Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'AGRICULTURA, MEDI AMBIENT I TERRITORI

Núm. 8234
Acord del Ple de la Comissió de Medi Ambient de les Illes Balears de la Xarxa BT, MT i nou CT prefabricat a Sant Mateu d'Aubarca, Sant Antoni de Portmany. (41696/13)

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

En relació amb l’assumpte de referència, i d’acord amb l’annex I de la Llei 11/2006, de 14 de setembre d’avaluacions d’impacte ambiental i avaluacions ambientals estratègiques a les Illes Balears, us comuniquem que el Ple de la CMAIB, en sessió de 27 de novembre de 2014,

ATÈS

1.Que el projecte consisteix en l’ampliació de la xarxa elèctrica de la zona de Rotavella, a Sant Mateu d’Aubarca al TM de Sant Antoni de Portmany mitjançant la substitució d’una torre de la línia aèria de mitja tensió existent i l’allargament de la mateixa de forma soterrada fins a un centre de transformació prefabricat d’on partiran dues línies de baixa tensió, també soterrades, per donar subministrament a dues vivendes actualment en construcció a les parcel·les 123 i 127 del polígon 12.

2.Que el projecte està inclòs en l’annex I de la Llei 11/2006, de 14 de setembre, d’avaluacions d’impacte ambiental i avaluacions ambientals estratègiques a les Illes Balears, projectes subjectes a avaluació d’impacte ambiental.

3.Que les parcel·les on s’ha d’ubicar el projecte estan classificades  segons el Pla Territorial d’Eivissa com ARIP. Que la zona està afectada per APR d’erosió i APR d’incendis. La zona també està afectada per vulnerabilitat d’aqüífers mitjana en la seva major part, tot i que també està afectada per vulnerabilitat d’aqüífers alta.

4.Que la zona està catalogada com de qualitat ecològica de la fauna alta i s’ha detectat la presència d’eriçó morú (Atelerix algirus) i probablement de geneta eivissenca (Genetta Genetta isabelae).

5.Que l’estudi d’impacte ambiental incorpora tota una sèrie de mesures correctores per reduir els impactes.

ACORDA

informar FAVORABLEMENT del projecte de la XARXA BT, MT I NOU CT PREFABRICAT A SANT MATEU D’AUBARCA, TM SANT ANTONI DE PORTMANY, sempre i quan es compleixin les mesures preventives i correctores de l’estudi d’impacte ambiental  i de la documentació complementària així com els condicionants següents:

1.La rassa haurà de disposar una rampa (tauló de fusta o similar) a cada extrem per facilitar la sortida dels petits vertebrats que puguin caure dedins durant la nit.

2.D’acord amb l’informe del servei d’Estudis i Planificació de la Direcció General de Recursos Hídrics:

a.Les rases hauran de romandre obertes el mínim temps possible.

b.Durant el temps que durin les obres, s’hauran de prendre les màximes precaucions per evitar abocaments de substàncies contaminants (olis, hidrocarburs, ...) tant de manera accidental com en les feines de manteniment de la maquinària que s’empri per a l’execució de l’obra.

2.D’acord amb l’informe del servei de Gestió Forestal i Protecció del Sòl de la Direcció General de Medi Natural, Educació Ambiental i Canvi Climàtic:

a.Al voltant dels armaris, o caixes de distribució, s’haurà de mantenir un àrea de baixa càrrega de combustible.

b.S’haurà de preveure la necessitat de manteniment al llarg del temps de les actuacions sobre la vegetació.

c.Tots els operaris participants en les activitats, hauran de ser instruïts en l’existència de risc d’incendi forestal, en les mesures de prevenció a adoptar i en les actuacions immediates a efectuar davant un conat d’incendi.

Es recorda que:

a.D’acord amb l’informe del servei de Gestió Forestal i Protecció del Sòl de la Direcció General de Medi Natural, Educació Ambiental i Canvi Climàtic, l’acompliment de les mesures anteriors, no exclou de la responsabilitat dels propietaris en l’acompliment de la legislació específica adient segons el tipus d’instal·lació o construcció i en l’ús responsable dels mitjans que puguin esser causants d’un incendi forestal o dels danys que un incendi forestal pugui causar, ja que només són mesures encaminades a minimitzar el risc.

b.El Consell d’Eivissa i l’ajuntament abans de l’atorgament de la declaració d’interès general i de la llicència d’obres per la xarxa elèctrica hauran de comprovar la legalitat de l’habitatge, a la que se pretén donar subministrament.

Aquest informe s’emet sense perjudici de les qüestions territorials, urbanístiques competències d‘altres administracions públiques.

   

Palma, 16 de febrer de 2015

El president de la CMAIB
José Carlos Caballero Rubiato