Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'AGRICULTURA, MEDI AMBIENT I TERRITORI

Núm. 8242
Acord del Ple de la Comissió de Medi Ambient de les Illes Balears de la Xarxa BT subterrània, polígon 14, parcel·la 368, Sant Antoni de Portmany. (1a/14)

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

En relació amb l’assumpte de referència, i d’acord amb l’annex II de la Llei 11/2006, de 14 de setembre d’avaluacions d’impacte ambiental i avaluacions ambientals estratègiques a les Illes Balears, us comuniquem que el Ple de la CMAIB, en sessió de 27 de novembre de 2014,

ATÈS

1.Que l’objecte del projecte és la instal·lació d'una línia de Baixa Tensió per a donar electricitat a un habitatge existent, consisteix en una línia de 34 m de línia elèctrica soterrada per camí de terra existent des del punt de connexió de GESA (conversió aeri-subterrània) fins a l'armari encastat al mur de tancament de la parcel·la, amb una potència prevista de 5,75 Kw.

2.Que es troba en zona ANEI i no afecta a cap espai natural protegit i que la zona del projecte està afectat per vulnerabilitat d'aqüífers moderada.

3.Que la Direcció General d'indústria i Energia informa favorablement i el Servei d'aigües superficials de la Direcció General de Recursos Hídrics i el Departament de Medi Ambient del Consell informen favorablement amb condicions.

4.Que el Departament de Territori del Consell informa desfavorablement atès que no es justifica la necessitat d'instal·lar una xarxa de BT a la parcel·la, que l'any 2012 es va obrir expedient de diligències prèvies de disciplina urbanística per les obres i que l'Ajuntament té en tràmit l'expedient de protecció de la legalitat urbanística núm. 27/2012-DIS-URB.

5.Que el document ambiental inclou mesures correctores que s'hauran de complementar amb les proposades als condicionants.

6.Que  no es preveu que el projecte pugui tenir efectes significatius sobre el medi ambienta, d’acord amb els criteris de l’article 44 de la Llei 11/2006 d’Avaluació d’Impacte Ambiental i Avaluació Ambiental Estratègica, per quant el projecte de xarxa de baixa tensió soterrada: a) Té una longitud de 36 metres per camí existent sense que es tengui prevista l’acumulació amb altres projectes, b) la zona afectada ja es troba antropitzada pel camí existent i per tant no es preveu una modificació de l’ús existent del sòl i la relativa abundància, la qualitat i la capacitat regenerativa dels recursos naturals de cada zona, c) El projecte es realitza sobre una zona ja antropitzada, majoritàriament sobre rasa existent, raó per la qual no s'espera un augment de la capacitat de càrrega del medi natural i d) S’han analitzat les característiques de l’impacte potencial del projecte en relació amb l’extensió de l’impacte, el caràcter transfronterer, la magnitud i la complexitat, la probabilitat i la durada, la freqüència i la reversibilitat, i no es preveu que el projecte pugui tenir efectes significatius sobre el medi ambient.

ACORDA

NO SUBJECTAR a avaluació d’impacte ambiental el projecte XARXA DE BAIXA TENSIÓ SUBTERRÀNEA DESDE CD “AUBARCA 31183”. POL 14 PARCELA 11. SANT MATEO .TM SANT ANTONI DE PORTMANY , ja que no es preveu efectes significatius sobre el medi ambient d’acord amb els criteris prevists a l’article 44 de la Llei 11/2006, de 14 de setembre, sempre i quan s’apliquin les mesures proposades, a més de complir també els següents condicionants:

1.Es procurarà no envair les zones vegetades, ni per a realitzar acopis de material o vehicles, ni per gestionar els residus, així com utilitzar maquinària adient i adequada, per tal de evitar l'afecció a la vegetació, sobretot arbòria.

2.Un cop acabades les obres, s'haurà de realitzar un correcte desmantellament de les instal·lacions temporals que hi hagin, neteja del terreny i el condicionament de les superfícies afectades.

3.En el cas que hi hagués paret seca en alguna part del recorregut, aquesta es mantingui i, si fos impossible, refer-la.

Es recorda que:

1.Que prèviament a l'inici de les obres, s'haurà d'obtenir la corresponent autorització de la Direcció General de Recursos Hídrics, donada l'afecció de les obres per zona de policia de torrents.

2.Els materials i acabats s’hauran d’integrar paisagísticament d’acord amb el previst en el CAPÍTOL III DEL PTI d'Eivissa.

3.Els residus s'hauran de gestionar d’acord amb el previst a l'Ordre de la Consellera de Medi Ambient, de 28 de febrer de 2000, de mesures transitòries per a l’autorització d’instal·lacions de valorització i eliminació de residus de construcció i demolició, amb el Reial Decret 105/2008, d’1 de febrer, pel que es regula la producció i gestió dels residus de construcció i demolició (articles 4 i 5) i, si s'escau, amb les normes establertes al capítol V del PTI: Infraestructura per a la gestió de residus aquest acord tindrà validesa si es resol l'expedient de protecció de la legalitat urbanística i es verifica la legalitat de l'habitatge.

4.Que el Consell Insular i l’ajuntament abans de l’atorgament de la declaració d’interès general i de la llicència d’obres per la xarxa elèctrica hauran de comprovar la legalitat de l’habitatge, a la que es pretén donar subministrament.

El present informe s’emet sense perjudici dels procediments de disciplina urbanística en tràmit al Consell Insular.

 

Palma, 16 de febrer de 2015

El president de la CMAIB

José Carlos Caballero Rubiato