Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'AGRICULTURA, MEDI AMBIENT I TERRITORI

Núm. 8222
Acord del Ple de la Comissió de Medi Ambient de les Illes Balears del Programa Feder 2014-2020 de les Illes Balears. (49E/14)

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

En relació amb l’assumpte de referència, i d’acord amb l’annex III de la Llei 11/2006, de 14 de setembre d’avaluacions d’impacte ambiental i avaluacions ambientals estratègiques a les Illes Balears, us comuniquem que el Ple de la CMAIB, en sessió de 5 de febrer de 2015,

ATÈS

1.El Programa Operatiu sobre el Fons Europeu de Desenvolupament Regional (PO FEDER) 2014-2020, té per objectiu definir una estratègia que doni resposta a les principals debilitats que afecten al progrés econòmic i social de la regió, que sigui coherent amb el marc d’intervenció política de la UE i l’Acord d’Associació i que tengui un elevat consens per a implicar als distints agents i institucions.

2.Que els Objectius Temàtics (OT) inclosos al PO FEDER són els següents:

a.OT 1: Potenciar la investigació, el desenvolupament tecnològic i la innovació.

b.OT 2: Millorar l’ús i la qualitat de les tecnologies de la informació i de la comunicació i l’accés a les mateixes.

c.OT 3: Millorar la competitivitat de les PYMES.

d.OT 4: Afavorir la transició a una economia baixa en carboni en tots els sectors.

e.OT 6: Conservar i protegir el medi ambient i promoure l’eficiència dels recursos.

3.El PO FEDER 2014-2020 està inclòs dins l’annex III de la Llei 11/2006, de 14 de setembre, d'avaluacions d'impacte ambiental i avaluacions ambientals estratègiques a les Illes Balears; per la qual cosa s’ha tramitat seguint el procediment que s’estableix a l’art. 95 i següents.

4.Que el 83’3 % dels efectes derivats de la implementació del PO FEDER influiran positivament en el medi ambient.

5.Que qualcuna de les actuacions incloses en el PO FEDER pot generar algun efecte negatiu en el medi ambient (la major part dels casos degut a la construcció, instal·lació i ampliació de infraestructures) associat a possibles impactes en el sòl i paisatge, per la qual cosa s’han presentat mesures correctores al respecte.

6.Que la Memòria Ambiental, amb la finalitat de garantir el seguiment ambiental del PO, preveu que es recopilin una sèrie de indicadors de caire ambiental.

ACORDA

la CONFORMITAT amb la MEMÒRIA AMBIENTAL DEL PROGRAMA OPERATIU SOBRE EL FONS EUROPEU DE DESENVOLUPAMENT REGIONAL (PO FEDER) 2014-2020 amb la condició que s’incorpori al Programa Operatiu:

1.Les mesures correctores proposades a l’Informe de Sostenibilitat Ambiental.

2.El seguiment ambiental del propi Programa Operatiu mitjançant la recopilació dels indicadors de caire ambiental proposats a la Memòria Ambiental.

 

Palma, 27 d’abril de 2015

El president de la CMAIB

José Carlos Caballero Rubiato