Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'AGRICULTURA, MEDI AMBIENT I TERRITORI

Núm. 8177
Acord del Ple de la Comissió de Medi Ambient de les Illes Balears de la Modificació del programa operatiu FEDER de Balears 2007-2013. (173C/2014)

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

En relació amb l'assumpte de referència, i d'acord amb la Llei 21/2013, de 9 de desembre, d'avaluació ambiental, us comuniquem que el Ple de la CMAIB, en sessió de 27 de novembre, ha pres el següent acord:

ATÈS QUE:

1.La Subdirecció General d'Avaluació Ambiental, el 11 setembre 2014 ha sol·licitat a la CMAIB informe en relació a la "modificació del programa operatiu FEDER Balears 2007-2013".

2.La "modificació del Programa Operatiu FEDER Balears 2007-2013" es tramita com una avaluació ambiental estratègica simplificada, d'acord amb l'article 29 i següents de la Llei 21/2013.

3.La proposta de reprogramació consisteix en:

a.Incrementar la dotació financera de l'Eix 1 mitjançant el traspàs de fons corresponents al tram regional del Programa dels Eixos 2 (medi ambient i prevenció de riscos), 3 (recursos energètics i accés a serveis de transport), 4 (desenvolupament sostenible local i urbà) i 5 (assistència tècnica). També s'incrementa l'eix 3.16, serveis ferroviaris i el 4.58, protecció i conservació del patrimoni cultural.

b.Se disminueix la dotació de l'eix 2, medi ambient i prevenció de riscos. Es redueix la dotació de l'eix 4.56, protecció i desenvolupament del patrimoni natural.

I també es disminueix la dotació de tots els temes prioritaris d'energies renovables i d'eficiència energètica.

c.S’incrementa la dotació de protecció i conservació del patrimoni cultural, la qual cosa és d'esperar que tingui un impacte positiu sobre aquest patrimoni.

4.Que la modificació suposa una reassignació de les dotacions econòmiques dels eixos, que van ser determinades en 2007, i un cop liquidat i finalitzat el període del programa (2007-2013), la justificació de la modificació no és altra que la utilització de les dotacions sobrants d'uns eixos a altres eixos en els quals cal, amb la finalitat de no desaprofitar aquests fons, de manera que no és previsible efectes negatius sobre el medi ambient.

ACORDA

Informar FAVORABLEMENT a la "MODIFICACIÓ DEL PROGRAMA OPERATIU FEDER BALEARS 2007-2013", ja que es tracta d'una reassignació de les dotacions econòmiques dels eixos, que van ser determinades en 2007, i un cop liquidat i finalitzat el període del programa (2007- 2013), la justificació és la utilització de les dotacions sobrants d'uns eixos a altres eixos en els quals cal, amb la finalitat de no desaprofitar aquests fons.

 

Palma, 16 de febrer de 2015

   

El president de la CMAIB

José Carlos Caballero Rubiato