Secció III. Altres disposicions i actes administratius
ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA
CONSELLERIA D'EDUCACIÓ, CULTURA I UNIVERSITATS
Núm. 8275
Resolució de la consellera d’Educació, Cultura i Universitats de 22 d’abril de 2015 per la qual s’estableix el grau d’experimentalitat dels estudis del Màster Universitari en Enginyeria de Telecomunicació de la Universitat de les Illes Balears
Fets
1. En data 30 d’octubre de 2014, la Universitat de les Illes Balears va presentar una sol·licitud (registre d’entrada núm. 62619/2014) en què demanava, d’una banda, l’autorització per implantar i impartir els estudis del Màster Universitari en Enginyeria de Telecomunicació i, de l’altra, l’establiment del grau d’experimentalitat d’aquests estudis, en aplicació de la disposició final segona del Decret 29/2014, d’11 de juliol, pel qual s’aproven els preus públics dels serveis acadèmics i administratius corresponents als ensenyaments oficials de la Universitat de les Illes Balears.
2. La disposició final segona del Decret 29/2014, d’11 de juliol, habilita la consellera d’Educació, Cultura i Universitats perquè, mitjançant una resolució, estableixi el grau d’experimentalitat dels estudis la impartició dels quals s’autoritzi dins el termini de vigència del Decret, a l’efecte d’establir els preus públics de la matrícula d’aquests estudis.
3. Per als ensenyaments de màster que habiliten o que són condició necessària per exercir activitats professionals regulades a Espanya, l’experimentalitat s’estableix per analogia amb els màsters habilitadors autoritzats prèviament.
4. En el moment d’aprovar el Decret 29/2014, d’11 de juliol, únicament s’havien implantat tres màsters habilitadors: el Màster Universitari en Formació del Professorat, el Màster Universitari en Advocacia i el Màster Universitari en Enginyeria Industrial.
5. El Màster Universitari en Enginyeria de Telecomunicació compleix l’Ordre CIN/355/2009, de 9 de febrer, per la qual s’estableixen els requisits per verificar els títols universitaris oficials que habiliten per exercir la professió d’enginyer de telecomunicació.
6. L’11 de març de 2015, la Junta de Coordinació Universitària de les Illes Balears va acordar proposar a la consellera d’Educació, Cultura i Universitats que emetés un informe favorable a la implantació dels estudis del Màster Universitari en Enginyeria de Telecomunicació. Finalment, la consellera va emetre aquest informe en data 18 de març de 2015.
7. En data 10 d’abril de 2015, el Consell de Govern va acordar (BOIB núm. 52, d’11 d’abril) autoritzar la Universitat de les Illes Balears a implantar i impartir els estudis del Màster Universitari en Enginyeria de Telecomunicació.
8. El 13 d’abril de 2015, el director general d’Universitats i Recerca va signar una proposta de resolució relativa al grau d’experimentalitat dels estudis corresponents a aquest Màster en la qual els assimilava als del Màster Universitari en Enginyeria Industrial, atès que ambdós corresponen a la branca de coneixement d’enginyeria.
Fonaments de dret
1. Decret 29/2014, d’11 de juliol, pel qual s’aproven els preus públics dels serveis acadèmics i administratius corresponents als ensenyaments oficials de la Universitat de les Illes Balears (BOIB núm. 94, de 12 de juliol).
2. Acord del Consell de Govern de 10 d’abril de 2015 pel qual s’autoritza la Universitat de les Illes Balears a implantar i impartir els ensenyaments oficials del Màster Universitari en Enginyeria de Telecomunicació (BOIB núm. 52, d’11 d’abril).
Per tot això, dict la següent
Resolució
1. Establir per als estudis del Màster Universitari en Enginyeria de Telecomunicació de la Universitat de les Illes Balears el grau d’experimentalitat del Màster Universitari en Enginyeria Industrial.
2. Publicar aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.
3. Notificar aquesta Resolució a la Universitat de les Illes Balears.
Contra aquesta Resolució —que exhaureix la via administrativa— es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant la consellera d’Educació, Cultura i Universitats en el termini d’un mes comptador des de l’endemà d’haver-se publicat en el BOIB, d’acord amb l’article 117 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, i l’article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.
També s’hi pot interposar directament un recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears en el termini de dos mesos comptadors des de l’endemà d’haver-se publicat en el BOIB, d’acord amb l’article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.
Palma, 22 d’abril de 2015
La consellera d’Educació, Cultura i Universitats
Maria Núria Riera Martos