Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'AGRICULTURA, MEDI AMBIENT I TERRITORI

Núm. 8230
Acord del Ple de la Comissió de Medi Ambient de les Illes Balears de la Instal·lació de MT, CT i xarxa en BT, polígon 8 parcel·la 34, Petra. (34223/13)

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

En relació amb l’assumpte de referència, i d’acord amb l’annex I de la Llei 11/2006, de 14 de setembre d’avaluacions d’impacte ambiental i avaluacions ambientals estratègiques a les Illes Balears, us comuniquem que el Ple de la CMAIB, en sessió de 27 de novembre de 2014,

ATÈS

1.Que el projecte consisteix en l’electrificació de la vivenda situada a la parcel·la 34 del polígon 8 de Petra mitjançant la substitució d’una torre de la línia aèria de mitja tensió existent i l’allargament de la mateixa de forma soterrada fins a un centre de transformació prefabricat d’on partirà una línia de baixa tensió, també soterrada.

2.Que el projecte està inclòs en l’annex I de la Llei 11/2006, de 14 de setembre, d’avaluacions d’impacte ambiental i avaluacions ambientals estratègiques a les Illes Balears, projectes subjectes a avaluació d’impacte ambiental.

3.Que les parcel·les on s’ha d’ubicar el projecte estan classificades  segons el Pla Territorial de Mallorca com ANEI. Que la zona no està afectada per cap APR. La zona està afectada per vulnerabilitat d’aqüífers moderada.

4.Que segons el bioatles es detecta la presència de Testudo Hermanni a la zona.

ACORDA

Informar FAVORABLEMENT el PROJECTE DE LA INSTAL·LACIÓ DE MT, CT I XARXA EN BT AL POLÍGON 8 PARCEL·LA 34 DEL TM DE PETRA, sempre i quan es compleixin les mesures preventives i correctores de l’estudi d’impacte ambiental  i de la documentació complementària així com els condicionants següents:

1.Les rases s’han de reomplir amb el material extret de les mateixes. El sobrant haurà de ser lliurat a gestor autoritzat.

2.A la rassa s’haurà de col·locar una rampa (tauló de fusta o similar) a cada extrem, per facilitar la sortida dels petits vertebrats que puguin caure dedins durant la nit.

3.D’acord amb l’informe del servei d’Estudis i Planificació de la Direcció General de Recursos Hídrics:

a.Les rases hauran de romandre obertes el mínim temps possible.

b.Durant el temps que durin les obres, s’hauran de prendre les màximes precaucions per evitar abocaments de substàncies contaminants (olis, hidrocarburs, ...) tant de manera accidental com en les feines de manteniment de la maquinària que s’empri per a l’execució de l’obra.

Es recorda que el Consell de Mallorca i l’ajuntament abans de l’atorgament de la declaració d’interès general i de la llicència d’obres per la xarxa elèctrica soterrada hauran de comprovar la legalitat de l’habitatge, al que es pretén donar subministrament

Aquest informe s’emet sense perjudici de les qüestions territorials i urbanístiques competències d’altres administracions públiques.

        

Palma, 16 de febrer de 2015


El president de la CMAIB

José Carlos Caballero Rubiato