Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'AGRICULTURA, MEDI AMBIENT I TERRITORI

Núm. 8175
Acord del Ple de la Comissió de Medi Ambient de les Illes Balears de la Modificació puntual del PGOU arts. 62, 65, 110 i 119 de les NNSS, Palma. (169e/2014)

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

En relació amb l’assumpte de referència, i d’acord amb l’article 95 de la Llei 11/2006, de 14 de setembre d’avaluacions d’impacte ambiental i avaluacions ambientals estratègiques a les Illes Balears, us comuniquem que el Ple de la CMAIB, en sessió de 27 de novembre de 2014,

ATÈS

1.Que la modificació puntual té per objecte que a les terrasses descobertes situades en l’espai lliure de domini privat , comprès entre l’alineació de la façana del local i la via pública annexes als establiments amb llicencia de funcionament, es permetran nous usos en la zona i situació definida. Els nous usos son: ús d’establiments públics, usos comercials, usos turístics.

2.Que la Modificació puntual es tramita d’acord amb el procediment aplicable als plans o programes de reduït àmbit territorial, modificacions menors, i plans i programes no subjectes que estableixin un marc de futurs projectes, definit a l’article 95 i següents de la Llei 11/2006, de 14 de setembre, d’avaluacions d’impacte ambiental i avaluacions ambientals estratègiques a les Illes Balears.

3.Que d’acord amb la Llei 11/2006, l’òrgan ambiental determinarà si un pla o un programa dels indicats a l’article 95 té efectes significatius sobre el medi ambient i, en conseqüència, si s’ha de subjectar o no a avaluació ambiental estratègica, en base als criteris de l’article 97 de l’esmentada llei.

4.Que l’òrgan substantiu ha sol·licitat informes al Departament de Territori del Consell de Mallorca, Departament de Cooperació Local i Interior del Consell de Mallorca, Departament de Salut i Medi Ambient de l’Ajuntament de Palma, Departament d’Activitats Classificades i d’Establiments de l’Ajuntament de Palma, Demarcació de Costes de les Illes Balears, sent favorables o no s’han pronunciat.

5.Que no es preveu que la modificació puntual tengui efectes significatius sobre el medi ambient, d’acord amb els criteris prevists a l’article 97 de la Llei 11/2006, i més concretament:

a) la modificació puntual estableix un nou ús a les terrasses privatives compreses entre l’alineació de la façana del local i la via pública annexes als establiments amb llicència, és a dir zones urbanes que ja disposen d’activitat i on simplement es permeten nous usos.

b) La regulació de les activitats que es desenvolupin en aquest espai serà competència de les ordenances municipals i no del PGOU.

c) Els problemes ambientals significatius que poden esdevenir de la modificació, són bàsicament el que influeixen a la qualitat atmosfèrica, qualitat acústica i qualitat paisatgística del medi urbà, tot i que no es preveu que tenguin gran afecció ja que el municipi disposa d’ordenances d’obligat compliment que regulen aquests impactes i que es preveu que els facin compatibles amb les activitats existents.

d) No s’han identificat efectes de naturalesa transfronterera.

e) Els efectes es produeixen en sòl urbà pel que no afecta a cap risc en el medi ambient, en quant per la salut humana, el tema dels efectes del renous, les emissions de renous estan regulades i controlades per ordenances municipals.

Les conseqüències d’aquest tipus d’usos té una influència especial  i es puntual i d’una magnitud reduïda dins el sòl urbà, sempre que les ordenances ho regulin i controlin. Els límits de renou estan regulats per ordenança municipal, la qual s’ha d’ajustar a la normativa autonòmica i estatal.

 

ACORDA

La  NO SUBJECCIÓ a Avaluació Ambiental Estratègiques de la “MODIFICACIÓ PUNTUAL DEL PGOU, ARTS 62, 65, 110 I 119 DE LES NORMES URBANÍSTIQUES ” perquè no té efectes significatius sobre el medi ambient d’acord amb els criteris de l’article 97 de la Llei 11/2006, de 14 de setembre.

Es recorda que d’acord amb l’article 18 de la Llei 3/2006, de 30 de març, de gestió d’emergències de les Illes Balears, els instruments d’ordenació del territori i els urbanístics seran sotmesos a informe preceptiu de la Comissió d’Emergències i Protecció de les Illes Balears abans de la seva aprovació definitiva.

     

 Palma, 16 de febrer de 2015

   

 El president de la CMAIB

José Carlos Caballero Rubiato