot rebre per associació en aquesta modalitat és de 30.000 €.

2.2. Ajudes per a federacions d’associacions de persones majors. Consignació pressupostària: 30.000 €.

En el cas que aquestes consignacions pressupostàries per a cada modalitat d’ajuda no s’exhaureixin, la quantitat restant podrà acréixer l’altra modalitat, segons les necessitats.

3. Persones beneficiàries

Podran sol·licitar subvenció únicament les associacions i les federacions de persones majors sense ànim de lucre que realitzin les activitats que figuren a la base quarta, i que compleixin els requisits següents:

  • Estar legalment constituïdes i inscrites en el Registre d’Associacions del Govern de les Illes Balears.
  • No tenir ànim de lucre.
  • Estar registrades al Registre de Serveis Socials previst a la Llei 4/2009, d’11 de juny, de serveis socials de les Illes Balears, o haver-ne sol·licitat la inscripció i estar en condicions d’obtenir-la.
  • Tenir el seu domicili social a l’illa d’Eivissa.
  • Estar al corrent en el compliment de les obligacions econòmiques amb el Consell Insular d’Eivissa i de les altres obligacions tributàries i amb la Seguretat Social imposades per la normativa vigent.
  • No incórrer en cap de les prohibicions per ser beneficiari establertes a l’article 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i a l’article 10 de text refós de la Llei de subvencions (de les Illes Balears), aprovat pel Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre.

4. Modalitats de les ajudes i activitats subvencionables

Seran objecte de subvenció les activitats dutes a terme entre el dia 1 de novembre de 2014 fins al dia 31 d’octubre de 2015 a l’illa d’Eivissa.

Totes les activitats subvencionables s’han de dur a terme a l’àmbit territorial de l’illa d’Eivissa, excepte el supòsit d’activitats de lleure a l’illa de Formentera previst en aquest punt.

Són despeses subvencionables les originades per:

a)  El manteniment (electricitat, aigua, telèfon, correus, material d’oficina, etc.) de l’entitat.

b)  Les activitats que contribueixin a la consecució dels objectius següents:

- Promocionar la participació de les persones majors en iniciatives socials a la comunitat com a principi bàsic de la integració social i donar suport a les entitats i les associacions de persones majors com a part important per aconseguir-ho.

- Ajudar i col·laborar amb les associacions de persones majors que es dediquin a millorar la qualitat de vida de la gent gran, promoguin actituds de participació social i fomentin l’envelliment actiu.

- Realitzar activitats físiques i lúdiques per prevenir problemes derivats de la inactivitat i l’envelliment així com per potenciar la salut integral de les persones majors, prevenir problemes derivats de la soledat, la relació social entre elles, fomentar l’autonomia, l’autoestima personal, estimular activitats de grup i les relacions entre les persones participants.

-  Promocionar les relacions intergeneracionals i la cultura, els oficis i les tradicions arrelades a l’illa d’Eivissa.

- Fomentar el voluntariat de les persones majors, especialment aquelles adreçades a donar suport i acompanyament a persones que viuen soles i/o amb problemes de dependència o falta d’autonomia personal.

- Donar suport a les activitats pròpies de les associacions i les federacions d’associacions de persones majors i promocionar la diversitat d’activitats.

Queden excloses d’aquesta convocatòria les despeses corresponents a l’adquisició de béns i equipaments inventariables, així com les corresponents a la realització d’obres.

Una mateixa activitat que sigui realitzada per una associació no podrà ser subvencionada a una federació o viceversa.

No seran despeses subvencionables, a més dels supòsits establerts a la llei:

- Adquisició de material per a la celebració d’actes dirigits a la recaptació de fons per a les associacions o federacions.

- Despeses per a activitats de lleure realitzades fora de l’illa d’Eivissa, llevat de les que s’originin per un únic desplaçament (anada i tornada) a l’illa de Formentera i per a les activitats que es realitzin durant aquest desplaçament, si és el cas. En queden excloses les despeses d’allotjament.

Es podrà justificar l’import de l’ajuda concedida amb qualsevol de les activitats subvencionables que figuren al punt 4, amb les següents limitacions per associació o federació:

- Màxim d’una activitat de dinar o sopar de germanor, convivència, celebració del patró o celebració anàloga per associació (dins dels usos i els paràmetres de despesa dels anys anteriors). En la justificació d’aquesta activitat, s’hi poden incloure les despeses d’autocar per al desplaçament al lloc.

- A més del que figura a l’apartat anterior, es podran justificar les despeses de transport en autocars per a un màxim de quatre excursions al llarg del període subvencionable. Si una de les quatre excursions és a Formentera, es podran incloure les despeses del passatge.

- Màxim de tres celebracions per associació o federació tipus berenars, xocolatades o similars amb motiu d’entrega de trofeus, celebracions de Nadal o moments especials escollits per cada associació o federació. No es podran justificar despeses per l’adquisició de begudes alcohòliques.

 

5. Compatibilitat de les ajudes

Les subvencions que s’atorguin d’acord amb aquesta convocatòria són compatibles amb les que puguin atorgar altres entitats públiques o privades. L’import de les subvencions en cap cas no pot ser d’una quantia tal que, aïlladament o en concurrència amb altres subvencions, ajuts, ingressos o recursos, superi el cost de l’activitat subvencionada.

6. Presentació de sol·licituds

Les sol·licituds de subvenció es formalitzaran mitjançant instància, segons el model normalitzat que figura com a Annex 1 d’aquesta convocatòria.

Les sol·licituds es dirigiran a la Presidència del Consell Insular d’Eivissa i es presentaran en el Registre General de la mateixa Institució (avinguda d’Espanya, 49, planta baixa, tel. 971 19 59 00) o en qualsevol de les formes establertes a l’article 38 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú.

El termini per a la presentació de les sol·licituds serà de 20 dies hàbils comptadors a partir del dia següent a la seua publicació al BOIB; així mateix, aquesta convocatòria s’anunciarà a la pàgina web del Consell (www.conselldeivissa.es) i s’exposarà en el tauler d’anuncis del Consell Insular d’Eivissa.

Les sol·licituds de les associacions i les federacions de majors sense ànim de lucre aniran acompanyades de la següent documentació:

- Document que acrediti que la persona sol·licitant és el/la representant legal de l’entitat.

- Còpia acarada del document nacional d’identitat del/de la representant legal.

- Còpia acarada de la targeta d’identificació fiscal (NIF) de l’entitat.

- Documentació que acrediti la inscripció de l’entitat en el Registre d’Associacions de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

-Còpia acarada del document acreditatiu de la inscripció de l’entitat en el Registre corresponent de Serveis Socials previst a la Llei 4/2009, d’11 de juny, de serveis socials de les Illes Balears, o còpia compulsada de la sol·licitud d’inscripció, en el cas d’estar en situació de tràmit, o declaració responsable d’estar inscrit o d’haver sol·licitat la inscripció.

-Còpia acarada dels estatuts degudament legalitzats, en els quals haurà de constar explícitament la inexistència d’ànim de lucre així com l’àmbit territorial de l’entitat o l’associació.

-Pressupost detallat d’ingressos i despeses de l’entitat que inclogui les diverses activitats subvencionables.

-Declaració responsable signada pel representant legal de l’entitat de no estar sotmesa a cap de les circumstàncies que determinen la impossibilitat d’obtenir la condició d’entitat beneficiària de les subvencions públiques recollides en l’article 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i en l’article 10 del text refós de la Llei de subvencions (de les Illes Balears), aprovat pel Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre, segons model normalitzat que figura com a Annex 2 d’aquesta convocatòria.

-  Certificat d’estar al corrent de les obligacions tributàries i de la Seguretat Social davant l’Administració de l’Estat, o declaració responsable atorgada davant autoritat administrativa competent o notari públic d’estar-hi. Es podrà autoritzar el Consell Insular per aconseguir aquesta documentació, segons model que figura com a Annex 3. Així com certificat d’estar al corrent de les obligacions tributàries o d’altre tipus davant el Consell Insular d’Eivissa.

- Declaració responsable en què es facin constar totes les subvencions o els ajuts obtenguts o sol·licitats per a la mateixa finalitat de qualsevol ens públic o privat, si escau, o una declaració expressa de no haver-ne sol·licitat cap, segons model que figura com a Annex 4.

- L’imprès de transferència bancària del Consell Insular de sol·licitud de transferència bancària, expedit necessàriament a nom de l’entitat o l’associació beneficiària de l’ajuda i segellat per l’entitat bancària (podreu trobar aquest document al Departament de Sanitat i Benestar Social, a la Tresoreria del Consell Insular d’Eivissa o a la pàgina web de la institució: www.conselldeivissa.es).

-   Certificat del secretari o secretària de l’associació en què consti el nombre de socis de la corresponent associació de persones majors, i certificat de la Secretaria de la federació de les entitats federades.

-  Qualsevol altra documentació que l’entitat o associació consideri convenient.

Les associacions i/o les federacions d’associacions de persones majors sense ànim de lucre que ja hagin presentat en aquest Consell qualsevol d’aquestos documents només hauran d’aportar la documentació que sigui necessari actualitzar o renovar, sempre que no hagin transcorregut més de cinc anys des que la documentació fou presentada i s’assenyalin la data i l’òrgan davant el qual es va presentar.

El Consell Insular d’Eivissa pot sol·licitar, a més, tota la documentació complementària que consideri necessària per avaluar correctament la sol·licitud.

Si la instància o la documentació presentades fossin incorrectes o incompletes, el Consell Insular d’Eivissa en requerirà la rectificació o els complements necessaris, que hauran d’aportar-se en el termini de deu dies hàbils, a partir del corresponent requeriment.

Si en aquest termini les persones interessades no fan la rectificació reclamada o no presenten la documentació requerida, el Consell Insular d’Eivissa considerarà que desisteixen de la seua petició, després d’haver pres la resolució pertinent, d’acord amb l’article 71.1 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú.

7. Règim dels ajuts

Ateses les característiques d’aquestes entitats, la concessió de l’ajut es durà a terme mitjançant un prorrateig segons els criteris de distribució que figuren al punt 8 d’aquesta convocatòria.

Els ajuts no generen cap dret a l’obtenció d’altres ajuts en exercicis posteriors i no es poden al·legar com a precedent.

8. Criteris de distribució

La determinació de la subvenció es farà segons el següent criteri:

A)  Per a les associacions de persones majors

La quantia total prevista es repartirà proporcionalment al denominat pressupost base de cada associació.

La determinació del pressupost base es farà de la següent manera:

1. Es dividirà el pressupost de cada associació pel nombre de socis i la quantia resultant s’anomenarà pressupost per soci.

2. Es traurà la mitjana del pressupost per soci de totes les associacions.

3. Les associacions que superin la xifra mitjana que resulti veuran ajustada la quantitat pressupostada, a efectes de càlcul de la subvenció, fins a una quantia que dividida pel nombre de socis no superi l’esmentada mitjana.

Una vegada fets els ajustos dels pressupostos de les associacions que corresponguin es repartirà proporcionalment la quantitat prevista a la convocatòria.

B) Per a les federacions d’associacions de persones majors

La quantia consignada es repartirà proporcionalment als pressupostos presentats per les federacions que es presentin a la convocatòria.

Per al pagament de la subvenció concedida s’haurà de justificar la quantitat total pressupostada que s’ha tengut en compte a l’hora d’atorgar la subvenció. Si la quantitat justificada és inferior a la pressupostada, la quantia de l’ajuda es reduirà en la mateixa proporció.

9. Instrucció, resolució i notificació

9.1. L’òrgan instructor és el Departament de Sanitat i Benestar Social del Consell Insular d’Eivissa, que ha de dur a terme les actuacions a què es refereixen l’article 24 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions i l’article 16 i següents del text refós de la Llei de subvencions, aprovat pel Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre.

9.2. L’òrgan competent per resoldre aquestes ajudes és el Consell Executiu del Consell Insular d’Eivissa, a proposta de la consellera executiva del Departament de Sanitat i Benestar Social. En la proposta s’expressarà la llista ordenada d’entitats beneficiàries per a les quals es proposa la subvenció i la seua quantia.

Els expedients es resoldran en un termini màxim de tres mesos a comptar des de la finalització del termini de presentació de les sol·licituds a què es refereix aquesta convocatòria. Transcorregut aquest termini sense que s’hagi dictat resolució expressa, la sol·licitud s’ha d’entendre desestimada.

La resolució expressa de concessió de subvencions serà motivada i fixarà amb caràcter definitiu la quantia de les subvencions concedides. La resolució es notificarà individualment en el termini màxim de 10 dies comptadors a partir del dia següent a l’adopció de la resolució.

Els acords del Consell Executiu no exhaureixen la via administrativa i s’hi podrà interposar recurs d’alçada davant la Comissió de Govern del Consell Insular d’Eivissa en el termini d’un mes comptador a partir del dia següent de la notificació, tot d’acord amb els articles 107, 114 i 115 de la Llei 30/1992, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, en relació amb l’article 22.2 de la Llei 8/2000, de 27 d’octubre, de consells insulars.

10. Obligacions de les entitats beneficiàries

a) Dur a terme l’activitat subvencionada que fonamenta la concessió de la subvenció.

b) Justificar degudament la realització de l’activitat, com també el compliment dels requisits i de les condicions que determinin la concessió de la subvenció. En aquest sentit es presentarà una memòria explicativa de les activitats subvencionades juntament amb la justificació econòmica.

c) Sotmetre’s a les actuacions de comprovació, seguiment i inspecció que pugui efectuar el Consell Insular d’Eivissa i aportar tota la informació i la documentació que li sigui requerida en l’exercici d’aquestes actuacions.

d) Comunicar al Consell Insular d’Eivissa la sol·licitud o l’obtenció d’altres subvencions per a la mateixa finalitat procedents de qualsevol administració o entitat pública o privada, nacional o internacional.

Aquesta comunicació ha de fer-se en el termini de deu dies hàbils a comptar a partir de la sol·licitud o l’obtenció de la subvenció concurrent i, en tot cas, abans de justificar l’aplicació que s’hagi donat al fons percebut.

e) Comunicar al Consell Insular d’Eivissa qualsevol eventualitat que alteri o dificulti el desenvolupament de l’activitat subvencionada, per tal que es puguin modificar, si escau, el contingut i la quantia de l’activitat subvencionada, la forma i els terminis d’execució o la justificació de les corresponents despeses.

f) Conservar els documents justificatius de l’aplicació dels fons percebuts, amb inclusió dels documents electrònics, mentre puguin ser objecte d’actuacions de comprovació i control.

g) Reintegrar els fons percebuts en els supòsits previstos legalment.

h) Adoptar mesures de difusió relatives al caràcter públic del finançament de l’activitat objecte de subvenció. A aquest efecte, ha d’incloure de forma visible el suport del Consell Insular d’Eivissa en els elements publicitaris de l’activitat subvencionada.

El Consell Insular d’Eivissa podrà inspeccionar les activitats subvencionades, sense perjudici de les competències que puguin correspondre, per normativa legal o reglamentària, a altres organismes o institucions.

Qualsevol alteració de les condicions tengudes en compte per concedir l’ajut i, en qualsevol cas, l’obtenció de subvencions incompatibles, pot donar lloc a la modificació de la resolució de concessió.

Així mateix, també queden sotmeses a totes aquelles altres obligacions que es derivin de l’esmentat Decret legislatiu 2/2005 i de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i el seu Reglament, aprovat pel Reial decret 887/2006, de 21 de juliol (BOE núm. 176, de 25 de juliol de 2006), en tot allò que hi siguin d’aplicació.

11. Pagament de la subvenció i justificació

El pagament d’aquestes ajudes es tramitarà una vegada que s’hagi justificat la realització de la totalitat de l’objecte de la subvenció i el compliment de la finalitat per a la qual es va atorgar.

El pagament de la subvenció es realitzarà una vegada dictada resolució de la consellera executiva del Departament de Sanitat i Benestar Social, amb un informe tècnic favorable previ del Departament de Sanitat i Benestar Social. Les resolucions de la consellera executiva, dictades per delegació, i que s’han de considerar dictades per l’òrgan delegant (el Consell Executiu), no exhaureixen la via administrativa i s’hi podrà interposar recurs d’alçada davant la Comissió de Govern del Consell Insular d’Eivissa en el termini d’un mes comptador a partir del dia següent al de la publicació de la resolució en el BOIB, tot d’acord amb els articles 107, 114 i 115 de l’esmentada Llei 30/1992, de 26 de novembre, en relació amb l’article 22.2 de la Llei 8/2000, de 27 d’octubre, de consells insulars.

La subvenció únicament es donarà com a totalment justificada quan es justifiqui el 100 % del pressupost presentat per a l’atorgament.

Per justificar degudament les despeses subvencionables s’haurà d’aportar la següent documentació, fins al dia 15 de novembre de 2015:

1. Documentació tècnica consistent en una memòria justificativa del compliment de les condicions establertes per a la concessió de la subvenció, amb indicació de les activitats dutes a terme.

2. Documentació econòmica justificativa del cost de l’activitat o objecte subvencionat en què constaran:

a)  Una llista classificada de les despeses realitzades, amb identificació del creditor i del document, el seu import, data d’emissió i, en el seu cas, data de pagament. Annex 5.

b) Les factures originals justificatives de les despeses originades com a conseqüència de l’execució de l’activitat subvencionada, emeses a partir del dia 1 de novembre de 2014, fins al 31 d’octubre de 2015 (o emeses abans del 15 de novembre de 2015, però per conceptes o activitats realitzades dins el darrer mes del període subvencionable, és a dir, octubre de 2015). Haurà de quedar clarament especificat a quin programa o activitat concreta pertany cada factura presentada.

S’adjuntarà a la relació de factures presentades una declaració responsable de la Presidència de l’entitat en què consti que totes les factures detallades únicament han estat presentades a aquesta convocatòria amb l’import establert a l’esmentada relació.

S’acceptaran rebuts acompanyats d’un contracte o un acord com a justificatius de l’objecte de la subvenció.

En els supòsits en què es presentin factures corresponents a despeses de subministraments de llum i aigua del local de l’entitat, aquestos subministraments estaran a nom de l’entitat; en el cas que vénguin a nom d’un tercer, hauran d’anar acompanyades d’una declaració jurada de la Presidència de l’entitat en la qual consti que corresponen a despeses originades i pagades per l’entitat.

En el cas que es justifiquin nòmines (originals), s’hauran de justificar també les despeses corresponents de Seguretat Social, sempre en el mateix percentatge, i s’hauran de desglossar els imports per treballador i mes. En aquests casos, hauran de presentar-se els corresponents rebuts de liquidació de cotitzacions originals TC1, TC2 i el corresponent resum detallat de les nòmines dels treballadors.

Per a aquelles despeses que estiguin subjectes a altres subvencions i per qualsevol motiu que ho aconselli, els justificants originals presentats es marcaran amb una estampilla indicant-hi la subvenció per a la justificació de la qual ha estat presentada, i si l’import del justificant s’imputa totalment o parcialment a la subvenció. En aquest darrer cas, s’indicarà a més la quantia exacta que resulti afectada per la subvenció. Després, s’acceptarà la còpia acarada d’aquesta factura estampillada, subjecta a altres subvencions.

S’ha de presentar, juntament amb la justificació, un joc de fotocòpies de tots els documents presentats com a justificatius de despeses corresponents a l’activitat subvencionada.

c) Indicació, en el seu cas, dels criteris de repartiment dels costos generals i/o indirectes incorporats en la llista a què es fa referència a l’apartat a.

d) Quan les activitats hagin estat finançades, a més de la subvenció, amb fons propis o altres subvencions o recursos, s’ha d’acreditar en la justificació l’import, la procedència i l’aplicació d’aquestos fons a les activitats subvencionades.

e)  Liquidació final d’ingressos i despeses de l’objecte de la subvenció que anirà acompanyada d’una declaració responsable de la Presidència de l’entitat que els fons percebuts han estat aplicats íntegrament a l’objecte de la subvenció.

La suma de les factures i altres documents justificatius ha de ser igual al pressupost del projecte presentat. Si és inferior, es reduirà la quantitat subvencionada proporcionalment.

Per al pagament de la subvenció es podrà sol·licitar qualsevol altra documentació o informes tècnics que els serveis del Consell Insular d’Eivissa considerin adients.

12. Revocació de les ajudes concedides

D’acord amb el que disposa l’article 43 del text refós de la Llei de subvencions, aprovat pel Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre, s’ha de revocar la subvenció quan, posteriorment a la resolució de concessió vàlida i ajustada a dret, el beneficiari incompleix totalment o parcialment les obligacions o els compromisos contrets als quals està condicionada l’eficàcia de l’acte de concessió de la subvenció. En tal cas, quedarà sense efecte l’acte de concessió, totalment o parcialment, i es reintegraran les quantitats percebudes indegudament a més de l’interès de demora corresponent.

13. Règim d’infraccions i sancions

El règim d’infraccions i sancions administratives aplicables serà l’establert en el títol IV de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i en el títol V del text refós de la Llei de subvencions, aprovat pel Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre.

Tot això sense perjudici de les responsabilitats penals o civils en què es pugui incórrer.

14. Règim jurídic

Aquesta convocatòria es regirà per les disposicions contingudes a les seues bases, i per la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i el procediment administratiu comú, pel Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre, pel qual s’aprova el text refós de la Llei de subvencions, i per la Llei estatal 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i el seu Reglament, aprovat pel Reial decret 887/2006, de 21 de juliol, en tot allò que sigui d’aplicació, i la resta de normativa aplicable.

 

ANNEX 1
Sol·licitud per a la convocatòria de subvencions dirigides a associacions de persones majors i federacions d’associacions de persones majors sense ànim de lucre a l’illa d’Eivissa per a l’any 2015

Sol·licitant

Nom de l’entitat:

NIF/CIF:

Domicili:

Núm.:        Pis:       

Població:

Codi postal:            Província:

Telèfon:

Fax:

Adreça electrònica:

Representant de l’entitat

Nom i llinatges:

NIF:

Domicili:

Núm.:        Pis:         

Població:

Codi postal:             Província:

Telèfon:

Fax:

Adreça electrònica:

Adreça a efectes de notificacions

Domicili de l’entitat

Domicili del/de la representant de l’entitat

Modalitat a la qual s’opta i sol·licita subvenció i quantia sol·licitada

-Ajudes per a associacions de persones majors, .................................................. €

-Ajudes per a federacions d’associacions de persones majors, ............................. €

Documentació:

-  Document que acrediti que la persona sol·licitant és el/la representant legal de l’entitat.

-  Còpia compulsada del document nacional d’identitat del/de la representant legal.

-  Còpia compulsada de la targeta d’identificació fiscal (NIF) de l’entitat.

-  Documentació que acrediti la inscripció de l’entitat en el Registre d’Associacions de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

- Còpia acarada del document acreditatiu de la inscripció de l’entitat en el Registre corresponent de Serveis Socials previst a la Llei 4/2009, d’11 de juny, de serveis socials de les Illes Balears, o còpia compulsada de la sol·licitud d’inscripció, en cas d’estar en situació de tràmit, o declaració responsable d’estar inscrit o d’haver sol·licitat la inscripció.

- Còpia acarada dels estatuts degudament legalitzats, en els quals haurà de constar explícitament la inexistència d’ànim de lucre així com l’àmbit territorial de l’entitat o l’associació.

- Pressupost detallat d’ingressos i despeses de l’associació que inclogui les diverses activitats subvencionables.

- Declaració responsable signada pel representant legal de l’entitat de no estar sotmesa a cap de les circumstàncies que determinen la impossibilitat d’obtenir la condició d’entitat beneficiària de les subvencions públiques recollides en l’article 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i en l’article 10 del text refós de la Llei de subvencions (de les Illes Balears), aprovat pel Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre, segons model normalitzat que figura com a Annex 2 d’aquesta convocatòria.

- Certificat d’estar al corrent de les obligacions tributàries i de la Seguretat Social davant l’Administració de l’Estat, o declaració responsable atorgada davant autoritat administrativa competent o notari públic d’estar-hi. Es podrà autoritzar el Consell Insular per aconseguir aquesta documentació segons model que figura com a Annex 3. Així com certificat d’estar al corrent de les obligacions tributàries o d’altre tipus davant el Consell Insular d’Eivissa.

- Declaració responsable en què es facin constar totes les subvencions o els ajuts obtenguts o sol·licitats per a la mateixa finalitat de qualsevol ens públic o privat, si escau, o una declaració expressa de no haver-ne sol·licitat cap, segons model que figura com a Annex 4.

- L’imprès de transferència bancària del Consell Insular de sol·licitud de transferència bancària, expedit necessàriament a nom de l’entitat o associació beneficiària de l’ajuda i segellat per l’entitat bancària (podreu trobar aquest document al Departament de Sanitat i Benestar Social, a la Tresoreria del Consell Insular d’Eivissa o a la pàgina web de la institució: www.conselldeivissa.es).

- Certificat del secretari o secretària de l’associació en què consti el nombre de socis de la corresponent associació de persones majors, i certificat de la Secretaria de la federació de les entitats federades.

- Qualsevol altra documentació que l’entitat o associació consideri convenient.

Les associacions i/o les federacions d’associacions de persones majors sense ànim de lucre que ja hagin presentat en aquest Consell qualsevol d’aquestos documents només hauran d’aportar la documentació que sigui necessari actualitzar o renovar, sempre que no hagin transcorregut més de cinc anys des que la documentació fou presentada i s’assenyalin la data i l’òrgan davant el qual es va presentar.

La documentació que no s’adjunta a aquesta sol·licitud ha estat presentada en aquest Consell Insular ..............................................................

Eivissa, ____ d _____________________ de 201__

(Signatura del/de la sol·licitant)

Hble. Sr. President del Consell Insular d’Eivissa

 

ANNEX 2
Convocatòria de subvencions dirigides a associacions de persones majors i federacions d’associacions de persones majors sense ànim de lucre a l’illa d’Eivissa per a l’any 2015

El Sr./La Sra. ..............................................., amb DNI núm. .........................., en qualitat de representant legal de l’entitat ............................................................................................., com a (càrrec) .............................., que té el NIF .................................. amb domicili a ........................................................................, CP ..................., telèfon ......................., adreça electrònica ..........................................................

Declara responsablement

Que l’entitat ...................................................................... reuneix totes i cadascuna de les condicions exigides per tal de poder sol·licitar subvenció davant aquesta Corporació i no incorre en cap de les circumstàncies de prohibicions que preveuen l’article 13 de la Llei 38/2003, general de subvencions, i l’article 10 del text refós de la Llei de subvencions (de les Illes Balears), aprovat pel Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre, per ser-ne beneficiària.

La persona interessada,

Hble. Sr. President del Consell Insular d’Eivissa

 

ANNEX  3
Convocatòria de subvencions dirigides a associacions de persones majors i federacions d’associacions de persones majors sense ànim de lucre a l’illa d’Eivissa per a l’any 2015

Declaració expressa sobre obligacions tributàries i autorització de sol·licitud de dades fiscals

Nom i llinatges:

DNI:

Qui actua en nom i representació de la següent entitat,

Entitat:

NIF:

Declar responsablement a l’òrgan instructor:

-  Que l’entitat es troba al corrent en el compliment de les obligacions tributàries davant l’Administració tributària estatal i davant la Seguretat Social, imposades per les disposicions vigents, en la manera que ho estipula el reglament i davant la hisenda del Consell Insular d’Eivissa.

-Autoritz l’òrgan instructor perquè, d’acord amb el que estableix la disposició addicional tercera de la Llei 24/2005, de 18 de novembre, de reformes per a l’impuls de la productivitat, pugui demanar la certificació telemàtica justificativa que l’entitat es troba al corrent en el compliment de les obligacions tributàries davant l’Administració de l’Estat i la Seguretat Social.

-No autoritz l’òrgan instructor perquè, d’acord amb el que estableix la disposició addicional tercera de la Llei 24/2005, de 18 de novembre, de reformes per a l’impuls de la productivitat, pugui demanar la certificació telemàtica justificativa que l’entitat es troba al corrent en el compliment de les obligacions tributàries davant l’Administració de l’Estat i la Seguretat Social, i em compromet a adjuntar-la a la sol·licitud de l’ajut.

La persona interessada,

Eivissa, ____ d ______________________ de 201___

Hble. Sr. President del Consell Insular d’Eivissa

 

ANNEX 4
Convocatòria de subvencions dirigides a entitats i associacions de persones majors i federacions d’associacions de persones majors sense ànim de lucre a l’illa d’Eivissa per a l’any 2015

Declaració sobre altres ajuts i subvencions

Nom i llinatges:

Càrrec:

DNI/NIE/Passaport:

En representació de l’entitat:

NIF:

Declar

q Que no s’han sol·licitat subvencions a cap altre Departament del Consell Insular o a cap altra administració pública o entitat privada per dur a terme les mateixes activitats per a les quals se sol·licita l’ajut.

q Que s’han sol·licitat els ajuts públics o privats que s’indiquen a continuació, que estan pendents de resolució:

Entitat o situació

Quantia

   
   
   

q Que l’entitat ha estat beneficiària dels ajuts públics o privats que s’indiquen a continuació per dur a terme el mateix programa d’activitats per al qual se sol·licita l’ajut:

Entitat

Quantia

     
   
   

[Firma]

Eivissa, _____ de __________________ de 201__

Hble. Sr. President del Consell Insular d’Eivissa

 

ANNEX  5
Convocatòria de subvencions dirigides a entitats i associacions de persones majors i federacions d’associacions de persones majors sense ànim de lucre a l’illa d’Eivissa per a l’any 2015

Relació de despeses del projecte

Any:

Entitat:

Fra. núm.

Creditor

NIF

Concepte

Import

%

Import

CIE

Data d’emissió

Data de pagament

Activitat del programa

Suma total material fungible

Suma total material no fungible

Suma total subministraments (lloguer, aigua, telèfon, altres)

Suma total personal associació

Suma total Seguretat Social

Suma total altres professionals

Suma total altres despeses

Total

Firma del representant de l’entitat,

Eivissa,