Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció primera. Contractació Pública

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

AGÈNCIA BALEAR DE L'AIGUA I LA QUALITAT AMBIENTAL

Núm. 8351
Desistiment del procediment d’adjudicació de l’expedient de contractació del “Servei de desratització de les depuradores i elements annexes de l’Agència Balear de l’Aigua i de la Qualitat Ambiental”.

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

PROPOSTA DE RESOLUCIÓ POR DESESTIMENT DEL CONTRACTE DE SERVEIS MITJANÇANT PROCEDIMENT OBERT PER DUR A TERME LA DESRATITZACIÓ DE LES DEPURADORES I ELEMENTS ANNEXES DE L’AGENCIA BALEAR DE L’AIGUA I DE LA QUALITA AMBIENTAL.

Exp. SA/SE/14/33

En data 16 d’octubre de 2014 el Consell d’Administració de l’Agència Balear de l’Aigua i de la Qualitat Ambiental va aprovar l’inici de l’expedient de contractació d’un servei per dur a terme la desratització de les depuradores i elements annexes de l’Agència Balear de l’Aigua i de la Qualitat Ambiental i va facultar al director executiu per tramitar en la seva totalitat l’expedient, excloses l’adjudicació i l’aprovació de modificats, complementaris i liquidacions.

En data 29 de gener de 2015, el director executiu de l’Agència Balear de l’Aigua i de la Qualitat Ambiental, en virtut de les facultats conferides pel Consell d’Administració de data 16 d’octubre de 2014, va aprovar l’expedient de referència, amb un import màxim de 187.850,46 € l’IVA exclòs ( 206.635,51 € l’IVA inclòs ).

Una vegada publicat l’anunci en el Butlletí Oficial de les Illes Balears i en el perfil del contractant de l’Agència Balear de l’Aigua i de la Qualitat Ambiental es va procedir a l’obertura de la documentació administrativa ( sobre núm. 1 ).

La Mesa en sessió de dia 14 d’abril de 2015 va procedir a l’obertura en acte públic de les proposicions econòmiques avaluables mitjançant fórmula ( sobre núm. 2 ) de les ofertes admeses a la licitació, que foren les següents:

LICITADORS

OFERTA ECONOMICA

 ( IVA EXCLÒS )

1

ANTICIMEX 3D SANIDAD AMBIENTAL, S.A.

141.066,00.-

2

JM SOLUCIONES APLICADAS AL AGUA, S.L.

106.800,00.-

3

EMDEMA, S.L.

125.700,00.-

4

LOKIMICA, S.A.

146.400,00.-

5

JAIME CARBONELL VALLS, S.L.U.

110.784,00.-

6

ILLES CONTROL, S.L.

149.945,00.-

A continuació, la Mesa va procedir a l’assignació de la puntuació en funció dels criteris d’adjudicació del contracte previst al plec de bases que regeixen la present licitació, obtenint els resultats en puntuació que es reflexen a continuació:

LICITADORS

económica

TOTAL

1

ANTICIMEX 3D SANIDAD AMBIENTAL, S.A.

57,72

57,72

2

JM SOLUCIONES APLICADAS AL AGUA, S.L.

100,00

100,00

3

EMDEMA, S.L.

76,68

76,68

4

LOKIMICA, S.A.

51,14

51,14

5

JAIME CARBONELL VALLS, S.L.U.

95,08

95,08

6

ILLES CONTROL, S.L.

46,77

46,77

 Seguidament, el President va comunica als assistents a l’acte que l’oferta presentada per l’empresa JM Soluciones Aplicadas  al Agua, S.L. era l’oferta inicialment més avantatjosa.

La Cap d’Àrea econòmica – financera va informar al President de la Mesa que les empreses JM Soluciones Aplicadas al Agua, S.L. i Jaime Carbonell Valls, S.L.U. incorrien presumptament en valors anormals o desproporcionats, superant en més de 10 punts percentuals la baixa mitjana de les proposicions acceptades, de conformitat amb l’aplicació dels criteris establerts a les bases que regeixen la licitació ( clàusula 16.3 del plec de bases de licitació ). Per aquest motiu se’ls va donar un termini de tres dies hàbils per presentar l’oportuna justificació de la seva oferta econòmica, de conformitat amb el desglossament de preus previst a les seves ofertes econòmiques.

Tant l’empresa JM Soluciones Aplicadas al Agua, S.L.  com l’empresa Jaime Carbonell Valls, S.L.U. varen justificar en temps i forma la seva oferta econòmica i en data 2 de març de 2015.

En sessió de dia 21 d’abril de 2015, la Mesa de Contractació, vist l’informe tècnic de data 20 d’abril de 2015 emès per la Cap d’Àrea de Gestió de Sanejament on explicava que una vegada presentades i analitzades les justificacions, s’havien donat compte que el nombre de visites que oferien les empreses JM Soluciones Aplicadas al Agua, S.L i Jaume Carbonell Vall, S.L.U en la justificació de la seva oferta eren molt inferiors a les tingudes en compte per calcular el pressupost de sortida de la licitació, ja que aquesta s’havia calculat per una visita mensual a totes les instal·lacions i al revisar el Plec tècnic es va detectar que, per un error, figurava l’obligació de presentar un informe mensual però no la de visitar mensualment totes les instal·lacions.

A la vista d’aquest error, i de les conseqüències negatives que podia tenir per a la prestació correcta del servei un nombre insuficient de visites i del cost de les reparacions de les averies que podien provocar la presencia de rosegadors en un quadre elèctric, la Mesa de Contractació va  acordar:

 “ Desistir de la licitació de l’expedient de contractació del procediment obert del servei per dur a terme la desratització de les depuradores i elements annexes de l’Agència Balear de l’Aigua i de la Qualitat Ambiental, al concorre una infracció no esmenable en el plec de prescripcions tècniques consistent en una omissió del nombre de visites a les instal·lacions de l’Agència per desenvolupar correctament el servei. “.

El punt 16.6 del Plec de bases de licitació disposa que l’òrgan de contractació podrà deixar sense efecte el procediment de contractació quan concorrin circumstàncies de caràcter fàctic o jurídic que, de manera lògica i raonable, ho justifiquin podent, igualment desistir o renunciar al procediment per motius degudament motivats a l’expedient.

Tal i com es desprèn de l’informe tècnic de data 20 d’abril de 2015 emès per la Cap d’Àrea de gestió de sanejament, ens trobem davant un defecte en el plec de prescripcions tècniques, no esmenables, que condiciona substancialment la correcta execució del servei, ja que el número de visites ofertades per les dues empreses econòmicament més avantatjoses fan que sigui insuficients, segons el criteri de la Cap d’Àrea de gestió de Sanejament, per desenvolupar correctament la prestació objecte del present servei.

Per tot l’exposat anteriorment i ates la fase en la que es troba el procediment del present servei, i vist que les raons que fonamenten aquesta decisió de desestimar la licitació estan totalment justificades i vist que l’article 13 m) del Decret 115/2005, d’11 de novembre, el qual disposa que correspon al Consell d’Administració de l’Agència Balear de l’Aigua i de la Qualitat Ambiental ser l’òrgan de contractació, el director executiu proposa al Consell d’Administració l’adopció dels següents ACORDS:

Primer: Ratificar els acords de la Mesa de Contractació.

Segon:  Desistir del procediment d’adjudicació de l’expedient de contractació del servei per dur a terme la desratització de les depuradores i elements annexes de l’Agència Balear de l’Aigua i de la Qualitat Ambiental, de conformitat a l’establert al punt 16.6 del plec de bases de licitació.

Tercer: Notificar  als interessats la resolució per desistiment .

Quart: Publicar aquesta resolució per desistiment en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, així com en el perfil del contractant.

Palma, 22 d’abril de 2015

Director executiu

Jaume Ferriol Martí