Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

AJUNTAMENT DE FELANITX

Núm. 8187
Expropiació forçosa per executar l'obra de prolongació del carrer Pelat de Felanitx

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

El Ple de l’Ajuntament de Felanitx, en sessió ordinària celebrada el dia 13 d’abril de 2015 ha adoptat, entre altres, el següent ACORD que transcrit literalment diu:

“Seguidament es veu l’expedient de l’expropiació forçosa de la parcel·la 27 del polígon 54 de Felanitx, per a la prolongació del carrer Pelat.

ANTECEDENTS DE FET

1. De l’aprovació del planejament.

Per Acord de la Comissió Insular d’Ordenació del Territori i Urbanisme del Consell de Mallorca de data 29 de novembre de 2013 s’ha aprovat definitivament la modificació puntual del PGOU de Felanitx relativa a la prolongació del carrer Pelat de Felanitx (BOIB núm. 170 de dia 10 de desembre de 2013). Aquesta actuació permetrà connectar la part sud del Sector de Son Colom amb el nucli urbà de Felanitx. La classificació del sòl és sistema general i el sistema d’actuació és el d’expropiació.

2. Del projecte d’obra.

L’Arquitecte Superior Sr. Juan Forteza Mesquida ha redactat el projecte d’obra referent a la prolongació del carrer Pelat de Felanitx que inclou la relació de les finques que s’han d’ocupar i, en el seu cas, expropiar.

3. De l’única finca que es considera de necessària expropiació.

Segons l’informe tècnic municipal de dia 22 de setembre de 2014 el projecte d’obra s’ajusta a les determinacions establertes en el planejament i l’únic bé que s’ha d’expropiar per executar l’obra de prolongació del carrer Pelat de Felanitx és la finca cadastral situada en el polígon 54 parcel·la 27 amb referència cadastral 07022A054000270000WG. Aquesta finca cadastral es correspon amb la finca registral núm. 13234 del Registre de la Propietat de Felanitx, propietat del Sr. Miguel Vicens Obrador (...). La superfície de terreny afectada per l’expropiació és de 334, 11 m2.

Segons nota simple informativa del Registre de la Propietat de Felanitx la finca registral 13234 es té en alou dels germans Jorge, María, María del Carmen, Antonio, Francisco, María del Pilar, María de la Asunción i María de los Dolores Truyols Dezcallar, per vuitenes parts indivises, els quals ho adquiriren per herència del seu pare Francisco Truyols Villalonga, mitjançant escriptura atorgada el 13 de setembre de 1963.

4. De l’Acord de l’Ajuntament de Felanitx de data 3 de novembre de 2014.

El Ple de l’Ajuntament de Felanitx, en sessió ordinària celebrada el dia 3 de novembre de 2014, ha aprovat inicialment el projecte d’obra i la relació de l’únic propietari de l’única finca que s’ha d’expropiar per executar l’obra de prolongació del carrer Pelat de Felanitx.

5. De la informació pública i notificacions.

L’Acord de l’Ajuntament de Felanitx de dia 3 de novembre de 2014 s’ha sotmès a informació pública pel termini de vint dies mitjançant anunci en el Butlletí Oficial de les Illes Balears núm. 163 de dia 29 de novembre de 2014, en un dels diaris de major circulació de la província, concretament, el diari Última Hora de dia 25 de novembre de 2014, en el tauler d’anuncis de l’Ajuntament de Felanitx des del dia 26 de novembre de 2014 fins al dia 22 de desembre de 2014 i amb notificació personal a l’interessat.

Durant el període d’informació pública de vint dies no s’ha presentat cap escrit d’al·legacions.

FONAMENTS DE DRET

I.- Resolució sobre la necessitat d’ocupació. L’article 20 de la Llei d’expropiació forçosa de 1954 (LEF) declara que transcorregut el tràmit d’informació pública, i després d’analitzar les al·legacions i rectificacions pertinents, l’Administració actuant resoldrà sobre la necessitat d’ocupació i, si procedeix, aprovarà definitivament el projecte d’obra, aprovarà definitivament la relació de propietaris amb descripció dels béns o drets afectats per l’expropiació i designarà nominalment als interessats amb qui s’hagin d’entendre els successius tràmits.

II.- Acord de necessitat d’ocupació. Publicació i notificacions. L’article 21 de la LEF disposa que l’acord de necessitat d’ocupació inicia l’expedient expropiatori. Aquest acord s’ha de publicar, pel termini de vint dies, en el tauler d’anuncis de l’Ajuntament de Felanitx, en el Butlletí Oficial de les Illes Balears i en un dels diaris de major circulació de la província. Per una altra banda, també s’ha de practicar la notificació personal als interessats, de conformitat amb els articles 58 i ss. de la Llei 30/1992 de 26 de novembre de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú.

III.- Adquisició amistosa de béns o drets. L’article 24 de la LEF indica que l’Administració i el particular a qui es refereixi l’expropiació podran convenir l’adquisició dels béns o drets que són objecte d’aquella lliurement i per mutu acord i, en aquest cas, una vegada fixats els termes de l’adquisició amistosa, es donarà per conclòs l’expedient iniciat. En cas que en el termini de quinze dies no s’aconseguís cap acord, es seguirà el procediment establert en els articles 25 i ss de la LEF, sense perjudici de què en qualsevol estat posterior de la seva tramitació puguin ambdues parts arribar a l’adquisició amistosa.

L’assumpte es va veure a la Comissió Informativa d’Urbanisme de dia 7 d’abril, i després de llegir el dictamen, atès que no hi ha intervencions quant al fons de l’assumpte, se sotmet directament a votació i amb 11 vots a favor (PP i Lliga), i 6 abstencions (BLOC i PSOE), per majoria s’adopta el següent acord:

Primer. Estimar necessària la realització de l’obra de prolongació del carrer Pelat de Felanitx prevista en la modificació puntual del PGOU de Felanitx que s’ha aprovat definitivament per Acord de la Comissió Insular d’Ordenació del Territori i Urbanisme del Consell de Mallorca de data 29 de novembre de 2013 (BOIB núm. 170 de dia 10 de desembre de 2013).

Segon. Considerar implícita la declaració d’utilitat pública de les obres i la necessitat d’ocupar el bé que és estrictament indispensable pel fi de l’expropiació amb l’aprovació de l’esmentada modificació puntual. Aquesta actuació permetrà connectar la part sud del Sector de Son Colom amb el nucli urbà de Felanitx. La classificació del sòl és sistema general i el sistema d’actuació és el d’expropiació.

Tercer. Aprovar definitivament el projecte d’obra redactat per l’Arquitecte Superior Sr. Juan Forteza Mesquida referent a la prolongació del carrer Pelat de Felanitx.

Quart. Aprovar definitivament la relació de l’únic propietari de l’única finca que es considera de necessària expropiació i que es detalla a continuació:

- PRIMERA I ÚNICA FINCA. Finca registral núm. 13234 del Registre de la Propietat de Felanitx amb la següent descripció:

“RÚSTICA: Tierra secano sita en término de Felanitx, llamada La Era, con cuyo nombre es conocida de cabida, de un cuartón, o sean diecisiete áreas setenta y cinco centiáreas. Lindante: al Norte, con tierras de Sebastián Mestre; al Sur, con camino; al Este, con tierras de Carmen Monedero; y al Oeste, con otras de Miguel Soler. ES INDIVISIBLE y constituye la parcela 27 del polígono 54. REFERENCIA CATASTRAL: 07022A054000270000WG”.

PROPIETARI: Sr. Miguel Vicens Obrador (...) mitjançant Escriptura de manifestació, acceptació i adjudicació d’herència atorgada el 4 de febrer de 2014 davant el Notari de Felanitx Sr. Luis Leoncio Bustillo Tejedor. Inscripció 14ª de data 25 d’abril de 2014. Naturalesa del Dret: ple domini.

(...)

CÀRREGUES: Gravada amb les següents càrregues:

Afecta durant el termini de 4 anys, comptats des del 25 d’abril de 2014 a la revisió de l’Impost sobre Successions i Donacions; quedant alliberada aquesta finca per la quantitat de ZERO EUROS, satisfets per autoliquidació. Aquesta afecció consta per nota al marge de la inscripció 14ª de la finca 13234 de Felanitx, al foli 9 del tom 5066, llibre 1026 i porta data de 25 d’abril de 2014.

Es té en alou dels germans Jorge, María, María del Carmen, Antonio, Francisco, María del Pilar, María de la Asunción i María de los Dolores Truyols Dezcallar, per vuitenes parts indivises, els quals ho adquiriren per herència del seu pare Francisco Truyols Villalonga, mitjançant escriptura atorgada el 13 de setembre de 1963 davant el Notari de Palma Sr. Florencio de Villanueva Echeverría, que va causar la inscripció 11ª de la finca 13234 de Felanitx, al foli 210, del tom 1426, llibre 286, que porta data de 23 de novembre de 1964.

DOMICILI/S TITULAR/S ALOU: Desconegut/s.

INSCRIPCIÓ: Tom 5066 Llibre 1026 Foli 9 finca registral núm. 13234 del Registre de la Propietat de Felanitx.

CADASTRE: La finca registral núm. 13234 del Registre de la Propietat de Felanitx es correspon amb la finca cadastral situada en el polígon 54 parcel·la 27 del terme municipal de Felanitx, amb referència cadastral 07022A054000270000WG.

CLASSIFICACIÓ DEL SÒL: Sistema general.

SISTEMA D’ACTUACIÓ: Expropiació.

SUPERFÍCIE AFECTADA PER L’EXPROPIACIÓ: Del total de la finca registral 13234 queden afectats 334, 11 m2 de terreny que s’han d’expropiar per executar l’obra de prolongació del carrer Pelat de Felanitx.

Cinquè. Declarar definitivament la necessitat d’ocupar els 334, 11 m2 de terreny de la finca registral 13234 del Registre de la Propietat de Felanitx que és estrictament indispensable pel fi de l’expropiació.

Sisè. Iniciar l’expropiació de forma individual seguint el procediment de la Llei d’expropiació forçosa de 1954 (LEF).

Setè. Comunicar a l’interessat que en el termini de quinze dies a comptar des del dia següent en què s’hagi publicat i notificat aquest Acord, es podrà convenir l’adquisició dels béns o drets que són objecte de l’expropiació lliurement i per mutu acord i, en aquest cas, una vegada fixats els termes de l’adquisició amistosa, es donarà per conclòs l’expedient iniciat. En cas que en el termini de quinze dies no s’aconseguís cap acord, es seguirà el procediment establert en els articles 25 i ss de la LEF, sense perjudici de què en qualsevol estat posterior de la seva tramitació es pugui arribar a l’adquisició amistosa.

Vuitè. Publicar el present Acord de necessitat d’ocupació, pel termini de vint dies, mitjançant anunci en el tauler d’anuncis de l’Ajuntament de Felanitx, en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, en un dels diaris de major circulació de la província i amb notificació personal a l’interessat, en forma legal”.

Contra l’Acord de dia 13 d’abril de 2015, que posa fi a la via administrativa, es pot interposar de forma potestativa recurs de reposició davant el Ple de l’Ajuntament de Felanitx en el termini d’un mes comptat des del dia de la darrera publicació o es pot interposar directament recurs contenciós administratiu davant el Jutjat contenciós administratiu de Palma de Mallorca en el termini de dos mesos comptats des del dia de la darrera publicació, sense perjudici que es pugui exercitar, en el seu cas, qualsevol altre que s’estimi convenient.

L’expedient es troba en el Departament d’Urbanisme de l’Ajuntament de Felanitx on podrà ser examinat per qualsevol persona, de dilluns a divendres, de les 9:00 h fins a les 15:00 h, excepte festius. Per obtenir informació de l’expedient es podran utilitzar els mitjans (direcció postal, telèfon i fax) que s’indiquen a continuació: Ajuntament de Felanitx, Plaça de la Constitució núm. 1 07200 Felanitx (Illes Balears) - Telèfon 971580051 - Fax 971583271

Felanitx, 27 d’abril de 2015

      

El batle

Gabriel Tauler Riera