Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

AJUNTAMENT DE SON SERVERA

Núm. 8320
Avocació competència atorgament llicència urbanística, expedient 21/2015 - obras

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Decret núm. 435/2015

Referencia: 000021/2015-OBRAS  01. Urbanisme

Antoni Servera Servera,  Batle President de l’Ajuntament de Son Servera (Illes Balears).

Vista la documentació registrada en data 13 de febrer de 2015, amb núm. 950 presentada per CA'S MESTRE FORNARIS, C.B., consistent en projecte de reforma d'habitatge entre mitgeres i canvi d'ús a ludoteca al CARRER SOL (SS), DES,      cant. CANONGE SANCHO, d’aquest terme municipal.

Vists els informes favorables, tècnic i jurídic, emesos en relació al projecte esmentat, en dates 09/02/2015 i 23/03/2015.

Un cop examinada la documentació esmentada, que obra dins de l’expedient.

I atès a la Llei Llei 2/2014, de 25 de març, d’ordenació i ús del sòl a les Illes Balears.

Llei 7/2013, de 26 de novembre, del règim jurídic d’instal·lació, accés i exercici d’activitats de les Illes Balears.

DISPÒS:

Primer.- Avocar la competència de la Junta de Govern Local per a la resolució dels expedients de llicència urbanística d’obra major a favor de la Batlia, tot això d’acord amb l’article 14 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, del règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú. Es justifica l’avocació de la competència en el fet de la urgència per a l’execució de les obres degut a què es pretén l’obertura de l’establiment abans de les festes de setmana santa, sent en aquest sentit prioritat de l’equip de govern el foment de l’actvititat comercial al municipi.

Segon.- Concedir la llicència sol·licitada de Reforma d'habitatge entre mitgeres i canvi d'ús a ludoteca , C/Sol, núm. 16 cantonada Canonge Sancho amb les següents condicions:

Naturalesa urbanística del sòl: - Urbà. Zona Intensiva D

Finalitat de l’actuació i ús a que es destina: Reforma d’habitatge entre mitgeres i canvi d’ús a ludoteca

Alçada permesa: - 8,48 m. (existent)

Volum permès: - 753,43 m³ (existent)

Ocupació permesa: - 154,68 m² (existent)

Pressupost de les obres: - 20.176,31 euros.

Termini d’execució: - 24 mesos.

Número d’habitatges:---

Número d’aparcaments:---

Número d’ascensors:---

Número de locals: - 1

CONDICIONS ESPECÍFIQUES

1.- Terminis:

Termini per iniciar les obres: 1 MES a contar de la presentació del projecte d’execució.

Termini d’execució d’obra no passarà de 24 MESOS.

Transcorregut qualsevol dels terminis, s’iniciarà l’expedient de caducitat de la llicència (article 142 de la Llei 2/2014, de 25 de març, d’ordenació i ús del sòl de les Illes Balears).

Possibilitat de pròrrogues de la llicència: Prèvia la sol·licitud oportuna de forma justificada, sempre que les obres es demoressin o es paralitzessin per causes de força major o altra circumstància imprevista i inevitable, i, en tot cas, abans d’acabar-se els terminis establerts, es tindrà dret a l’obtenció automàtica d’una única pròrroga per un període no superior a la meitat del termini inicial.

2.- Per la tramitació del procediment d’inici i exercici de les activitats que han requerit permís d’instal·lació i obres, cal que es presenti la documentació establerta a l’article 47 de la Llei 7/2013, de 26 de novembre, de règim jurídic d’instal·lació, accés i exercici d’activitats a les Illes Balears.

3.- Obligacions durant l’execució de les obres:

-S’haurà d’instal·lar, prèvia llicència, el corresponent gual, quan l’obra exigeixi el pas de vehicles per la voravia.

-Conservar, sempre que sigui possible, la voravia corresponent a la finca i el gual o guals que hi hagués.

-Observar les normes establertes sobre l’horari de càrrega i descàrrega, neteja, obertura i replè de rases, retirada de runes i materials de la via pública i altres disposicions de policia aplicable.

-Compliment de les ordenances vigents en matèria d’obres o similar del municipi i que poden ser consultades a la web municipal www.sonservera.es/.

4.- La modificació de qualsevol dels paràmetres del projecte està subjecta a una nova llicència municipal prèvia que podrà concedir-ne o denegar-ne d’acord amb el planejament vigent.

5.- L’ocupació de la via pública haurà de ser autoritzada per l’organisme competent independentment de la llicència d’obres de reforma de l’edificació.

6.- S’ha de procedir, abans de qualsevol demolició parcial o total, a la verificació prèvia de la inexistència d’amiant en els materials a demolir. En cas que es constati l’existència d’amiant, la demolició únicament es podrà realitzar per empreses especialitzades i degudament registrades en la Conselleria de Treball, les quals hauran de presentar un Pla de Feina, que haurà de ser aprovat per l’autoritat Laboral de la Comunitat Autònoma. D’acord amb la normativa vigent, seran responsables de la greu contaminació el Promotor de la demolició i el Director de l’obra.

7. L’atorgament i l’eficàcia de la present llicència es condiciona al pagament de l’impost de construccions i obres (ICIO) que haurà de fer-se efectiu per part del promotor de manera prèvia a la recollida de la llicència a les dependències municipals.

Tercer.- Aprovar la liquidació núm. 379670 referent a impost sobre construccions de la llicència d’obres ex. 21/2015, per un import de 504,41.-€ a nom de CA’S MESTRE FORNARIS, CB

Quart.- Publicar al Butlletí Oficial de les Illes Balears, l’avocació de la competència per a la concessió de la present llicència.

  

Son Servera, 24 de març de 2015

 

El Batle President

Antoni Servera Servera 

 

Don fe
El secretari

Antoni Gual Sureda