Secció V. Anuncis
Subsecció segona. Altres anuncis oficials
AJUNTAMENT D'ALAIOR
Núm. 8279
Adhesió de l'Ajuntament d'Alaior a la Xarxa d'Entitats Locals per a la Transparència i Participació Ciutadana de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies i aprovació de les Normes de funcionament i organització de l'esmentada xarxa
Expedient núm.: 586/2015
Fem públic que el Ple de la corporació, en sessió ordinària de dia 9 d'abril de 2015, va aprovar l'adhesió de l'Ajuntament d'Alaior a la Xarxa d'Entitats Locals per a la Transparència i Participació Ciutadana de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies, com a soci titular, junt amb les Normes de funcionament i organització de l'esmentada xarxa.
Aquest acord junt amb les Normes de funcionament i organització de la Xarxa d'Entitats Locals per a la Transparència i Participació Ciutadana de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies, resta exposat al públic en el departament del Servei d'Atenció al Ciutadà per un termini de trenta dies a comptar des de l'endemà al de la publicació d'aquest anunci al BOIB, a fi que el veïnat i les persones legítimament interessades puguin examinar l’expedient i formular reclamacions, objeccions o observacions que estimin convenients.
NORMES DE FUNCIONAMENT I ORGANITZACIÓ DE LA XARXA D'ENTITATS LOCALS PER LA TRANSPARÈNCIA I PARTICIPACIÓ CIUTADANA
TÍTOL PRELIMINAR
DISPOSICIONS GENERALS
Article 1
La Xarxa d'Entitats Locals per la Transparència i Participació Ciutadana, es constitueix de conformitat amb el previst en l'article 44 dels Estatuts de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP), i a l'empara del que se disposa en la Llei 7/85 reguladora de les bases del règim local i demés normativa d'aplicació.
Article 2
La seva activitat es regirà pel que es disposa en els Estatuts de la FEMP, el seu Reglament de règim intern, així com per les presents normes.
Article 3
La Xarxa d'Entitats Locals per la Transparència i Participació Ciutadana té el seu domicili social a la seu de la FEMP, carrer Nuncio núm. 8 de Madrid, amb independència que s'acordi establir les seves oficines administratives, o celebrar les seves reunions, en qualsevol dels municipis associats.
Article 4
L'àmbit d'actuació de la Xarxa d'Entitats Locals per la Transparència i Participació Ciutadana és el territori nacional i la seva durada s'estableix per temps indefinit.
TÍTOL I
OBJECTIUS
Article 5
La Xarxa d'Entitats Locals per la Transparència i Participació Ciutadana té com a objectius:
1. Promoure les polítiques de transparència, participació i col·laboració ciutadana efectives en el conjunt d'entitats locals espanyoles, amb la finalitat de donar visibilitat a l'activitat pública i aconseguir un marc de convivència estable per afavorir el desenvolupament econòmic i social dels territoris.
2. Facilitar l'exercici dels drets d'accés a la informació i de participació ciutadana en l'àmbit local, buscant implicació i compromís amb l'acció pública de tota la societat.
3. Reforçar la confiança dels ciutadans als governs locals, assumint compromisos de bon govern i realització de pràctiques exemplars en els àmbits de rendició de comptes, participació en la presa de decisions i disseny i avaluació de serveis públics.
Article 6
Per al compliment d'aquests objectius, la Xarxa d'Entitats Locals per la Transparència i Participació Ciutadana:
a) Establirà l'estructura orgànica pertinent.
b) Facilitarà l'intercanvi d'informació sobre temes que afectin als associats, tant a nivell nacional com a europeu.
c) Constituirà serveis d'assessorament i d'assistència per als seus membres.
d) Organitzarà i participarà en reunions, seminaris i congressos.
e) Es dirigirà als poders públics i intervindrà, si escau, en relació amb la formulació de la normativa legal que afecti als Municipis Associats.
f) Promourà publicacions i documents informatius en matèria de la seva competència.
TÍTOL II
DELS ASSOCIATS
Article 7
La Xarxa d'Entitats Locals per la Transparència i Participació Ciutadana està composta per socis titulars, socis d'honor, observadors i col·laboradors.
Article 8
Són socis titulars totes les Entitats Locals, integrades en la FEMP, que manifestin, mitjançant el corresponent acord adoptat pel Ple de la Corporació, la seva voluntat expressa d'adherir-se a la Xarxa d'Entitats Locals per la Transparència i Participació Ciutadana i de complir les seves finalitats estatutàries.
La representació de cada Entitat l'ostentarà el seu President o el membre de la Corporació en qui aquest delegui, sense perjudici del que estableix l'article 28 dels presents Estatuts.
Aquesta delegació haurà de ser expressa i referida per a cada acte concret.
Article 9
Podran ser socis d'honor les persones físiques o jurídiques que siguin proposats com a tals pel Consell de Govern de la Xarxa d'Entitats Locals per la Transparència i Participació Ciutadana i siguin nomenats per la Junta de Govern de la FEMP per la seva especial contribució a les finalitats de l'associació.
Article 10
Podran ser observadors, aquelles Institucions o Entitats Públiques d'àmbit estatal o autonòmic l'objecte del qual sigui la promoció de la transparència i participació ciutadana siguin proposats com a tals pel Consell de Govern de la Xarxa d'Entitats Locals per la Transparència i Participació Ciutadana i siguin nomenats per la Junta de Govern de la FEMP.
Article 11
Podran ser col·laboradors de la Xarxa aquelles empreses, entitats privades, institucions l'objecte de les quals sigui la promoció de la transparència i participació ciutadana i siguin acceptades com a col·laboradors per l'Assemblea General. La participació com a col·laboradors en les activitats de la Xarxa d'Entitats Locals per la Transparència i Participació Ciutadana establirà mitjançant un Conveni de Col·laboració i haurà de ser aprovada per la Junta de Govern de la FEMP.
Article 12
Els socis d'honor, els observadors i els col·laboradors, legalment convocats pels òrgans pertinents de la Xarxa d'Entitats Locals per la Transparència i Participació Ciutadana, podran participar en les reunions de la mateixa amb veu però sense vot.
Article 13
L'alta i la baixa dels socis titulars seran aprovades per la Junta de Govern de la FEMP prèvia recepció de l'acord plenari de la Corporació Local interessada.
L'acord de la Junta de Govern de la FEMP es farà constar en l'acta corresponent i en el llibre de registre que portarà la Secretaria General, i tindrà efecte des del mateix dia en què sigui adoptat.
Article 14
Els socis titulars tindran les següents obligacions:
a) Complir els presents Estatuts i els acords vàlidament adoptats.
b) Pagar les quotes, derrames i altres aportacions que s'estableixin en cada cas.
c) Compartir les finalitats estatutàries de l'associació, col·laborar en la seva consecució i vetllar pel seu compliment.
Article 15
Els socis titulars tindran els següents drets:
a) Assistir amb veu i vot a les assemblees tant ordinàries com a extraordinàries i a qualsevol altre tipus de trobada pel qual siguin convocats.
b) Ocupar càrrecs en els òrgans rectors de la Xarxa d'Entitats Locals per la Transparència i Participació Ciutadana.
c) Participar en els treballs de la Xarxa d'Entitats Locals per la Transparència i Participació Ciutadana.
d) Utilitzar les instal·lacions i els serveis que presta Xarxa d'Entitats Locals per la Transparència i Participació Ciutadana.
e) Proposar la convocatòria de les sessions dels òrgans de govern i/o proposar els assumptes de l'ordre del dia a tractar en les mateixes.
f) Ser informat sobre la composició dels òrgans rectors de la Xarxa d'Entitats Locals per la Transparència i Participació Ciutadana i dels altres enumerats en els presents Estatuts.
g) Estar al corrent del desenvolupament de les activitats de la Xarxa d'Entitats Locals per la Transparència i Participació Ciutadana, així com de l'estat dels seus comptes.
h) Ser sentit amb caràcter previ a l'adopció de mesures disciplinàries contra ell i ser informat abans sobre dels fets que donin lloc a tals mesures, havent de ser motivat l'acord que, si escau, imposi la sanció.
i) Impugnar qualssevol acord de la Xarxa d'Entitats Locals per la Transparència i Participació Ciutadana que estimi contrari a la Llei o als presents Estatuts.
Article 16
1. Perquè un soci titular pugui exercitar plenament els seus drets en una assemblea haurà de tenir la condició de tal amb anterioritat a la data de convocatòria de la mateixa. En cas de no complir-se aquest requisit, podrà participar en ella amb veu, però sense vot.
2. Perdrà el seu dret a veu i vot a la Xarxa d'Entitats Locals per la Transparència i Participació Ciutadana tot soci titular que degui un any de cotització. La pèrdua d'aquest dret haurà de ser acordada per la Junta de Govern de la FEMP, previ expedient instruït pel Consell de Govern de la Xarxa d'Entitats Locals per la Transparència i Participació Ciutadana, amb les exigències recollides en la lletra h) de l'article 15 dels presents Estatuts.
Article 17
1. La condició de soci es perdrà:
a) Per decisió voluntària de l'associat, adoptada d'acord amb el previst en l'article 13 dels presents Estatuts. L'acord plenari haurà de ser comunicat per l'Alcalde/ President, mitjançant escrit dirigit al President de la Xarxa d'Entitats Locals per la Transparència i Participació Ciutadana amb almenys tres mesos d'antelació al final de l'exercici.
b) Quan es produeixi impagament de quotes per un període superior a l'any.
c) Per acord de la Junta de Govern de la FEMP, a causa d'incompliments greus en la seva condició de soci.
d) Per deixar de ser membre de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies.
2. En els casos als quals es refereixen els apartats b) i c) anteriors, serà obligada la prèvia instrucció d'expedient, amb les exigències recollides en la lletra h) de l'article 15 dels presents Estatuts, que haurà de ser instruït pel Consell de Govern de la Xarxa d'Entitats Locals per la Transparència i Participació Ciutadana i resolt per la Junta de Govern de la FEMP.
Article 18
La baixa com a soci a la Xarxa d'Entitats Locals per la Transparència i Participació Ciutadana qualsevol que sigui la seva causa, implicarà:
a) La pèrdua dels seus drets i obligacions.
b) La impossibilitat de reclamar qualsevol devolució patrimonial.
c) L'obligació d'abonar les quantitats que per qualsevol motiu degués fins a aquest moment a la Xarxa d'Entitats Locals per la Transparència i Participació Ciutadana.
TÍTOL III
ÒRGANS DE GOVERN
Article 19
1. Els òrgans rectors de la Xarxa d'Entitats Locals per la Transparència i Participació Ciutadana són:
a) L'Assemblea General.
b) El Consell de Govern.
c) El president.
2. Els càrrecs de president, vicepresidents i de vocals del Consell de Govern seran gratuïts.
3. El mandat del Consell de Govern i del president coincidirà amb el de les Corporacions Locals.
Capítol I
L'Assemblea General
Article 20
L'Assemblea General és el màxim òrgan de Govern de la Xarxa d'Entitats Locals per la Transparència i Participació Ciutadana, i està integrada pels representants dels socis Titulars, socis d'honor, observadors i col·laboradors.
Article 21
Són competències de l'Assemblea General:
a) Triar als catorze (14) vocals del Consell de Govern.
b) Dissenyar la política adequada per a la defensa dels interessos i compliment dels objectius propis de la Xarxa d'Entitats Locals per la Transparència i Participació Ciutadana.
c) Aprovar quantes decisions s'estimin convenients per al desenvolupament de les finalitats de la Xarxa d'Entitats Locals per la Transparència i Participació Ciutadana.
d) Aprovar el programa d'actuació, la memòria i els pressupostos anuals de la Xarxa d'Entitats Locals per la Transparència i Participació Ciutadana.
e) Proposar a la Junta de Govern de la FEMP l'aprovació o modificació dels presents Estatuts.
f) Proposar a la Junta de Govern de la FEMP la dissolució de la Xarxa d'Entitats Locals per la Transparència i Participació Ciutadana.
g) Aprovar l'acta de cada Assemblea anterior.
Article 22
L'Assemblea General tindrà caràcter ordinari i extraordinari:
a) Amb caràcter ordinari es reunirà una vegada a l'any, en el transcurs de l'últim trimestre, i en tot cas en el termini de quatre mesos a partir de l'elecció per la Junta de Govern de la FEMP del seu president i vicepresidents, després de la celebració de les eleccions locals.
b) Amb caràcter extraordinari sempre que ho estimi el Consell de Govern, per pròpia iniciativa o a petició d'un nombre de socis que representi, almenys, la meitat dels vots de l'Assemblea, i sigui ratificat per la Junta de Govern de la FEMP.
Article 23
La convocatòria de l'Assemblea tant ordinària com a extraordinària haurà de dur-se a terme pel president, amb un mes d'antelació, almenys, a la data de la seva celebració, exceptuant el que està disposat en el paràgraf següent.
En el cas de tractar-se d'una Assemblea Extraordinària, el president no podrà demorar la seva convocatòria en un termini no superior als dos mesos des que es vaig efectuar la sol·licitud de la mateixa, una vegada que sigui ratificada aquesta sol·licitud per la Junta de Govern de la FEMP.
Article 24
L'ordre del dia de l'assemblea serà fixada pel Consell de Govern i s'haurà de remetre juntament amb la convocatòria, excepte en el supòsit de la convocatòria de l'assemblea ordinària després de la celebració de les eleccions municipals, que serà fixada pel president.
En el cas d'assemblea ordinària, a més de l'ordre del dia, podran tractar-se en el punt de precs i preguntes tots aquells assumptes que sent inherents a les finalitats de l'associació els socis estimin convenients.
En cas d'Assemblea General extraordinària només podran debatre's els assumptes inclosos en l'ordre del dia.
En tot cas, la proposta de modificació d'Estatuts i la proposta de dissolució de l'associació haurà d'incloure's com un punt específic en l'ordre del dia de la corresponent convocatòria.
Article 25
1. Com a regla general, per a l'adopció de qualsevol resolució o acord, serà necessària la majoria simple dels vots acreditats en l'assemblea.
2. Es requerirà una majoria absoluta del nombre total de vots acreditats en l'Assemblea per:
a) Proposar l'aprovació i modificació dels Estatuts.
b) Proposar la dissolució de la Xarxa d'Entitats Locals per la Transparència i Participació Ciutadana.
3. L'absència d'algun soci titular, una vegada iniciada la deliberació de l'assumpte, es computarà com a abstenció.
4. En tot cas, tots els acords de l'Assemblea General estaran sotmesos a la ratificació de la Junta de Govern de la FEMP, en compliment de l'establert en l'article 44 dels Estatuts de la FEMP.
Article 26
1. Els vots de cada soci titular en l'assemblea són els expressats en la següent escala:
2. La determinació dels vots es realitzarà respecte als habitants de dret, d'acord amb l'última rectificació padronal.
Article 27
L'assemblea es constituirà vàlidament, en primera convocatòria, amb l'assistència de socis titulars que representin la meitat més un dels vots de l'assemblea.
En segona convocatòria, una hora més tard, qualsevol que sigui el nombre de vots representat.
Article 28
Podrà participar en l'assemblea els socis titulars que estiguin al corrent del pagament de les seves quotes anuals.
També formaran part de la mateixa els socis d'honor, observadors i col·laboradors amb veu però sense dret a vot.
La representació en l'assemblea de cada soci que serà exercitable per l'alcalde o president de la Corporació.
Serà admesa la delegació de vot d'una Corporació en un altre membre de la Xarxa d'Entitats Locals per la Transparència i Participació Ciutadana, de la seva mateixa Comunitat Autònoma, mitjançant acord del president de la Corporació. Aquest acord ha d'estar en poder de la presidència abans d'iniciar-se la sessió.
Article 29
Els debats, acords i resolucions de l'assemblea quedaran reflectits en les corresponents actes que portarà la secretaria tècnica.
Article 30
De conformitat amb el que es disposa en l'article 44 dels Estatuts de la FEMP, la secretaria de l'Assemblea General de la Xarxa d'Entitats Locals per la Transparència i Participació Ciutadana correspon al secretari general de la FEMP, el qual podrà delegar aquestes funcions.
Capítol II
El Consell de Govern
Article 31
1. El Consell de Govern és l'òrgan de representació, govern i administració de la Xarxa d'Entitats Locals per la Transparència i Participació Ciutadana i l'encarregat de desenvolupar les resolucions aprovades per l'assemblea de la Xarxa.
2. Per ser membre de la mateixa es requereix ser membre de qualsevol de les Corporacions Locals que siguin socis titulars de la Xarxa d'Entitats Locals per la Transparència i Participació Ciutadana.
3. El mandat dels membres del Consell de Govern serà de quatre anys i es renovarà al mateix temps que se renoven les Corporacions Locals per compliment del seu mandat legal.
Una vegada finalitzat el seu mandat, quedarà dissolt, passant totes les seves competències a la Junta de Govern de la FEMP, o en qui ella delegui, la qual en cap cas podrà adoptar acords pels quals legalment es requereixi una majoria qualificada.
Article 32
El Consell de Govern estarà integrat per:
a) El President de la Xarxa d'Entitats Locals per la Transparència i Participació Ciutadana.
b) Els dos vicepresidents.
c) Catorze (14) vocals triats per l'Assemblea General d'entre els representants dels socis titulars de la Xarxa d'Entitats Locals per la Transparència i Participació Ciutadana. El resultat de l'elecció haurà de reflectir la pluralitat i proporcionalitat política i territorial d'aquests membres.
El Consell de Govern podrà convidar a assistir a les reunions a qualsevol un altre membre de la Xarxa, institucions públiques o privades o empreses, associacions professionals, quan ho estimi oportú.
Article 33
Són funcions del Consell de Govern:
a) El desenvolupament i seguiment dels acords adoptats per l'Assemblea General.
b) Vetllar pel compliment de les finalitats estatutàries.
c) Proposar a l'Assemblea General les modificacions en els Estatuts o normes que estimin convenients.
d) Aprovació de l'ordre del dia de l'Assemblea General ordinària.
e) Decidir sobre aquells assumptes que per la seva urgència no puguin ser presentats a l'Assemblea General, donant compte a la mateixa en la següent sessió que celebri.
f) Elaborar propostes d'actuació i el programa de treball de l'associació.
g) Elaborar la memòria i pressupostos anuals de l'associació.
h) Dirigir la realització de publicacions i estudis.
i) Delegar en el president la signatura de convenis amb els poders públics i amb altres organitzacions que tinguin finalitats similars a la Xarxa d'Entitats Locals per la Transparència i Participació Ciutadana.
j) Constituir grups de treball per a l'estudi de temes específics d'interès comú dels associats.
k) Proposar a la Junta de Govern de la FEMP l'aprovació de les quotes anuals.
l) Cobrir les vacants de vocals que es produeixin en el propi Consell, durant el període entre assemblees.
Els acords hauran de constar en el llibre d'actes que, a aquest efecte, porti la secretaria tècnica, havent de ser visats pel president.
Els acords del Consell de Govern hauran de ser ratificats per la Junta de Govern de la FEMP.
Article 34
Els membres del Consell de Govern hauran d'ostentar la condició de càrrec electe d'una Corporació Local. En cas contrari, causaran baixa immediatament, sent substituïts pel Consell de Govern d'entre els socis titulars de la Xarxa d'Entitats Locals per la Transparència i Participació Ciutadana pertanyents al mateix grup polític pel qual va ser triat.
Cessaran automàticament els membres del Consell de Govern que per qualsevol motiu deixessin de pertànyer al grup polític pel qual van ser triats, sent substituïts pel Consell de Govern d'entre els pertanyents al mateix grup.
Article 35
El Consell de Govern podrà delegar en un o varis dels seus membres o en el titular de la secretaria tècnica, les facultats que estimi convenients per a una major operativitat.
Article 36
a) El Consell de Govern es reunirà en sessió ordinària amb la periodicitat que ella mateixa estableixi, i sessió extraordinària quan sigui convocada amb tal caràcter pel president, ho sol·liciti un nombre dels seus membres no inferior als seus dues cinquenes parts o un nombre de socis que representi, almenys, la meitat dels vots de la Xarxa d'Entitats Locals per la Transparència i Participació Ciutadana.
b) Correspon al president convocar les sessions del Consell de Govern i fixar l'ordre del dia que acompanyarà a la convocatòria i que, tractant-se de sessió extraordinària, inclourà els assumptes proposats per els qui la van sol·licitar. Les sessions extraordinàries se celebraran dins dels quinze dies següents a la seva sol·licitud.
c) La convocatòria es realitzarà per escrit, amb una antelació mínima de 10 dies naturals, i serà signada pel president i en ella haurà de figurar l'ordre del dia així com dia, hora i lloc en què aquesta tindrà lloc, tant en primera com en segona convocatòria, amb un temps mínim entre totes dus crides de quinze minuts.
d) Amb la convocatòria s'acompanyarà la documentació a tractar en la reunió així com l'acta de la reunió anterior que serà llegida pel secretari/a tècnic a la sala per a la seva aprovació.
e) El Consell de Govern es constituirà vàlidament en primera convocatòria amb l'assistència de la meitat més un dels membres que ho componen i, en segona convocatòria, una hora més tard, qualsevol que sigui el nombre de membres presents en aquest moment. En tot cas, es requerirà l'assistència del President i del secretari tècnic, o d'els qui els substitueixin d'acord amb el que es disposa en els presents Estatuts.
f) Els acords del Consell de Govern s'adoptaran per majoria simple dels vots emesos pels membres assistents a la sessió. En el cas de votacions amb resultat d'empat, decidirà el vot de qualitat del president.
g) Cadascun dels membres del Consell de Govern ostentarà només un vot. El vot pot emetre's en sentit afirmatiu o negatiu, podent els membres del Consell de Govern abstenir-se de votar. Es computarà com a abstenció la d'aquells membres del Consell de Govern que s'absentessin de la reunió al moment de la votació.
h) Les actuacions seguides en les sessions, tant ordinàries com a extraordinàries, quedaran reflectides en les corresponents actes.
i) De conformitat amb el que es disposa en l'article 44 dels Estatuts de la FEMP, la secretària del Consell de Govern, correspon al Secretari General de la FEMP en qui podrà delegar aquestes funcions en el secretari tècnic de l'associació.
Capítol III
El president
Article 37
El President és el representant ordinari de la Xarxa d'Entitats Locals per la Transparència i Participació Ciutadana i serà designat per la Junta de Govern de la FEMP d'entre els representants dels membres de l'associació, que ostentin la condició d'alcalde o president de Diputació.
La durada del seu mandat serà el mateix del de les Corporacions Locals.
Una vegada finalitzat el seu mandat, passaran totes les seves competències a la Junta de Govern de la FEMP, o en qui ella delegui.
En cas d'absència o malaltia, serà substituït pels vicepresidents per la seva ordre.
Cessarà automàticament el president que per qualsevol motiu deixés de pertànyer al grup polític pel qual va ser triat alcalde o president de Diputació.
En cas de vacant o pèrdua de la condició d'electe local es procedirà a l'elecció de nou president, assumint interinament la presidència els vicepresidents per la seva ordre.
Article 38
Els dos vicepresidents, seran designats per la Junta de Govern de la FEMP, i li substituiran per ordre en cas de vacant, absència, malaltia o delegació expressa exercint les seves funcions pel temps que duri qualsevol d'aquestes situacions.
Cessarà automàticament el vicepresident que per qualsevol motiu deixés de pertànyer al grup polític pel qual va ser triat alcalde o president de Diputació.
Article 39
En cas de renúncia o pèrdua de la condició d'electe local abans de finalització del mandat, la Junta de Govern de la FEMP procedirà a nomenar un nou president.
Article 40
Són funcions del president:
a) Representar a la Xarxa d'Entitats Locals per la Transparència i Participació Ciutadana davant altres institucions o organismes públics i privats.
b) Dirigir el funcionament ordinari de la Xarxa d'Entitats Locals per la Transparència i Participació Ciutadana.
c) Presidir, coordinar i convocar el Consell de Govern.
d) Proposar l'ordre del dia del Consell de Govern i de l'Assemblea General, havent de ser aquesta última ratificada pel Consell de Govern.
e) Convocar a l'Assemblea General i executar els seus acords donant compte regularment al Consell de Govern.
f) Presentar el pressupost i l'estat de comptes i la memòria anual a l'Assemblea General.
g) Vigilar el compliment dels acords de l'Assemblea General i de la Comissió Permanent.
h) Delegar en els vicepresidents, vocals o secretari tècnic, quantes funcions consideri idònies en honor d'un millor funcionament de la Xarxa d'Entitats Locals per la Transparència i Participació Ciutadana.
i) Proposar grups de treball per a temes concrets.
j) Qualsevol altra que li sigui atribuïda pel Consell de Govern o per l'Assemblea General.
k) Autoritzar les despeses, ordenar els pagaments i la intervenció de la comptabilitat en col·laboració amb el secretari tècnic, sense perjudici del que se disposa en l'article 50 respecte de la competència de la secretaria general de la FEMP en la intervenció dels comptes de l'associació.
Capítol IV
Del secretari/a tècnic de la Xarxa d'Entitats Locals per la Transparència i Participació Ciutadana
Article 41
a) El secretari/a tècnic de la Xarxa d'Entitats Locals per la Transparència i Participació Ciutadana és l'element administratiu adscrit a la Xarxa d'Entitats Locals per la Transparència i Participació Ciutadana, i el seu titular serà nomenat i cessat per la secretaria general de la FEMP, d'entre el personal de la Federació, en compliment del previst en l'article 44 dels seus Estatuts.
b) Assistirà amb veu però sense vot, a les reunions de l'Assemblea General i del Consell de Govern.
Article 42
Correspon a la secretària tècnica de la Xarxa d'Entitats Locals per la Transparència i Participació Ciutadana:
a) L'execució material dels acords adoptats per l'Assemblea General i pel Consell de Govern de la Xarxa.
b) L'elaboració de la memòria i pressupost anual, en funció del Pla d'objectius i la captació dels recursos econòmics externs i la seva gestió posterior en la consecució de les finalitats de la Xarxa.
c) La gestió administrativa i pressupostària, l'arxiu i custòdia de la documentació relativa a la Xarxa. La gestió dels fons de la Xarxa, tant en l'àmbit econòmic com a administratiu, es realitzarà segons el previst en el Reglament de règim intern de la FEMP.
d) L'organització i preparació de les reunions de l'Assemblea General i del Consell de Govern, així com les de caràcter tècnic o consultiu.
e) L'elaboració de la memòria d'activitats de la Xarxa per a la seva aprovació per l'Assemblea General i el Consell de Govern.
f) Informar i assistir al president en les seves funcions.
g) La realització de qualssevol altres funcions que li siguin encomanades pels òrgans rectors de la secció.
h) El titular de la secretaria tècnica assisteix a les reunions del Consell de Govern i de l'Assemblea General de la Xarxa amb veu però sense vot.
i) Aixecar acta de les sessions tant del Consell de Govern com de l'Assemblea General, que signarà juntament amb el president, donant posterior trasllat de les mateixes a la Junta de Govern de la FEMP.
j) Vetllar pel funcionament dels serveis de la Xarxa.
Article 43
El secretari tècnic de la Xarxa informarà de manera periòdica al president, al secretari general de la FEMP, i al director general de la FEMP responsable de les associacions, xarxes i seccions existents en el seu si, de les actuacions que realitzi en l'ús de les seves competències.
Capítol V.
Dels grups de treball.
Article 44
Per a l'elaboració d'estudis i formulació de propostes podran constituir-se grups de treball. Aquests grups es crearan pel Consell de Govern de la Xarxa i es coordinaran per la secretaria tècnica de la mateixa.
TÍTOL IV
RÈGIM JURÍDIC
Article 45
Les competències i funcions atribuïdes en els articles anteriors als òrgans rectors de la Xarxa i a la secretaria tècnica, s'entenen sense perjudici de l'establert en l'article 44 dels Estatuts de la FEMP.
TÍTOL V
RÈGIM ECONÒMIC
Article 46
Els recursos econòmics de la Xarxa estan constituïts per:
a) Les quotes dels seus socis titulars.
b) Les subvencions i donacions que la mateixa obtingui.
c) Qualsevol altra aportació específica que serveixi els objectius de la Xarxa d'Entitats Locals per la Transparència i Participació Ciutadana.
Article 47
a) Les quotes anuals seran aprovades per la Junta de Govern de la FEMP, després de la proposta a aquest efecte realitzada pel Consell de Govern de la Xarxa que determinarà les seves quanties en funció d'una quantitat fixa per habitant i any del territori corresponent a cada soci titular.
b) Cada membre vindrà obligat a remetre anualment un certificat de la població del Municipi per poder procedir amb la liquidació.
c) Les quotes anuals hauran de ser ingressades en el primer quadrimestre de l'any.
d) A efectes comptables, la data de tancament de cada exercici anual serà la del 31 de desembre.
e) La Xarxa reflectirà en la seva comptabilitat l'estat del seu patrimoni, els seus resultats i la seva situació financera, així com l'origen, quantia, destinació i aplicació dels ingressos públics que percebi.
f) L'estat de la comptabilitat, així com la memòria d'activitats de cada exercici, la relació actualitzada dels associats, l'inventari de béns i els llibres d'actes de les reunions dels òrgans de govern de la Xarxa estaran en tot moment a disposició dels seus associats, del titular de la secretaria general FEMP i en els termes previstos en la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal.
Article 48
1. Els membres o titulars dels òrgans de govern i les altres persones que obrin en nom i representació de la Xarxa, respondran davant aquesta, davant els associats i davant tercers pels danys causats i els deutes contrets per actes dolosos, culposos o negligents.
2. Les persones a que se refereix el paràgraf anterior respondran civil i administrativament pels actes i omissions realitzats en l'exercici de les seves funcions, i pels acords que haguessin votat, enfront de tercers, a la Xarxa i als associats.
3. Quan la responsabilitat no pugui ser imputada a cap membre o titular dels òrgans de govern i representació, respondran tots solidàriament pels actes i omissions al fet que es refereixen els apartats anteriors, tret que puguin acreditar que no van participar en la seva aprovació i execució o que expressament es van oposar a elles.
Article 49
De la mateixa manera que la Llei ho estableix per als associats a la Xarxa, la contractació, dins del marc de la Xarxa, es deurà als principis de llibertat d'accés a les licitacions, publicitat i transparència dels procediments, i de garantia de l'objectiu d'estabilitat pressupostària i control de la despesa.
Article 50
Correspon a la secretaria general de la FEMP la intervenció dels comptes de la Xarxa.
TÍTOL VI
DISSOLUCIÓ DE LA XARXA
Article 51
En cas de dissolució proposada per l'Assemblea General, i ratificada per la Junta de Govern de la FEMP, els recursos de la Xarxa, no compromesos, seran assignats per la FEMP al compliment de les finalitats i objectius descrits en el Títol I.
Disposició addicional primera
Les competències i funcions atribuïdes en els articles anteriors als òrgans rectors de la Xarxa i a la secretaria tècnica, s'entenen sense perjudici de l'establert en l'article 44 dels Estatuts de la FEMP.
Disposició addicional segona
En allò no previst en les presents normes, la Xarxa es regularà quant al seu funcionament conforme al que es disposa en els Estatuts de la FEMP i el seu reglament de règim intern.”
La batlessa,
Misericordia Sugrañes Barenys