Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL INSULAR D'EIVISSA

Núm. 8303
Publicació de l’Acord de resolució del conveni de col·laboració entre l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears i el Consell Insular d’Eivissa en matèria de carreteres

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

De conformitat amb allò previst a l’art. 8 de la Llei 30/92, de règim jurídic de les administracions públiques i procediment administratiu comú, de 26 de novembre, a continuació es fa públic la següent addenda de modificació del Conveni núm. 61/14:

Acord de resolució del conveni de col·laboració entre l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears i el Consell Insular d’Eivissa en matèria de carreteres.

Reunits

El senyor José Ramón Bauzá Díaz, president de les Illes Balears, nomenat per Reial Decret 839/2011, de 17 de juny, en exercici de la representació legal i competències que li corresponen d’acord amb l’article 10.1.a de la Llei 4/2001, de 14 de març, del Govern de les Illes Balears i 80.4 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l ‘Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

El senyor Vicent Serra Ferrer,  president del Consell Insular d’Eivissa, en l’exercici de la representació legal i competències que li corresponen d’acord amb l’article 9.2.q de la Llei 8/2000, de 27 d’octubre, de Consells Insulars.

Exposem

1. El 29 de juliol de 2010 es va signar el conveni de col·laboració entre l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears i el Consell Insular d’Eivissa en matèria de carreteres, que té per objecte establir el règim de col·laboració entre ambdues administracions per al finançament de les actuacions en matèria de carreteres incloses en l’annex I, que s’ incorpora com a part integrant del conveni, incloent-hi les despeses d’elaboració de projectes, estudis previs així com les corresponents a la direcció d’obres, i les actuacions de reposició de carreteres que realitzi el Consell Insular d’Eivissa.

2. La clàusula tercera del conveni, relativa al finançament, estableix que el finançament de l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, es nodrirà de les dotacions assignades, anualment i amb aquesta finalitat, en la Llei de Pressuposts Generals de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears. En concret, l’aportació total de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears és com a màxim de 23,5 milions d’euros, podent ser inferior en la mesura que el cost final de les actuacions a realitzar també sigui inferior.

3. En l’actualitat continua vigent el Conveni de 29 de juliol de 2010 que ambdues institucions signaren pel finançament de diverses actuacions en matèria de carreteres, fixant-se una aportació màxima de la comunitat autònoma de 23.500.000,00 € distribuïda en anualitats que anaven inicialment de 2010 a 2017, i que mitjançant la signatura de dues addendes s’ampliaren fins el 2019.

4. El 26 de juny es publicà al Butlletí Oficial de les Illes Balears, la Llei 3/2014, de 17 de juny, per la qual es regula el sistema de finançament definitiu dels consells insulars, d’acord amb el que preveu l’Estatut d’Autonomia de les Illes Balears i la Llei 8/2000, de 27 d’octubre, de consells insulars.

La nova Llei pretén que aquestes necessitats de finançament siguin satisfetes per mitjà de la distribució del fons de compensació interinsular i a la disposició transitòria única, que regula els efectes del nou sistema de finançament sobre determinats convenis, estableix:

“Pel que fa a la resta de convenis subscrits per l’Administració de la comunitat autònoma de les Illes Balears i els consells insulars en matèria de serveis socials i en matèria de carreteres, aquests convenis continuen vigents llevat que les parts que les varen subscriure decideixin resoldre’ls voluntàriament i per mutu acord, de manera que el finançament de l’Administració de la comunitat autònoma que puguin preveure per als exercicis de 2014 i següents quedi sense efectes, per raó de la integració d’aquest fiançament en el nou sistema d’acord amb el que estableixen les lletres c) i f) i l’incís final de la lletra g) de l’article 7.1 d’aquesta llei

Els acords bilaterals que s’adoptin amb aquesta finalitat poden preveure que la despesa corresponent a l’anualitat de 2013 es pugui executar fins al 31 de desembre de 2014 i que es pugui justificar al 31 de gener del 2015”.

5. Davant la possibilitat que ofereix la Llei 3/2014, de 17 de juny, la Comunitat Autònoma de les Illes Balears i el Consell Insular d’Eivissa manifesten el seu interès en resoldre el conveni signat el 29 de juliol de 2010 per al finançament de les actuacions en matèria de carreteres, per tal que aquest finançament sigui satisfet per mitjà del nou sistema que preveu la llei.

En virtut de l’exposat anteriorment, les parts

Acordem

1. Resoldre de mutu acord el conveni signat el 29 de juliol de 2010 entre l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears i el Consell Insular d’Eivissa en matèria de carreteres, que té per objecte establir el règim de col·laboració entre ambdues administracions per al finançament de les actuacions en matèria de carreteres incloses en l’annex I, amb l’objectiu que el finançament de l’Administració de la comunitat autònoma de les Illes Balears previst en el conveni per a l’exercici 2014 i fins a l’exercici 2019 quedi sense efecte, atès la seva integració en el nou sistema de finançament previst a la lletra g de l’article 7.1 de la Llei 3/2014, de 17 de juny, per la qual es regula el sistema de finançament definitiu dels consells insulars.

2. La despesa pendent corresponent a l’anualitat de 2013 per import d’1.846.140,71 euros (un milió vuit-cents quaranta-sis mil cent quaranta euros i setanta-un cèntims) es podrà executar fins al 31 de desembre de 2014 i es podrà justificar fins al 31 de gener del 2015. Aquesta despesa es concreta en els imports següents:

Aportacions previstes pendents d’executar

Anualitat 2012

230.536,77 €

Anualitat 2013

1.615.603,94 €

Total

1.846.140,71 €

3. Aquest Acord tendrà efectes a partir de la data de la seva signatura.

I en prova de conformitat, ambdues parts signen aquesta Acord en dos exemplars.

Palma, 25 de novembre de 2014

Per l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, José Ramón Bauzá Díaz

Pel Consell Insular d’Eivissa, Vicent Serra Ferrer

 

Eivissa, 7 de maig de 2015

El secretari tècnic de l’Àrea d’Interior, Turisme i Esports,

Agustín Goerlich López