Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'EDUCACIÓ, CULTURA I UNIVERSITATS

Núm. 8276
Resolució de la consellera d’Educació, Cultura i Universitats de 22 d’abril de 2015 per la qual s’estableix el grau d’experimentalitat dels estudis del Màster Universitari en Psicologia General Sanitària de la Universitat de les Illes Balears

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Fets

1. En data 19 de desembre de 2014, la Universitat de les Illes Balears va presentar una sol·licitud (registre d’entrada núm. 74319/2014) en què demanava, d’una banda, l’autorització per implantar i impartir els estudis del Màster Universitari en Psicologia General Sanitària i, de l’altra, l’establiment del grau d’experimentalitat d’aquests estudis, en aplicació de la disposició final segona del Decret 29/2014, d’11 de juliol, pel qual s’aproven els preus públics dels serveis acadèmics i administratius corresponents als ensenyaments oficials de la Universitat de les Illes Balears.

2. La disposició final segona del Decret 29/2014, d’11 de juliol, habilita la consellera d’Educació, Cultura i Universitats perquè, mitjançant una resolució, estableixi el grau d’experimentalitat dels estudis la impartició dels quals s’autoritzi dins el termini de vigència del Decret, a l’efecte d’establir els preus públics de la matrícula d’aquests estudis.

3. Per als ensenyaments de màster que habiliten o que són condició necessària per exercir activitats professionals regulades a Espanya, l’experimentalitat s’estableix per analogia amb els màsters habilitadors autoritzats prèviament.

4. En el moment d’aprovar el Decret 29/2014, d’11 de juliol, únicament s’havien implantat tres màsters habilitadors: el Màster Universitari en Formació del Professorat, el Màster Universitari en Advocacia i el Màster Universitari en Enginyeria Industrial.

5. La titulació objecte de la sol·licitud de la UIB compleix l’Ordre ECD/1070/2013, de 12 de juny, per la qual s’estableixen els requisits per verificar els títols universitaris oficials de màster en psicologia general sanitària que habiliten per exercir la professió titulada i regulada de psicòleg general sanitari.

6. L’11 de març de 2015, la Junta de Coordinació Universitària de les Illes Balears va acordar proposar a la consellera d’Educació, Cultura i Universitats que emetés un informe favorable a la implantació dels estudis del Màster Universitari en Psicologia General Sanitària. Finalment, la consellera va emetre aquest informe en data 18 de març de 2015.

7. En data 10 d’abril de 2015, el Consell de Govern va acordar (BOIB núm. 52, d’11 d’abril) autoritzar la Universitat de les Illes Balears a implantar i impartir els estudis del Màster Universitari en Psicologia General Sanitària.

8. El 13 d’abril de 2015, el director general d’Universitats i Recerca va signar una proposta de resolució relativa al grau d’experimentalitat dels estudis corresponents a aquest Màster en la qual els assimilava als del Màster Universitari en Enginyeria Industrial, atès que l’experimentalitat de la branca de ciències de la salut, a la qual pertany el Màster Universitari en Psicologia General Sanitària, és més propera a la branca d’enginyeria que a la de ciències socials i jurídiques.

Fonaments de dret

1. Decret 29/2014, d’11 de juliol, pel qual s’aproven els preus públics dels serveis acadèmics i administratius corresponents als ensenyaments oficials de la Universitat de les Illes Balears (BOIB núm. 94, de 12 de juliol).

2. Acord del Consell de Govern de 10 d’abril de 2015 pel qual s’autoritza la Universitat de les Illes Balears a implantar i impartir els ensenyaments oficials del Màster Universitari en Psicologia General Sanitària (BOIB núm. 52, d’11 d’abril).

Per tot això, dict la següent

Resolució

1. Establir per als estudis del Màster Universitari en Psicologia General Sanitària de la Universitat de les Illes Balears el grau d’experimentalitat del Màster Universitari en Enginyeria Industrial.

2. Publicar aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

3. Notificar aquesta Resolució a la Universitat de les Illes Balears.

Contra aquesta Resolució que exhaureix la via administrativa es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant la consellera d’Educació, Cultura i Universitats en el termini d’un mes comptador des de l’endemà d’haver-se publicat en el BOIB, d’acord amb l’article 117 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, i l’article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

També s’hi pot interposar directament un recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears en el termini de dos mesos comptadors des de l’endemà d’haver-se publicat en el BOIB, d’acord amb l’article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

Palma, 22 d’abril de 2015

          

La consellera d’Educació, Cultura i Universitats

Maria Núria Riera Martos