Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció I. Disposicions generals

AJUNTAMENT DE PALMA DE MALLORCA

Núm. 8336
032/15 Departament Tributari. Aprovació definitiva ordenança fiscal Plusvàlua 2015

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Atès que no s'ha presentat pels interessats, durant el termini d'exposició al públic, cap reclamació o suggeriment contra l’acord de modificació de l’ordenança fiscal reguladora de de l’Impost sobre l’increment de valor dels terrenys de naturalesa urbana, concepte 114,00, aprovat provisionalment per l'Excm. Ajuntament Ple, en sessió de dia 26 de març de 2015, s’enten definitivament aprovat, segons el que disposa l’article 17.3 del Texte Refòs de la Llei reguladora de les hisendes locals, aprovat per Reial decret legislatiu 2/2004, de 5 de març, de baes de règim local, i per aquest motiu, es publica el text de l’esmentat acord, que és el següent:

A C O R D

"Primer.- Aprovar provisionalment la modificació de l'Ordenança fiscal de l'Impost sobre l'increment de valor dels terrenys de naturalesa urbana, la darrera modificació de la qual va ser aprovada inicialment per acord plenari de 18 de desembre de 2014, pel que fa als articles 10.1i 5.1.b); tot això en base a la legislació vigent en la matèria, constituïda singularment pels articles 16 a 19 del Text Refós de la Llei d’Hisendes locals aprovat pel Reial Decret Legislatiu 2/2004,de 5 de març. S'adjunta a la proposta la nova redacció.

Segon.- L’expressada modificació entrarà en vigor el dia de la publicació de l’acord definitiu en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Tercer.- Que una vegada adoptat l’acord provisional referit, es publiqui en el BOIB i en un dels diaris de major difusió de la Comunitat Autònoma el corresponent anunci d’exposició al públic de l’expedient, a efectes de reclamació. La citada exposició es farà en el tauler d’anuncis d’aquest Excm. Ajuntament durant el termini de trenta dies, comptats des del dia següent del de la publicació de l’anunci en el BOIB, dins dels qual els interessats podran examinar l’expedient i presentar les reclamacions que estimin oportunes, ben entès que si dins el termini citat no s’haguessin presentat reclamacions, s’entendrà definitivament adoptat l’acord provisional."     

 

ANNEX

ORDENANÇA FISCAL REGULADORA DE L'IMPOST MUNICIPAL SOBRE L'INCREMENT DE VALOR DELS TERRENYS DE NATURALESA URBANA

CONCEPTE 114,00

TEXT QUE ES MODIFICA:

ARTICLE 10

1. En les transmissions a títol lucratiu per causa de mort a favor dels descendents i adoptats, els cònjuges i els ascendents i adoptants, sempre que l’immoble constitueixi el domicili del subjecte passiu durant els trenta mesos  immediatament anteriors a la data de meritació de l’impost es podrà gaudir de una bonificació de la quota en funció de l’import del valor cadastral de l’habitatge:

VALOR CADASTRAL

BONIFICACIÓ

Fins a 100.000,00 euros

95%

De 100.000,01 a 125.000,00 euros

75%

De 125.000,01 a 150.000,00 euros

50%

De 150.000,01 a 200.000,00 euros

25%

             

Les transmissions d’ immobles amb valor cadastral superior a 200.000 euros no gaudiran de bonificació.

Per a l'aplicació d'aquesta bonificació cal que l'adquisició es mantingui durant els cinc anys següents a la defunció del causant, llevat que l'adquirent mori dins aquest termini. En el cas que el requisit de permanència no es compleixi, s'haurà de satisfer la part de l'impost que s'hagi deixat d'ingressar com a conseqüència de la bonificació practicada i els interessos de demora corresponents

2) .......................

ARTICLE 5

1. Estan exempts d'aquest Impost els increments de valor que es manifestin a conseqüència dels actes següents

  1. ............

  2. Les transmissions de béns que es trobin dins del perímetre delimitat com a Conjunt Històric Artístic, o hagin estat declarats individualment d’interès cultural, segons l’establert a la Llei 16/1985, de 25 de juny, del Patrimoni Històric Espanyol, quan els seus propietaris o titulars de drets reals ho sol·licitin i  acreditin que han realitzat al seu càrrec obres de conservació, millora o rehabilitació en els esmentats immobles.

Per gaudir d’aquesta exempció caldrà reunir els següents requisits:

- Les obres de conservació, millora o rehabilitació s’han de realitzar durant el període de generació del tribut.

- El cost de les obres haurà de representar com a mínim el 10 per 100 del valor cadastral de l’immoble.

- Si s’ha rebut qualsevol mena de subvenció o ajut destinat a finançar encara que parcialment el cost de les obres, l’import d’aquests ajuts minorarà el cost de les obres als efectes de la determinació del percentatge de l’apartat anterior.

Amb la sol·licitud caldrà justificar la següent documentació:

- Llicència municipal autoritzant les obres, declaració responsable o comunicació prèvia.

- pagament de les taxes urbanístiques per a l’execució de les obres.

- Certificat del final d’obra.

- Pagament de l’Impost sobre construccions, Instal·lacions i obres.

c) ...............

La qual cosa es fa pública perquè se'n prengui coneixement general i als efectes oportuns, i es comunica que, conformement al que disposa l'art.19.1 del Texte Refòs de la Llei reguladora de les Hisendes Locals, aprovat per Reial Decret Legislatiu 2/2004, de 5 de març, els interessats podran interposar, contra l’acord definitiu d’establiment i modificació de les ordenances esmentades,  recurs contenciós administratiu, d’acord amb l’article 19 de la Llei 29/98, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa-administrativa, davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears en el termini de dos mesos, comptats a partir de l’endemà de la seva publicació en el BOIB.

 

Palma, 12 de maig de 2015

 

El cap del departament, per delegació

Decret de batlia núm. 3000 de 26/02/2014

(BOIB núm. 30 de 04/03/2014)

Xavier Calafat Rotger